Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2024 03 28, 19:39. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Akustika » Colibrea kolonėlės
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
 
  
Puslapis 114
Pereiti prie 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Colibrea kolonėlės
PranešimasParašytas: 2016 12 03, 08:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Audiogourmet-2016 buvo pristatytos Sanus Verus dvijuostės lentyninės kolonėlės Colibrea. Susilaukė gero lankytojų įvertinimo, o gamintojas teigia, kad ši AS gali pilnai atkurti visų muzikos žanrų įrašus išskirtinai aukšta kokybe. Techninių parametrų nepateikiama, bet gamintojo tinklapyje parašyta, kad kolonėlėse panaudotas unikalus CTC (coherent transition crossover) filtras. Apie CTC filtrus žinių nėra, bet panašu, kad tai taip pat Sanus Verus atradimas.

Pasveikinus Colibrea autorių Rolandą Vargalį su sėkminga pradžia, nusprendžiau pradėti atskirą temą. Neabejoju, kad šios kolonėlės platesnės techninės diskusijos yra vertos, todėl konstravusius ir gaminusius, mačiusius ir girdėjusius, inžinierius ir muzikos mylėtojus - visus kviečiu prisijungti prie diskusijos.


Dviejų juostų pasyvinės AS su CTC filtrais ir specialiai joms gaminamu ŽD garsiakalbiu


Colibrea pristatymas Audiogourmet-2016

http://www.sanusverus.com/speakers.html
https://www.facebook.com/sanusverusloudspeakers/
 Colibrea kolonėlės
PranešimasParašytas: 2016 12 03, 09:13 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Dmitrij
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką AIM adresas
Apie filtrą šį bei tą sužinoti galime. Skaityti yra sunkoka, bet šis bei tas žinoma:

Pirmoje savo žinutėje šitame forume, Sousa atskleidė šiek tiek techninių detalių apie kažkokį mistinį 8 eilės filtrą (48dB/okt), susidėdantį iš 6 dėtalių:
Citata:
"...jei jau megtate uzdavineti ir atskaineti konkrecius klausimus,prasyciau atsakyti i klausima- ar imanoma ir jei tiap,tai kaip pasyvineje dvieju juostu akusitineje sistemoje pasiekti 23-24db/ 1/2oct (arba 46-48db/oct) elektrini(tinka ir akusitnis) kritima sukertant garsiakalbius ju darbiniuose dazniuose(nesant siuose diapazonuose akustinio kritimo-ne ju ekstrmumuose) su 6 pasyviniais komponentais (t.y viso 6 komponentai abiem garsiakalbiams)??..."


Iš to paties kolonėlių autoriaus posto žinomos ir kai kurios kitos kolonėlių konstravimo detalės:
Citata:

"...kitas klausimas del interesu (kas pastoviai yra minima) -siuo metu konstruoju naujas tobulesnes koloneles nei Colibrea ar Colibri. naujos tobulesnes mano nuomone ne didesnes ar brangenes o priesingai bemaz 5x pigesnes. pats racionaliausias kelias- nieko naujo nekurti, o tiesiog pasigaminti labai panasia daznine charakteristika turincius pigesnius garsiakalbius ir panaudoti ta pati CTC filtra ir garsiakabiu isdestyma t.y aklame teste klausant vidutiniu garsumu nevisuose kuriniuose jas bus galima jas atskirti. specialisi pagaminti SEAS ir VIFA garsiakalbiai sioms kolonelems perkant virs 200vnt kainuoja atitinkamai 42 ir 17eur. t.y garsiakalbius pavyko atpiginti 5-10kartu. korpusa pavyko atpiginti 7kartus. prototipinis koloneles neskausmingai reagavo i 90eur/vnt vertes kondensatoriu pakeitima 4 eur vertes paprastu kokybisksu metalizuotu polipropilenu. o va varzas ausktadazniui teko palikti kainuojancias po 17eur/vnt- t.y tiek pat kiek kainuoja pats ausktadaznis(inzinerine nesamone). dar labaisu nuliudino rites- pakeitus 60eur transformatorines impregnuotas rites i tokios pat varzos feritines po 4eur pasijaute didziulis skirtumas. ne todel kad feritines groja blogiau iprastinemis salygomis o todel kad jos itin blogai veikia konkreciame ispildyme (kai net ramiai klausant muzikos per jas sruva gana didele srove ) pati pigiausie rite kuri tiko buvo I-core transformatorine rite po 20eur. inzineriskai toks lesu paskirtymas yra nelogiskas(kai varza ir indukcines rites kainuoja brangiau uz garsiakalbius) o man nusispjaut i logika. uz logiskuma pirkejas pinigu man nemokes. jam idomu ne Hz ,jautrumai, ergonomik. o visuma. ..."


