Elektronika.lt
 2025 m. gruodžio 21 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 12 21, 23:36. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Garso aparatūra » Iki 1250W galios per 2 mosfet
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 22
Pereiti prie Atgal  1, 2
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Iki 1250W galios per 2 mosfet
PranešimasParašytas: 2012 02 17, 01:44 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
gnt
Veteranas
Veteranas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
sasori_ltu rašo:
gnt rašo:
koks bus keitiklio transformatorius, kurio pirmine apvija tekes 370A?

ETD59 transformatoriuka

kokie jo gabaritai?
is ko pirmine apvija vyniosi?
prie 100kHz jau stipriai pasireiskia skinefektas, o cia reikes virs 300A per apvija perleist
PranešimasParašytas: 2012 02 17, 14:35 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
VEC7OR
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje ICQ numeris
Na sakyciau keitiklis nera didele problema, tik cia jau push-pull topologija, nera pats geriausias pasirinkimas, ir pasiekt bent 1.5kW, su ETD59 reikalauja bent 300kHz su labai geru feritu, kita problema - suviniot apvijas tokiom srovem - ju bus mazai ir jos bus labai labai storos, o bet koks sroviu imbalansas pasireiksh dideliai ishmetimais.
Kiek protingesnis sprendimas - daugiafazis tapped-boost konverteris(tai leis nauduot pigesnius ir mazesnius komponentus ir palengvins ju darbo salygas), o stiprintuvas tiltu, su vienpoliu maitinimu.

PranešimasParašytas: 2012 02 18, 10:52 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
andriusa
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
VEC7OR rašo:
Na sakyciau keitiklis nera didele problema, tik cia jau push-pull topologija, nera pats geriausias pasirinkimas, ir pasiekt bent 1.5kW, su ETD59 reikalauja bent 300kHz su labai geru feritu, kita problema - suviniot apvijas tokiom srovem - ju bus mazai ir jos bus labai labai storos, o bet koks sroviu imbalansas pasireiksh dideliai ishmetimais.
Kiek protingesnis sprendimas - daugiafazis tapped-boost konverteris(tai leis nauduot pigesnius ir mazesnius komponentus ir palengvins ju darbo salygas), o stiprintuvas tiltu, su vienpoliu maitinimu.

Koks informacijos šaltinis? Mano visuotinėje "MAGNETICS" firmos galių lentelėje pušpulinis ETD59 prie 100 kHz lupa 2,5 kW. Jame tiek ir sutilpo, pirminė apvija J = 4A/mm2, antrinė J = 12 A/mm2.
Išmetimai kurioje vietoje bus?
Kas tas tapped boost? Manai visi dabar puls jį daryti, kai net negirdėję tokio? Aš tai darysiu tiltelinį Razz
PranešimasParašytas: 2012 02 18, 12:32 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
VEC7OR
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje ICQ numeris
andriusa rašo:

Koks informacijos šaltinis?

Siek tiek patirties.

andriusa rašo:

Mano visuotinėje "MAGNETICS" firmos galių lentelėje pušpulinis ETD59 prie 100 kHz lupa 2,5 kW.

Idomu kas per firma tokia, MAG-INC gal ? Na nezinau, man ir taip ir anaip galai nesueina prie 100kHz, 300kHz su kokiu N87, 3F3, 3C94 jau kita kalba, gal as gana atsargiai skaicioju.

andriusa rašo:

Jame tiek ir sutilpo, pirminė apvija J = 4A/mm2, antrinė J = 12 A/mm2.

Pagal mano skaciavimus pirmine reikalauja apie 135mm2, antrine 125mm2, padaugint tai ish 0.4 fill factor - reikalauja apie 600mm2 apvijom suviniot, na gerai, galima sroves tanki padidint iki 6a/mm2, tada reikes apie 400mm2, nelabai matau kaip tai telpa i ETD59 366mm2 langa.

andriusa rašo:

PP topologija reikalauja magnetinio lauko balanso, sugebesi suviniot apvijas taip kad ji uztikrint ? Nes jei nebus balanso - permagnetizavimo induktyvumas apie save pranesh pramushtais tranzais. Na aisq galima nauduot current-mode kuris balansavima uztikrins automatiskai.

andriusa rašo:
Kas tas tapped boost?

Boost su atsaka, sumazint duty-cycle, nes kelt ish 12 i 100 viena pakopa, nera labai gerai.

andriusa rašo:
Manai visi dabar puls jį daryti, kai net negirdėję tokio? Aš tai darysiu tiltelinį Razz

Na jei kalba uzejo apie beveik pusantro kilowato, tai kodel ne. Netaip kad noriu atkalbinet daryt, bet savo jegas irgi reikia gerai vertint.

Beje noreciau dar karta paklaust tamstos sasori_ltu - kiek galios visgi reikia ?

PranešimasParašytas: 2012 02 18, 16:37 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
andriusa
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
andriusa rašo:

Mano visuotinėje "MAGNETICS" firmos galių lentelėje pušpulinis ETD59 prie 100 kHz lupa 2,5 kW.

Idomu kas per firma tokia, MAG-INC gal ? Na nezinau, man ir taip ir anaip galai nesueina prie 100kHz, 300kHz su kokiu N87, 3F3, 3C94 jau kita kalba, gal as gana atsargiai skaicioju.

Ja ja, MAG-INC. Šerdis 3C90 berods.

andriusa rašo:

Jame tiek ir sutilpo, pirminė apvija J = 4A/mm2, antrinė J = 12 A/mm2.

Pagal mano skaciavimus pirmine reikalauja apie 135mm2, antrine 125mm2, padaugint tai ish 0.4 fill factor - reikalauja apie 600mm2 apvijom suviniot, na gerai, galima sroves tanki padidint iki 6a/mm2, tada reikes apie 400mm2, nelabai matau kaip tai telpa i ETD59 366mm2 langa.

Pas mane maitblokis nuo 220 V tinklo maitinsis. Pirminė apvija 14 vijų, 12 vijų pagal mano skaičiavimus ir 2 atsargai, maksimali komutuojama įtampa 340 V, dažnis 100 kHz, kerno plotas 368 mm2. Magnetinė indukcija gaunasi 165 mT. Pasiskaičiuok pagal save, kiek molių dūmų išsiskirs Razz

andriusa rašo:

PP topologija reikalauja magnetinio lauko balanso, sugebesi suviniot apvijas taip kad ji uztikrint ? Nes jei nebus balanso - permagnetizavimo induktyvumas apie save pranesh pramushtais tranzais. Na aisq galima nauduot current-mode kuris balansavima uztikrins automatiskai.

Tai kaip supratau ant lauko tranzistorių santakų, standartiškai. O dėl balanso, tai ar nebus tas atvejis, kai nuosekliai pirminei apvijai pajungiamas kondensatorius ir užkertamas kelias vienpusiam pamagnetinimui? Kas yra current-mode? Valdymas pagal pirminės apvijos srovę, kai nuosekliai pajungtas srovės transformatoriukas? Toksai irgi bus.[/quote]
PranešimasParašytas: 2012 02 18, 17:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
VEC7OR
VIP narys
VIP narys
andriusa rašo:
Pas mane maitblokis nuo 220 V tinklo maitinsis. Pirminė apvija 14 vijų, 12 vijų pagal mano skaičiavimus ir 2 atsargai, maksimali komutuojama įtampa 340 V, dažnis 100 kHz, kerno plotas 368 mm2. Magnetinė indukcija gaunasi 165 mT. Pasiskaičiuok pagal save, kiek molių dūmų išsiskirs Razz

Tamsta ar mes kalbam apie 12V > +/-100V ~1500kW ar apie kazka kita ?
As kalbu apie tai kad tiek laido neivyniosi i ETD59, o ne apie kerno plota.

andriusa rašo:

O dėl balanso, tai ar nebus tas atvejis, kai nuosekliai pirminei apvijai pajungiamas kondensatorius ir užkertamas kelias vienpusiam pamagnetinimui?

Dar karta, apie ka mes kalbam ? Half-bridge nuo 230V ar nuo 12V push-pull ?

andriusa rašo:
Toksai irgi bus.

Tai ka, tamsta jau gamina ?

PranešimasParašytas: 2012 02 18, 17:36 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
andriusa
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
VEC7OR rašo:
andriusa rašo:

Tamsta ar mes kalbam apie 12V > +/-100V ~1500kW ar apie kazka kita ?
As kalbu apie tai kad tiek laido neivyniosi i ETD59, o ne apie kerno plota.

Svarstome ar išeina išsunkti 2,5 kW iš ETD59 prie 100 kHz. O prie 12 V laidai netelpa nes pagal skaičiavimus gaunasi, kad pirminė apvija mažiau nei 1 vija, o taip fiziškai būti negali. To pasekoje ir antrinė apvija per "ilga". Ir tikrai taip, laidai nebetelpa. O kerno plotas įtakoja vijų skaičių.

andriusa rašo:

O dėl balanso, tai ar nebus tas atvejis, kai nuosekliai pirminei apvijai pajungiamas kondensatorius ir užkertamas kelias vienpusiam pamagnetinimui?

Dar karta, apie ka mes kalbam ? Half-bridge nuo 230V ar nuo 12V push-pull ?

O koks skirtumas? Vienpusis pamagnetinimas galimas abiems atvejams

andriusa rašo:
Toksai irgi bus.

Tai ka, tamsta jau gamina ?

Taip, aš darau diplominį darbą
PranešimasParašytas: 2012 02 19, 22:16 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
perihellis
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
man tai iškilo klausimas, kokiom čia garso varžybom šitas daiktas bus? spl? kokiose klasėse ten leidžiama dalyvaut su savadarbiais stiprintuvais? SQ? ką ten veikt su tokiais daiktais..

PranešimasParašytas: 2012 02 28, 14:48 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ZaliasKaipLapas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
http://www.diyaudio.com/forums/class-d/166214-ucd-25-watts-1200-watts-using-2-mosfets.html labai panasus stiprintuvas su 2 mosfetais. Kiek skaiciau, tai kitiems pavyko paleist. Bet cia itampa iki 300V.

PranešimasParašytas: 2012 02 29, 00:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Zuperis
Senbuvis
Senbuvis
O tai kur temos autorius?Uzdave klausima ir baba?Jam ka cia destot turbut ne bum bum
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Must have farming mods
Farming simulator modhub, Best farming simulator mods
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“
www.mokslofestivalis.eu