|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 04 27, 16:11. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Telefonija, tinklai, ryšio elektronika » interneto siuntimas po namus (wifi)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
interneto siuntimas po namus (wifi) |
Parašytas: 2012 03 28, 19:41 |
|
|
|
sveiki,
pas mane pajunge interneta (pagaliau) tik va zmones kurie ji man pajunge padare taip: sumontavo prie laukines sienos wifi antena (galinga) ja prijunge prie modemo kazkokio panasaus kaip Linksys by Cisco WAG54GS bet nezinau ar butent toki. ir is to modemo laida interneto man prie pc prijunge. tai vat uzsimaniau as sita interneta siust po namus (wifi rysiu) taigi, ka pasiulytumet padaryt kad ji galeciau po namus siuntinet? gal koki dar viena routeri nusipirkt? bet kaip ji sujunkt? patarkit:) |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2012 03 28, 20:03 |
|
|
|
nebute gyvenu:D siek tiek raukiu apie ta wifi, pats draugui kaimyno wifi koda nulauziau (aircrack) na, o tai sujungimas butu toks kad as atjunkciau ta kabeli nuo savo pc ir prijunkciau prie kito routerio? ir fsio? tie patys kabeliai ten i ta modema ieina kaip ir i pc? tai yra tas ADSL (ar koks ten)? nes man atrodo jie skiresi (jungtis) dydziu:D ir jai taip tuomet as galeciau is to routerio per kuri wifi sendinciau prisijunkt dar viena laida kuris i kita pc nueitu? zinau durnoki klausimai, bet kolkas as dar situos dalykuos nlbj nusimanau, gal tik truputuka:D |
|
|
|
|
 |
 |
Re: interneto siuntimas po namus (wifi) |
Parašytas: 2012 03 28, 20:04 |
|
|
|
jmkas rašo: |
sveiki,
pas mane pajunge interneta (pagaliau) tik va zmones kurie ji man pajunge padare taip: sumontavo prie laukines sienos wifi antena (galinga) ja prijunge prie modemo kazkokio panasaus kaip Linksys by Cisco WAG54GS bet nezinau ar butent toki. ir is to modemo laida interneto man prie pc prijunge. tai vat uzsimaniau as sita interneta siust po namus (wifi rysiu) taigi, ka pasiulytumet padaryt kad ji galeciau po namus siuntinet? gal koki dar viena routeri nusipirkt? bet kaip ji sujunkt? patarkit:) |
Tau tikriausiai pastatė imtuvą, kuris paima belaidį signalą iš kitur. Dar koks nors laidas ateina į tą aparatėlį ? Jei tik laidas į tavo kompą, tai ir bus ten imtuvas.
Kiek laidų gali prijungt prie to aparato, jei yra kita LAN jugntis, gali prie jos prijungt router'į ir leist savo paties wi-fi ryšį po namus, tik gali tekt konfiguruot routerį. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 28, 20:19 |
|
|
|
ne, nera yra tik tam wifi pajunkt ir ta rj-45 jungtis. bet man siule dar ir taip galiu padaryt kad duotu man wifi adapteri ir tiesiai prie pc prijungtu, bet kazkaip sakau nereikia tai ta modema pajunge. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 03 28, 20:35 |
|
|
|
o gal butu imanoma padaryt taip kad as ta wifi signala priimciau per wifi tiesiai i savo pc per wifi adapteri, o is savo kompo isvesciau jungti ta rj-45 i ta modema kuri dabar naudoju ir per ta modema padaryciau ta wifi zona? ar bent jau kazka panasaus padaryt iseitu? pasiulykit? ir dar ar gal iseitu pajungt prie to mano pc ta wifi adapteri kad jis priimtu ta wifi signala ir dar tuo paciu prie to paties pc prijungt dar viena wifi adapteri ir per ji padaryt ta wifi zona namie? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 31, 03:14 |
|
|
|
nu ziauriai sudetingai mastot, net pavargau skaityti jusu versijas...
tas tavo "laukinis" routeris su isorine antena - tik priima signala nuo vandens boksto - ir kaip pats sakai - atiduoda interneta per LAN kabeli i kompo tinklo plokste per RJ45. su lauko routeriu daugiau nieko nepadarysi, o ir nepatariu nieko daryt.
toliau.
nusirasai kompo tinklo plokstes nustatymus (ip adresai, MAC adresas ir pan.) bei istrauki laida is kompo ir ji ikisi i tavo pasirinkto bei nusipirkto wifi-routeriuko WAN/INTERNET porta (jis paprastai buna atskirtas nuo likusiu 4 LAN portu).
Susikonfigini savo routerio WAN nustatymus pagal tai, kaip kompas buvo sukonfigintas (IP adresai gali buti fiksuoti, gali buti paduodami is lauko antenos automatiskai, MAC adresa galbut gali tekti klonuoti - jei provaideris risa pagal MAC adresus), bei susikonfigini Wireless (parenki reikiama koduote bei uzdedi key). Laptopus jungi per wifi, sklindancio per visa nama, stacionara sujungi nuo naujojo routerio per LAN kabeliuka.
gali buti, jog teks perkrauti laukini routeriuka kad viskas greiciau suvaiksciotu...
sekmes!
kaip ir daugiau - viskas... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 31, 10:42 |
|
|
|
"Susikonfigini savo routerio WAN nustatymus pagal tai, kaip kompas buvo sukonfigintas" tai man teks ta routeri prie kompo prisijunkt, taip? ar jau cia per pc network nustatymus darysiu? ir dar vienas klausimas: jai as noreciau padaryt taip kad tas lauko modemas priimtu kita tinkla (wifi) tai kaip as tai tureciau padaryt?  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 31, 13:00 |
|
|
|
l781 rašo: |
nu ziauriai sudetingai mastot, net pavargau skaityti jusu versijas...
tas tavo "laukinis" routeris su isorine antena - tik priima signala nuo vandens boksto - ir kaip pats sakai - atiduoda interneta per LAN kabeli i kompo tinklo plokste per RJ45. su lauko routeriu daugiau nieko nepadarysi, o ir nepatariu nieko daryt.
toliau.
nusirasai kompo tinklo plokstes nustatymus (ip adresai, MAC adresas ir pan.) bei istrauki laida is kompo ir ji ikisi i tavo pasirinkto bei nusipirkto wifi-routeriuko WAN/INTERNET porta (jis paprastai buna atskirtas nuo likusiu 4 LAN portu).
Susikonfigini savo routerio WAN nustatymus pagal tai, kaip kompas buvo sukonfigintas (IP adresai gali buti fiksuoti, gali buti paduodami is lauko antenos automatiskai, MAC adresa galbut gali tekti klonuoti - jei provaideris risa pagal MAC adresus), bei susikonfigini Wireless (parenki reikiama koduote bei uzdedi key). Laptopus jungi per wifi, sklindancio per visa nama, stacionara sujungi nuo naujojo routerio per LAN kabeliuka.
gali buti, jog teks perkrauti laukini routeriuka kad viskas greiciau suvaiksciotu...
sekmes!
kaip ir daugiau - viskas... |
Kazkaip ne taip reiktu aiskint,zmogus sako kad beproblemu lauzo prieigas prie svetimo WLAN tinklo,cia routerio pajungimai ir konfiguravimai manau turetu but semeckes.Netgi daugeliui is cia esanciu atvirksciai -reiktu kreiptis patarimo del analogisku dalyku i pati temos autoriu.
Sudetinga net ka patarti,nesinori pasirodyt kvailiu bevielizacijos srityje... |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2012 03 31, 15:53 |
|
|
|
viskas ten ciki, lauke greiciausiai stovi Ubiquiti Nanostation ar Bullet bridge rezime, tad pasistatai savo routeri ir galimai dziaugies.
dar yra galimybe Ubiquiti persijungt i router rezima, tada laidais dalintis uztenka tik switch/hub, o jei bevieliu - betkokio AP. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 03 31, 16:05 |
|
|
|
na viskas man su tuo pajungimu jau aisku, man tik reike zinot kaip butu galima sukonfiguruot ta "laukini" modema kad jis galetu priimt kita wifi tinkla,o ne ta kuris dabar yra prijunktas  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |