|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 23, 18:54. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Elektriku taskas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Elektriku taskas |
Parašytas: 2009 05 24, 20:42 |
|
|
|
|
| amas. rašo: |
| čia tik už darbą? |
Gali būti panašiai už viską, nors kas žino, koks ten pas tave namas. Visų pirma, turi atsišviesti planą ir ant jo nupaišyti visas rozetes, jungtukus, šviestuvus ir ką ten dar svajoji daryti, tada eini pas "darytoją" jei jis geras specas, tai patars ką galima geriau padaryti ir primes sąmatą, tada jau maždaug žinosi, kiek viskas kainuos. O iš kavos tirščių- nebent čigonė išburtu kainą . |
|
|
|
|
|
 |
Elektriku taskas |
Parašytas: 2009 05 24, 20:54 |
|
|
|
|
| LY1 rašo: |
Namui instaliacija ~5000Lt |
Neblogai,neuzilgo svogeriui vedziosiu per nauja,dabar zinosiu,kiek jis man mazdaug alucio tures pilti  |
|
|
|
|
|
 |
Elektriku taskas |
Parašytas: 2009 05 24, 21:04 |
|
|
|
|
| čia kaina yra preliminari, (orentacine kaina maždaug su medžiagom) pas klijenta vietoj viska reikia pasiaiškint kas ir kaip ir tada tikslesnė suma būna. |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Elektriku taskas |
Parašytas: 2009 05 24, 21:11 |
|
|
|
|
| gnt rašo: |
Namui instaliacija ~5000Lt |
Neblogai,neuzilgo svogeriui vedziosiu per nauja,dabar zinosiu,kiek jis man mazdaug alucio tures pilti  |
Per naują- atkris mokestis už prijungimą, priedo- švogeris, vėl negalėsi daug imti, ko gero, gali tekti pačiam pridėti, kad santykiai išliktu geri . |
|
|
|
|
|
 |
Elektriku taskas |
Parašytas: 2009 05 24, 21:21 |
|
|
|
|
Medziagas jis pirksis pats pagal mano nurodymus,imt is jo,aisku,nieko neimsiu,bet alus lieka alum
O siaip tai dabar bent pas mus tai mase statybininku be darbo sedi,turetu pigt ir elektriku paslaugos,kitu specu jau atpigo ir labai zenkliai |
|
|
|
|
|
 |
 |
Elektriku taskas |
Parašytas: 2009 05 25, 05:40 |
|
|
|
|
| amas. rašo: |
| Digix rašo: |
zinoma cia reikai nemazai kurybos kad padaryti saugiai sudegancia instaliacija.
|
va čia taip topas galima būtu kaip reklaminį šūkį naudot
o kodėl niekas negalit pasakyt kiek kainuotu instaliacija mano namui?
kas nors galėtu pagal kambarių planą patiekit orientacinę kainą? tik neaiškinkit, kad riekia vietoj žiūrėt, ką ten pamatysit? baltų plytų sienos, kol kas daugiau nieko nėra
čia rimtai, dabar šiek tiek popierizmas užsitęsęs, dėl nevisai legalios satybos, bet greitu metu reikės |
Duok namo projiektą būs ir tiksli kaina, bet bus parašyta kiek rozečių ir kiek jungtukų. Žinoma tau bus mažai, norėsi daugiau tai sąmata didės.
