|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 23, 14:21. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Elektrinis vandens vožtuvas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Elektrinis vandens vožtuvas |
Parašytas: 2014 03 13, 19:59 |
|
|
|
Sveiki, prireikė elektrinio vandens vožtuvo, mačiau internete kainų nuo 300lt iki 9 lt... Man reikėtu iki 20 lt, ir 24V-5V įtampos. Lemonoje radau štai tokį: http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=126056 ir panšiai, man jis būtu visiškai puikus, tik problema jog jis veikia nuo tinklo įtampos (o gal čia aš maišausi), tad gal jus žinote iš kur gauti prie tokios įtampos veikiančių, ir nebrangių vožtuvų. Taip pat, gal žinote kaip jie veikia? |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Elektrinis vandens vožtuvas |
Parašytas: 2014 03 13, 20:13 |
|
|
|
Treehop rašo: |
Sveiki, prireikė elektrinio vandens vožtuvo, mačiau internete kainų nuo 300lt iki 9 lt... Man reikėtu iki 20 lt, ir 24V-5V įtampos. Lemonoje radau štai tokį: http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=126056 ir panšiai, man jis būtu visiškai puikus, tik problema jog jis veikia nuo tinklo įtampos (o gal čia aš maišausi), tad gal jus žinote iš kur gauti prie tokios įtampos veikiančių, ir nebrangių vožtuvų. Taip pat, gal žinote kaip jie veikia? |
Lemonoje tikrai yra žemos įtampos vožtuvų ar tai žemos įtampos vožtuvų ričių kurią gali pasikeiti jei jau nerasi viso vožtuvo.
Citata: |
Taip pat, gal žinote kaip jie veikia? |
Sakyčiau keistas klausimas, elektromagnetas uždaro arba atidaro skylę, toks ir veikimas. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 03 13, 20:27 |
|
|
|
na, ne visai taip paprastai atidaro ar uzdaro skyle.
ten kazkokia sudetingesne sistema kad elektromagnetas darineja tik maza skylute o poveikis sustiprinamas naudojant gumine membrana taip kad nuo to darinejasi gana didele skyle.
is esmes tai kazkas panasaus i selgio reguliatoriu naudojama ant duju baliono |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 03 13, 20:34 |
|
|
|
Nu, apieškojau visą lemonos katalogą, ir neradau jokių žemos įtampos vožtuvų, nebent prie jų nerašo kad tai žemos įtampos... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 03 13, 20:37 |
|
|
|
Nu, apieškojau visą lemonos katalogą, ir neradau jokių žemos įtampos vožtuvų, nebent prie jų nerašo kad tai žemos įtampos... |
12 ir 24 V ričių taip pat neradai ? Ar bijai, kad nesugebėsi numauti vieną ritę ir užmauti kitą ?
Digix rašo: |
ten kazkokia sudetingesne sistema kad elektromagnetas darineja tik maza skylute o poveikis sustiprinamas naudojant gumine membrana taip kad nuo to darinejasi gana didele skyle. |
Gal ir taip nežinau, neardžiau nes tie vožtuvai neardomi. Kaip tik turiu tokį vožtuvą prieš akis ir žiūri į jį ir nemanau, kad ten jame tilptų dar kažkokios guminės membranos. Tačiau gal ir klystu, kaip ten bebūtų tai neesminiai dalykai. |
|
Paskutinį kartą redagavo Evaldas_S, 2014 03 13, 20:42. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 03 13, 20:40 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
12 ir 24 V ričių taip pat neradai ? Ar bijai, kad nesugebėsi numauti vieną ritę ir užmauti kitą ? |
Ričių radau, tiktai bijau kad ta 12V ritė netiks vietoi tos buvusios dėl detalių dydžių skirtumo (galgi taip ir nėra, jei suklydau, pataisykite mane)
EDIT: Perskaičiau atidžiau, 12V ritės skylės diam. 9mm, o visų vožtuvų 10mm-14mm |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 03 13, 20:46 |
|
|
|
12 ir 24 V ričių taip pat neradai ? Ar bijai, kad nesugebėsi numauti vieną ritę ir užmauti kitą ?
Digix rašo: |
ten kazkokia sudetingesne sistema kad elektromagnetas darineja tik maza skylute o poveikis sustiprinamas naudojant gumine membrana taip kad nuo to darinejasi gana didele skyle. |
Gal ir taip nežinau, neardžiau nes tie vožtuvai neardomi. Kaip tik turiu tokį vožtuvą prieš akis ir žiūri į jį ir nemanau, kad ten jame tilptų dar kažkokios guminės membranos. Tačiau gal ir klystu, kaip ten bebūtų tai neesminiai dalykai. |
Ogi, gal tu, Evaldai, turi vožtuvą valdomą žemos įtampos? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 03 13, 20:47 |
|
|
|
bijau kad ta 12V ritė netiks vietoi tos buvusios dėl detalių dydžių skirtumo |
O tai elementari logika pas tave neįsijungia ar visai sugedus ? Jei jau Lemona pardavinėja vožtuvų rites tai kažkuriam iš pardavinėjamų vožtuvų jos tinka. Taip nemanai ? Tuo labiau ten parašyta "9 mm", t.y. šerdies skersmuo, reiškia pagal tai galima pasimatuoti.
Aš tik negarantuoju, kad visa tai tilps į 20 Lt, mane apskritai stebina vožtuvų kainos po 9 Lt, aš tokio nepirkčiau ir nenaudočiau, nes kai normalūs kainuoja po 40 Lt. tai 9 Lt kainuojantys nekelia pasitikėjimo. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 03 13, 20:49 |
|
|
|
bijau kad ta 12V ritė netiks vietoi tos buvusios dėl detalių dydžių skirtumo |
O tai elementari logika pas tave neįsijungia ar visai sugedus ? Jei jau Lemona pardavinėja vožtuvų rites tai kažkuriam iš pardavinėjamų vožtuvų jos tinka. Taip nemanai ? Tuo labiau ten parašyta "9 mm", t.y. šerdies skersmuo, reiškia pagal tai galima pasimatuoti.
Aš tik negarantuoju, kad visa tai tilps į 20 Lt, mane apskritai stebina vožtuvų kainos po 9 Lt, aš tokio nepirkčiau ir nenaudočiau, nes kai normalūs kainuoja po 40 Lt. tai 9 Lt kainuojantys nekelia pasitikėjimo. |
Na, viską aš apžiūrėjau, ir nemanau kad ką nors praleidau, bet 9mm skersmens šerdies vožtuvo neradau... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 03 13, 20:58 |
|
|
|
EDIT: Perskaičiau atidžiau, 12V ritės skylės diam. 9mm, o visų vožtuvų 10mm-14mm |
Artistas 10...14 mm šlangutės prijungimo vamzdelio skersmuo.
Vožtuvų dar gali pasižiūrėti www.vajulitas.lt ir www.saltukas.lt |
Rimtai... Visai aš žioplas...Taigi, kaip tu sakei, taip ir darysiu paimsiu paprasta pigiausia vožtuvą ir tiesiog pakeisiu ritę (man čia didelio patikimumo ir nereikia). Ačiū už pasiūlymą. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 03 13, 21:52 |
|
|
|
Citata: |
To už 9lt.korpusas plasmasinis,yra diafragma.Neparašei,koks slėgis,koks pralaidumas.Tų,kur 40lt korpusas metalinis.Vandeniui tinka praktiškai visi vožtuvai,nes jų detalės nerūdijančios. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 03 14, 09:05 |
|
|
|
... paimsiu paprasta pigiausia vožtuvą ir tiesiog pakeisiu ritę ... |
Kai kurių gamintojų skirtingų įtampų ričių vidinės skylės diametras (konstrukcija) skiriasi. Stovi spec. apsauga, kad neužmautum. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 03 14, 09:17 |
|
|
|
Sauliucka rašo: |
... paimsiu paprasta pigiausia vožtuvą ir tiesiog pakeisiu ritę ... |
Kai kurių gamintojų skirtingų įtampų ričių vidinės skylės diametras (konstrukcija) skiriasi. Stovi spec. apsauga, kad neužmautum. |
Nesuprantu.... tai didele problema rite pervinioti i bet kokia kita darbine itampa ? Turbut greiciau nei uzsiimti paieskom ir paskui bandyti prisitaikiti.... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 03 14, 09:48 |
|
|
|
Alexx rašo: |
Nesuprantu.... tai didele problema rite pervinioti i bet kokia kita darbine itampa ? Turbut greiciau nei uzsiimti paieskom ir paskui bandyti prisitaikiti.... |
Pervyniojimui reikia :
a. laido
b. žinių
Kaip aš suprantu autorius nei vieno nei kito neturi.
P.S. perkant apvijinį laidą iš parduotuvės pigiau gaunasi nupirkti vožtuvą. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|