|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 04, 16:17. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Ar verta pirkti tokia antena
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Re: Ar verta pirkti tokia antena |
Parašytas: 2015 04 09, 08:15 |
|
|
|
marcello911 rašo: |
Ar tikrai bus tokia galia ? |
Tu čia apie kokią galią ? Apie šitą "Maximum Power-W : 50" ? O tu turi routerį su tokia ar panašia Wi Fi radijo kanalo galia, kad tau tai rūpi ? Paprastai ten kalba apie kelias dešimtis arba kelis šimtus MILIwatų.
P.S. gal ir gali būti tokia galia 50 W, kodėl gi ne. Tik niekam tai neturėtų būti įdomu. |
|
|
|
|
 |
Ar verta pirkti tokia antena |
Parašytas: 2015 04 09, 09:41 |
|
|
|
Antenos "galia" : 25dbi
I antena is AP max galia : 50w (Jei tiek paleistum RRT greit prisistatytu, bet ir negausi AP su tokia galia, paprastai 1W max)
kam tau tokia antena? Gi yra normaliu antenu kartu su AP/routeriu integruotu. Pvz UBNT , Deliberant, Mikrotik...
Parasyk ka nori daryt ir patarima gausi. Nes prisipirkes visokio chlamo vel rasysi kodel nieks neveikia kaip priklauso.. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 04 09, 10:36 |
|
|
|
Evaldai, kolegos, kažkaip net gėda dėl jūsų atsakymų...
Jei viskas veikia, kaip deklaruota, tai puikus daiktas. 25 dbi, tai antenos stiprinimas lyginant su izotropiniu dipoliu, tai maždaug 750 kartų pagal stiprinimą. Lyginant su tom, kur būna integruotose aparatuose kvadratėliai ar pan. irgi bus šimtai kartų. Tik turėk, omenyje ji bus labai kryptinė, t.y. ji skirta ryšiui su/nuo nutolusio AP - ją reiks įfiksuoti. Žiūrint kam naudot nori.
O tie 50W yra max deklaruojama galia, kurią ji gali spinduliuoti. Nors mačiau AP ir 5-7W galios, tai nereiškia, kad būtinai reik 50W spinduliuot. Tik reiškia, kad iki 50W naudojant jos nesudeginsi, ir ji išlaikys savo charakteristikas. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 04 09, 10:55 |
|
|
|
o tai gal ir aš galiu paklausti?
jei tokią anteną pirkčiau su tikslu iki garažo spinduliuoti. tai ar man užtenka 2x tokių antenų, bei 2x wrt54 ?
mano konkreti situacija yra 200m iš penkto aukšto į vienaaukštį garažą. tiesioginis matomumas užstojamas 4-5 gerai lapojančių medžių, betoninių pastatų pakeliui nėra. į wrt rašyčiau openwrt ar ddwrt, kurie leidžia padididnti galią iki max (bent jau taip meniu punktai rašo, gal nebūtinai tiesa).
nes sprendimas su "UBNT , Deliberant, Mikrotik" lyg ir brangesnis gaunasi. ar mano situacijai ir be papildomų antenų bus gerai? dar nenusinešiau pažiūrėt, bet nelabai žinau ko tikėtis. kartais viena gera betoninė siena tuos senus wrt slopina kaip lapas folgos apvyniotas ant antenos.. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 04 09, 11:15 |
|
|
|
Zaria_klp rašo: |
jei tokią anteną pirkčiau su tikslu iki garažo spinduliuoti. tai ar man užtenka 2x tokių antenų, bei 2x wrt54 ?
mano konkreti situacija yra 200m iš penkto aukšto į vienaaukštį garažą. tiesioginis matomumas užstojamas 4-5 gerai lapojančių medžių, betoninių pastatų pakeliui nėra. į wrt rašyčiau openwrt ar ddwrt, kurie leidžia padididnti galią iki max (bent jau taip meniu punktai rašo, gal nebūtinai tiesa).
nes sprendimas su "UBNT , Deliberant, Mikrotik" lyg ir brangesnis gaunasi. ar mano situacijai ir be papildomų antenų bus gerai? dar nenusinešiau pažiūrėt, bet nelabai žinau ko tikėtis. kartais viena gera betoninė siena tuos senus wrt slopina kaip lapas folgos apvyniotas ant antenos.. |
man ir toks variantas praverstu, tik tiesioginis atstumas apie 600-650m ir medziu dar daugiau. yra kokiu nors sprendimu interneto pasarinimui kryptinem antenom? kuo pigesnem sanaudom. gal kas naudoja realiai - domina pasisakymai. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 04 09, 11:17 |
|
|
|
50W cia RP/SMA jungties riba, nes prie tokiu galiu ji jau gerokai silta buna.
pvz N jungtys dazniausiai sertifikuojamos 200W galiai.
Pati antena gal ir kW atlaikytu, jei tinkamu kabeliu iki jos atvestumet ir teisingai prijunktumet ta galia, nes antena kaista tiek, kiek joje nuostoliu (kiek ji netiksliai ir netinkamu medziagu pagaminta). |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 04 09, 11:56 |
|
|
|
Zaria_klp rašo: |
Su labai panašia situacija Mikrotik SXT 5HPnD padėjo ir eina antri metai be problemų. Srautas ten nera labai jau didelis (5 Mpx skaitmeninė kamera), tai šito daikto per akis. |
|
_________________ Pasaulyje pilna kenksmingų dalykų. Vienas jų - aš. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 04 09, 12:04 |
|
|
|
2x 80eur ?
.. na, sprendimas turbūt geras, ir ne toks pailgas kaip tos kiniškos antenos.. žadu tvirtinti ne ant stogo, o ant lango rėmo. reiks pagalvoti kaip atbaidyti paukščius.
bet gal kas turi patirties, kaip veiktų su WRT54 senukais. srautas ir mano būtų webcamera ir gal koks daviklis, nedaugiau. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 04 09, 12:30 |
|
|
|
Penkerius metus naudojau WRTG54+WET11 sprendimą, nes soduose labai užstodavo Erdvių anteną. Vienur buvo kryptinė antena panaši į šią, tik gal trumpesnė, kitur savadarbė "CD case". Atstumas gal 300 metrų. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 04 09, 12:54 |
|
|
|
Jei jau neina nudziovinti ir kitur pasodinti medziu, tai 900MHz diapazono Ubiquiti iranga tau pades, nors prasautu ir 2,4GHz, tik butu labai nepatikima.
Man asmeniskai, kai dar gyvenau kaime, pavyko 5,4GHz dual netstreme linka 260mbps padaryti 680m per medzius. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 04 09, 15:56 |
|
|
|
Kuo mazesnis daznis tuo geriau paima per medzius, AlgisL teisingai sako, koks nanostation 900mhz pramustu tikrai gerai per tuos kelis simtus metru.. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 04 09, 21:09 |
|
|
|
lordas rašo: |
Evaldai, kolegos, kažkaip net gėda dėl jūsų atsakymų... |
Tu kažkaip labai savotiškai supranti mano atsakymą. Aš, žinodamas temos autoriaus žinių lygį paklausiau ar jis supranta apie kokią galią jis klausia ? Veik neabejoju, kad nesupranta. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 04 09, 21:36 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Tu kažkaip labai savotiškai supranti mano atsakymą. Aš, žinodamas temos autoriaus žinių lygį paklausiau ar jis supranta apie kokią galią jis klausia ? Veik neabejoju, kad nesupranta. |
Sorry tada, aš ne taip nesupratau. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 04 10, 10:47 |
|
|
|
lordas rašo: |
Penkerius metus naudojau sprendimą, buvo kryptinė antena panaši į šią, tik savadarbė. Atstumas 300 metrų. |
- Sveikinimai, aš tiesiog stebiuosi, kaip galima mokėti po 80eu., kai direktorinę anteną galima pasidaryti pačiam su nulis sveikų, nulis dešimtųjų gabumų bagažu ir "teisingom" rankom!
 |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|