|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 26, 11:49. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Maitinimo šaltiniai » 3W led maitinimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
3W led maitinimas |
Parašytas: 2011 05 06, 12:11 |
|
|
|
Sveiki,
Reiktu patarimo del 3W high power led'u uzmaitinimo.
Yra 5vnt. 700mA, 3,6V balti LED
Namuose metosi nuo seniau led draiveris 16-18V 1.3A
Taigi klausimas: ar imanoma butu nesudetingai apriboti sito draiverio srove iki 650-700mA, kad galeciau pajungti 5vnt. siu Led i grandine?
Itampos ir galios kaip ir uztektu (20W).
Ar neverta eksperimentuoti ir ieskotis 700mA draiverio? |
|
|
|
|
|
3W led maitinimas |
Parašytas: 2011 05 06, 12:34 |
|
|
|
Tai kad nieko riboti nereikia. 1.3A čia maksimali galima srovė, jeigu reikia 700mA, tai juos tik ir pasiims tie LED'ai. |
|
_________________ No ground, no sound. |
|
|
|
|
3W led maitinimas |
Parašytas: 2011 05 06, 13:09 |
|
|
|
SPX rašo: |
Tai kad nieko riboti nereikia. 1.3A čia maksimali galima srovė, jeigu reikia 700mA, tai juos tik ir pasiims tie LED'ai. |
Jo pasiims, kiek maitblokis duos beveik tiek ir pasiims, tik labai trumpam, kol nesudegs
Niekaip dar iki šiol neįsikirtai, kad tau daugeliu klausimų dar nevertėtų patarinėt ?
Bielka rašo: |
Taigi klausimas: ar imanoma butu nesudetingai apriboti sito draiverio srove |
Atsakymas galėtų būti nebent išnagrinėjus to tavo draiverio schemą.
Citata: |
Ar neverta eksperimentuoti ir ieskotis 700mA draiverio? |
Jei tokie klausimai kyla tada tikrai taip. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
|
|
3W led maitinimas |
Parašytas: 2011 05 06, 13:18 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Jo pasiims, kiek maitblokis duos beveik tiek ir pasiims, tik labai trumpam, kol nesudegs
Niekaip dar iki šiol neįsikirtai, kad tau daugeliu klausimų dar nevertėtų patarinėt ? |
Nu tai tegu rašo ponas teisingai, kad vienam ledui reikia 700mA, o ne 5 Čia jau 30W. pilnu pajėgumu. Tegu ieškosi galingesnio draiverio... |
|
|
|
|
|
|
3W led maitinimas |
Parašytas: 2011 05 06, 13:32 |
|
|
|
Nu tai tegu rašo ponas teisingai, kad vienam ledui reikia 700mA, o ne 5 Čia jau 30W. pilnu pajėgumu. Tegu ieškosi galingesnio draiverio... |
Taip, teisingai - tas ponas ne viską parašė. (kaip ir dauguma mažai suprantančių ponų, mano kad tiek užtenka).
Tačiau iš bendro išsilavinimo esu garantuotas, kad jo vienas turimas LEDas yra 700mA@3,6V (na standartinsi LEDas, ne LED lemputė o tiesiog plikas LED). Ir ponas tuos 5 LEDus ruosiasi jungti nuosekliai ir jam būtina riboti srovę iki 700mA. (sujungus nuosekliai srovė lieka ta pati), so jam reikia draiverio su stabilia 700mA srove. Ne maksimalia leistina 700mA srove, o būtent konkrečiai 700mA srove.
P.S. Kažin kiek laiko dar turės praeiti kol žmonės nors apytikriai susigaudys LED maitinimo niuansuose ? |
|
|
|
|
|
|
3W led maitinimas |
Parašytas: 2011 05 06, 13:36 |
|
|
|
Nu matosi, kad nedaeina jam kas tas omo dėsnis. Čia kaip vienoj temoj kažkas norėjo riboti 9A |
|
|
|
|
|
3W led maitinimas |
Parašytas: 2011 05 06, 15:22 |
|
|
|
Pasikalbėjo du "protingi"
Aš puikiai žinau ko man reikia, ir kas tas LED ir omo dėsnį
Aš tik paklausiau "protingesnių" ar įmanoma ką nors išpešti iš nereikalingo draiverio ar ne, o čia prasidėjo teorinių žinių demonstravimas...jeigu neįmanoma tai geriau nieko nerašykite, negu kad ant kitų balbatuokite ))
To SPX: atspėk kiek W "valgo" vienas LED 700mA, 3,6V?
Eik pats dar kartą pasikartok Omo dėsnį, nes tamstai 5vnt. šitų ledų sunaudotų 30W? |
|
|
|
|
|
|
3W led maitinimas |
Parašytas: 2011 05 06, 15:28 |
|
|
|
Pasikalbėjo du "protingi"
Aš puikiai žinau ko man reikia, ir kas tas LED ir omo dėsnį
Aš tik paklausiau "protingesnių" ar įmanoma ką nors išpešti iš nereikalingo draiverio ar ne, o čia prasidėjo teorinių žinių demonstravimas...jeigu neįmanoma tai geriau nieko nerašykite, negu kad ant kitų balbatuokite ))
To SPX: atspėk kiek W "valgo" vienas LED 700mA, 3,6V?
Eik pats dar kartą pasikartok Omo dėsnį, nes tamstai 5vnt. šitų ledų sunaudotų 30W? |
Valgo 2.5W teoriškai, jeigu pasiima 700mA iš 3.6V. Ups, turėjau omeny tuos tavo 20W, kad visus ir suvalgys iškart, galvojau visai apie ką kito (net ne apie tavo temą). Ir aplamai pagalvojus, paskaityk ką pats prirašęs, suprask kad vis tie 5vnt. led'u valgo 700mA |
|
|
|
|
|
|
3W led maitinimas |
Parašytas: 2011 05 06, 16:08 |
|
|
|
5*3.6=18V , tau reikia led draiverio kuris duotu minimum 18V.
Dar neaisku ka tu ten turi, kur vadini 16-18V 1.3A LED draiveriu, cia labiau panasu i kazkoki impulsini maitbloki.
Jeigu ten tikrai draiveris,tai srove kaip ir visuose draiveriuose galima ir reikia nusistatyti tokia kokios reikia.
Siuo atveju gali jungti savo turimus 5ledus,sujunges nuosekliai, prie savo draiverio, pasijunk ampermetra ir kuri laika stebek srove, tada papasakosi ka matei.
Jeigu srove virsys 700mA, eksperimenta gali baigti. |
|
|
|
|
|
3W led maitinimas |
Parašytas: 2011 05 06, 17:13 |
|
|
|
Ten matosi du rezistoriai lygiagreciai sujungti R13 R15, panasu i tai kad su jais nustatoma srove. Pabandyk viena is ju islituoti, srove turetu sumazeti dvigubai butu kokie 650ma. Bet vis vien turi naudoti ampermetra,kad pasitikrinti kokia srove, kitaip nieko nesureguliuosi |
|
|
|
|
|
|
3W led maitinimas |
Parašytas: 2011 05 07, 13:18 |
|
|
|
Ingo rašo: |
Ten matosi du rezistoriai lygiagreciai sujungti R13 R15, panasu i tai kad su jais nustatoma srove. Pabandyk viena is ju islituoti, srove turetu sumazeti dvigubai butu kokie 650ma. Bet vis vien turi naudoti ampermetra,kad pasitikrinti kokia srove, kitaip nieko nesureguliuosi |
Paleidus grandinę su 5vnt. LED srovė pradžioje 680mA, bet kas kokias 2sek. vis kyla po 10mA. Kaip suprantu šylant LED "plokštelėms radiatoriams" srovė kyla. Daugiau 750mA neeksperimentavau, padėjus LED ant 25X20cm didelio radiatoriaus, srovė kyla lėčiau, bet kyla. (Kadangi projektas būtų akvariumo apšvietimui, tai per ~10h manau LED'ai įkaistų tikrai daugiau ir srovė užkiltų iki "mirtinos".
Dėl tų R13-R15 varžų jau buvau nudžiugęs, bet pasirodo pas mane R15 net nėra, o vietoje tų dviejų įdėta viena 25mohmF.
Čia geriau matosi apie ką kalbu:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/PjFWlSQaeiDH53xMptiVw150nw95grGF2plW1G0_gVU?feat=directlink |
|
|
|
|
|
|
3W led maitinimas |
Parašytas: 2011 05 07, 14:37 |
|
|
|
[quote="Bielka"]
Nerijau, taupydamas tavo pinigus ir laiką dar kartą primygtinai ir visiškai nuoširdžiai siūlau nusipirkt normalų tam skirtą draiverį ir neišradinėt to ko tau išradinėti nereikia. |
|
|
|
|
|
3W led maitinimas |
Parašytas: 2011 05 07, 15:02 |
|
|
|
Evaldai: laiko aš turiu, o pinigų taupyti kaip tik nepadedi, nes siūlai nusipirkti naują daiktą |
|
|
|
|
|
3W led maitinimas |
Parašytas: 2011 05 07, 15:26 |
|
|
|
Evaldai: laiko aš turiu, o pinigų taupyti kaip tik nepadedi, nes siūlai nusipirkti naują daiktą |
Dėl laiko OK, o dėl pinigų...aš žinau kiek 3W LEDai kainuoja gaila būtų jei beeksperimentuodamas tu juos supleškinsi, o labai panašiu, kad taip ir bus, nes visiškai neklausai kas tau sakoma ir užsispyręs darai tą pačią kvailą klaidą kaip ir dauguma naujokų - maitini LEDus constant įtampa, o ne constant srove.
Tai buvo paskutinis mano komentaras, daugiau čia neteršiu, bet tu pagalvok, gerai pagalvok. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|