|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 22, 00:45. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Mano 6F5P lempinukas (Yra garso nesvarumas ant 1/2max)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Mano 6F5P lempinukas (Yra garso nesvarumas ant 1/2max) |
Parašytas: 2007 01 23, 12:30 |
|
|
|
|
| vipix rašo: |
Nu va, kaitinu visaip ta stipra...
Paleidu muzikikes, pagarsinu winampe ant 50-100% ir stipre max, tai jauciasi toks dzerzgimas, atrodo kaip gestu stipras...
Labai jauiasi ant roko, kur daug gitaru ir astraus garso... Atrodo viskas i viena susiplaka ir dzerzgia labai baisiai...
Cia gal isejimo trafas? Ar kas gali but?? |
Pamatuok aktyvinę varžą trafo pirminės apvijos{ji turėtų būti apie 220-250 omų} nes jeigu teisingai supratau pagal tavo duotas įtampas pas tave labai daug krenta įtampos ant išėjimo trafo, gal pasvilinai trafą kai lempas kaitinai iki raudonumo.
Ir dar prisimink kad ši schema skaičiuota su maitinimo įtampa 400v o ne 300v kaip dabar pas tave yra. |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Parašytas: 2007 01 23, 13:38 |
|
|
|
|
| vipix rašo: |
Nu va, kaitinu visaip ta stipra...
Paleidu muzikikes, pagarsinu winampe ant 50-100% ir stipre max, tai jauciasi toks dzerzgimas, atrodo kaip gestu stipras...
Labai jauiasi ant roko, kur daug gitaru ir astraus garso... Atrodo viskas i viena susiplaka ir dzerzgia labai baisiai...
Cia gal isejimo trafas? Ar kas gali but?? |
Idomiai cia... Lempini stiprintuva prie winampo ))
Gal kompo garso korta jau kraipo, kai pagarsini iki 100% Beto nereikia is kompo tiketis geros kokybes. NE VIENA garso korta (iskyrus profesionalias) neduoda normalios kokybes.
300V maitinimo itampa pernelyg maza, taigi stiprintuve gali buti nesimetriskas ribojimas. Nenusimink, viskas OK, su laiku surasi ka ir kaip patobulint:) |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 01 23, 15:24 |
|
|
|
|
| Kiekvienas stiprintuvas turi savo signalo iejimo jautruma, tarkim 700mV, arba 200mV, o jei paduodi daugiau nei numatyta, tai aisku, kad kraipys ir isejime signala. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 01 23, 16:11 |
|
|
|
|
na va, o skaitau normalus stiprintuvai turi iejimus 200mV, arba 700mV max. Visiems kitiems reikia priesstiprintuvio. Daznai schemose tai nutylima. Sakoma - stiprekas 300W, o kad gal jam i iejima reikes 5V paduott.. Prie sios lempinio schemos nebuvo iejimo jautrumo. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 01 24, 10:55 |
|
|
|
|
jei ant kompo ant max suki, garso plokste duoda savo iskraipymus, kurie savaime suprantam prie mazesnio garso yra mazesni. isvis as tai manau kad marazmas lempini prie kompo jungt, nors gal su neintegruotom kortom ne toks blogis kaip su integruotom, bet vistiek as manau jei kaip sakai :
Atrodo viskas i viena susiplaka ir dzerzgia labai baisiai...
tai cia gali but ir mptrioskes beda, nebutinai iskart galvot kad stiprintuve problema. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 22, 19:02 |
|
|
|
|
Kadangi tai tema apie 6F5P, tai norėjau paklausti kokie optimalūs triodinės dalies režimai geriausiam skambesiui? Visur kiek skaitinėjau apie stiprintuvus su šia lempa, dažniausiai akcentuojama tik pentodinės dalies režimai. O kiekvienoj schemoj ten viskas vis kitaip Surinkau stiprintuvo maketą su šia lempa ir norisi teisingai jį suderinti. Pasileido normaliai, fono nėra, (ne taip kaip pernai buvo su korektorium... )Šiuo metu pas mane anodinė įtampa 172V srovė per triodinę dalį 2,1mA (nžn ar teisingai išsireiškiau...) |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |