|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 27, 14:07. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Laptopo baterijos atnaujinimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Laptopo baterijos atnaujinimas |
Parašytas: 2014 02 06, 00:50 |
|
|
|
Sveiki,
taigi, išėjo mano laptopo baterija, po 3m naudojimo belaiko gal 5min. Sėdėjau ir sugalvojau kam moketi didelius pinygus ir pirkti visą naują bateriją, jeigu galima pasikeisti celius. Išardęs bateriją pastebėjau jog ten yra 6 li-ion ICR18650 3,7V 2600 mA tipo baterijos. Viskas atrodo paprasta, nusipirkt tokias pat ir pasikeisti, tačiau vietoje tokių pačių, norėčiau įsidėti galingesnes 3200mA. Tada bendras baterijos galingumas nuo 5200mAh pakiltu iki 6400mAh kas tikrai gerokai prailgintu darbo laiką. Tačiau ten yra uzprogramuota eeprom mikroshema, kuri reguliuoja įkrovimus. Kaip suprantu, jeigu įdėčiau galingesnes baterijas turėčiau ją perprogramuoti? |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Laptopo baterijos atnaujinimas |
Parašytas: 2014 02 06, 08:20 |
|
|
|
Deivydas21 rašo: |
Kaip suprantu, jeigu įdėčiau galingesnes baterijas turėčiau ją perprogramuoti? |
Bet kuriuo atveju ją turėtum perprogramuoti. Nekalbant jau apie tai, jog tikėti tuo, kad celėse ant kurių užrašyta labai daug ampervalandžių jų iš tiesų ten tiek ir yra. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 02 06, 20:51 |
|
|
|
Jo jo žinau as jog ten kur ebay yra po pora doleriu ir po 4000mA raso, yra sudai. Bet cia pirkciau samsung gamintojo, kokios ir yra orginalios i asus laptipus dedamos, tik kad su didesniu amperažu. O gal zinot kaip ta mikroschema yra perprogramuojama? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 02 06, 20:54 |
|
|
|
Neįsižeisk Evaldai, daug tavo postų esu perskaites ir duag iš jų esu panaudojas, bet prie ko čia kontoleris nesuprantu? Aš vaikino vietoje labiau jaudinčiausi ar tas akumas vis dar veiks po remonto vien dėl to kad dalis tokių kontrolerių po atjungimo nebeleidžia pakartotinio prijungimo, na ir gal dar dėl celių virinimo pasidomėčiau bet dėl sąlyginai nedidelio talpumo skirtumo nemanau kad kažkas pasikeis. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 06, 21:09 |
|
|
|
S_Kulikauskas rašo: |
Neįsižeisk Evaldai, daug tavo postų esu perskaites ir duag iš jų esu panaudojas, bet prie ko čia kontoleris nesuprantu? Aš vaikino vietoje labiau jaudinčiausi ar tas akumas vis dar veiks po remonto vien dėl to kad dalis tokių kontrolerių po atjungimo nebeleidžia pakartotinio prijungimo, na ir gal dar dėl celių virinimo pasidomėčiau bet dėl sąlyginai nedidelio talpumo skirtumo nemanau kad kažkas pasikeis. |
Apie tai neteko girdeti, kad po sroves atjungimo kontroleris gali nebeveikti. Bet cia nera problema, galima ir neatjungt jo, uzmaitint kitu el saltiniu, kol prijungsiu naujus celius. Tai kokius patartum pirkti, tokius pat 2,6A kurie yra pigesni, ar det brangesnius 3,2A ir tiketis jog pilnai įsikraus jie? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 06, 21:20 |
|
|
|
sąlyginai nedidelio talpumo skirtumo nemanau kad kažkas pasikeis. |
Teisingai ! Niekas nepasikeis, t.y. kontroleris ir toliau galvos, kad baterijos seno talpumo, be to pridvėsusios todėl išsijungs taip pat greitai kaip ir su dabartinėmis baterijomis. Taigi tu esi visiškai teisus - niekas nepasikeis !
Beje, savo žinute aš norėjau pasakyti lygiai tą patį.
P.S. kai kurių kompiuterių BIOS turi funkciją baterijų kalibravimui tai su ja galima kažkiek pataisyti situaciją, datempiant bent jau iki tokio lygio kaip su naujomis tokio paties talpumo baterijomis. Visais kitais atvejais reikia koreguoti kontrolerio atmintį. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 06, 21:34 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
P.S. kai kurių kompiuterių BIOS turi funkciją baterijų kalibravimui tai su ja galima kažkiek pataisyti situaciją, datempiant bent jau iki tokio lygio kaip su naujomis tokio paties talpumo baterijomis. Visais kitais atvejais reikia koreguoti kontrolerio atmintį. |
Kažkodėl taip ir maniau, jog pakeistus kontroleris vistiek galvos jog čia ta pati sena baterija. Per programas pažiurėjau jog senosios baterijos talpa tiesiog mažėja akimrksniu po kiekvieno išsikrovimo po ~100mAh šiuo metu bėra 1,9Ah. Na tada reikia pabandyti i BIOS įlysti. O yra dar kokiu kitų būdų kaip perkonfiguruoti jį? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 09, 01:07 |
|
|
|
O aš kažkodėl manau kitaip.
Esant progai išmėginsiu ir rezultatais pasidalinsiu, o kalibravimą esu bandęs Panasonic CF-29, rezultate akumas ilgiau laikyti nepradeda tačiau tiksliau skaičiuoja kada išsikraus. Prieš kalibravimą nuo 100 iki 90 nukrisdavo per 2-3 valandas, o tada praktiskai per per pusvalandį visas likęs talpumas. Tuo tarpu po kalibravimo kas valandą nukrisdavo apie 25%, bet kaip laikydavo iki 4-ių valandų taip ir toliau laikė.
Taigi manau kad kontroleris reguliuoja pakrovimo įtampą, srovę, balancavimą bet negi jis matuoja ampervalandes ar vatvalandes? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 02 09, 10:47 |
|
|
|
bet negi jis matuoja ampervalandes ar vatvalandes? |
Yra įvairiai. Kai kurie matuoja įkrovimo/iškrovimo ciklus ir bendrą veikimo laiką. Tam tikram skaičiui/ laikui suėjus - tiesiog sudegina specialų "padegamą" saugiklį ir out. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 02 09, 10:58 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
bet negi jis matuoja ampervalandes ar vatvalandes? |
Yra įvairiai. Kai kurie matuoja įkrovimo/iškrovimo ciklus ir bendrą veikimo laiką. Tam tikram skaičiui/ laikui suėjus - tiesiog sudegina specialų "padegamą" saugiklį ir out. |
Ko tik NEISMASTO gamintojai kad skatinti pirkimus Vieno pazystamo loptopas ... jai neprijungtas akumas....isvys nepasileidzia  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 02 10, 19:04 |
|
|
|
Nu šituos "Bajarius" tai aš žinau (man su Makitos akumais tas pats ) , bet kuo senesnis kompiuteris tuo mažiau šansų kad tos "pievos" bus sudėtos. Ir jai dabar praktiškai negyvas akumas dar neatjungtas tai tikėtina kad ir po celių pakeitimo kontroleris neišsijungs.
Aš tavo vietoje mėginčiau keisti, jai žinoma pigiau gaunasi nei kinietišką iš Ebay atsisiūsti. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |