|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 08, 08:08. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Led driveris.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Led driveris. |
Parašytas: 2014 06 25, 21:51 |
|
|
|
|
| Ramshas rašo: |
Jei "daėda", tai gal galima tiesiog neaiškinti, o ne šaipytis  |
O kas šaiposi ? |
|
|
|
|
|
 |
Led driveris. |
Parašytas: 2014 06 25, 22:49 |
|
|
|
|
Na išvadinimą "žiopliu" ar pan. dažną naujoką, uždavusį ne visai tikslų klausimą, galima įvairiai suprast bet gal čia tik man panašūs žodžiai taip skamba ir gal tik aš visiškai nepažinodamas žmogaus nedrįstu taip sakyt. |
|
|
|
|
|
 |
Led driveris. |
Parašytas: 2014 06 25, 23:06 |
|
|
|
|
| Ramshas rašo: |
Na išvadinimą "žiopliu" ar pan. dažną naujoką, uždavusį ne visai tikslų klausimą, galima įvairiai suprast bet gal čia tik man panašūs žodžiai taip skamba ir gal tik aš visiškai nepažinodamas žmogaus nedrįstu taip sakyt. |
Gerbiamieji Mokytojai, jei norit ir sugebat atsakyti mandagiai ir išsamiai - atsakinėkit, bet jūs vietoj to imat mokyti kitus kaip reikia atsakinėti. Aš pasiūlęs įdėmiai perskaityti temą ir joje rasti atsakymus parašiau daug naudingiau nei tu su savo pamokslais.
Ir aš kitaip kaip žiopliu negaliu pavadinti žmogaus kuris temos pabaigoje užduoda klausimą kaip tik apie tai kas temoje kalbama. |
|
|
|
|
|
 |
Led driveris. |
Parašytas: 2014 06 26, 09:10 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
| .. aš kitaip kaip žiopliu negaliu pavadinti žmogaus kuris temos pabaigoje užduoda klausimą kaip tik apie tai kas temos pradžioje kalbama. |
- Taip, su paieška forume kažkas negerai. Įvedžiau "LED maitinimas" ir nerado nė vieno įrašo!
 |
|
|
|
|
|
 |
Led driveris. |
Parašytas: 2014 06 26, 10:02 |
|
|
|
|
| vvv2 rašo: |
| .. aš kitaip kaip žiopliu negaliu pavadinti žmogaus kuris temos pabaigoje užduoda klausimą kaip tik apie tai kas temos pradžioje kalbama. |
- Taip, su paieška forume kažkas negerai. Įvedžiau "LED maitinimas" ir nerado nė vieno įrašo!
 |
meluojam ir neraudonuojam: http://forum.elektronika.lt/viewtopic.php?t=105637 |
|
|
|
|
|
 |
Led driveris. |
Parašytas: 2014 06 26, 10:40 |
|
|
|
|
| LY1 rašo: |
| vvv2 rašo: |
- Taip, su paieška forume kažkas negerai. Įvedžiau "LED maitinimas" ir nerado nė vieno įrašo! |
meluojam ir neraudonuojam: http://forum.elektronika.lt/viewtopic.php?t=105637 |
- Ir ką čia rodai? Aš tvirtinu, kad portalo paieška neranda, pabandyk štai čia.
p.s.
.. Jūs čia "specialiai" lankytojus kiaulinat, ar patys "nuo gardo"?
 |
|
|
|
|
|
 |
Led driveris. |
Parašytas: 2014 06 26, 10:46 |
|
|
|
|
- Gal nesupranti lietuviškai? Daviau nuorodą į Jūsų paiešką, kuri nieko neranda.
p.s.
.. google paieška randa, bet ją "sunkiau" pastebėti, itin naujokams.
 |
|
|
|
|
|
 |
Led driveris. |
Parašytas: 2014 06 27, 08:04 |
|
|
|
|
|
_________________ Kaip gerai miegojai supranti tik tada, kai Tave pažadina.
tel. 8 687 93662 |
|
|
|
 |
Led driveris. |
Parašytas: 2014 06 27, 08:14 |
|
|
|
|
| Broniusg rašo: |
| 1w reikia 25-30cm kvadratinių radiatoriaus ploto |
Tikrai centimetrus, o ne milimetrus ?
Schema nubraižyta vienaip t.y. xuinia kažkokia. Montažinė plokštė padaryta kitaip. Jau panaši į tiesą. Žodžiu kaip įprasta tai ką randi internete reikia pačiam daugiau suprast už straipsnio autorių, kad ištaisyt klaidas ir priversti veikti. |
|
Paskutinį kartą redagavo Evaldas_S, 2014 06 27, 08:21. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Led driveris. |
Parašytas: 2014 06 27, 08:17 |
|
|
|
|
| Broniusg - o kad maitblokis tai 10ma srovės šaltinis nepaskaičiavai, kiek su tokia srove 1w led švies? Tau reiktų pagal viską normalios schemutės su transformatoriumi, stabilizuotos srovės ir su apribota maksimalia išėjimo įtampa. |
|
|
|
|
|
 |
Led driveris. |
Parašytas: 2014 06 27, 09:35 |
|
|
|
|
| Aš tik klausiau pačio principo, ar galima tokį betransformatorinį maitinimą naudoti, detalės nominalai montažinė aišku kiti būtų. Jei nuosekliai 5 diodus jungti su transformatorium problemos, daugiau 15v reikės, lygegrečiai po du apie 1A... Kaip ten dėl aušinimo, jie be pado teisingai skaičivau? |
|
tel. 8 687 93662 |
|
|
|
 |
 |
Led driveris. |
Parašytas: 2014 06 27, 09:45 |
|
|
|
|
Broniusg - o tu omo dėsniu pasinaudok, kad paskaičiuoti kiek galios reikės išsklaidyti be smps maitinimo. Išlyginta 230v bus ~320v, led reikės 18v ir 350ma, lieka 302v ir 350ma, reiškia tau reikės 105w šilumos išsklaidyti, jei su varža arba tranzistoriniu srovės šaltiniu, arba kondensatoriumi, kuris turės būti tikrai geros kokybės.
Ps. vartotojas Pifas jei neklystu parduoda normalius led maitinimo šaltinius, pasidomėk.
Pss. turiu lempą pasišvietimui garaže su 20s3p 5mm led, tai dėl patikimumo įdėtas impulsinis maitinimas, nors laisvai galėjo daug pigiau vos ne varžom padaryti. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Led driveris. |
Parašytas: 2014 06 27, 09:53 |
|
|
|
|
| sopkis rašo: |
Broniusg - o tu omo dėsniu pasinaudok, kad paskaičiuoti kiek galios reikės išsklaidyti be smps maitinimo. Išlyginta 230v bus ~320v, led reikės 18v ir 350ma, lieka 302v ir 350ma, reiškia tau reikės 105w šilumos išsklaidyti, jei su varža arba tranzistoriniu srovės šaltiniu, arba kondensatoriumi, kuris turės būti tikrai geros kokybės.
Ps. vartotojas Pifas jei neklystu parduoda normalius led maitinimo šaltinius, pasidomėk.
Pss. turiu lempą pasišvietimui garaže su 20s3p 5mm led, tai dėl patikimumo įdėtas impulsinis maitinimas, nors laisvai galėjo daug pigiau vos ne varžom padaryti. |
Aišku , ačiū - lieka transformatorius.  |
|
tel. 8 687 93662 |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|