Ir iš kito posto paaiškėja, kad filtras yra nuoseklus:
Citata:
"...klausimo- Ambient>>> ne toks krosoveris niekaip negaletu pasiekti tokio kritimo. S.G. taip filtras nuoseklus, bet tai nieko nekeicia is esmes, GSP>>> parinkus per didele talpumo ir per maza induktyvumo ar atvirksciai derini vistiek neiseitu pasiekti tokio kritimo(46-48db/oct) su 6 komponentais(maksimalaisi iseitu trecios eiles high/low pass filtras 18db kritimu kur tavo pasiulytu butu butu galima isspausti gerokai daugiau . bet tikrai ne 46db/oct. beje, pamirsau pamineti viena smulkmena dar labiau apsunkinancia uzduoti- is esmes tai tai yra antros eiles filtras (1 kondensatorius ir 1 indukcine rite garsiakalbiui) kad ir kaip bedeliojant komponentus ir parenkant reiksmes nieko panasaus pasiekti nepavyks. bet yra budas kaip pridejus dar 2 komponentus- kondensatoriu ir ir rite (visai kolonelei)..."


Galiausiai autorius ir pats, panašu, paneigė savo teiginius dėl 2 eilės filtro, arba susipainiojo:
Citata:
"...taip, bet siuo atveju turejau sakydamamas nieko nekeicia is esmes turejau omenyje low/high pass statuma. nors ir yra skirtumu , taciau antros eiles nei lygiagretus nei nuoseklus filtras(+2 papild. komponentai) negali pasiekti 46-48db/oct statumo. ..."



Naujesnėje savo žinutėje kolonėlių autorius papildė/patikslino filtro techninius parametrus:
Citata:
Viskas paprasta- tiesiog aukstadaznio filtre stovi komponentas (ne RLC greandine) kuris atllieka kelias funkcijas-
1)leidzia filtrui tureti stabilu kritima, kompensuojant garsiakalbio rezonansini pika
2)6db/okatavai(1 eiles) filtre leidzia tureti ne 6db elektrini (ar tarkim 10-11db akustini) o 32db/oktavai akustini kritima , ko pasekoje galima (siek tiek modifikavus aukstadaznio garsiakalbio rite, ir galine kamera) sukirtimo dazni daryti ties 925Hz.


-----------------------
Reziumuojant šį minčių kratinį, apie filtrą žinome tiek:
• filtro skirimo dažnis ties ~ 1kHz, filtras yra nuoseklus, 2 eilės, tačiau pasižymi stipriu slopinimu siaurame dažnių ruože, 23-24 dB pusei oktavos (filtras turi pasižymėti stipriomis rezonansinėmis savybėmis)
• Didesnis slopinimas ties skirimo dažniu buvo gautas į antros eilės nuoseklųjį ŽD ir AD filtrus (kaip apatiniame paveiksliuke po dešine) pridėdant po vieną papildomą pasyvinį komponentą: ritę ir kondensatorių, todėl tiek ŽD, tiek AD filtre yra po 3 komponentus.


• Skirtingais laikotarpiais, kolonėlių autorius pateikia skirtingą informaciją apie filtrus, 2011 metais buvo teigiama, kad CTC filtro charakteristikos pasiekiamos elektriniais metodais, o jau 2016 metais teigiama, kad akustiniais. Anot autoriaus pateikiamų duomenų, suminis slopinimas yra 32-48 dB/okt ruože.

============
Gamintojas pateikia štai tokias kolonėlių amplitudines-dažnines charakteristikas (kuri iš jų yra normali - nežinau):

_________________
860346985
Kai kurių dėsningumų supratimas ne atleidžia nuo daugelio faktų žinojimo.
 Colibrea MKII
PranešimasParašytas: 2016 12 04, 01:26 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Sousa
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Skirtinga informacija todel kad koloneles skirtingos. Siaip niekur nesu pateikes nei vieno CTC filtro artimo lauko matavimu todel ir analizuoti nera ka(nuo pat pradziu tai buvo ne DIY projektas) Buvo pateikta tik palyginamieji matavimai su kitomis kolonelemis. Colibrea pavadinimas buvo sugalvotas 2010 metais kai kilo mintis pagaminti isskirtines mazas koloneles. Juo vadindavau visus Colibrea koloneliu versijas. Tekstuose matau kad buvo kalbama apie Colibrea MKII (2011m)
Sios koloneles turejo pazemintos varzos(2.8omu) daniskus Scan Speak 18WU ir 990000 ausktadaznius garsiakalbius. Koloneles skambejo ir matavosi isskirtinai, taciau si kontrukcija buvo nurasyta del savo nepraktiskumo- koloneles budamos lentynines neatitiko jokiu lentyniniu koloneliu reikalavimu- absoliuciai netiko maziems kambariams(kai kuriuose klausytojo pozicijoje budavo +16db@40Hz), del itin mazo jautrio ( 81db) reikalaudavo labai galingu stiprintuvu. Siuo metu nebeturiu nei vieno Colibrea MKII modelio, kuri laika pora ju buvau pasilikes matavimams vs Nida, kurie taip ir neivyko. Kiek teko matyti/klausyti visos sistemos su MKII tik su labai galingais stiprintuvais (Bladelius, Bryston ir tt.)

Audiogourmet 2016 buvo pristatytas Colibrea MK7 prototipas, jau galutinis, kuris techniskai uzbaigtas 2016 04. Deja iki parodos nepavyko gauti lenteliu su silkografija, logotipu, todel penktadieni dalyvavome su priesserijiniu,o veliau tiesiog su prototipiniu modeliu.

Kadangi nei viena versija nebuvo oficiliai isleista tai vardas taip ir liko Colibrea.Bet kaip jau sakiau tai visiskai kitos koloneles – kiti garsiakalbiai, kitas jautrumas (89db),kitoks skambesys 2017 Q1 i SV tinklapi bus sukelta Colibrea ir Rea (didesnis ,grindinis modelis) duomenys.

Nuo 2017 Q1 organizuosime perklausas visiems norintiems(ne klientams, o siaip muzikos myletojams) isgirsti Colibrea ir Rea, 38m2 specialiai akustistiskai “sugadintuose” patalpose (paruoseme patalpas maksimaliai artimas gyvenamosioms- vos 8% sienu sugerimo,”plikos” lubos, parketas, mazas kilimas ,keli foteliai). Kadangi koloneliu klausymas nezinomoje patalpoje turi mazai prasmes, jas bus galima lyginti su kitu gamintoju kolonelemis (12 000- 42 000EUR) arba norui esant, su savo atsiveztomis kolonelemis.

_________________
Neaktyvus vartotojas
 Re: Colibrea MKII
PranešimasParašytas: 2016 12 04, 11:05 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Dmitrij
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką AIM adresas
Sousa rašo:
...Siaip niekur nesu pateikes nei vieno CTC filtro artimo lauko matavimu todel ir analizuoti nera ka(nuo pat pradziu tai buvo ne DIY projektas) ...
...Sios koloneles turejo pazemintos varzos(2.8omu) daniskus Scan Speak 18WU ir 990000 ausktadaznius garsiakalbius. ...

Šiaip jau, atskleidei pakankamai duomenų, kad galima būtų sužinoti pagrindinę informaciją ir susidaryti bendrą vaizdą apie filtrą. Forumiečiams beliko iššiaiškinti niuansus su dviejų papildomų dėtalių jungimu.
Dėl garsiakalbių: taip reikia suprasti, kad siekdamas priderinti garsiakalbį prie saviškio unikalaus antros eilės nuoseklaus filtro su dviem papildomomis dėtalėmis, kažkur formuojančiomis papildomą rezonansiniu konturą arba du konturus, tu sumažinai ritės induktyvumą (pakelui ir ominę varžą), išrinkdamas garsiakalbio magnetinę sistemą, nuvyniodamas laido, ir po to vėl jį surinkdamas ?!

Citata:
... organizuosime perklausas <...> akustistiskai “sugadintuose” patalpose (paruoseme patalpas maksimaliai artimas gyvenamosioms- vos 8% sienu sugerimo,”plikos” lubos, parketas, mazas kilimas ,keli foteliai). ...


Ką siekiamą parodyti perklausas organizuojant akustiškai neparoštuoje patalpoje, koks tokių perklausų tikslas ?

_________________
860346985
Kai kurių dėsningumų supratimas ne atleidžia nuo daugelio faktų žinojimo.
 Re: Colibrea MKII
PranešimasParašytas: 2016 12 04, 11:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Sousa
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Aptarinetu Colibrea MK II ir parodoje demonstruotu koloneliu CTC filtras skiriasi, naujesnesnes versijos slaitai maziau status, sukirtimo daznis taip pat 15% zemesnis.

Zemadazniu garsiakalbiu riciu aukscio ar sluoksniu(18WU atveju) keisti NEGALIMA , nekeiciant pacios magnetines sistemos(magneto tarpelio ir aukscio).
Tokia operacija atlikinedavom nebent 8 omu zemadazni paverciant 4 omu vidutiniu dazniu garsiakalbiu, su salyga kad rite 2 sluoksniu( nuo virsaus is abieju krastu nuvyniojama rite, karkasas atitinkamai patraukiamas virsu).

Tiesiog naudojau specialiai scan speako pagamintas rites,vyniotas storesniu laidu. Pasikeisdavome patys,modifikuodami standartinius garsiakalbius, nes minimalus uzsakomas kiekis paleisti nestandartine linija danams buvo 100vnt. Kadangi 18WU turi visiskai atvira, varztais tvirtinama, magentine sistema nereikdavo nei centruoajncios gofros nei pakabos atlikjuoti net.

Deja 18WU garsiakalbiai turejo ir nemazai bedu (netolygia daznine darbiniame diapazone, garso koloracija- minkstai "pliumspintis bosas, mikrodinamikos stoka) Idealiausias ispildymo variantas su 18WU kuriame siu bedu (isskyrus mikrodinamika) nesigirdejo buvo 25 litru trijuoste sistema kur 18WU dirbo iki 300Hz,o pats koloneliu korpusas pagamintas is 22mm aliuminio.


Dmitrij rašo:
Ką siekiamą parodyti perklausas organizuojant akustiškai neparoštuoje patalpoje, koks tokių perklausų tikslas ?


Akustiskai specialiai neparuostoje patalpoje perklausu tikslas yra supazindinti klausytoja su normaliomis namu salygomis. Didzioji dauguma zmoniu neturi akustiskai irengtu patalpu. Jiems idomu kaip koloneles skamba realiose, o ne idealiose salygose.

_________________
Neaktyvus vartotojas
 Colibrea kolonėlės
PranešimasParašytas: 2016 12 04, 21:50 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Kokie Colibrea techniniai duomenys šiuo metu yra pateikiami?
Kokie išorės gabaritai, svoris?
Ar kolonėles galima pajungti Bi-Wiring schema?
 Colibrea kolonėlės
PranešimasParašytas: 2016 12 04, 22:36 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Sousa
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Ismatavimai 470(H)x225(W)x 320/345(D)
Stovu aukstis 630mm
Bendras AS sistemos svoris 72kg.

Jautris 89db/2.83v/m
Minimali varza 3.8ohm@182Hz
Maksimali varza 8-15ohm@~1200Hz (priklauso nuo koloneles adaptaciniu nustatymu)

Biwairingo Colibrea negalima pajungti. Net jei ir butu galima dvijuostese sistemose nera prasmes jungti dvieju stiptrintuvu, nes iprastai nebuna i zemos varzos svyravimu su staigiais el.fazes poslinkiais. Colibrea ne isimtis.

_________________
Neaktyvus vartotojas
 Colibrea kolonėlės
PranešimasParašytas: 2016 12 06, 10:24 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Česlovas rašo:
Ar kolonėles galima pajungti Bi-Wiring schema?

Sousa atsakė:
Citata:
Biwairingo Colibrea negalima pajungti. Net jei ir butu galima dvijuostese sistemose nera prasmes jungti dvieju stiptrintuvu, nes iprastai nebuna i zemos varzos svyravimu su staigiais el.fazes poslinkiais. Colibrea ne isimtis.

Bi-Wiring leidžia:
- naudoti 2 kabelius ir vieną galios stiprintuvą kolonėlėms pajungti;
- naudoti atskirus stiprintuvus kolonėlių ŽD ir AD moduliams pajungti.

Pirmasis būdas sumažina prasiskverbimo signalus tarp AS modulių, bet tai mažai efektyvu. Antrasis būdas yra efektyvus, nes leidžia sumažinti bendruosius AS iškraipymus, padidina dinaminį diapazoną.
Reikalingi 2 stiprintuvai, bet jų galia gali būti iki 4 kartų mažesnė, lyginant su vienu stiprintuvu kolonėlėms be Bi-Wiring.
 Colibrea kolonėlės
PranešimasParašytas: 2016 12 06, 12:13 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Sousa
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Colibrea kolonelese imontuota tiek gnybtu kiek reikia siuose kolonelese( nei vienu daugiau ar maziau). Sugedus kazkuriam gnybtui jie lengvai keiciami atsukus gale esancia aliumine sienele.

Iskraipymu siuose koloneleses yra tiek kiek numatyta gamintojo, sumazinus juos arba padidinus geriau nebus, bus kitaip. Pasyvaus krosoverio dalys irgi parinktos tokios kad ju pakeitimas i geresnes ar blogesnes irgi tik pablogins numatyta garsa.

Net jei prie Colibrea butu galima jungti du stiprintuvus tai nera pati geriausia mintis,paprastam vartotojui- jungiant dazniausiai vienos rusies stiprintuvas jungiamas zemuju dazniu garsiakalbiui, kitoks ausktiesiems, daznai stiprintuvu poliariskumai skiriasi (kai kuriuose buna invertuotos fazes) ir is esmes geriau jau vienas geras stiprintuvas nei du prastesni.

Kartais aisku reikia dveiju stiprintuvu,pvz daugiajuostese kolonelese,kuriu varza krinta iki 1.5-2 omu. Praktiskai visu konstrukciju ir tipu stiprintuvai prie 1.5omo apkrovos turi didesnius iskraipymus nei prie 4, o dauguma ju net nesugeba padvigubinti galios , mazejant apkrovos varzai.

Bet siuo metu kalbame apie lentynines ,dvieju garsiakalbiu, koloneles su 4omu minimalia varza ir pakankamu neblogu jautriu, net 50watu namu kino resyveriui nera problemu. Tiesa pasakius buvome prijunge prie 12W push pull lempinio stiprintuvo, dziazui ir vokalams garso lygio pakako 45m2 patalpoje klausant is 4metru.

Su lempiniais tenka aukstuju dazniu lygi pakelti per 1-2 padetis,iki maksimalios, , nes tiek subjektyviai tiek objektyviai (matuojant) truksta auskciausiu daznziu, ypac su labai galingais (30W) 120kg sverianciais SE lempiniai stiprintuvais(greiciausiai transformatoriu indukcijos pasekmes, o gal ir lempu, nesigilinau)

_________________
Neaktyvus vartotojas
 Colibrea kolonėlės
PranešimasParašytas: 2016 12 06, 12:43 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Jei naudojami atskiri stiprintuvai ŽD ir AD moduliams pajungti, Bi-Wiring variantas turi svarbių privalumų. Netgi jei vietoje vieno galingo reikia naudoti du, bet žymiai mažesnės galios stiprintuvus nėra trūkumas. Mano manymu, vienas geras 400 W stiprintuvas nėra pigiau už du šimtavačius, todėl Bi-Wiring jungimą su dviem galios stiprintuvais aš visiems rekomenduočiau.
Iš trūkumų galima paminėti, kad tokia GAS yra truputį sudėtingesnė. Nežiūrint to, AS gamintojai stengiasi įmontuoti papildomus lizdus, nes tai nepadidina kainos. Vartotojui tai suteikia daugiau galimybių, todėl daugelis šiuolaikinių kolonėlių turi atskirus lizdus.

Moksliškai seniai įrodyti schemos su atskirais stiprintuvais privalumai. Loudspeakers Handbook 225 psl. (2003) štai kas parašyta:

Dabar mums įdomi teksto dalis, paaiškinanti C jungimo schemos privalumą:
However, a variant of biwiring, as shown at C, does offer substantial advantages. Here, the single amplifier has been
replaced by two amplifiers, both fed exactly the same full-range program signal. One amplifier drives the LF section and the other drives the HF
section. Since LF and HF drives are completely independent, there can be no intermodulation between the two sections of the
loudspeaker, and improved performance will result.
 Colibrea kolonėlės
PranešimasParašytas: 2016 12 06, 13:38 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Kamo
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Akustika yra kompromisai-nieko negausi už ačiū.
Šiame straipsnelyje nežiūrima vienpusiškai į bi-wiringą :
http://www.sonicdesign.se/biwire.html
Bi-wiring minusas-didesni fazės poslinkiai VD ir AD srityje (žr. 4 paveikslą).
Taip pat pažymėta, kad būtent krosoveris iš esmės "tvarkosi" su intermoduliaciniais iškraipymais ir išlošimas dėl bi-wiring'o nežymus- žr. 2 paveikslą. Natūralu-krosoveris yra selektyvus, paskirsto dažnius, o iš dubliuojančio laido gabalo nereikėtų tiek daug tikėtis.
O kas liečia pačių stiprintuvų intermoduliacinius iškraipymus, tai bi-wiringas jiems didesnės įtakos neturi, nes jie dirba pilnam dažnių diapazone.

_________________
Tel. 8698 33775.
 Colibrea kolonėlės
PranešimasParašytas: 2016 12 06, 13:50 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Kamo rašo:
Akustika yra kompromisai-nieko negausi už ačiū.
Šiame straipsnelyje nežiūrima vienpusiškai į bi-wiringą :
http://www.sonicdesign.se/biwire.html
Bi-wiring minusas-didesni fazės poslinkiai VD ir AD srityje (žr. 4 paveikslą).
Taip pat pažymėta, kad būtent krosoveris iš esmės "tvarkosi" su intermoduliaciniais iškraipymais ir išlošimas dėl bi-wiring'o nežymus- žr. 2 paveikslą. Natūralu-krosoveris yra selektyvus, paskirsto dažnius, o iš dubliuojančio laido gabalo nereikėtų tiek daug tikėtis.
O kas liečia pačių stiprintuvų intermoduliacinius iškraipymus, tai bi-wiringas jiems didesnės įtakos neturi, nes jie dirba pilnam dažnių diapazone.

Kalbame ne apie A ir ne apie B jungimo schemas (žiūr. mano postą su iškarpa iš John Eargle vadovėlio "Loudspeakers Handbook"), o apie Bi-Wiring su atskirais galios stiprintuvais kiekvienai AS dažnių juostai atitinkamai.
Iš tiesu B yra pigus, mažareikšmis tobulinimas, o C - sudėtingesnis, tačiau leidžiantis pagerinanti GAS.
 Colibrea kolonėlės
PranešimasParašytas: 2016 12 06, 14:40 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Kamo
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Česlovas rašo:

Kalbame ne apie A ir ne apie B jungimo schemas (žiūr. mano postą su iškarpa iš John Eargle vadovėlio "Loudspeakers Handbook"), o apie Bi-Wiring su atskirais galios stiprintuvais kiekvienai AS dažnių juostai atitinkamai.
Iš tiesu B yra pigus, bet mažareikšmis tobulinimas, o C - sudėtingesnis, bet gerinantis GAS.

A schema-tai įprastas jungimas, B-bi-wiringas, C-bi-wiringas su atskirais stiprintuvais, arba bi-ampingas.
Jei turim galios stiprintuvą/us su maža vidaus varža (dideliu DF), tai B ir C variantai pagal tai, kokią įtaką daro ŽD ir AD kanalai vienas kitam, suvienodėja. O jei stiprintuvo vidaus varža nemaža, tai tada C variantas pranašesnis.
Pačių stiprintuvų intermoduliaciniai iškraipymai bus panašūs visais- A, B ir C atvejais, nes visais atvejais jie dirba pilnam dažnių diapazone.

_________________
Tel. 8698 33775.
 Colibrea kolonėlės
PranešimasParašytas: 2016 12 06, 14:48 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Citata:
Pačių stiprintuvų intermoduliaciniai iškraipymai bus panašūs visais- A, B ir C atvejais, nes visais atvejais jie dirba pilnam dažnių diapazone.

Ne apie tai dabar kalbame. Wink
1. Atskiri stiprintuvai atriša pasyvinių kolonėlių vidinius ryšius, todėl eliminuojamas prasiskverbimas tarp AS modulių.
2. Kai stiprintuvai atskiri, tai pačiai GAS dinamikai reikia žymiai mažiau Pmax.

Diskutuojame apie Colibrea, todėl noriu sugrįžti prie klausimo, kodėl kolonėlėse nėra galimybės pajungti Bi-Wiring schema?
Sousos atsakymas manęs neįtikino - gal Bičiuliai pasakytumėte?
 Colibrea kolonėlės
PranešimasParašytas: 2016 12 06, 14:52 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
StasysS
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Sausa lyg ir minėjo, kad filtras nuoseklus. Tokiu atveju neįmanomas nei bivairingas nei biampingas.
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Toliau
 
Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai

FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama