|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 22, 13:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Televizija, vaizdo aparatūra » Priedėlio valdymas prer atstumą
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
Priedėlio valdymas prer atstumą |
Parašytas: 2014 02 19, 12:44 |
|
|
|
Dabartiniu metu virtuvės televizorių žiūrim per priedėlį esantį kitame kambaryje naudoju tokį dalintuvą Pratempiau RGB ir valio viskas. Tik tiek kad norint perjungti kanalą reikia bėgti į kitą kambarį Iš seno teliko išluptas toks moduliukas
tik manajeme R3 nėra. Galvoju išėjiman pajungus IR diodą (gal reikėtų papildomo stiprinimo) ir nuvedus į kambarį prie priedėlio gal gautūsi valdymas iš virtuvės. Tik klausimas ar ta CX20106A nemodifikuoja į ką nors priimtą signalą ar tik sustiprina. Ar išvis galimas toks projektas. Į googlę prašom nesiuntinėti nes ką radau tai tik tokį aprašymą |
|
_________________ Kaip gerai miegojai supranti tik tada, kai Tave pažadina.
tel. 8 687 93662 |
|
|
|
|
|
Re: Priedėlio valdymas prer atstumą |
Parašytas: 2014 02 19, 14:01 |
|
|
|
Broniusg rašo: |
gal gautūsi valdymas iš virtuvės |
NegautŪsi.
Reikia tiesiog IR fotodidas (ne IR imtuvas, o tiesiog fotodiodas !) - stiprintuvas - kabelis - IR šviesos diodas. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 19, 14:11 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
NegautŪsi. |
Kodėl? Ta mikroschema pakeičia, modifikuoja signalą gautą iš pultelio? Už rašybos darkyma labai atsiprašau Šį kart net Valdulį perspiovei |
|
tel. 8 687 93662 |
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 19, 14:48 |
|
|
|
Kodėl? Ta mikroschema pakeičia, modifikuoja signalą gautą iš pultelio? |
Taip
Citata: |
net Valdulį perspiovei |
Blogai būt neraštingu, net atsiprašinėjant už neraštingumą klaidų pridarai. Reikia rašyt perspJovei. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 19, 19:02 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
NegautŪsi.
Reikia tiesiog IR fotodidas (ne IR imtuvas, o tiesiog fotodiodas !) - stiprintuvas - kabelis - IR šviesos diodas. |
Ir gausis šūdas,nes foto diodas reaguos į bet kokią šviesą ir ko pasekoje tas stiprintuvas privers šviesos diodą šviesti ištisai arba kaip jam patinka,ko pasekoje imtuvas nieko neatsirinks iš šio chaoso,o jei ir atsirinks tai dažniausiai "ni v temu" ir tai nebent dirbant tamsoje.
Paprastai tam reikalui išspręsti užtenka NE555 skaitliuko.Kažkada prireikė tokio dalyko ir man,tad dariausi iš pradžių laidinį,po to paturbinau iki belaidžio varijanto,taigi išbandyti reikalai.
Čia radau kad kažkada buvo pakurta tema tam reikalui,pagal panašią schemą ir aš buvau lipdęs. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 19, 19:50 |
|
|
|
Blossom rašo: |
Ir gausis šūdas, |
Visai gali būti, čia psiūliau daug nemastęs. Bet kuriuo atveju mano pasiūlytas variantas bent jau tamsoje veiktų skirtingai nuo to ką temos autorius sugalvojo. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 19, 20:08 |
|
|
|
Ačiū Blossom, čia jau šis tas konkretaus tik tas TSOP1738 kažin ar gyvena kur, nes Lemona neatsikiepia , Evitoj lyg yra. Ir trys LED ar jie visi būtini? Nepakaktų vieni IR? |
|
tel. 8 687 93662 |
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 19, 20:23 |
|
|
|
Ačiū Blossom, čia jau šis tas konkretaus tik tas TSOP1738 kažin ar gyvena kur, nes Lemona neatsikiepia , Evitoj lyg yra. Ir trys LED ar jie visi būtini? Nepakaktų vieni IR? |
Nepamiršk, kad tiek TSOP tiek generatoriaus su NE555 dažnis turi atitikti tavo IR pulto dažnį. TSOP1738 kur 38 yra dažnis kilohercais. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 19, 21:24 |
|
|
|
Tiriausia kintamas rezistorius tam ir skirtas kad priderinti generatoriaus dažnį.
O kaip sužinojus kokiu dažniu mano pultas dirba? Oscilografo tai nėra... Gal pagal markę mikrės formuojančios impulsus? Na bet pirma reikia pasirūpinti detalytėm nes mano mieste tokios parduotuvės nėra, užsakinėt reikia o sulipdžius bėdų ieškoti jei neveiks.. |
|
tel. 8 687 93662 |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 19, 23:52 |
|
|
|
O kaip sužinojus kokiu dažniu mano pultas dirba? Oscilografo tai nėra... Gal pagal markę mikrės formuojančios impulsus? |
Na čia derinimas gan paprastas,parinkti C2,gal ir potenciometro sukiojimas kažką keis kol pradės tavo priedėlis reaguot i pultą.Aš kaip foto imtuvą naudojau ne TSOPa o išluptą iš kažkokio seno aparato visa akį mažoje metalinėje dėžutėje kurioje yra be foto diodo dar kelios detalės tame tarpe ir kažkokia mikroschema.
Šiaip pas mane kažkiek kitokia "obšyvkė" aplink ta NE555,ten gavau su kondensatoriais kiek pamenu sužaist,nes schemą buvau nužiūrėjęs kažkokiam žurnale ir su ten surašytais jų nominalais man neveikė.Žodžiu kažkas tokio -->>
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 20, 10:38 |
|
|
|
Dar kartą dėkingas Blossom už konkrečius ir suprantamus patarimus. Bandysiu kurti pagal ankstesnę nuorodą nes nieko iš IR imtuvų neturiu išskyrus tai ką pirmam poste rodžiau. Bus proga ir veikimą pastudijuoti Tik kad nepersistengčiau - žmona ir dabar patenkinta o modernizavus šį reikalą reikalavimai gali dar išaugti |
|
tel. 8 687 93662 |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 21, 23:34 |
|
|
|
Žiūrovas rašo: |
Ar tik neatsitiks taip, jog viską išbandęs nusispjausi, ir įsigysi kitą (antrą?) priedėlį |
Nieko ten sudėtinga nėra kad nepavyktų padaryt ir dėl to mest į kampą.Aš asmeniškai ilgą laiką naudojausi tokiu daiktu valdydyti iš virtuvės bet kurį prietaisą esantį kitame kambaryje.Mano atveju DVD,SAT ir priedėlis buvo sujungti į komutatorių,į kurio išėjimą pajungiau RF moduliatorių išlupto iš seno vidiko o iš jo užteko paprasto TV kabelio perduoti signalą įprastu būdu į teliko antenos lizdą esantį virtuvėje.Buvau pasirinkęs tokią strategiją tam,kad jei priedėlį pajungiu virtuvėje tiesiai su teliku,signalas iš antenos iki priedėlio gerokai susilpnėja taip kaip gerokai pailgėja signalo kelias nuo antenos iki priedėlio,nes antenos kabelis iš lauko ateina ne į virtuvę o į kambarį esantį dar už dviejų kambarių.Tad prasideda visokie gliukai,kaip vaizdo striginėjimai ir kt šūds.O tokiu būdu viso to buvo išvengta,juolab kad telikas dar CRT,tad ir jam kažko moderniau nereikia.
Visa tai pas manę veikė gan ilgai,kol užtikau čia forume pardavimuose tokį dalyką,nuo tada nebereikia nei kabelio nei to aparato,šis dalykas viską turi savyje. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|