| gnt rašo: |
Medziagas jis pirksis pats pagal mano nurodymus,imt is jo,aisku,nieko neimsiu,bet alus lieka alum
O siaip tai dabar bent pas mus tai mase statybininku be darbo sedi,turetu pigt ir elektriku paslaugos,kitu specu jau atpigo ir labai zenkliai |
Ką vadinti specais: aš dariau namą tai tinkuotojas visą gyvenimą traktoristu pradirbęs (specas). Poto elektros tinklų meistriukas gipsą kloja gipsininkas (specas). Dar galiu be galo vardinti tokių "specų". Štai tokie vadinami specai ir sėdi be darbo. Nes po tokių gigantiškų statybų (Maximų) priviso visokių tipo specų. Pas mus pagalbinis teritoriją tvarkė gipsą nešiojo, o dabar super gipsorius - gipsą kloja (specas) |
|
|
|
|
|
 |
 |
Elektriku taskas |
Parašytas: 2009 05 25, 07:00 |
|
|
|
|
O ar aš galiu vadintis specu jei mane tėvas namų instaliuoti nuo antros klasės kartu vesdavosi ?  |
|
|
|
|
 |
Elektriku taskas |
Parašytas: 2009 05 25, 08:10 |
|
|
|
|
| Specas nemanau kad bus bet kuris patrynes sikna instituto suole.Tam reikalui reikalinga ir praktika.Pvz as turiu aukstesnyji issilavinima,tureciau dirbt auto saltkalviu bet toks darbas manes visai netraukia,kazkada gal is bedos pasikrapstyt ir tai ziuriu kad daug ko nezinau tame reikale,o su elektra reikalu turiu nuo mazumes ir aiskumu kur kas daugiau. |
|
|
|
|
|
 |
Elektriku taskas |
Parašytas: 2009 05 25, 08:59 |
|
|
|
|
Yra įvairių "specų", kiti desimtus metus daro "pravodke", o nežino kas su kuom valgoma: kad negalima aliuminio su variniu laidu susukinėti, nežino instaliaciniu zonų (kur pasakė tempti ten ir tempia net nebandydamas kažka snekėti ) neturi žalio supratimo kokios ir kam skirtos apsaugos, netgi papraščiausio saryšio tarp kabelio storio jo ilgio ir maksimalaus automatuko , štai čia ir pakvimpa kaip jus sakot gaisru
Taigis subines y suolus reikia patrinti, kad po dvidešimties metu darbo chaltūros akių nebadytu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Elektriku taskas |
Parašytas: 2009 05 25, 09:22 |
|
|
|
|
as tai nuo mazumes nagus kisu i rozetes patirtis nekokia mano... tevu name isvedziojes esu tetos name seses drauges dedes sodo name ir dabar svogerio name vedzioju tiek laiko jau praeje nuo pirmu darbu ir raudonuot netenka bet saves specu tikrai neskaitau nes esu paprasciausias megejas o pinigu esu gaves tik is dedes ir tai nenoriai emiau nes patinka pasikrapstyt daznai, o ir saviem nauda padarai  |
|
|
|
|
|
 |
Elektriku taskas |
Parašytas: 2009 05 25, 11:42 |
|
|
|
|
| Jei kalbam apie specus, tai ne kartą stebėjau tokį dalyką; žmogus su aukštuoju išsilavinimu kelintą kartą laiko ET elektrosaugos egzą ir eilinį kartą susimauna, nors vyrukai su aukštesniaisiais išlaiko be problemų. Sakysit, visur visokių pasitaiko, bet kad ne vieną tokį mačiau. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Elektriku taskas |
Parašytas: 2009 05 25, 13:26 |
|
|
|
|
| kindzulis rašo: |
Yra įvairių "specų", kiti desimtus metus daro "pravodke", o nežino kas su kuom valgoma: kad negalima aliuminio su variniu laidu susukinėti, nežino instaliaciniu zonų (kur pasakė tempti ten ir tempia net nebandydamas kažka snekėti ) neturi žalio supratimo kokios ir kam skirtos apsaugos, netgi papraščiausio saryšio tarp kabelio storio jo ilgio ir maksimalaus automatuko , štai čia ir pakvimpa kaip jus sakot gaisru
Taigis subines y suolus reikia patrinti, kad po dvidešimties metu darbo chaltūros akių nebadytu  |
Protingai internete ir aš moku "papaišyti"
O ar aš galiu vadintis specu jei mane tėvas namų instaliuoti nuo antros klasės kartu vesdavosi ?  |
O tu Matrane nueik į kokią el. firmą ir tai pasakyk, kad nuo kažin kelintos klasės su tėvu elektrą vedžiojai. Jie tau pasakys ko esi vertas, manai kad elektrikai vien tik instaliaciją kala, klysti. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Elektriku taskas |
Parašytas: 2009 05 25, 14:58 |
|
|
|
|
Taip, jei neturi popieriu- nieko vertas. Nors yra ir zmoniu, kuriu galvose ner jokiu organu, abi rankos kaires, bet su popieriais  |
|
|
|
|
|
 |
Elektriku taskas |
Parašytas: 2009 05 25, 15:14 |
|
|
|
|
O tu Matrane nueik į kokią el. firmą ir tai pasakyk, kad nuo kažin kelintos klasės su tėvu elektrą vedžiojai. Jie tau pasakys ko esi vertas, manai kad elektrikai vien tik instaliaciją kala, klysti.[/quote]
Na ne vien instaliacija, taip, firma be popierių nelabai ir priima, nebent parodai koki nors jiems rimta savo atlikta darba, ir jie pamato kad tu susigautai tame reikale ir gal idarbina.... |
|
|
|
|
 |
Elektriku taskas |
Parašytas: 2009 05 25, 16:02 |
|
|
|
|
| Matrane teisus!Firma jei mato kad tu sharini tame reikale,nesunkiai suorganizuoja kursus ir gauni ta pazymejima.Esu susidures savo kailiu su tokiais reikalais,isidarbinu vienu o darbe igyju kitokio "kirpimo" kvalifikacija. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |