|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 23, 09:24. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mikrovaldikliai » Sroves apie 300A matavimo budai
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Sroves apie 300A matavimo budai |
Parašytas: 2006 04 19, 11:50 |
|
|
|
|
| mafia666 rašo: |
| Beje, pamirsau paklausti, koks gaunamas tikslumas matuojant suntu? O tas talema 100 tai, kiek suprantu max 100 amperu ir gali matuoti? gamintojas nepateigia galingesnems srovems matuoti skirtu davikliu. P.S. veikiantis linkas http://www.allegromicro.com/sf/0755/index.asp |
Talema100 daviau kaip pvz., pas mane spintoje radau ASK 41.4, (kiti tipai gali matuoti iki 1000 A), dar naudojau AC1040, taip pat domėjausi: LAH50-P, HAS 50..600 S/SP1, HAIS 50..400P, HAL 50 S ir kt. Visų jų principas panašus - srovės transformatorius ar induktyvinė srovė. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 04 23, 22:56 |
|
|
|
|
Manau,kad Elgamos skaitiklyje tos problemos issprestos-ten Holo davikliai ir detales ne MADE IN CHINA.Blyn,neteke kantrybes pas mane garaze toki pastate
Ir sroves matavimo repliu dabar tokiu yra(su holo davikliais)ir zemes magn.lauka ten reikia kompensuot
Zinau bajeri kaip isdurti skaitikli pajungta per sroves trafus,bet buiciai tai netinga |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 04 26, 20:00 |
|
|
|
|
| dar sugriztant prie sios temos: sugalvojau, kad tokia srove (apie 300A) galima matuoti nenaudojant papildomu priemoniu. Issimatavus varza ant laido galu (turetu buti omo dalys) ir matuojant itampos kritima ant to laido? ka jus manot? laida panaudoti kaip sunta. ? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 04 26, 21:02 |
|
|
|
|
| Jei laidas kokybiškas jo varža bus itin maža. Ar turi po ranka priemones pakankamai tiksliai išmatuoti miliomus? Antra reiktu įvertinti kad laidas gali šilti, jo varža kis ir tt. |
|
_________________ -----
That's what she said. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 04 26, 21:11 |
|
|
|
|
| Pakankamai tiksliai varza ismatuoti tai galesiu. tam priemones yra univere (kur ir vyksta visas sitas veiksmas - mano bakalaurinis). o del silimo, tai kiek realiai gali ta varza kisti? gal su tuo susidures? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 04 26, 21:12 |
|
|
|
|
| Pakankamai tiksliai varza ismatuoti tai galesiu. tam priemones yra univere (kur ir vyksta visas sitas veiksmas - mano bakalaurinis). o del silimo, tai kiek realiai gali ta varza kisti? gal su tuo susidures? Tavo manymu netinkamas toks sprendimas? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 04 26, 21:42 |
|
|
|
|
kaip supratau, tai jeigu laidas isiltu 30 laipsniu, tai varza pasikeistu apytiksliai apie 0.12 mikroomai 1 cm. tai jeigu laida turim 2m, tai gausis: 200*0.12= 24 mikroomais. mirko yra milionine dalis, tai kazin ar kazka itakos.
Realiai iki kiek gali laidas ikaisti tekant aukstoms srovems? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 04 26, 21:47 |
|
|
|
|
Gal tai ir nėra esminis dalykas, galų gale gera proga pasibandyti ir pažiūrėti, gi bakalaurui pats tas ;) Antra varža atrodo maža bet reik skaičiuot procentais kiek tai plaukios nuo suminės reikšmės.
Jei kalbama apie kabelį tai manau temperatūra neturėtų viršyt 60C darbianiame režime. |
|
_________________ -----
That's what she said. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 05 08, 17:53 |
|
|
|
|
laidas tai tas pats kas suntas, as taip suntus: gaminu paimi laida uztrumpini juo miliampermetro gnybtus paduodi kokia nors didele srove per zinoma ampermetra ir mustatai ilgi kad rodytu tiek pat, va ir gatavas suntas
del temperatutinio koeficiento tai pas visus metalus jis panasus, specialus suntas irgi metalinis |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 05 29, 20:09 |
|
|
|
|
Vat ir man prispyre reikalas.
Ketinu gamintis kaip cia
tiks to kaina netenkina. Galvoju parsisiust is intiko situs, jie 20kart pigesni.
Bet dabar klausimas ar verta. Reiktu matuoti srove iki 200A. Tie Allegro jutikliai duoda 1.3mV/G. Maitinimas bus 5V. Jei ramybes busena 2.5V, tai pagal mane galiu ismatuot 1900G.
10000 G = 1 T [1900G=0.19T]
B=u*u0*I/4*3.14*r,
[u - miu, r - matuojamos kilpos radius]
tinka si formule?
Gal kokiu info saltiniu turite tokiems matavimams? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 05 30, 18:17 |
|
|
|
|
| Citata: |
| Gal kokiu info saltiniu turite tokiems matavimams? |
EPE žurnale 2006 metų nr.01 "Current Clamp Adaptor For Multimeters"
Jei neturi žurnalo galėčiau kaip nors atsųst |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 05 30, 19:10 |
|
|
|
|
| ACC rašo: |
Vat ir man prispyre reikalas.
Ketinu gamintis kaip cia
tiks to kaina netenkina. Galvoju parsisiust is intiko situs, jie 20kart pigesni.
Bet dabar klausimas ar verta. Reiktu matuoti srove iki 200A. Tie Allegro jutikliai duoda 1.3mV/G. Maitinimas bus 5V. Jei ramybes busena 2.5V, tai pagal mane galiu ismatuot 1900G.
10000 G = 1 T [1900G=0.19T]
B=u*u0*I/4*3.14*r,
[u - miu, r - matuojamos kilpos radius]
tinka si formule?
Gal kokiu info saltiniu turite tokiems matavimams? |
Is senovinio hdd arba is betkokio cdromo galima paimti tokius panasius daviklius tiesa ten isejimas diferencialinis bet esu bandes irgi tinka nes pvz atmeg turi labai tinkama iejima toliam signalui.
deja yra viena problema, tai liekamasis magnetinis laukas.
tie davikliai reaguoja net i zemes magnetini lauka, tai rezultatas net nuo orientacijos priklauso.
man tas dalykas sutrukde padaryti toki sensoriu.
nu zinoma jei srove labai didele tokios problemos nebus
galvoju dar isbandyti HDD GMR galvutes galimybas, turetu gautis gana neblogas ir pigus sensorius |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 05 30, 22:17 |
|
|
|
|
Vyrai....
nereik kosminiu laivu statyti. Duok jam mat holo, ar dar koki mandresni. Imi sunta. Kaune rusi rasi, vln - evitoj gal. ir matuoji. visi standartiniai turi 75 mv isejima prie nom sroves. Pajungsi koki operacini ir daryk ka nori su ta srove.
Kai gaminsi to tikrai verta aparata - tada taip. O dabar ? Cia kaip su mersu bulviu lauka arti |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |