|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 21, 22:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » Iki 1250W galios per 2 mosfet
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Iki 1250W galios per 2 mosfet |
Parašytas: 2012 02 17, 01:44 |
|
|
|
|
| sasori_ltu rašo: |
| gnt rašo: |
| koks bus keitiklio transformatorius, kurio pirmine apvija tekes 370A? |
ETD59 transformatoriuka |
kokie jo gabaritai?
is ko pirmine apvija vyniosi?
prie 100kHz jau stipriai pasireiskia skinefektas, o cia reikes virs 300A per apvija perleist |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 02 17, 14:35 |
|
|
|
|
Na sakyciau keitiklis nera didele problema, tik cia jau push-pull topologija, nera pats geriausias pasirinkimas, ir pasiekt bent 1.5kW, su ETD59 reikalauja bent 300kHz su labai geru feritu, kita problema - suviniot apvijas tokiom srovem - ju bus mazai ir jos bus labai labai storos, o bet koks sroviu imbalansas pasireiksh dideliai ishmetimais.
Kiek protingesnis sprendimas - daugiafazis tapped-boost konverteris(tai leis nauduot pigesnius ir mazesnius komponentus ir palengvins ju darbo salygas), o stiprintuvas tiltu, su vienpoliu maitinimu. |
|
_________________ My rhombicosidodecahedron is bigger than yours. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 02 18, 10:52 |
|
|
|
|
| VEC7OR rašo: |
Na sakyciau keitiklis nera didele problema, tik cia jau push-pull topologija, nera pats geriausias pasirinkimas, ir pasiekt bent 1.5kW, su ETD59 reikalauja bent 300kHz su labai geru feritu, kita problema - suviniot apvijas tokiom srovem - ju bus mazai ir jos bus labai labai storos, o bet koks sroviu imbalansas pasireiksh dideliai ishmetimais.
Kiek protingesnis sprendimas - daugiafazis tapped-boost konverteris(tai leis nauduot pigesnius ir mazesnius komponentus ir palengvins ju darbo salygas), o stiprintuvas tiltu, su vienpoliu maitinimu. |
Koks informacijos šaltinis? Mano visuotinėje "MAGNETICS" firmos galių lentelėje pušpulinis ETD59 prie 100 kHz lupa 2,5 kW. Jame tiek ir sutilpo, pirminė apvija J = 4A/mm2, antrinė J = 12 A/mm2.
Išmetimai kurioje vietoje bus?
Kas tas tapped boost? Manai visi dabar puls jį daryti, kai net negirdėję tokio? Aš tai darysiu tiltelinį  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 02 18, 12:32 |
|
|
|
|
| andriusa rašo: |
Koks informacijos šaltinis?
|
Siek tiek patirties.
Mano visuotinėje "MAGNETICS" firmos galių lentelėje pušpulinis ETD59 prie 100 kHz lupa 2,5 kW.
|
Idomu kas per firma tokia, MAG-INC gal ? Na nezinau, man ir taip ir anaip galai nesueina prie 100kHz, 300kHz su kokiu N87, 3F3, 3C94 jau kita kalba, gal as gana atsargiai skaicioju.
Jame tiek ir sutilpo, pirminė apvija J = 4A/mm2, antrinė J = 12 A/mm2.
|
Pagal mano skaciavimus pirmine reikalauja apie 135mm2, antrine 125mm2, padaugint tai ish 0.4 fill factor - reikalauja apie 600mm2 apvijom suviniot, na gerai, galima sroves tanki padidint iki 6a/mm2, tada reikes apie 400mm2, nelabai matau kaip tai telpa i ETD59 366mm2 langa.
|
PP topologija reikalauja magnetinio lauko balanso, sugebesi suviniot apvijas taip kad ji uztikrint ? Nes jei nebus balanso - permagnetizavimo induktyvumas apie save pranesh pramushtais tranzais. Na aisq galima nauduot current-mode kuris balansavima uztikrins automatiskai.
Kas tas tapped boost?
|
Boost su atsaka, sumazint duty-cycle, nes kelt ish 12 i 100 viena pakopa, nera labai gerai.
Manai visi dabar puls jį daryti, kai net negirdėję tokio? Aš tai darysiu tiltelinį  |
Na jei kalba uzejo apie beveik pusantro kilowato, tai kodel ne. Netaip kad noriu atkalbinet daryt, bet savo jegas irgi reikia gerai vertint.
Beje noreciau dar karta paklaust tamstos sasori_ltu - kiek galios visgi reikia ? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 02 18, 16:37 |
|
|
|
|
Mano visuotinėje "MAGNETICS" firmos galių lentelėje pušpulinis ETD59 prie 100 kHz lupa 2,5 kW.
|
Idomu kas per firma tokia, MAG-INC gal ? Na nezinau, man ir taip ir anaip galai nesueina prie 100kHz, 300kHz su kokiu N87, 3F3, 3C94 jau kita kalba, gal as gana atsargiai skaicioju.
Ja ja, MAG-INC. Šerdis 3C90 berods.
Jame tiek ir sutilpo, pirminė apvija J = 4A/mm2, antrinė J = 12 A/mm2.
|
Pagal mano skaciavimus pirmine reikalauja apie 135mm2, antrine 125mm2, padaugint tai ish 0.4 fill factor - reikalauja apie 600mm2 apvijom suviniot, na gerai, galima sroves tanki padidint iki 6a/mm2, tada reikes apie 400mm2, nelabai matau kaip tai telpa i ETD59 366mm2 langa.
Pas mane maitblokis nuo 220 V tinklo maitinsis. Pirminė apvija 14 vijų, 12 vijų pagal mano skaičiavimus ir 2 atsargai, maksimali komutuojama įtampa 340 V, dažnis 100 kHz, kerno plotas 368 mm2. Magnetinė indukcija gaunasi 165 mT. Pasiskaičiuok pagal save, kiek molių dūmų išsiskirs
|
PP topologija reikalauja magnetinio lauko balanso, sugebesi suviniot apvijas taip kad ji uztikrint ? Nes jei nebus balanso - permagnetizavimo induktyvumas apie save pranesh pramushtais tranzais. Na aisq galima nauduot current-mode kuris balansavima uztikrins automatiskai.
Tai kaip supratau ant lauko tranzistorių santakų, standartiškai. O dėl balanso, tai ar nebus tas atvejis, kai nuosekliai pirminei apvijai pajungiamas kondensatorius ir užkertamas kelias vienpusiam pamagnetinimui? Kas yra current-mode? Valdymas pagal pirminės apvijos srovę, kai nuosekliai pajungtas srovės transformatoriukas? Toksai irgi bus.[/quote] |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 02 18, 17:03 |
|
|
|
|
Pas mane maitblokis nuo 220 V tinklo maitinsis. Pirminė apvija 14 vijų, 12 vijų pagal mano skaičiavimus ir 2 atsargai, maksimali komutuojama įtampa 340 V, dažnis 100 kHz, kerno plotas 368 mm2. Magnetinė indukcija gaunasi 165 mT. Pasiskaičiuok pagal save, kiek molių dūmų išsiskirs  |
Tamsta ar mes kalbam apie 12V > +/-100V ~1500kW ar apie kazka kita ?
As kalbu apie tai kad tiek laido neivyniosi i ETD59, o ne apie kerno plota.
O dėl balanso, tai ar nebus tas atvejis, kai nuosekliai pirminei apvijai pajungiamas kondensatorius ir užkertamas kelias vienpusiam pamagnetinimui? |
Dar karta, apie ka mes kalbam ? Half-bridge nuo 230V ar nuo 12V push-pull ?
| Toksai irgi bus. |
Tai ka, tamsta jau gamina ? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 02 18, 17:36 |
|
|
|
|
| VEC7OR rašo: |
Pas mane maitblokis nuo 220 V tinklo maitinsis. Pirminė apvija 14 vijų, 12 vijų pagal mano skaičiavimus ir 2 atsargai, maksimali komutuojama įtampa 340 V, dažnis 100 kHz, kerno plotas 368 mm2. Magnetinė indukcija gaunasi 165 mT. Pasiskaičiuok pagal save, kiek molių dūmų išsiskirs  |
Tamsta ar mes kalbam apie 12V > +/-100V ~1500kW ar apie kazka kita ?
As kalbu apie tai kad tiek laido neivyniosi i ETD59, o ne apie kerno plota.
Svarstome ar išeina išsunkti 2,5 kW iš ETD59 prie 100 kHz. O prie 12 V laidai netelpa nes pagal skaičiavimus gaunasi, kad pirminė apvija mažiau nei 1 vija, o taip fiziškai būti negali. To pasekoje ir antrinė apvija per "ilga". Ir tikrai taip, laidai nebetelpa. O kerno plotas įtakoja vijų skaičių.
O dėl balanso, tai ar nebus tas atvejis, kai nuosekliai pirminei apvijai pajungiamas kondensatorius ir užkertamas kelias vienpusiam pamagnetinimui? |
Dar karta, apie ka mes kalbam ? Half-bridge nuo 230V ar nuo 12V push-pull ?
O koks skirtumas? Vienpusis pamagnetinimas galimas abiems atvejams
| Toksai irgi bus. |
Tai ka, tamsta jau gamina ? |
Taip, aš darau diplominį darbą |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 02 19, 22:16 |
|
|
|
|
| man tai iškilo klausimas, kokiom čia garso varžybom šitas daiktas bus? spl? kokiose klasėse ten leidžiama dalyvaut su savadarbiais stiprintuvais? SQ? ką ten veikt su tokiais daiktais.. |
|
_________________ vairavimo menas reikalauja aukų |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |