|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 26, 15:24. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » potenciometr as
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
potenciometr as |
Parašytas: 2014 02 28, 17:08 |
|
|
|
sveiki,
jejgu as sujungciau L ir R isejimus is jack (tada uztektu viengubo potenciometro) paleisciau per potenciometra ir tada padalinciau ta viena laida i du ant TDA1554 stipro... nu viska nuotraukoj...
http://www61.zippyshare.com/v/23139696/file.html
tik klausimas kokio man reikia potenciometro? gal reikia ziureti pagal stiprintuve naudojama varza? 39kO ? tai man galima naudoti didesnes varzos ar mazesnes varzos potenciometra kad galima butu klausyti max garsu ? |
|
|
|
|
|
potenciometr as |
Parašytas: 2014 02 28, 17:38 |
|
|
|
nepyk - juokinga skaityt
1. gausi tik mono jungdamas taip. L ir R signalus sukišus į vieną laidą tu jų iš ten atskirai nebeiškarapštysi, taigi potenciko REIKIA stereo, arba 2 mono.
2. Potencika dek, kad ir 10kohm, nors tau jis ir 100kohm maksimalaus garso neribotų |
|
_________________ Prašau skirti 10 metrų kabelio jaunimo auklėjimui.
Kabelio neturit? tiks ir "lenciugas" |
|
|
|
|
potenciometr as |
Parašytas: 2014 02 28, 18:50 |
|
|
|
nu tai potenciometra imsiu pvz 50kO... kuo skiriasi tiesinis ir logoritminis ? pas mane kitose (pirktinese) kolonelese yra B50K potenciometras, ir vienas veikia normalei, o kitas sunkiai sukiojasi ir biski atluzes... tai va tas B50K tai tiesinis ar logoritminis ?
P.S. o tai koks skirtumas ar as pajungsiu vienu ar kitu budu? juk vistiek kiek is kairio tiek is desinio kanalo iseina tas pats garasas ? ar ne ? |
|
|
|
|
|
potenciometr as |
Parašytas: 2014 02 28, 19:03 |
|
|
|
Marš greit teorijos skaityt, nes tiesiog..... |
|
_________________ Prašau skirti 10 metrų kabelio jaunimo auklėjimui.
Kabelio neturit? tiks ir "lenciugas" |
|
|
|
|
potenciometr as |
Parašytas: 2014 02 28, 19:19 |
|
|
|
Citata: |
P.S. o tai koks skirtumas ar as pajungsiu vienu ar kitu budu? juk vistiek kiek is kairio tiek is desinio kanalo iseina tas pats garasas ? ar ne ? |
is kairio ir desinio kanalo eina kazkiek skirtingas garsas, aisku jei muzika stereo ( 2 kanalai), daznai sutampa, bet efektai kazkokie isryskeja. jei sujungsi i mono varianta (kaire +desine) tada ant abieju gros vienodai be jokiu garso efektu. |
|
_________________ Skype: dmb-220 |
|
|
|
|
potenciometr as |
Parašytas: 2014 02 28, 20:28 |
|
|
|
nu seip gerai, netaupysiu ir nusipirksiu dviguba potenciometra.
dar pora tusciu vietu mano smegeninej:
kuo skiriasi tiesinis ir logoritminis potenciometrai ? pas mane kitose (pirktinese) kolonelese yra B50K potenciometras, ir vienas veikia normalei, o kitas sunkiai sukiojasi ir biski atluzes... tai va tas B50K tai tiesinis ar logoritminis ? |
|
|
|
|
|
potenciometr as |
Parašytas: 2014 03 01, 02:43 |
|
|
|
Ar tikrai skirtumas ar bendrai sujungti ejimo + ar atskirai, jei abiejuose isejimuose vienodas audio signalas. |
|
|
|
|
|
potenciometr as |
Parašytas: 2014 03 01, 10:21 |
|
|
|
kaspis19 rašo: |
nu seip gerai, netaupysiu ir nusipirksiu dviguba potenciometra.
dar pora tusciu vietu mano smegeninej:
kuo skiriasi tiesinis ir logoritminis potenciometrai ? pas mane kitose (pirktinese) kolonelese yra B50K potenciometras, ir vienas veikia normalei, o kitas sunkiai sukiojasi ir biski atluzes... tai va tas B50K tai tiesinis ar logoritminis ? |
Tiesinis potencas- pvz, tu jį pasuksi 10 procentų , tai jo varža bus 10 procentų nuo nominalo (tarp šliaužiklio). O logaritminiame bus daug mažiau- apie 2 procentus. Užtai toliau sukant- , logaritinio važa sparčiai didėja, o tiesinio- lieka visada proporcinga pasukimo kampui.
To reikia, kad galėtum ir mažu garsu klausyti, ir dideliu- tam reikia logaritminio potenco |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|