|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 02 03, 21:57. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Įvairūs » Nelaimingi atsitikimai
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
Nelaimingi atsitikimai |
Parašytas: 2006 01 08, 11:51 |
|
|
|
galbut yra nutike kokiu nors atsitikimu, kai ka nors uztrumpinat, ar pan, galit ispudziais pasidalint, pasijuoksim visi...
tarkim as va pries kelias dienas sumaisiau trafo apvijas, ir pajungiau i 220, tai per pora sekundziu viduj uzburbuliavo viskas, visos izoliacijos istirpo aisku, dumu belekiek pasipyle (aisku saugiklio jokio nedejau) po to pabandziau pajungt kaip priklauso, veikia, viskas gerai, biski pats apibeges, bet nieko, naudoju ir toliau ji. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
|
|
Nelaimingi atsitikimai |
Parašytas: 2006 01 08, 11:54 |
|
|
|
taip pat labai patiko vieno forumo dalyvio nuotykis, gal labai nesupyks....
Electromen:
As pasidariau mosfeta 400W dejau po du ant peties tranzus maitinimas +-70 ,grojau su sbu 75gdn daviau garso ir buvau pasijunges ampermetra per + .Stebejau kiek ryja.Tai daviau garso rijo 1.2A ,jau ede normaliai kaip tam garsekalbiui.Paziurejau kad lb jau uzkaito tranzai tie 4.Radikas nemazas bet be colerio tai nelb ausina.Galvoju patylysiu ir netycia iskrito potencas is ranku ir dar pagarsinau ,srove padidejo iki 1,4A tarp + peties (tarp -peties nzn kiek buvo) tik staiga uzburzge du suviai skyles IRFP9240 mosfetose ,jau as begu is lizdo traukt viska, ziurau tu mosfetu tos varzos 470ohm issilyde net kojos istirpo. Istraukes apziurinejau ir sukau galva kas galejo atsitikt. Nejaugi pora ant peties mosfetu netrauke 1.4A.Buvo numusti visi 4 galiniai,ir stabilitronas 15V ties ta petim (minusine).Bet ydomu mazu per minusine pety tekejo daugiau negu 1,4A.As stebejau tik + pety. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
|
|
Nelaimingi atsitikimai |
Parašytas: 2006 01 08, 14:09 |
|
|
|
savizudziai manijakai tie IRFP |
|
_________________ Akis už akį, postas už postą!! |
|
|
|
|
Nelaimingi atsitikimai |
Parašytas: 2006 01 08, 15:35 |
|
|
|
kartą man buvo taip: jungiau kažkokį lauktranzį oriniam montaže, tada tik pradėjau tą schemą rinkt pabandymaui - tai be lituoklio, deje kažką blogai sujungiau ir kažkur išėjau, grįžtu ogi žiūriu skylė stale (tiesiogine to žodžio prasme, beje stalas buvo plasmasinis) pasirodo tas tranzas taip užkaito kad išlydė stalo plastmasę, bet kaip ir leopard tas tranzas man paskui veikė. Štai jo dabartinė išvaizda:
o štai skylė:
|
|
_________________ nepamirškit, klysti žmogiška
privatas - privatiems klausimams
arch linux |
|
|
|
|
|
Nelaimingi atsitikimai |
Parašytas: 2006 01 08, 15:45 |
|
|
|
idomiu daluku nutinka karta tevas turejo pasidares varikliuka plokstej skylutes grezt, ir antgalis buvo - kistukas i rozete, zinoma jis maitino is 12V, turejo mait saltini padares, o as, specas, paemiau, ikisasu i rozete, paimu varikliuka, krecia mane. Padedu - nebekrecia. hm, paimu vel, vel mane krato, sirdis tvinksi ir nesuprantu. tai isjungiau, ir vakare tevas apreke,kam sudeginau. man gal 13 metu buvo |
|
|
|
|
|
|
Nelaimingi atsitikimai |
Parašytas: 2006 01 08, 16:58 |
|
|
|
Buvo toks nutikimas: budamas gal kokiu 8 metuku paemiau is tevuko barzdaskute.I ja (apacia) tiesiogiai kisdavosi 220V laidas.Kaip tai as ji ijungiau ir tas laidas issitrauke,na ir aisku prikibo prie mano rankos biksi ziauru buvo,bet kaip matot vis dar gyvas esu.
Dar kitas,bet cia jau rimtai,pavadinimu "atsargiai su elektra".Pas teva yra labai daug ir dideliu mezgimo masinu.Cia dar pradzioje darbo,kai tik isikure imone,vienas inzinierius tvarke viena is tu masinu.Nelaimei jis buvo uzmirses isjungti ta masina (380V) ir kaip tai ji prigavo elektra ir pritrauke.Tevas su chebra pasigavo kazkokia lenta ir kai lupo jam,kad atsoktu nuo to aparato....Tai va sake buvo ziauru,bet laimei nieko neatsitiko tam zmogeliui....
Senelis yra pasakojes,kaip "plikas" ijungtas televizorius uzkrito ant jo.Bet tada kazkaip sekmingai ji nusipurte nuo saves.
Turejom su draugu "chatoje" savadarbi stipreka kt808a .Kaip tai uzsileide klauseme ir kazkaip dingo garsas,Pradejo dumai rukt,isjungeme is tinklo vistiek ruksta.tada atidareme dangti,ogi ziurime dega plata tai vat,iki siol jis guli musu chatoje....
Uzteks mano istoriju |
|
|
|
|
|
|
Nelaimingi atsitikimai |
Parašytas: 2006 01 08, 17:24 |
|
|
|
cia tai geriau negu anekdotai... |
|
_________________ Akis už akį, postas už postą!! |
|
|
|
|
Nelaimingi atsitikimai |
Parašytas: 2006 01 08, 17:28 |
|
|
|
Zinot buna radio tasko rozete butuose, tai mano kambaryje tokia yra ir salia 220 rozete. Kazkada norejau garsiakalbi ikisti pasiklausymui, prieblandoje viena laida ikisau ir antra... Kai truktelejo Atsimenu isbalau kaip drobe... |
|
|
|
|
|
Nelaimingi atsitikimai |
Parašytas: 2006 01 08, 18:00 |
|
|
|
kazkada buvau atsidares tokio wega stipriako dangti paziureti kas gero viduj, ir atvirai buvo sulituoti platoje kontaktai jungiklio ir 220V laidu
ir ant zemes metesi lempos kistukas, as pamaniau, kad tai stipto ir nuvaliau dulkes nuo tu kontaktu Gerai mane papurte, gerai, kad pats atitraukiau ranka..
Antra karta tai kai dariau lempini stipra, jo maitinimo saltini buvau sudejes ant stalo netvarkingai, tai nupurte neissikrove kondai, gavau 300V nuolatines |
|
|
|
|
|
|
Nelaimingi atsitikimai |
Parašytas: 2006 01 08, 20:23 |
|
|
|
Dar vienas nutikimas,pusbrolis pasakojo......jis nesidomi ta elektronika ir t.t ,tai paemes paprasta varikliuka 12V ikiso i 220V.Bent jau kiek jis sake visame nuosavame name dingo elektra kelioms minutems Aisku varikliukui nekas buvo....fejerverkai
Arba dar vienas,bet gal ne is tos operos visai.Mano klasiokas mano,kad rozetese yra + - .Ne nu karoce,jo lengvai neperkalbesi,tai visa pamoka keliese klasiokai is jo zvengem ir bandem itikint,kad jis lengvoj formoj nusishneka.Be to su juo susisporijau kas teisus is "snikers" sokoladuko.Aisku kas laimejo |
|
|
|
|
|
|
Nelaimingi atsitikimai |
Parašytas: 2006 01 08, 20:30 |
|
|
|
Anksciau man kazkas pasakojo, kad kondikai isikrauna. Tai ka, pabandziau, ikroviau aisku, ir reikia patikrint ar isikrove, tai paprasciausias budas - palaizyt... krate apie pora sekundziu, ir kol krate nesusiprotejau patrauk nuo liezuvio. ne tas galvoj buvo. nepamenu kiek voltu buvo. |
|
|
|
|
|
Nelaimingi atsitikimai |
Parašytas: 2006 01 08, 20:43 |
|
|
|
dar kai kas, kai buvau maziukas uzsinorejau paziuret kas yra kamuolio viduj, tai perpjoviau su peiliu.... turbut del to patinka elektronika.. |
|
|
|
|
|
Nelaimingi atsitikimai |
Parašytas: 2006 01 08, 20:54 |
|
|
|
Leopard : "kol krate nesusiprotejau patrauk nuo liezuvio. ne tas galvoj buvo. "
O kas galvoj buvo???Mergos? |
|
|
|
|
|
Nelaimingi atsitikimai |
Parašytas: 2006 01 08, 21:05 |
|
|
|
tada apie nieka negalvoji, o krataisi, kol kondikas issikrauna. dar bandziau ir i dantenas... geriau nebandykit... |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|
FS25 Tractors