Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 11, 18:28. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
sveiki,
pas mane pajunge interneta (pagaliau) tik va zmones kurie ji man pajunge padare taip: sumontavo prie laukines sienos wifi antena (galinga) ja prijunge prie modemo kazkokio panasaus kaip Linksys by Cisco WAG54GS bet nezinau ar butent toki. ir is to modemo laida interneto man prie pc prijunge. tai vat uzsimaniau as sita interneta siust po namus (wifi rysiu) taigi, ka pasiulytumet padaryt kad ji galeciau po namus siuntinet? gal koki dar viena routeri nusipirkt? bet kaip ji sujunkt? patarkit:)
visu pirma, interneto niekas nesiuntineja
galima padaryt WI-FI zoną su dar vienu rauteriu. jei gyveni bute ir nieko nesupranti apie WIFI tai kaimynai bus labai patenkinti.
nebute gyvenu:D siek tiek raukiu apie ta wifi, pats draugui kaimyno wifi koda nulauziau (aircrack) na, o tai sujungimas butu toks kad as atjunkciau ta kabeli nuo savo pc ir prijunkciau prie kito routerio? ir fsio? tie patys kabeliai ten i ta modema ieina kaip ir i pc? tai yra tas ADSL (ar koks ten)? nes man atrodo jie skiresi (jungtis) dydziu:D ir jai taip tuomet as galeciau is to routerio per kuri wifi sendinciau prisijunkt dar viena laida kuris i kita pc nueitu? zinau durnoki klausimai, bet kolkas as dar situos dalykuos nlbj nusimanau, gal tik truputuka:D
sveiki,
pas mane pajunge interneta (pagaliau) tik va zmones kurie ji man pajunge padare taip: sumontavo prie laukines sienos wifi antena (galinga) ja prijunge prie modemo kazkokio panasaus kaip Linksys by Cisco WAG54GS bet nezinau ar butent toki. ir is to modemo laida interneto man prie pc prijunge. tai vat uzsimaniau as sita interneta siust po namus (wifi rysiu) taigi, ka pasiulytumet padaryt kad ji galeciau po namus siuntinet? gal koki dar viena routeri nusipirkt? bet kaip ji sujunkt? patarkit:)
Tau tikriausiai pastatė imtuvą, kuris paima belaidį signalą iš kitur. Dar koks nors laidas ateina į tą aparatėlį ? Jei tik laidas į tavo kompą, tai ir bus ten imtuvas.
Kiek laidų gali prijungt prie to aparato, jei yra kita LAN jugntis, gali prie jos prijungt router'į ir leist savo paties wi-fi ryšį po namus, tik gali tekt konfiguruot routerį.
ne, nera yra tik tam wifi pajunkt ir ta rj-45 jungtis. bet man siule dar ir taip galiu padaryt kad duotu man wifi adapteri ir tiesiai prie pc prijungtu, bet kazkaip sakau nereikia tai ta modema pajunge.
o gal butu imanoma padaryt taip kad as ta wifi signala priimciau per wifi tiesiai i savo pc per wifi adapteri, o is savo kompo isvesciau jungti ta rj-45 i ta modema kuri dabar naudoju ir per ta modema padaryciau ta wifi zona? ar bent jau kazka panasaus padaryt iseitu? pasiulykit? ir dar ar gal iseitu pajungt prie to mano pc ta wifi adapteri kad jis priimtu ta wifi signala ir dar tuo paciu prie to paties pc prijungt dar viena wifi adapteri ir per ji padaryt ta wifi zona namie?
nu ziauriai sudetingai mastot, net pavargau skaityti jusu versijas...
tas tavo "laukinis" routeris su isorine antena - tik priima signala nuo vandens boksto - ir kaip pats sakai - atiduoda interneta per LAN kabeli i kompo tinklo plokste per RJ45. su lauko routeriu daugiau nieko nepadarysi, o ir nepatariu nieko daryt.
toliau.
nusirasai kompo tinklo plokstes nustatymus (ip adresai, MAC adresas ir pan.) bei istrauki laida is kompo ir ji ikisi i tavo pasirinkto bei nusipirkto wifi-routeriuko WAN/INTERNET porta (jis paprastai buna atskirtas nuo likusiu 4 LAN portu).
Susikonfigini savo routerio WAN nustatymus pagal tai, kaip kompas buvo sukonfigintas (IP adresai gali buti fiksuoti, gali buti paduodami is lauko antenos automatiskai, MAC adresa galbut gali tekti klonuoti - jei provaideris risa pagal MAC adresus), bei susikonfigini Wireless (parenki reikiama koduote bei uzdedi key). Laptopus jungi per wifi, sklindancio per visa nama, stacionara sujungi nuo naujojo routerio per LAN kabeliuka.
gali buti, jog teks perkrauti laukini routeriuka kad viskas greiciau suvaiksciotu...
"Susikonfigini savo routerio WAN nustatymus pagal tai, kaip kompas buvo sukonfigintas" tai man teks ta routeri prie kompo prisijunkt, taip? ar jau cia per pc network nustatymus darysiu? ir dar vienas klausimas: jai as noreciau padaryt taip kad tas lauko modemas priimtu kita tinkla (wifi) tai kaip as tai tureciau padaryt?
nu ziauriai sudetingai mastot, net pavargau skaityti jusu versijas...
tas tavo "laukinis" routeris su isorine antena - tik priima signala nuo vandens boksto - ir kaip pats sakai - atiduoda interneta per LAN kabeli i kompo tinklo plokste per RJ45. su lauko routeriu daugiau nieko nepadarysi, o ir nepatariu nieko daryt.
toliau.
nusirasai kompo tinklo plokstes nustatymus (ip adresai, MAC adresas ir pan.) bei istrauki laida is kompo ir ji ikisi i tavo pasirinkto bei nusipirkto wifi-routeriuko WAN/INTERNET porta (jis paprastai buna atskirtas nuo likusiu 4 LAN portu).
Susikonfigini savo routerio WAN nustatymus pagal tai, kaip kompas buvo sukonfigintas (IP adresai gali buti fiksuoti, gali buti paduodami is lauko antenos automatiskai, MAC adresa galbut gali tekti klonuoti - jei provaideris risa pagal MAC adresus), bei susikonfigini Wireless (parenki reikiama koduote bei uzdedi key). Laptopus jungi per wifi, sklindancio per visa nama, stacionara sujungi nuo naujojo routerio per LAN kabeliuka.
gali buti, jog teks perkrauti laukini routeriuka kad viskas greiciau suvaiksciotu...
sekmes!
kaip ir daugiau - viskas...
Kazkaip ne taip reiktu aiskint,zmogus sako kad beproblemu lauzo prieigas prie svetimo WLAN tinklo,cia routerio pajungimai ir konfiguravimai manau turetu but semeckes.Netgi daugeliui is cia esanciu atvirksciai -reiktu kreiptis patarimo del analogisku dalyku i pati temos autoriu.
Sudetinga net ka patarti,nesinori pasirodyt kvailiu bevielizacijos srityje...
taip taip:D bet visvien man reiktu atsakymu i paskutini mano klausima del konfiguravimo, del l781 patarimo tai man jau aisku, radau toki straipsneli: http://123seminarsonly.com/Tips/006/Wireless-Setup-Connecting-Wireless-Router.html viska issiaiskinau. bet del to "laukinio" routerio konfiguravimo. gal galit mazdaug pasakyt kaip tai daryt? ar ji taip pat konfiguruot kaip tame straipsnyje aprasyta? t.y. prisijunkt routeri prie pc per ta RJ-47 jungti i narsykle suvesti: http://192.168.1.1 spaust enter tuomet atsidarytu routerio konfiguravimo setupas ir ka tuomet toliau daryt reiktu?
na viskas man su tuo pajungimu jau aisku, man tik reike zinot kaip butu galima sukonfiguruot ta "laukini" modema kad jis galetu priimt kita wifi tinkla,o ne ta kuris dabar yra prijunktas
jei nezinai koks jo IP/potinklis, uzlipi iki jo, nuimi dangteli, paspaudi toki maza reset mygtuka ir palaikai 10+ sek.kol prades mirguliuot ivairiaspalviai led'ai
tada prisijungsi prie jo 192.168.1.20/24