|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 22, 06:55. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Mokslai » Dyzelino vagies galvosūkis.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
Dyzelino vagies galvosūkis. |
Parašytas: 2016 08 22, 11:19 |
|
|
|
Taigi va sėdžiu ir galvoju, kaip su tais skysčiais gaunasi...
Kaip iš aukščiau esančio indo patraukus skystis teka šlangute ar vamzdeliu žemyn viskas aišku.
Tačiau kas įvyks, jei sąlygas truputį pakeisime?
Paveiksle vamzdelių diametras vienodas (tiek einančio iš indo į kolektorių, tiek iš kolektoriaus į kanistrą)
Visa sistema užpildyta skysčiu. Jei atidarysi vieną sklendę, vanduo bėgs kaip per ištisą šlangutę. Tačiau jei po to atidarysi dar vieną ir dar ir dar. Ar nesumažės debitas?
Visgi man įdomu pasidarė šis reiškinys vyksta dėl svorio skirtumo ar slėgio skirtumo? |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
|
|
Re: Dyzelino vagies galvosūkis. |
Parašytas: 2016 08 22, 12:12 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
Taigi va sėdžiu ir galvoju, kaip su tais skysčiais gaunasi...
Kaip iš aukščiau esančio indo patraukus skystis teka šlangute ar vamzdeliu žemyn viskas aišku.
Tačiau kas įvyks, jei sąlygas truputį pakeisime?
Paveiksle vamzdelių diametras vienodas (tiek einančio iš indo į kolektorių, tiek iš kolektoriaus į kanistrą)
Visa sistema užpildyta skysčiu. Jei atidarysi vieną sklendę, vanduo bėgs kaip per ištisą šlangutę. Tačiau jei po to atidarysi dar vieną ir dar ir dar. Ar nesumažės debitas?
Visgi man įdomu pasidarė šis reiškinys vyksta dėl svorio skirtumo ar slėgio skirtumo? |
visa darba atlieka skyscio , esancio isbegancio vamzdelio dalyje darp skyciu lygiu induose ,sunkio jega . todel niekas pasikeisti neturetu , jei nevertinti , kad visgi trintis kylancioje dalyje atdidarant daugiau sklendziu kazkiek mazes todel sistemos pralaidumas nezymiai dides . |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 08 22, 13:03 |
|
|
|
Atidarant papildomas sklendes debitas dides, kol virsutiniu vamzdeliu sumine skyscio sunkio jega virys nutekancio skyscio sumine sunkio jega ir srautas pakeis kryti. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 08 22, 13:37 |
|
|
|
Citata: |
Atidarant papildomas sklendes debitas dides, kol virsutiniu vamzdeliu sumine skyscio sunkio jega virys nutekancio skyscio sumine sunkio jega ir srautas pakeis kryti. |
si diena ieis i istorija. amzinas variklis pagaliau israstas... |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 08 22, 14:44 |
|
|
|
rimosiuss rašo: |
si diena ieis i istorija. amzinas variklis pagaliau israstas... |
|
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
|
Parašytas: 2016 08 22, 15:15 |
|
|
|
Visa sistema užpildyta skysčiu. Jei atidarysi vieną sklendę, vanduo bėgs kaip per ištisą šlangutę. Tačiau jei po to atidarysi dar vieną ir dar ir dar. Ar nesumažės debitas? |
sumazes bendra sistemos hidrauline varza ir pratekanco skyscio kiekis atitinkamai padides
del hidraulines varzos sumazejimo, kurios dydis priklauso ne tik nuo slangos ir sklendziu diametro, bet ir nuo slangu geometrijos - kiekvienas slangos "posukis" didina hidrauline varza |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 08 22, 15:55 |
|
|
|
gnt rašo: |
Visa sistema užpildyta skysčiu. Jei atidarysi vieną sklendę, vanduo bėgs kaip per ištisą šlangutę. Tačiau jei po to atidarysi dar vieną ir dar ir dar. Ar nesumažės debitas? |
sumazes bendra sistemos hidrauline varza ir pratekanco skyscio kiekis atitinkamai padides
del hidraulines varzos sumazejimo, kurios dydis priklauso ne tik nuo slangos ir sklendziu diametro, bet ir nuo slangu geometrijos - kiekvienas slangos "posukis" didina hidrauline varza |
Apie hidrauline varžas ir kitokius niuansus aš nekalbu tarkime kad tai idealūs atvejis.
Bet klausimas toks, ar nenustos bėgti vanduo, kai maitinančių šlangučių skysčio svorių suma pasidarys lygi nutekančios šlangutės skysčio svoriui? |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 08 22, 15:57 |
|
|
|
Aišku tiek, kad uždavinys reikalauja eksperimento
Einu ieškoti šlangutės. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 08 22, 16:21 |
|
|
|
gnt rašo: |
Apie hidrauline varžas ir kitokius niuansus aš nekalbu tarkime kad tai idealūs atvejis.
Bet klausimas toks, ar nenustos bėgti vanduo, kai maitinančių šlangučių skysčio svorių suma pasidarys lygi nutekančios šlangutės skysčio svoriui? |
gal is karto iekok turbinos elektrai gaminti ..
o jei rimtai , tai nustos tik vienu atveju , jei nuo maitinamcio indo iki persivertimo tasko bus > uz mazdau 10 m jei tas skystis vanduo , > 0.7 m jei gyvsidabis na ir > matyt 13-14 m jei dyzelinas .tiksliau jis net neprades begti nepriklausomai nuo tu kranu |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 08 22, 18:13 |
|
|
|
skysčio svorių suma pasidarys lygi nutekančios šlangutės skysčio svoriui? |
Dar 7-toje klasėje atsimenu kontrolinį fizikos darbą iš kurio vienintelis visoje klasėje gavau teigiamą pažymį ir tas pažymys buvo penketas (penkiabalėje sistemoje)
Vienas iš klausimų buvo apie tai, kad vandens slėgis priklauso nuo vandens stulpo aukščio, ir tik nuo stulpo aukščio! Taigi jei šlangutės galas bus žemiau už skysčio lygį inde vanduo bėgs iš jos. Taškas. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 08 22, 19:05 |
|
|
|
Rimošiau, idėja gera ir dyzelio turi ir elektros pasigamini, o jei altruistas esi gali kaip Kruonio HAE atgal furai saliuros šliukštelėti...
Evaldai, apie stulpelio aukštį ir slėgį puikiai žinau irgi nuo mokyklos fizikos kurso, bet čia kažkodėl sistemą įsivaizduoju kaip svarstykles ir dėl to man užkliūna svoris. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 08 22, 20:06 |
|
|
|
Šiaip tikrai pasibandžiau eksperimentas išblaškė mano abejones.
Nuo svorio niekas nepriklauso tik nuo aukščio skirtumo. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2017 01 13, 10:47 |
|
|
|
beveik viską perskaičiau o esmės nepastebėjau. Skystis žemyn tekės sunkio jėgos, t.y. Žemės traukos poveikyje. Slėgis šiuo atveju neįtakoja, nes slėgių skirtumas tarkim esant 1cm aukščių skirtumui toks menkas, kad jo galima neskaityti, o skystis vis tiek tekėtų ir su 1cm aukščių skirtumu. Taigi, kolektoriaus pusėje įsiurbimo skerspjūvis suminį srautą gali įtakoti tik tiek, kiek sumažėja pasipriešinimas, o pasipriešinimo požiūriu "siauras kaklelis" lieka šlangutė į apatinį indą.
dar dėl "500" matmens. jeigu sugebėsime sistemą pripildyti skysčiu, tai šis matmuo neįtakoja (atmetus šlangos ilgio sąlygojamą pasipriešinimo padidėjimą).
Nes lygiai kiek reikia pakelti nuo skysčio paviršiaus (500 pagal piešinį) lygiai tiek pat jį tempia žemyn (irgi 500) toje pačioje šlangos kilpoje. Pusiausivyra.
Praktikoje tą patį galima stebėti: jeigu į šlangą patikimai nepatenka oro, tai vidurinę jos dalį kilnok kiek nori kaip nori - nusistovėjęs srautas nuo to nekinta. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|