|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 15, 10:47. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Programinė įranga » del os x irasymo
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
del os x irasymo |
Parašytas: 2014 03 14, 14:48 |
|
|
|
tai va manyčiau čia labiau mados reikalas. Va aš pavizdžiui daug naudojuosi debian ir ubuntu. Ir man jų pilnai užtenktų jei ne kai, kurios windows skirtos programos, o su wine žaisti tingiu.
Beje Ubuntu su maco išvaizda veiks ant bet kokio kompo. buvau sužavėtas kai pradėjau naudoti, kad neteko ieškoti jokių draiverių. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
del os x irasymo |
Parašytas: 2014 03 14, 18:17 |
|
|
|
Savo laiku išbandžiau pradedant Slackware,Suse,RedHat ir kas tik atsirasdavo,nes Win95,98 ir net win2k pastoviai mėlynuodavo...,
Pastoviai kompe kabėdavo 3-4 operacinės,internete su Linux,pažaist su windu,kam kitam ir DOS gryno prireikdavo...
Su XP kažkaip savaime persisėdo viskas (bent man) ant vindozių.
Beto mėgdavau šrotinę egzotiką(turgus būdavo užverstas nematytom plokštėm po 1-5 litus) ir linukse surast draiverius buvo problemos,o su vindausais kaip ir susitvarkydavau.
Aišku ,kiekvienas renkasi kas jam patogiau,o praplėst akiratį tai tikrai reikia,išbandyt ir netapt mados auka
Su virtualiai paleistom OS susipažinti gal ir tinka,bet rimčiau pajust ir perprast vargu ar pavyks. |
|
|
|
|
 |
 |
Re: makabuka is acerbuko |
Parašytas: 2014 03 15, 00:02 |
|
|
|
Tomastomastomas rašo: |
Blossom rašo: |
Tomastomastomas rašo: |
sveiks! visokiu yra tu aceriu, yra net skirtu makosuj. parasyk tikslu modeli, tada ziesim. siaip pagrindine taisykle yra ta, kad i inteline platforma makas isiraso paprasciau. |
Nėra jokio kito kompiuterio skirto mac os apart Apple produktų.Visi kiti "tam skirti" kompiuteriai gali kažkiek veikti nebent su "Hacintosh sistema",bet tokį "veikimą" galima pavadinti abstrakčiu susipažinimu su Macu. |
jus labai, labai klistat!!!! Yra platformu, kurios vienodai skirtos kiek mackui tiek ir windozej, tiek ir linuksams  |
Sėkmės nuorodų skaitytojau. |
|
|
|
|
 |
del os x irasymo |
Parašytas: 2014 03 15, 15:11 |
|
|
|
Citata: |
Ubuntu su maco išvaizda veiks ant bet kokio kompo |
biškį persūdei. Puiku būtų, jei tikrai būtų taip (y) |
|
|
|
|
 |
del os x irasymo |
Parašytas: 2014 03 19, 08:29 |
|
|
|
a1girdas rašo: |
Citata: |
Ubuntu su maco išvaizda veiks ant bet kokio kompo |
biškį persūdei. Puiku būtų, jei tikrai būtų taip (y) |
Na nežinau kokį laužą ištrauktum, bet kiek esu bandęs ant visų ubuntu sukosi, aišku dėl spartumo nesiginčysiu čia jau nuo kompiuterio parametrų priklauso.
Aišku jei turite kitokios patirties mielai paskaityčiau. Aš neigiamos patirties dar neturėjau. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
 |
 |
del os x irasymo |
Parašytas: 2014 03 19, 21:40 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
... Ubuntu su maco išvaizda ... |
Kaip žmogui, susipažinusiam su linuksais, turėtų būti žinoma, jog Mac išvaizda tai tik grafinė sistemos sąsaja. Kitaip tariant, drabužis. O jos kūnas (t. y., branduolys (angl. kernel)) tai vis tiek tas pats, linuksinis. Ir tik nuo jo priklauso, kas ir kaip veiks.
Vertinti bet kokią operacinę sistemą (ypač, linuksinę) pagal jos išvaizdą nerimta. Sakyčiau, net gi vaikiška.
Paprasto naudojimosi bet kokia Linux tipo sistema atvejais išvaizda gal ir svarbu. Tačiau sistemos funkcionalumas tiesiogiai priklauso ne nuo drabužio, bet nuo kūno (branduolio). Todėl ir OSX, kuri, visų pirma, orientuota į specifinę geležį, geriausiai ir veikia būtent su ta geležimi.
Visa kita emuliacija, ir tiek. |
|
|
|
|
 |
 |
del os x irasymo |
Parašytas: 2014 03 20, 00:25 |
|
|
|
" ir OSX, kuri, visų pirma, orientuota į specifinę geležį, geriausiai ir veikia būtent su ta geležimi. "
Tai kad jau jie perėjo ant x86 platformos ir nėra būtinybės kalbėti apie emuliaciją,gali bandyti pilnumoje.
Aišku į bet kurį atsitiktinį lengvai nesugrūsi(kaip kur ir šnipštas gausis),bet gerai paplušėjus gali pasidžiaugti.O naujos komplektacijo su Intel čipais sueis kaip uoga ir bus pilnavertė OS...
O išvaizda ,tai tik išvaizda ir jei aš negaliu toje sistemoje išsprest man rūpimų uždavinių ,arba jų išprendimui reikia prarast krūvas laiko -renkuosi tą ,kur viskas sustyguota ...
O išbandyt ,jei yra galimybė -sakyčiau privalu ir reikalinga.kad turėt savo nuomonę ir tada bus mažiau kalbų ,kad ta OS teisinga,o ta nelabai,nes kiekvienas patarinės iš savo varpinės.
Temos autoriui -
nebijok, išbandyk ir mums papasakosi kaip sekėsi ir kaip sukasi OSX.
Sėkmės . |
|
|
|
|
 |
 |
del os x irasymo |
Parašytas: 2014 03 20, 08:23 |
|
|
|
lividai, sutinku su tavimi 100%, jei susipus be problemų, aš už, bet jei reikės vargti, manau neverta.
Pats esu išbandęs tai tikrai nėra kažkas įspudingo.
Valdulis irgi teisus, kad paprastam vartotojui mažai kas domina kaip sukasi ten tas branduolys. Svarbiausiai kad nebūtų bugovas ir gražiai atrodytų, aišku ir kad funkcionalumas būtų geras.
Kaip tik vakar kalbėjau su vienu berneliu: pas vieną KTU dėstytiją pamatė obuolį nueina pažiūrėt kas ten per žvėris, o ten Win7. Taip ir liko nesupratęs kas per velnias.
Na mano galva tiek geležis tiek softas obuolio smarkiai pervertinamas. |
|
|
|
|
 |
 |
del os x irasymo |
Parašytas: 2014 03 20, 15:11 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
Kaip tik vakar kalbėjau su vienu berneliu: pas vieną KTU dėstytiją pamatė obuolį nueina pažiūrėt kas ten per žvėris, o ten Win7. Taip ir liko nesupratęs kas per velnias.
.... |
Nieko nuostabaus,atvejis kai vaikinas iš vokiečių parsibogino stacionarų obuolį ir paprašė įpūst vindausus.Atsidarius - žaktelėjau -tikras monstras vien RAMo 16Gb,teko įkelt Win7,susikrovė be jokių problemų...
Įkalbinėtas palikti OSX ,sakėm kaime būsi pirmas bernas pasiuntė nx,duok langus ir vsio .
taip kaip kas moka ,taip ir šoka... |
|
|
|
|
 |
 |
del os x irasymo |
Parašytas: 2014 03 20, 16:18 |
|
|
|
Na pirmas pirmam nelygu.
Kad obuolių geležis gera ir gerai suderinta tai aš nesiginčyju, bet virtiek pervertinama už tokią kainą galima ir geriau rasti. (neskaitant dizaino, nors čia irgi skonio reikalas )
Net prisiminiau seną video:
http://www.youtube.com/watch?v=ROqlYatDyUg
 |
|
|
|
|
 |
del os x irasymo |
Parašytas: 2014 03 20, 19:52 |
|
|
|
Na kad ant "obuolio" win8 turėtų veikt tai gal abejonių nekiltų,bet win7 reikalingas biosas kurio obuolys neturi ir niekada neturėjo.  |
|
|
|
|
 |
 |
del os x irasymo |
Parašytas: 2014 03 21, 01:22 |
|
|
|
Blossom rašo: |
Na kad ant "obuolio" win8 turėtų veikt tai abejonių nekyla,bet win7 reikalingas biosas kurio obuolys neturi ir niekada neturėjo.  |
Visų pirma BIOS yra bazinė sistemos įvesties /išvesties sistema skirta suderinti aparatūrinį bet kurio įrenginio kaip visumos pradinį funkcionavimą.
Jame sudėtos taisyklės kaip turi vykti sistemos(aparatinės) tarpusavio bendravimas...
Operacinės sistema ar linuksas,ar win,ar mac,ar FreeBSD,ar dar kokia - BIOSo neturi,ji pasinaudoja BIOSu,tuo taisyklių rinkiniu spresdama iškeltus jai uždavinius.
Aišku vindozės tiesiogiai nepaleisi su Pover procu,emuliaciją padaryt galima,ir mac os seniau skirtą poveriui nepakabinsi ant x86,suemuliot gal irgi galima...
Obuoliečių komanda perrašė OSX intel platformai,o tuo ir viskas pasakyta.
O draiverių (valdiklių) problemos visose OS egzistavo ir niekad neišnyks.
Nu nedadėjo savoj osx kokios nemylimos firmelės valdiklių -entuziastai parašys,o kaip ten su teisiniais reikalais ,tai jau kita kalba.
Kad BIOSą aprengia įvairiais gražiais drabužėliai,prifarširuoja naujų funkcijų -esmės nekeičia tai tik taisyklių visuma .kad viskas veiktų čiki,čiki... |
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|