|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 01, 13:14. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Inkubatorius(Jo sildymas)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Inkubatorius(Jo sildymas) |
Parašytas: 2010 08 30, 18:20 |
|
|
|
|
Norejau paklaust zmoniu minciu kaip geriau pasidaryt inkubatoriu ,kad sildymas pastovei butu...ape 30laipsniu temperaturos...
Isreiskite savo mintis kaip geriau sildyt ora? kad atitiktu mano temperaturai... |
|
_________________ Помоги другим, и другие помогут вам |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 08 30, 19:10 |
|
|
|
|
Pirmiausia pradėsiu nuo "standartinio" patarimo tai google. Paieškos lange įrašius "DIY egg incubator" arba "visciuku perinimas" ir visagalė google "pažeria" gana nemažai nuorodų, o prie 30 laipsnių niekas neišsiris. Viščiukų perinimo temperatūra maždaug 37,5 laipsnio (jei tiksliau 37,2-37,7). Kaip šildymo elementus kai kas naudoja paprasčiausias kaitrines lemputes. Man atrodo tam tiktų ir šildomų elektra grindų kabelis ar dar kas nors tinkamo kas "po ranka papuola". Aš galvoju kad inkubatoriuje oras turėtų būti maišomas tinkamo galingumo ventiliatoriumi, kad aplink visus kiaušinius būtų pastovesnė temperatūra. Dar labai svarbu santykinė oro drėgmė ir kiaušinių vartymas tam tikrą kartų skaičių per parą vienodais intervalais. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 08 30, 19:32 |
|
|
|
|
vitukai man tikrai nekiausiniams ir nevistoms ir nekokiam gyvunui ... nu vienuzodziu aisku ,dekui! |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 30, 19:42 |
|
|
|
|
Atsiprašau, aš tikriausiai neteisingai supratau klausimą, matai aš kaimo žmogus ir žodis inkubatorius man asocijuojasi su kiaušinių perinimu.
Jeigu daryčiau savo jėgomis inkubatorių temperatūros palaikymui imčiau mikrovaldiklį su kokiu nors SHTxx davikliu, galima būtų suprogramuoti ir vartymą ir visa kita. Bet čia aš vėl apie kiaušinius.  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 30, 19:57 |
|
|
|
|
as geles noriu augint ! tai man reikia kad tik temp pasilaikytu...man kad ziema vasara butu vienoda temp...ypac ziema... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 30, 20:07 |
|
|
|
|
| Tai yra "seniuose" visokių ten termoreguliatorių tam tikslui tikrai tiks, bet kaip šilumos šaltinį naudoti elektros energiją manau per brangu. Neaišku koks to inkubatoriaus (o gal geriau oranžerijos ar šiltnamio?) tūris. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 30, 21:19 |
|
|
|
|
| zxvolfas rašo: |
as geles noriu augint ! tai man reikia kad tik temp pasilaikytu...man kad ziema vasara butu vienoda temp...ypac ziema... |
Tas geles bus galima rukyt?  |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 30, 21:30 |
|
|
|
|
Klausimai galejo nuskambent: kokia patalpa, koks turis, kas per sienos? Po to reiktu spresti apie kazkokius irenginius, jos galingumus ir efektyvumus Tas temperaturos reguliatorius tai cia pats maziausias darbas visame sitame reikale. Pastatei, vat kaip chebra sako, kazkoki valdanti davikli, kuris ijungtu ar isjungtu sildytuva ir baigta
Mes darbe turim padaryt patalpa, kuri laikytu pastoviai ~+45. Visu pirma reikia sienas apsildyti, nes aplinkuj betonas, po to mastysim koki sildytuva grust. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 30, 22:09 |
|
|
|
|
As del sienu neklausiu nes viska esu suplanaves,saldytuvas tam geriausiai tinka...Tik man jis silumos neisleis..o ne salcio...tesiog ir klausiu del elektronikos viskas man aisku nieko nebereikia pagalbos viska pats susigalvojau! |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 31, 11:50 |
|
|
|
|
| jai gu grynai pagal temos pavadinima (apie inkubatoriu) tai kazkada tevam dariau inkubatoriu tai valdymas buvo mikro procesorinis o sildyma dariau is triju senu lygintuvu (tokiu kaipo karokių) kaitinimo elementu spiralių sujungtu nuosekliai ir tasspirales apvyniojau ant poros šamotinių plytų veike normaliai |
|
_________________ teoriškai arklys- praktiškai nepaveža |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 31, 14:02 |
|
|
|
|