|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 04, 22:08. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Akustika » Didelio jautrio AS, offtopic liekanos
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
|
Didelio jautrio AS, offtopic liekanos |
Parašytas: 2014 02 05, 20:38 |
|
|
|
Česlovas rašo:....svarbiau yra tai, kad klausa neperneša iškraipymų, jie vargina mus................
-----------------------------------------------------------------------------------
Tiesos tame pasakyme galime ižvelgti daug ir kartu labai mažai. Vienas dalykas, kur man neduoda atsakymo iš mokslo pusės - kodėl fizikos mokslas dar nepateikė gyvų muzikos instrumentų sukurto garso iškraipymų?
Kai tai mes žinosime, tada galėsime suprasti - kodėl stiprintuvas su labai,labai,labai mažais iškraipymais negroja geriau už stiprintvą su tik mažais iškraipymais. Kodėl CD formatas ar SACD, kurio iškraipymai minimum 100 kartų yra mažesni - geriau negroja už vinilą, kurio iškraipymai yra 100 kartų didesni? ( aš nekalbu apie vinilą išleista iš CD formato)
Kodėl aš, kai paklausau CD formato labai gerą įrašą ( kokybė CD formato rėmuose), tik po geros savaitės galiu normaliai jau klausytis vinilo įrašao? Žinoma, tas pats vyksta, kai pirma klausau vinilą.
Galime eiti dar toliau p.Česlovai...Tikriausiai jūs žinote, kad medicinos mokslas teigia, kad su amžiumi žmogaus klausa aukštų dažnių srityje prastėja ir jis praščiau girdi...
Aš prieš 20...30 metų naudodavau tembro bloką, kuris keldavo žemus ir aukštus 10 kartų - ir tada žemi ir aukšti budavo daugiau, mažiau normaliai girdimi. Šiandien man to jau nereikia ir tembrai seniai jau panaikinti - aukšti ir žemi dažniai girdimi daug geriau, nei prie 30 metų...
Jūsų pateiktas autoriaus M.L tekstas, kuriame SOUSA pavadintas šarlatanu. Jei jau SOUSA yra šarlatanas, tai dabartiniai audio gamintojai - 10 kartų yra šarlatesni už SOUSA su savo mokslo teiginiais apie muzikos garso atkūrimą.
Tai tiek žinių apie šarlatizmą pagal mokslą. |
|
_________________ Gaminys gerai pagamintas. Jei galima geriau pagaminti, vadinasi, jis nebuvo gerai pagamintas. *W.* |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 06, 00:58 |
|
|
|
Ambient rašo: |
kaip kazkada vienas is forumo dalyviu issireske muzika is ruporu negroja, o saudo
Tik vienas pastebijmas, tie japonai ir teklauso muzika kur visoje dainoje max 4 instrumentai ir vokalas. Per tokia sistema sunkaus roko itariu, kad be sansu klausyt, caizumas garantuotas, nes belekokie kalnai ir pakalnes grafike nusidriekusios..
P.S. gal kas galit surast irasu kur per ruporus leidzia roka? o ne 4 instrumentu rinkini ? |
o gal zmoniu truputi kitoks mentalitetas-roka galima klausytis per bet koki suda,vis tiek jokio muzikinio suptilumo nera,o triuksmui kelti koks skirtumas? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 06, 19:31 |
|
|
|
šiaip žmogus rašo:....kad gauti normalią ADCH ,bendras ilgis gavosi apie 2,8 m. Kol kas nesiryžau pradėti daryti......
------------------------------------------------------------------------------------
Vadinasi, ne aš vienas buvau užlipes ant mokslo teorijos kabliuko.Pagal mokslo teoriją "AS-lenta" turėjo būti ne mažiau 3 metrų pločio, kad daugiau, mažiau atkurtų žemus dažnius. Tada daug metų atgal tuo ir baigėsi, nes reikia būti durnam, kad dvi tokio pločio lentas laikyti kambaryje...
Kaip ir aš, taip ir jūs - toliau nėjote ir nebandėte.
Kai aš 2005 metais dar karta jau praktiškai patikrinau mokslo teoriją, tai įšėjo, kaip toj šiandieninėje reklamoje sakoma:..Jums nereikės tų 3-jų metrų. Jums nereikės ir nei vieno metro. Jums užteks ir pusės metro!!!
Kaip nebūtų keista, reklama buvo teisesnė, nei mokslo teorijos teiginiai.
Tai tiek žinių iš reklamos pasaulio. |
|
_________________ Gaminys gerai pagamintas. Jei galima geriau pagaminti, vadinasi, jis nebuvo gerai pagamintas. *W.* |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 06, 20:24 |
|
|
|
Česlovas rašo:....Naujausia teigia..............
-------------------------------------------------------------------------------
Kaip nebūtų keista, jūs p.Česlovai esate visiškai teisus. Dabar pagaliau esu ramus, kad jūs supratote, kad dėl žemų dažnių dažnuminės problemų kalta yra ne lenta, bet pačio garsiakalbio kostrukcija, o pati lenta yra tik dizaino atributas, kuris gali būti ir šluotkotis.
Trumpai tiek. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 07, 22:08 |
|
|
|
Pasinaudosiu progą atsikirsti SOUSOS svaičiojimams apie mažųjų AS privalumus prieš didžiasias.
Gramofone pradėjęs temą SOUSA & Co. mane rėmė prie sienos tokiais argumentais:
- didelės AS reikalingos tik muziką klausant labai garsiai, arba labai didelėms patalpoms;
- mažosios AS gali turėti tokią pačią plačią ir tolygią dažninę;
- Juozapas Lomanas neprigirdi, muziką klauso garsiai, todėl jam reikalingos didelės AS.
Visur matome, kad SOUSA pateikia tik dažninės matavimus. Dažniausiai kambario+AS matavimus tam tikru atstumu. Mano pastabos, jog reikia tyrinėti (matuoti) kompleksiškai liko neišgirstos. Pradėtoje rubrikoje autorius net nesugebėjo suformuluoti užduotį matavimams, kuriais būtų galima įvertinti sistemas. Todėl teiginiai apie mažųjų privalumus liko be įrodymų.
Šiandieniniame "filosofavime apie GAS" niekas nepasikeičia. Išskyrus tai, kad netikėtai atsirado pritarimas, kad tolygi dažninė negarantuoja AS kokybės! Tik vėl pamiršo parašyti, ką be dažninės reiktų matuoti...
Mano teiginiai apie mažesnius didžiųjų AS iškraipymus ir apie kokybišką muzikos atkūrimą tyliai, anose diskusijose irgi liko už diskusijų borto. Neseniai čia SOUSA jau rašo, jog didžiosios turi ir tą privalumą, kad jos geriau atkuria muziką tyliai. Va tai tau, didžiausia Žiemos naujiena!
O aš pasakysiu - judėti SOUSAI trukdo korumpuotos jo ausys! Taip pat neišmanymo dangstymas pliurpalais. Dar galiu pridurti - be sąžinės nieko gero čia nenuveiksi...
Dėkodamas linkiu Jums gero savaitgalio su tyriausia Muzika! |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 07, 23:42 |
|
|
|
Ceslovai, as vieno dalyko nesuprantu, kam buvo kuriami butinio tipo garsiakalbiai, jei tokie afigieni yra ruporai ir visa kita pro akustika?tik nesakykit, kad del kainos.. pilna butinio tipo garsiakalbiu kainuojanciu kosminius pinigus. Kur cia tas suo pakastas? |
Luktelk, nespėja žmogus atrašinėt
Tiesa, va blyn pamiršau palygint šį savaitgalį vyną iš maišelio ir iš stiklainio... Na gal kitą savaitgalį išeis.
|
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 08, 09:59 |
|
|
|
Ambient rašo:...Ceslovai, as vieno dalyko nesuprantu, kam buvo kuriami buitinio tipo garsiakalbiai, jei tokie afigieni yra ruporai ir visa kita pro akustika?..................
-------------------------------------------------------------------------------
Aš tai kitaip jūsų paklausiu. Kodėl sukurtos skaitmeninės technologijos buvo panaudotos muzikos garso atkūrimui, nors, manau, kad Philypas su Sone širdyje gerai žinojo, kad geriau už vinilą negros ( vėliau tas paaiškėjo)...Bet, kaip sakoma liaudyje - biznis ir yra biznis...
....................................................................................................
Dmitrij rašo:...Man rodos, kad mes kalbame apie visai skirtingas galaktikas...............
--------------------------------------------------------------------------------
Jūs čia teisingai pastebėjote. Kiek skaitau tekstus, tai beveik visur, kai prasideda kalba apie muzikos atkūrimą - iš karto "pririšamas" mokslo "laimėjimas"...
Suprantu, kai kalbame apie grynai techninius dalykus - tada mokslas, tiksliau mokslininkų teorijos, čia yra vietoje.
Kai kalbame apie tikresnį muzikos garsą - mokslas čia nepadės, nes jis ne tam buvo sukurtas. Tik kai kurie mokslininkai bando savo sukurtas teorijas pritaikyti ir muzikos garsui...
Kaip jiems sekasi ta jų misija - visi mes matome iš jų gaminių
Trumpai tiek. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 09, 11:54 |
|
|
|
Tik su sitom kolonelem sunkesnes muzikos niekas negali klausyti, vel gi "uzpjauna" per ausis, del tu paciu netolygumu.. instrumentine kaip ir su daugeliu koloneliu gali klausytis i valias ir skambes gaziai. |
mazvaikiams ir dvasios ubagams sunkesne muzika gerai ir per S-90 klausytis.Niekas neperka tokios akustikos bet kokiam proletarjato slamstui klausytis |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 09, 12:38 |
|
|
|
300b rašo: |
mazvaikiams ir dvasios ubagams sunkesne muzika gerai ir per S-90 klausytis.Niekas neperka tokios akustikos bet kokiam proletarjato slamstui klausytis |
o korifėjai klausos tik Šaliapino akomponuojant vienu smuikeliu. nebejuokink žmonių
P.S. viskas ten gerai su tais tannoy, tik nereikia jungti gaidiškų stiprintuvėlių su priplėkusiom nuo caro ruriko laikų lempom |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 09, 13:06 |
|
|
|
l.p.audiofilas rašo: |
o korifėjai klausos tik Šaliapino akomponuojant vienu smuikeliu. nebejuokink žmonių
P.S. viskas ten gerai su tais tannoy, tik nereikia jungti gaidiškų stiprintuvėlių su priplėkusiom nuo caro ruriko laikų lempom |
Šaliapinas bent kaip skaito viso pasaulio muzikologai yra zymiausias visu laiku bosas-bet tai niekada nebuvo nusmurgusio proletariato muzika.Nieko cia jau nepakeisi |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 02 09, 14:57 |
|
|
|
Česlovas rašo: |
Mano nuomone, būtent KAMO į dalyką žvelgia atsakingai. Ir mintis dėsto nuosekliai ir sklandžiai. Padėkokime, jog turime tokį dalyvį! O štai jūsų, GNT paskutinis postas, ištransliuotas pusvalandis po vidurnakčio, kažkoks palūžęs, neturintis sakinių, ir su klaidomis. Suprantame, kad ...borda.ru sąmoningai pakeitėte bordak.ru, bet tai pigus bajeriukas, tiesa bičiuli?
Dar toks pastebėjimas.
Kaži kodėl toks minčių dėstymas dažniausiai atkeliauja iš Tėviškės provincijos? Iš Tauragės, Utenos, Alytaus ar Grigiškių. Beveik bažnytkaimiai, bet juose turime po vieną tikrą forumų liūtą |
Kaune turime pati didziausia liuta, visu liutu liuta.. Jus, Garbusai Liutasirdi, man primenate Josifa Stalina. Jis pasizymedavo unikaliu liberalumu- gerbe VISU zmoniu ivairia nuomone (su salyga kad ta nuomone yra identiska jo paties nuomonei.Jei ta nuomone budavo kitokia, zmogus is "tovarisc tapdavo vrag strany"- t.y jis ji vistiek megdavo, bet vardan tevynes turedavo susaudyti.Kad ir kaip liudna tai bebutu)
Taigi reziumuojant Ceslova liutasisrdi-
1) Jis gerbia ir supranta kitu topologiju akustika. Iki to momento kol ji nepretenduoja i kokybiskiausia muzikos atkurima.
2)Jis gerbia ir supranta kitus pradedanciuosius gamintojus (Pvz Focal Utopia) Iki to laiko kol jie gamina jo tipologijos akustika. Po to gerbia dar labiau.Nes juk naujokus reikai padrasinti.
3)Jis gerbia ir supranta klausancius kitokia akustika nei jam patinkanti. Net jei jie pasiklyde aveles ir dar (tai tik laiko klausimas) neatrade savojo kelio(kaip ir Mekoje, visi keliai veda i viena)
4) Jis gerbia ir pripazysta kad visu tipu akustika yra lygiaverte ir turi vietos po saule. Aisku del tam tikru ipatumu kai kuriuos tipus reikia laikyti zemiau, pusrusyje.Na ,ju paciu labui.
5)Jis gerbia ir pripazysta kitu zmoniu patirti. Iki to laiko kol ji nera didesne nei jo. Nuo tada gerbia dar labiau.
Gerbiu si zmogu uz tokius tvirtus moralinius nuostatus, retai tokiu pasitaiko ant musu Lietuvos.. Siandien paskaiciavau kad Ceslovas man kainavo 16 854LT tiesioginiu islaidu. Nedaug, bet uz tiek galeciau metus laiko vaisinti gaiviaisiais gerimais ML,o jis cia rasytu. Uz mane.. Tai tiek info pamastymui... |
|
_________________ Neaktyvus vartotojas |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |