Elektronika.lt
 2025 m. vasario 10 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 02 10, 23:04. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Įvairūs » Padirbti tranzistoriai
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 11
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Padirbti tranzistoriai
PranešimasParašytas: 2011 06 23, 01:24 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Ba1tuks
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Sveiki,
Turiu tokį klausimėlį jūsų, kas yra susidūręs su tuo. Kadangi dabar padirbtų puslaidininkių daugiau nei tikrų, o užsisakinėdamas tiesiogiai iš gamintojo vistiek gali gauti padielką, tai kilo man tokia mintis kad net ir senus gerus 2N2955 (TIP2955 arba MJE2955) ir 2N3055 (TIP3055 arba MJE3055) irgi padirbinėja. Gal ne visus, bet dalį. Nes tarkim TIP3055 TO-247 korpuse nė velnio nelaiko savo charakteristikų, kojelės atrodo kaip perpresuotos iš naujo, baisiai trapios, vos linktelėji ir nulūžta. Lygiai tas pats ir su 2n3055 ir jo PNP draugu Smile Turiu kelis tikrai originalius, tai kai įdėjau į maitinimo šaltinį labai senus, originalius, problemų neturiu jau kelis metus, o vat iš parduotuvės vis nuskrenda...
Tik keista man, kam juos padirbinėt, kai jų kaina yra tokia maža...
 Padirbti tranzistoriai
PranešimasParašytas: 2011 06 23, 03:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Sveikas atsibudes, kolega!
http://forum.elektronika.lt/viewtopic.php?t=59871

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
 Padirbti tranzistoriai
PranešimasParašytas: 2011 06 23, 08:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
S.G.
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
RCL'e kažkada buvau nusipirkęs 2SA1837-2SC4793. Matosi vizualiai, kad fake, įtampą laiko kažkur apie 70V vietoj deklaruojamų 230V. Kitose parduotuvėse ant garantuoto fake'o užsirovęs nesu, bet įtarimų yra. Kai gauni toj pačioj parduotuvėj du skirtingai atrodančius tos pačios markės ir gamintojo tranzus - keistoka, ir nebelabai keista, kai vienas jų po kurio laiko sugenda be jokios priežasties.
 Padirbti tranzistoriai
PranešimasParašytas: 2011 06 23, 09:25 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
S.G. rašo:
RCL'e kažkada buvau nusipirkęs 2SA1837-2SC4793. Matosi vizualiai, kad fake, įtampą laiko kažkur apie 70V vietoj deklaruojamų 230V. Kitose parduotuvėse ant garantuoto fake'o užsirovęs nesu, bet įtarimų yra. Kai gauni toj pačioj parduotuvėj du skirtingai atrodančius tos pačios markės ir gamintojo tranzus - keistoka, ir nebelabai keista, kai vienas jų po kurio laiko sugenda be jokios priežasties.

Nugi pasigirsiu ir aš, esu forume rašęs, kad nei karto neteko užsirauti ant feiko, bet visada būna pirmas kartas.
Reikėjo tranzistorių 2SA1301. Lemonoje tuo metu nebuvo, žiūriu turi Omedita (Kaunas čia) ir kaina visai krikščioniška. OK perku. Tranzai panašūs į originalius, Toshiba užrašas puikuojasi. Įlituoju, įjungiu stiprintuvą - veikia, duodu apkrovos, palengva didinu galią, tranzų korpusai kažkaip įtartinai greitai kaista, kažkur ties 100W pyst ir sudega saugikliai. Tranzai kiauri. Jau imu abejoti Omeditos tranzų originalumu. Darau užsakymą Lemonai atveža 2SA1301 jau be Toshiba užrašo, įlituoju veikia, ir galią atlaiko. Nėra jokios garantijos, kad šitie labai originalūs, bet Omedita matyt visišką fufelį stumdo, nors ir papigiaj (6Lt)

PranešimasParašytas: 2011 06 23, 09:35 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
obalys
Senbuvis
Senbuvis
Evaldas_S rašo:
Reikėjo tranzistorių 2SA1301. Lemonoje tuo metu nebuvo, žiūriu turi Omedita (Kaunas čia) ir kaina visai krikščioniška. OK perku. Tranzai panašūs į originalius, Toshiba užrašas irgi puikuojasi. Įlituoju, įjungiu stiprintuvą - veikia, duodu apkrovos, palengva didinu galią, tranzų korpusai kažkaip įtartinai greitai kaista, kažkur ties 100W pyst ir sudega saugikliai. Tranzai kiauri. Jau imu abejoti Omeditos tranzų originalumu. Darau užsakymą Lemonai atveža 2SA1301 jau be Toshiba užrašo, įlituoju veikia, ir galią atlaiko. Nėra jokios garantijos, kad šitie labai originalūs, bet Omedita matyt visišką fufelį stumdo, nors ir papigiaj (6Lt)

"It is no longer possible to recommend any Toshiba devices, since they are the most commonly faked transistors of all. The 2SA1302 and 2SC3281 are now obsolete, and if you do find them, they are almost certainly counterfeit, since Toshiba has not made these devices since around 1999~2000"

Jei pasisektų geriausiu atveju galima nusipirkti OnSemiconductors originalą. Bet ant Lietuvos labai abejoju... O originalių Toshibų susimedžioti galima senesniuose stipriuose (kad ir tuose pačiuose apspjaudomuose Marantz). Smile

PranešimasParašytas: 2011 06 23, 11:42 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Ba1tuks
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Tai aš visą šitą baisią situaciją puikiai žinau, todėl beveik nebeperku tranzų iš parduotuvių. Arba iš gamintojų(iš kurių esu gavęs vieną fake'ą, matyt kažkur pakeliui kas apkeista buvo, arba apmovė...) arba iš technikos...
BET GI mano minimi tranzai yra labai populiarūs, bene pirmi atsiradę didelės galios geri silicio tranzai ir nerealiai pigūs, po 0.8 bakso tiesiai iš gamintojo eina, tai kam juos padirbinėt? Kokia prasmė? Ką iš to uždirba tie šūdžiai? Evil or Very Mad
 Padirbti tranzistoriai
PranešimasParašytas: 2011 06 23, 12:25 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
kionig
Veteranas
Veteranas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Baituks rašo:
Kokia prasmė?

Visiem juk valgyti tai reikia Wink

Baituks rašo:
Ką iš to uždirba tie šūdžiai?
Tu galvoji, jog jie tau čia specialiai įteikė šitą fuflo ? Kai po visą pasaulinę trečiųjų šalių rinką tokie pasisklaido, tai uždirbti tikrai galima.

Baituks rašo:
BET GI mano minimi tranzai yra labai populiarūs, bene pirmi atsiradę didelės galios geri silicio tranzai ir nerealiai pigūs, po 0.8 bakso tiesiai iš gamintojo eina, tai kam juos padirbinėt?
Po kiek ten eina ? Min po 1000vnt ar ne ? Taigi...
 Padirbti tranzistoriai
PranešimasParašytas: 2011 06 23, 12:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
S.G.
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
obalys rašo:
Evaldas_S rašo:
Reikėjo tranzistorių 2SA1301. Lemonoje tuo metu nebuvo, žiūriu turi Omedita (Kaunas čia) ir kaina visai krikščioniška. OK perku. Tranzai panašūs į originalius, Toshiba užrašas irgi puikuojasi. Įlituoju, įjungiu stiprintuvą - veikia, duodu apkrovos, palengva didinu galią, tranzų korpusai kažkaip įtartinai greitai kaista, kažkur ties 100W pyst ir sudega saugikliai. Tranzai kiauri. Jau imu abejoti Omeditos tranzų originalumu. Darau užsakymą Lemonai atveža 2SA1301 jau be Toshiba užrašo, įlituoju veikia, ir galią atlaiko. Nėra jokios garantijos, kad šitie labai originalūs, bet Omedita matyt visišką fufelį stumdo, nors ir papigiaj (6Lt)

"It is no longer possible to recommend any Toshiba devices, since they are the most commonly faked transistors of all. The 2SA1302 and 2SC3281 are now obsolete, and if you do find them, they are almost certainly counterfeit, since Toshiba has not made these devices since around 1999~2000"

Jei pasisektų geriausiu atveju galima nusipirkti OnSemiconductors originalą. Bet ant Lietuvos labai abejoju... O originalių Toshibų susimedžioti galima senesniuose stipriuose (kad ir tuose pačiuose apspjaudomuose Marantz). Smile

Cha cha, vegalabe vienas pilietis irgi kalbėjo apie turimus on semiconductor gamybos 2sa1302-2sc3281. Viena smulkmena - on semiconductorius juos vadina MJL1302 - MJL3281 Very Happy Beje, on semiconductor išvadų spalva turi būt kaip sidabro , jei ne - atsargiai. Arba labai senas tranzas, arba fake.
 Padirbti tranzistoriai
PranešimasParašytas: 2011 06 23, 13:02 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
obalys
Senbuvis
Senbuvis
Nu taip, OnSemi MJL ne 2SA, nepaminėjau Smile , bet anyway ant Lietuvos originalų nelabai... Razz Jau nekalbant apie Toshibas krautuvėj... Smile

Kartą apturėjau laimę nusipirkti stiprą su lietuviškais MJL1302/3281. Per savaitę pakeičiau tik 3vnt. ir spėjau veikiantį parduoti... Smile

PranešimasParašytas: 2011 06 23, 13:16 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
S.G.
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
MJL1302-MJL3281 buvo originalių RCL'e, buvau nusipirkęs, bet vieną porą sudeginau pats beeksperimentuodamas, po to nebebuvo. O šiaip Evitoj yra analogai 1943-5200, sakyčiau, originalai, Toshiba, po 6.50lt. Bent jau pas mane dirba, ant jų sukonstravau stiprintuvą, pora mėnesių groja, viskas ok, įtarimų nekelia.
 Padirbti tranzistoriai
PranešimasParašytas: 2011 06 23, 13:45 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Zuperis
Senbuvis
Senbuvis
Kazkada pries kokia 15m esu pirkes TDA7294 pora vienetu(Buvo Kaune tokia parduotuve "Katra")Viena mikre dirba ir po sei dienai kita sprogo mazdaug po menesio.Maitinimas buvo +-28V.Daugiau su mikroschemom neuzsiimu
 Padirbti tranzistoriai
PranešimasParašytas: 2011 06 23, 14:14 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Ba1tuks
Senbuvis
Senbuvis
Smagu, smagu, kad dalinatės patirtimi, bet taip ir negavau aiškaus atsakymo į man rūpimą klausimą - ar padirbti marijos žemės krautuvėse 2N3055, 2N2955 ir jų kitokių korpusų analogai? Smile

P.S. Aš irgi esu užsirovęs ant aukštavolčių tranzų, kad padirbti, bet tik dviejų, ačiū dievui Smile O didžiausi įtarimai ant mano minėtų - dauguma laiko normas, bet gal kreivai pagaminti, kad bijo bet kokios perkrovos, nors nurodoma, kad ji galima. Kartais miršta nežinia nuo ko...
 Padirbti tranzistoriai
PranešimasParašytas: 2011 06 23, 14:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
obalys
Senbuvis
Senbuvis
S.G. rašo:
MJL1302-MJL3281 buvo originalių RCL'e, buvau nusipirkęs, bet vieną porą sudeginau pats beeksperimentuodamas, po to nebebuvo. O šiaip Evitoj yra analogai 1943-5200, sakyčiau, originalai, Toshiba, po 6.50lt. Bent jau pas mane dirba, ant jų sukonstravau stiprintuvą, pora mėnesių groja, viskas ok, įtarimų nekelia.

Matai, kai gamykliškai stipre buvo 2SA1265/..., visos istorijos nežinau bet pas mane atėjau jau su MJL1302/... ir dar bandyti perdėti 1943... Smile

Kalbant bendrai apie originalus, bandžiau parinkti kažkokius 2SK... Iš 20vnt "lietuviškų" net viena pora neišėjo, įtampų išsibarstymas ~0,5V.
Iš gamintojo pirkau 8vnt IRF510, išėjo 3 poros su +/- 0,01V paklaida.
Ir vieni, ir kiti buvo "palaidi" t.y. nesuklijuoti į vieną juostą...

PranešimasParašytas: 2011 06 23, 15:16 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
kionig
Veteranas
Veteranas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Baituks rašo:
ar padirbti marijos žemės krautuvėse 2N3055, 2N2955 ir jų kitokių korpusų analogai?
Nepabandęs - nesužinosi Very Happy
 Padirbti tranzistoriai
PranešimasParašytas: 2011 06 29, 09:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Viskas priklauso nuo to, ka laikyti "padirbtais tranzais".
Senu modeliu tranzu ir daugelio kitu detaliu gamyba labai daznai jau seniai yra perduota is firminiu gamintoju ivairiausioms antraeilems kontoroms, kurios tada jau savarankiskai sprendzia, ka ir kaip gaminti ir kur daugiau ar maziau sutaupyti.
Daznai tokiu detaliu aprasymuose galima pastebeti, kad lyginant su originaliais firminiais variantais kai kurie parametrai yra prastesni, kitaip tariant - jie nera taip pat grieztai garantuoti, t.y. leidziamos didesnes paklaidos.
Tokiu atveju, brokuota galima vadinti tik tokia detale, kurios parametrai neatitinka butent to gamintojo isleisto aprasymo.

Padirbtomis gi detalemis manau reiketu vadinti tik tokias, kurios visiskai neatitinka parametrais to modelio kuris ant ju uzrasytas t.y. kur bent kazkoks parametras neatitinka deklaruoto bent kelis o tuo labiau keliasdesimt kartu, o taip pat (nors ir kazkiek kitu poziuriu) padirbiniais reiketu laikyti detales kuriu no-name gamintojai jas pazymi originaliu gamintoju firminiais zenklais - netgi nepriklausomai nuo to, kiek atitinka parametrai (nes tokiais atvejais dazniausiai jie visgi daugiau ar maziau neatitinka, ir neretai netgi visiskai - zr. pvz. mano nuoroda duota jau antrame sios temos pranesime).

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
KCD2 Mods
Installing KCD 2 Mods, KCD 2 Guides, KCD 2 Cheats
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Wiki
GTA 6 Map, GTA 6 Characters, GTA 6 News
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,