|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 26, 15:20. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Patarkit kokį mikriuką naudot
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Patarkit kokį mikriuką naudot |
Parašytas: 2004 10 21, 15:37 |
|
|
|
|
gal kas zinot kokia nors stk kad butu prie 8omu 300w? labai reikia. arba kokia kita mikrushke. bet kad su schema butu . dekui  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2004 10 22, 13:10 |
|
|
|
|
Del apkrovos tai cia kazkokiam forume skaiciau kad STK su didesniu radijatorium puikiai tempia ir ant 4o.
p.s. pas mane ir STK puikiai ejo ant 4o, kol viena kart ijunginejant nzn del ko (abejoju ar del 4o) numorau padare 1 kanalas, poto pakeitus mikruske prasidejo problemos, nusprogu trafas, nu ir tada keiciau stipreka  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2004 10 22, 13:33 |
|
|
|
|
| Lauris rašo: |
Del apkrovos tai cia kazkokiam forume skaiciau kad STK su didesniu radijatorium puikiai tempia ir ant 4o.
p.s. pas mane ir STK puikiai ejo ant 4o, kol viena kart ijunginejant nzn del ko (abejoju ar del 4o) numorau padare 1 kanalas, poto pakeitus mikruske prasidejo problemos, nusprogu trafas, nu ir tada keiciau stipreka  |
hehe
Nu va aš pasiskaičiavau kaiką.. Žodžiu, jei ją naudoti kaip 140W@4om stipreką, tai tranzistoriams galia tenka lygiai ta pati, kaip ir naudojant 140W@8om. Taigi šilumos turėtų būti tiek pat Skiriasi tik srovė ~1.3 karto. Bet manau kad čia ne bėda.. jei jau datašyte rašo kad atlaiko trumpą pusei sekundės..
Psio, taupau sumelę ir perku 2 vnt.. atiduos už 60-70 Lt.. kaip man..
Beje, norėčiau Kaudio nuomonę sužinot šiuo klausimu..  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2004 10 25, 20:23 |
|
|
|
|
Nu vo, užsipirkau porą mikriukų už 70 Lt.. visgi beveik 10% nuolaidėlė gavosi.. Paklausiau ar galės padaryt kalėdinę nuolaidą, tai pamaigė klaviatūrą ir pasakė "Gaila, bet kalėdinės negalim.. Gal tiks vėlykinė..?" Tai va ir turiu..
Reiks sumeistraut kažką daba..  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2004 10 26, 18:06 |
|
|
|
|
| Reikia pastebeti, kad net jei tie gargalai traukia 90W rms, nejau manai, realiai gyvenime tiek neatsuksi, nebent nori girdeti neaisku triuksma ir klerkima, duodu galva nukirst, kad net labai ekstremaliai klausant, vidutine galia nesieks 20W. Antra, LM3886 duoda iki 120W pikines galios i 4Omus, kas bet kokiu atveju yra per akis. Nesamone tiltint/lygiagretint jas vienam kanalui. |
|
_________________ Niekas nera taip paprasta, kaip atrodo |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2004 10 27, 00:12 |
|
|
|
|
wxn : pas mane buvo is pradziu 2 vnt s-90. man neuzteko, tada nupirkau papildomai stipreka ir bufery 300w, o s-90 palikau ant garso , bet man visvien buvo maza tai dapirkau dar viena 300w bufery . dabar man uztenka... deja tik kai klausau visu pajegumu pasmane kaimynai is 1 auksto laksto kad per garsiai klausau(as 5 aukste). o del tu 20w nenusisnekek jei pas tave koksnors vidoe centras 10w ir tau jo spiegimas atrodo SUPER garsiai tai nesakyk kad vidurkis 20w!!! man isvis kyla noras namo nusipirkt koncertinius jbl'us ar analogiskas padjobkes su integruotu 300w stiprium(draugas kazkada is sulios buvo atvilkes tai man be galo patiko) . ir nemegink sakyt kad as cia toks vienas manijakas esu tikras cia daugeliui reikia virs 60w. o del "neaiskaus triuksmo" kaip sakei tai paklausyk ne SOUNDMAX kolonkiu is maximos o normaliu stacionariu, pamatysi kad nieks ten nezviegia  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2004 10 27, 10:13 |
|
|
|
|
Na tai suprantama, kad klausant visu garsu, kai pikas siekia tarkim 150W, VIDUTINIŠKAS bus iki 50W.. Taip jau yra. Bet kad žemas būtų kokybiškas, aparatūra turi būti galinga. Garsas juk nėra monotoniška sinusoidė. Eina daug garsų, kuria yra tai mažesni tai didesni. O būtent žemas yra kelis kartus didesnis už pvz cikciką (aukštą).
Jei manai kad pakatų 20W, tai sulygink tą 20W ir 150W.. Visiškai nuėmus žemus frotų gal ir panašiai.. bet kas bus kai duosi žemų..? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2004 10 27, 12:37 |
|
|
|
|
Siaip wxn cia jei nepupratau tai kalba eina apie muzikos klausima kad ja girdetum (1KHz - 15000KHz ribuse, kuri skleidzia turbut tavo klausomas centras(nugaroje turbut parasyta MADE INCHINA) kur uzrasyta galia n W, o yra kaip tu sakai 20W, ir tai abejoju, gal jis tiek is tinklo ima), o apie toki klausima kad girdi, jauti, ir tuo megaujiesi
o ten kur parasyta pikine galia tai abejoju ar i tokia mikruske ar kita daikta reikia kreipt demesi. benta jau as, manau gauguma ne tik as tai ziuri i RMS ir THD gerai butu jei dar butu pateikta THD atskiroms harmonikoms. bet ta dalyka esu mates tik lempiniams stipriams
o jau del lempiniu tai sutinku kad is ju galios daug reikalaut nereikia, bet tikrai ir ne 20W greiciau 4x50W+30W+200W cia tipo 5.1 o 200W jau lupama ne is lemtu bet is kokios STK ar pns. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2004 10 28, 09:02 |
|
|
|
|
Kaip man patinka, kai visi pradeda stumti, tesuprate puse to, ka parasiau
1. Namie 1kW centro neturiu ir turet nenoriu.
2. Kur sakiau, kad 20W stiprintuvo uztenka? Pacituokit, jei taip. As konkreciai siuliau LM3886 mikra, kuri atiduoda apie 70W RMS (stebuklingas akronimas, ane?) ir dar daugiau pikines galios. Gerai savo reikala ismanantys zmones net subus po 150-200W (kuriu, beje, -3dB riba yra zemiau 20Hz) kocioja sitom mikrom, tiesa daznai paralelina/tiltina, bet neesme. Bet mes cia juk ne apie subus snekam, tiesa?
3. "Normali" muzika turi dinamini diapazona (iskaitant visus zemus ir taip toliau) apie 10-12dB. Tai reiskia, kad klausant 10W RMS (ir vel ta stebuklinga raidziu kombinacija), visus bumtelejimus ir staigius ciktelejimus normaliai isgroti reiktu bent 100W galios stripriuko. Beje studijose minimalus aparaturos rezervas laikomas apie 20dB, t.y. apie 100 kartu daugiau, nei vidutiniskai reikia, kas padengia net netycini overdraiva (kas "ukiskoj" sistemoj tiesiog suplesytu garsiakalbius)
4. Lauris - gretimoj temoj apie bi-wiringa nesupratai apie ka eina sneka, o cia jau skubi mane durninti.
Isvis, nenoriu nieko offendint, bet jei jau ka sakot sakot, bukit geri, sakykit su argumentais, o ne girdamiesi savo bugneliu atrofija arba darydami prielaida, kad as nieko nezinau. Susirinkom cia padiskutuoti, o ne diagnozuoti vienas kitam dauno sindroma  |
|
Paskutinį kartą redagavo wxn, 2004 10 29, 10:01. Redaguota 1 kartą _________________ Niekas nera taip paprasta, kaip atrodo |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2004 10 28, 10:28 |
|
|
|
|
Snekant apie pagarba, kur pagarba, kai imi juoktis is kito zmogaus, primesdamas savo paties neismanyma? Del gaidzio atsiprasau, nederejo taip grubiai issireiksti. Bet pacia minti geduxas tika pats patvirtino.
Ir snekant i tema, jei mokat angliskai, yra visa diskusija vienam forume (kur aukstesnis vidutinis issilavinimo lygis nei cia), ten yra issakyta gana ivairiu nuomoniu, bet isvada irgi gana aiski. Siulau pasiskaityti, tikrai verta.
http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?s=&threadid=42797 |
|
_________________ Niekas nera taip paprasta, kaip atrodo |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2004 10 28, 10:31 |
|
|
|
|
| Geduxas rašo: |
nu ku as gal pasakyt...
1. myzvaikis
2.pats tu gaidys jei negerbi sio forumo dalyviu GAIDY!
3.savo kaimynus gerbiu(bet yra tokiu GAIDZIU kaip tu tai tokiius GAIDZIUS ir besinu, o tokie GAIDZIAI labai nervuoti, tai man tik juokas ima, GAIDY!
tai ka GAIDY linksma ne? |
Geduxas: wxn nei kiek nesusinerwawes rase (bent jau taip atrodo is teksto) Ir pastaba del kaimynu labai teisinga, gal tik wiena zody per stipru panaudojo, o tu cia dabar kartoji jy istisai kaip mazas waikas kurio sawimeile buwo uzgauta. Nepuosi sawes tokim kalbom
IMHO |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2004 10 28, 17:01 |
|
|
|
|
sorry chebra, sorry wxn, bet taip uzsiplieskiau, nes pas mane istiesu yra dalb... kaimynas kuris mane "vercia" taip daryt, todel ir nupirkau tuos 300w rms. o su kitais labai gerai sugyvenu ir jie nieko pries mano muzika dienos metu neturi. o vat is trecio auksto durnious naujas atsikrauste ir man tu s-90'u neledo dien(14h)klausyt, atejo y namus, vos nesusimusem, o jis dar mane gaidziu isvadino... gal delto taip susinervinau... dar karta sorry. tiesa tas kaimynas jaunas mentas ir mano kad jam viskas galima, bet jam dar bus... dar karta visu atsiprasau uz necenzurinius zodzius, istryniau ta atsakyma kur buvau parases ant wxn  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |