Elektronika.lt
 2025 m. gegužės 4 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 05 04, 16:24. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Elektronika žaliems » Ar verta pirkti tokia antena
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 12
Pereiti prie 1, 2  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Ar verta pirkti tokia antena
PranešimasParašytas: 2015 04 09, 07:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
marcello911
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
http://www.ebay.com/itm/2-4-GHz-Yagi-Wireless-WLAN-WiFi-Antenna-25-dBi-RP-SMA-For-Modem-PCI-Card-Router-/321442482197?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item4ad7770815

Ar tikrai bus tokia galia ?

Aciu uz atsakymus Smile
 Re: Ar verta pirkti tokia antena
PranešimasParašytas: 2015 04 09, 08:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
marcello911 rašo:
Ar tikrai bus tokia galia ?
Tu čia apie kokią galią ? Apie šitą "Maximum Power-W : 50" ? O tu turi routerį su tokia ar panašia Wi Fi radijo kanalo galia, kad tau tai rūpi ? Paprastai ten kalba apie kelias dešimtis arba kelis šimtus MILIwatų.
P.S. gal ir gali būti tokia galia 50 W, kodėl gi ne. Tik niekam tai neturėtų būti įdomu.
PranešimasParašytas: 2015 04 09, 09:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
makubex
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Antenos "galia" : 25dbi
I antena is AP max galia : 50w (Jei tiek paleistum RRT greit prisistatytu, bet ir negausi AP su tokia galia, paprastai 1W max)

kam tau tokia antena? Gi yra normaliu antenu kartu su AP/routeriu integruotu. Pvz UBNT , Deliberant, Mikrotik...

Parasyk ka nori daryt ir patarima gausi. Nes prisipirkes visokio chlamo vel rasysi kodel nieks neveikia kaip priklauso..
PranešimasParašytas: 2015 04 09, 10:36 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
lordas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Evaldai, kolegos, kažkaip net gėda dėl jūsų atsakymų...

Jei viskas veikia, kaip deklaruota, tai puikus daiktas. 25 dbi, tai antenos stiprinimas lyginant su izotropiniu dipoliu, tai maždaug 750 kartų pagal stiprinimą. Lyginant su tom, kur būna integruotose aparatuose kvadratėliai ar pan. irgi bus šimtai kartų. Tik turėk, omenyje ji bus labai kryptinė, t.y. ji skirta ryšiui su/nuo nutolusio AP - ją reiks įfiksuoti. Žiūrint kam naudot nori.

O tie 50W yra max deklaruojama galia, kurią ji gali spinduliuoti. Nors mačiau AP ir 5-7W galios, tai nereiškia, kad būtinai reik 50W spinduliuot. Tik reiškia, kad iki 50W naudojant jos nesudeginsi, ir ji išlaikys savo charakteristikas.
PranešimasParašytas: 2015 04 09, 10:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Zaria_klp
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
o tai gal ir aš galiu paklausti?

jei tokią anteną pirkčiau su tikslu iki garažo spinduliuoti. tai ar man užtenka 2x tokių antenų, bei 2x wrt54 ?
mano konkreti situacija yra 200m iš penkto aukšto į vienaaukštį garažą. tiesioginis matomumas užstojamas 4-5 gerai lapojančių medžių, betoninių pastatų pakeliui nėra. į wrt rašyčiau openwrt ar ddwrt, kurie leidžia padididnti galią iki max (bent jau taip meniu punktai rašo, gal nebūtinai tiesa).

nes sprendimas su "UBNT , Deliberant, Mikrotik" lyg ir brangesnis gaunasi. ar mano situacijai ir be papildomų antenų bus gerai? dar nenusinešiau pažiūrėt, bet nelabai žinau ko tikėtis. kartais viena gera betoninė siena tuos senus wrt slopina kaip lapas folgos apvyniotas ant antenos..
PranešimasParašytas: 2015 04 09, 11:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
Zaria_klp rašo:

jei tokią anteną pirkčiau su tikslu iki garažo spinduliuoti. tai ar man užtenka 2x tokių antenų, bei 2x wrt54 ?
mano konkreti situacija yra 200m iš penkto aukšto į vienaaukštį garažą. tiesioginis matomumas užstojamas 4-5 gerai lapojančių medžių, betoninių pastatų pakeliui nėra. į wrt rašyčiau openwrt ar ddwrt, kurie leidžia padididnti galią iki max (bent jau taip meniu punktai rašo, gal nebūtinai tiesa).

nes sprendimas su "UBNT , Deliberant, Mikrotik" lyg ir brangesnis gaunasi. ar mano situacijai ir be papildomų antenų bus gerai? dar nenusinešiau pažiūrėt, bet nelabai žinau ko tikėtis. kartais viena gera betoninė siena tuos senus wrt slopina kaip lapas folgos apvyniotas ant antenos..

man ir toks variantas praverstu, tik tiesioginis atstumas apie 600-650m ir medziu dar daugiau. yra kokiu nors sprendimu interneto pasarinimui kryptinem antenom? kuo pigesnem sanaudom. gal kas naudoja realiai - domina pasisakymai.
PranešimasParašytas: 2015 04 09, 11:17 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
AlgisL
Senbuvis
Senbuvis
50W cia RP/SMA jungties riba, nes prie tokiu galiu ji jau gerokai silta buna.
pvz N jungtys dazniausiai sertifikuojamos 200W galiai.
Pati antena gal ir kW atlaikytu, jei tinkamu kabeliu iki jos atvestumet ir teisingai prijunktumet ta galia, nes antena kaista tiek, kiek joje nuostoliu (kiek ji netiksliai ir netinkamu medziagu pagaminta).
PranešimasParašytas: 2015 04 09, 11:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
šiaip žmogas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Zaria_klp rašo:

Su labai panašia situacija Mikrotik SXT 5HPnD padėjo ir eina antri metai be problemų. Srautas ten nera labai jau didelis (5 Mpx skaitmeninė kamera), tai šito daikto per akis.

PranešimasParašytas: 2015 04 09, 12:04 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Zaria_klp
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
2x 80eur ?
.. na, sprendimas turbūt geras, ir ne toks pailgas kaip tos kiniškos antenos.. žadu tvirtinti ne ant stogo, o ant lango rėmo. reiks pagalvoti kaip atbaidyti paukščius.

bet gal kas turi patirties, kaip veiktų su WRT54 senukais. srautas ir mano būtų webcamera ir gal koks daviklis, nedaugiau.
PranešimasParašytas: 2015 04 09, 12:30 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
lordas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Penkerius metus naudojau WRTG54+WET11 sprendimą, nes soduose labai užstodavo Erdvių anteną. Vienur buvo kryptinė antena panaši į šią, tik gal trumpesnė, kitur savadarbė "CD case". Atstumas gal 300 metrų.
PranešimasParašytas: 2015 04 09, 12:54 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
AlgisL
Senbuvis
Senbuvis
Jei jau neina nudziovinti ir kitur pasodinti medziu, tai 900MHz diapazono Ubiquiti iranga tau pades, nors prasautu ir 2,4GHz, tik butu labai nepatikima.
Man asmeniskai, kai dar gyvenau kaime, pavyko 5,4GHz dual netstreme linka 260mbps padaryti 680m per medzius.
PranešimasParašytas: 2015 04 09, 15:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
makubex
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Kuo mazesnis daznis tuo geriau paima per medzius, AlgisL teisingai sako, koks nanostation 900mhz pramustu tikrai gerai per tuos kelis simtus metru..
PranešimasParašytas: 2015 04 09, 21:09 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
lordas rašo:
Evaldai, kolegos, kažkaip net gėda dėl jūsų atsakymų...
Tu kažkaip labai savotiškai supranti mano atsakymą. Aš, žinodamas temos autoriaus žinių lygį paklausiau ar jis supranta apie kokią galią jis klausia ? Veik neabejoju, kad nesupranta.
PranešimasParašytas: 2015 04 09, 21:36 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
lordas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Evaldas_S rašo:
Tu kažkaip labai savotiškai supranti mano atsakymą. Aš, žinodamas temos autoriaus žinių lygį paklausiau ar jis supranta apie kokią galią jis klausia ? Veik neabejoju, kad nesupranta.

Sorry tada, aš ne taip nesupratau.
PranešimasParašytas: 2015 04 10, 10:47 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vvv2
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
lordas rašo:
Penkerius metus naudojau sprendimą, buvo kryptinė antena panaši į šią, tik savadarbė. Atstumas 300 metrų.

- Sveikinimai, aš tiesiog stebiuosi, kaip galima mokėti po 80eu., kai direktorinę anteną galima pasidaryti pačiam su nulis sveikų, nulis dešimtųjų gabumų bagažu ir "teisingom" rankom!

Smile
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie 1, 2  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Football Training Kit
Football Training Equipment, Football Skills, Football Training
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps