Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2024 03 29, 07:12. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Akustika » Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS)
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
 
  
Puslapis 15
Pereiti prie 1, 2, 3, 4, 5  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS)
PranešimasParašytas: 2014 01 30, 16:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Mūsų bendrijoje pasigendu žmogaus, suteikiančio iškrovą, be kurios forume kartais tvyro psichologinė įtampa. Beskaitinėjant praeities Gramofono "šedevrus", žvilgsnis užkliuvo už "Michailo Leontjevo". Šis žmogus kaip niekas kitas sugebėdavo į dalyką pažiūrėti "unikaliu kampu". Mintis jis užrašydavo irgi tik jam būdingu stiliumi!
Manau daugeliui mūsų bus įdomu pabūti su "Michailu Leontjevu", todėl retkarčiais čia įkelsiu M.L. tekstus. Tik gaila, kad jis pats čia neparašys.
O gal aš klystu Question

Kviesdamas gerai praleisti laiką su M.L., siūlau ir Jums kokį šmaikštesnį epizodą brūkštelti, leisti kartu nusišypsoti...


Paskutinį kartą redagavo Česlovas, 2014 04 19, 07:40. Redaguota 2 kartus(ų)
 Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS)
PranešimasParašytas: 2014 01 30, 16:29 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Michailas Leontjevas (2012.01)

Ačiū Sausai, kad pažadino iš frustracinės hibernacijos. Diskusija apie akustikos dėsnius su Juozapu Lomanu Gramofono puslapiuose yra kaip tas sunkus špižinis radiatorius, kuris jau ne vieną kartą buvo pakeltas ir kiekvieną kartą nukrito visiems mums ant kojos. Sausa išdrįso pakelti tą radiatorių dar kartą, žinodamas, kad tai neišvengiamai iššauks traumuojantį skausmą. Sausą todėl yra herojiškas, drąsus ir kilnus žmogus.
Siūlau Juozapui Lomanui atkreipti dėmesingą dėmesį, kad savo šios temos komentaruose Sausa padėjo naujus pamatus dialogui. Tie pamatai yra trapūs, nes pagal tarptautines forumų taisykles, jei Sausa padaro žingsnį į priekį, tai visada atsiras dalyvis, kuris mielu noru žengs du žingsnius atgal.

Jei po mano pagyrimų jums pasirodė, kad Sausa geras žmogus, tai tikrai ne. Aš turiu maždaug 23 puslapių neigiamų Sausos savybių sąraša, su video, foto ir audio – maždaug 180 megabaitų. Galiu atsiųsti į privatų paštą. Nusiunčiau D. Šidlauskui – jis guviai naudojasi.

Dabar atvirai noriu paklausti Sausos: iš kur jūs žinote, kad obelyje neauga kriaušės? Kiekvieną kartą kiekvieną obuolį tikrinate? Tikriausiai ne. Nes žmogus turi pažinimo sugebėjimą – iš ribotų empirinių potyrių gali padaryti teorinius apibendrinimus. O iš teorinių apibedrinimų padaryti konkrečias (empiriškai patikrinamas) išvadas. Indukcija – dedukcija, sintezė – analizė, stebėjimas – teorinės ekstrapoliacijos – eksperimentas; va ką sugeba žmogus.
(Nota bene: Su audiofilais sunkiau, negu su šiaip žmonėmis. Ne vienas audiofilas tvirtina, kad skynė vaisių nuo obels, o skonis buvo kaip kriaušės. Aš vaikystėje nuo obels net arbūzą nuskyniau, nes buvau jaunasis mičiūrininkas).

Todėl aš siūlau lyginti teorinį principą su teoriniu principu, o kolonėles su kolonėlėm. Kadangi aš, kaip bet kuris mokslininkas, viską labai supaprastinu, man, skirtingai nuo Redaktoriaus, viskas aišku.
Diskusijos tarp profesoriaus Lomano ir studento Sausos esmė paprasta. Lomanas teigia, kad didelio skersmens garsiakalbiai geriau atkuria ž. dažnius. Jo teorinis principas: didelio skersmens garsiakalbis juda mažesne amplitude, todėl mažiau iškraipo.
Sausa teigia, kad mažo diametro garsiakalbiai ne blogesni, o gal geresni už didelio skersmens tam pačiam darbui (gera ž.d. ekstensija). Jūsų teiginį, mielas Sausą, aš suprantu. Taip pat neneigiu, kad taip gali būti. Mane tik domina, kodėl tai įmanoma, t. y. koks jūsų teorinis principas? Tada aš galėsiu palyginti du teorinius principus – Sausos ir Lomano.
Jei jūs pademonstruosite, kad jūsų mažylės kolonėlės geriau groja ir geriau matuojasi negu Lomano, tai nieko neįrodo. Tik įrodo, kad galbūt Lomanas nesugeba pagaminti gerų kolonėlių, net remdamasis gera teorija.
Gal jūs, Sausa, teigiate, kad maži garsiakalbiai lengvesni ir standesni? Nors čia lendu ne į savo daržą. Aš profanas.
(Specialiai Dariui Šidlauskui noriu pasakyti, kad šiaip gyvenime aš esu dirbtinio karvių apvaisinimo specialistas. Nuo ryto iki vakaro vaikštau visas išsitepęs jaučio sperma, todėl negaliu išmanyti nei akustikos, nei Irano kilimų klasifikacijų)
(Specialiai Juozapui Lomanui noriu pasakyti, kad Dauno sindromas yra ne intelekto indikatorius, o liga ir nelaimė. Fiziologinė liga. Taip, tarp Dauno sindromu sergančių žmonių pasitaiko kvailių. Bet taip pat pasitaiko ir labai talentingų, ir protingų žmonių, kuriems, nežiūrint sunkios ligos, pavyksta daug pasiekti gyvenime. Jie turi darbus, dalyvauja visuomenės gyvenime, diskutuoja, dalyvauja televizijos laidose ir vaidina rimtuose Holivudo kino filmuose).

M.L. parašai buvo šie:
Priešingu atveju gali ištikti širdies priepolis - ir nebus kam jau klausytis tos muzikos.... *Wytas*
Raganosis blogai mato, bet tai ne jo problema. Ričardas Jakutis
Visada ieškau optimalesnio varianto. Bet nerandu.
 Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS)
PranešimasParašytas: 2014 01 30, 20:39 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
GSP
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
visas sis tekstas parasytas be pykcio, ramiu nusistebejusiu klausiamuoju tonu kad atkreipti bendruomenes demesi i vykstancius dalykus.

nesuprantu koks tikslas techniniam forume ir dar akustikos skiltyje kurti tokias temas? Cia kazkoks siekis dominuoti siame akustikos skyriuje? Savireklama? O gal specialus psichologinis spaudimas vardan eksperimento? Noras ižiebti dar viena konfliktu banga ir tureti is to kazkokia emocine nauda?

Manau ne vien man bet ir kitiem blaiviai mastantiem forumo dalyviam daugelis jusu veiksmu yra nepaaiskinami.

Man cia primena kazkoki liguista nora dominuoti, jaustis kaip ant pakylos su iskelta galva, o aplinkui kvaileliai kuriuos tuoj protingas dede pamokys.

Na kad ir tiek pradzioj sukurti terminai MSAS, poto MAS, galiausiai GAS. Koks tikslas kurti naujus terminus? Terminai yra daugiau maziau tarptautiniai. Kokia mum is ju nauda? Yra placiai vartojamas AS, dabar ateis koks rusu tautybes pilietis galvos kad snekam apie GA3. Mus techniniam koledze moke laikytis terminu, trumpiniu ir vietoj I (sroves stipris) nerasyti SS, (atidesnis ir su WWII Vokietija sasaju surasti). Tokie naujadarai man sukelia neigiamas emocijas nes siekiama (o tai sekmingai ir ivyko) laiptelis po laiptelio ibrukti vis nauju tiesu is savo "tiesu rinkinuko". Taip po truputi skaldoma cia seniai nusistovejusi bendruomene kuri gan darniai su minimaliais apsizodziavimais gyveno iki tamstos pasirodymo. Ka mes turime ilgoje perspektyvoje? Ogi visapusiska bendruomenes suirima, nes nepanore buti tamstos sektos nariai paprasciausiai neberasys, kiti linkses galvomis. Galiausiai is sios skilties neliks nieko.

Sis reiskinys man primena termitus arba tarakonus, virusus, na apskritai kenkejus, kurie po truputi bet daro sunkiai pataisoma zala. Jei pastebi per velai - batai.

Kas keisciausia jog as jau senai pastebejau kad ten kur tamsta pasirodot, griuva sienos, verda konfliktai, kai tuo tarpu pats sugebat islikti nuosalyje ir ramiai stebeti augant savo "kudiki". Paziurekim - audioforumas isvis uzsidare. Gramofonas laiku isnaikino kenkeja ir dabar ten nevyksta jokiu rietenu, neskaitant keliukandziu repliku is senbuviu ar pasiepimu.

Si forumo skiltis taip pat buvo eiline forumo skiltis, o kas darosi dabar? Gimsta neaiskios temos, viena ir ta pacia tema vardan rietenu sukurtos besidubliuojancios temos visose jose draskomos gerkles, taciau ne del mokslo kaip tamsta sakot, visai ne. Butent del tikslingai sukurtu gelianciu zinuciu, tikslingo ignoravimo, tikslingo faktu nutylejimo, viskas daroma tikslingai vieno ir to paties zmogaus - jusu.

Jums linksma? Man asmeniskai jau nebe.
 Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS)
PranešimasParašytas: 2014 01 30, 22:53 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
šiaip žmogas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Su GSP negalima nesutikti, todėl turiu pasiūlymą - reikia sukurti naują temą. Pavadinimas gali būti : "Ir nusileido nuo kalnų GAS sensejus-bičiulis" arba "Aksakalo išminties perlai akustiniams analfabetams". Ten galėtų apie viską, kas jiems užeina ant seilės dėstyti tie (tas), kurie (kuris) jo nuomone, vienintelis žino kaip yra iš tikrųjų. Visi forumo dalyviai gales bičiuliškai ten pasisemti inžinieriško mąstymo perliukų apie Muziką ir MSAS, MAS bei GAS.
Visi žinos kur galima pasisemti daug visko paties teisingiausio apie viską, o ypač apie pačias teisingiausias pasaulyje AS. O eiliniai forumo vartotojai apie savo eilines idėjas, mintis, schemas tegu bendrauja eilinėse forumo temose. O aukščiau minėtose temose besireiškiančius "Muzikinės GAS Inžinerijos Bičiulių draugijos" narius priimti tokius kokie jie yra paprasčiausiai neprieštaraujant ir nereaguojant į jų (jo) postus (ką labai sėkmingai su kitų užduodamais konkrečiais klausimais ir pasiūlymais daro pagrindinis (ir vienintelis) akustikos korifėjus). Tikiuosi, kad šis pasiūlymas bus išnagrinėtas. Nors, kaip rašė I. Djakonovas:

"Итак, будем надеяться, что наша совесть не слишком часто вводила нас в заблуждение, и то, что живет в нас, по-отцовски простит нам те ушибы, которые мы - время от времени, вольно или невольно - оставляли на ребрах ближних. Но, конечно, и эта надежда, как и всякая надежда, тщетна, и нам следует выполнять наш долг в меру нашего понимания, не беспокоясь, простят нас в конце концов или не простят. Остальное - энтропия."


Paskutinį kartą redagavo šiaip žmogas, 2014 01 31, 08:37. Redaguota 2 kartus(ų)
 Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS)
PranešimasParašytas: 2014 02 02, 00:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Dmitrij
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką AIM adresas
Groteskiskas nedidukas Leonido Andreevo apsakymas- Siena ( rusu k.).
...
http://az.lib.ru/a/andreew_l_n/text_0160.shtml

_________________
860346985
Kai kurių dėsningumų supratimas ne atleidžia nuo daugelio faktų žinojimo.
 Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS)
PranešimasParašytas: 2014 02 02, 10:16 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Pirmiausia pasakysiu, kad MICHAILO LEONTJEVO slapyvardis dengia labai išsilavinusį žmogų, baigusį Maskvos Lomonosovo universitetą. Nesunku būtų suskaičiuoti, kiek gi Lietuvoje turi tokį Pasaulinio lygio išsilavinimą, o dar filosofijos srityje!

M.L. taip pat yra senas Muzikos mylėtojas, turintis kelias, įvairaus dydžio garso atkūrimo sistemas, tame skaičiuje, didelio jautrio AVANTGARDE sistemą. Ir gyvenimiškoji patirtis jam leidžia pakankamai profesionaliai ir brandžiai vertinti dalykus, apie kuriuos mes diskutuojame.

Kiekvienas M.L. postas yra ne tik apie Muzikos atkūrimą, bet parašytas išmoningai, dailia kalba, yra lengvai suprantamas. Štai kodėl pasiūliau Jums, bičiuliai turėti vietelę, kur galėtume sužinoti pašalinio, bet brandaus žmogaus nuomonę. Maloniai praleisti laiką, galbūt su cigarete rankoje į dalykus pažvelgti plačiau ir giliau.

M.L. parašęs nemažai, tačiau tai buvo du pagrindiniai pliūpsniai, kurių didesnę dalį, manau verta čia turėti. Planavau kasdien įdėti po vieną M.L. postą. Pilnai ir be komentarų, kurių ir nereikia. Pasibaigus resursui, tema būtų susiformavusi, forumiečiai žinotų ką čia gali vėliau surasti. Čia tiktų ir kitokio žanro tekstai, tik jie turėtų būti apie GAS, atitikti mūsų forumo tematiką. Jei temoje nebus naujų tekstų, ji savaime pasislėps kitų temų gausoje, nebebus matoma.
Aš tikiu, kad M.L. čia pats apsilankys, o gal ir parašys. Forumui tai būtų didelė nauda!

Štai kodėl manau netinka prierašas - "Trolinimai". Jei bičiulio WYTO tekstai apie Doveiką, Šerloką su Vatsonu nebuvo pavadinti "trolinimais", tai M.L. tekstus taip vadinti būtų nepagarbi klaida!
Dėl temos pavadinimo galime pasitarti. Jei nepatinka mano pasiūlymas - "Su MICHAILU LEONTJEVU", galime pervadinti. Galima "Su Filosofu apie GAS" ar dar kažkaip, bet tai esmės nekeičia.

Štai kodėl siūlau nuimti prierašą "Oficiali offtopic tema" ir leisti temai gyvuoti laisvai.
Kai pavadinimo ir statuso dalykas išsispręs, bus galima judėti pirmyn...
 Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS)
PranešimasParašytas: 2014 02 02, 13:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Hellraiser
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
[quote="Česlovas"]Pirmiausia pasakysiu, kad MICHAILO LEONTJEVO slapyvardis dengia labai išsilavinusį žmogų, baigusį Maskvos Lomonosovo universitetą. Nesunku būtų suskaičiuoti, kiek gi Lietuvoje turi tokį Pasaulinio lygio išsilavinimą, o dar filosofijos srityje!

Česlovai, kam vynioti žodžius į vata? Visi jau senai žino kas tai per žmogus.
O gal aš klystu???
http://www.e-studio.lt/2013/06/04/gyvenimas-be-stereo-yra-klaida-studio-archyvas/
Kas del tekstų tai Michailas L. išties kažkuriam laikui buvo atgaivinęs Gramofoną.Gaila,kad tokį vertingą dalyvį forumas prarado.
Norisi tikėti ne visam laikui.
 Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS)
PranešimasParašytas: 2014 02 04, 09:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
M.L., 2012 01 15

Jaučiuosi šiek tiek nusivylęs ar net išduotas. Sausa nusipirko labai didelio diametro garsiakalbį! Ar Sausos tikėjimas mažais garsiakalbiais susvyravo? Na gal ir nesusvyravo, bet aiškiai yra ruošiamas planas „B“. Jei diskusijos rezultatas būtų nepalankus mažiems garsiakalbiams, Sausa būtų ramus, pas jį jau gatavai yra didelis garsiakalbis.
Kadangi yra paruoštas planas „B“, diskusija gali būti nebe tokia karšta ir įdomi. Gaila.
Nors aš emocionaliai linkstu prie didelių garsiakalbių, šioje diskusijoje būčiau išstojęs mažųjų pusėje.
Puolimo linija būtų maždaug tokia: nors joks įprastinis garsiakalbis nėra tikras stūmoklis. Kažkur esu skaitęs, kad garsiakalbio kūrėjų ir gamintojų idealas yra pagaminti garsiakalbį, kuris veiktų kaip idealus stūmoklis.
Tataigi, mažas garsiakalbis veikia daugiau kaip stūmoklis, o didelis daugiau kaip vėduoklė. Tą matyt nulemia ne akustikos, o kokie nors medžiagotyros dėsniai.
Didelio garsiakalbio membrana ne tik banguoja ir kraiposi kaip vėduoklė, bet yra ir sunkesnė. Inercija irgi matyt yra iškraipymus sukeliantis faktorius.
Į ritės ir magneto santykius nelysiu, nes būdamas profanas, galiu likti įstrigęs magnetiniame plyšį ilgam.
Garsiakalbio su vidaus degimo varikliu palyginti negaliu. Bet galiu palyginti su sniego kastuvu. Šiandien rinkausi kokį sniego kastuvą pirkti – didelį ar mažą. Iš pirmo žvilgsnio su dideliu kastuvu reiktų mažiau bėgioti. Bet kruopščiau pagalvojus supratau, kad sklype bus sunkai prieinamos vietų. Mažas kastuvas lengviau valdomas, todėl kokybiškiau valo. Be to, nesu tiek stiprus, kad pastumčiau labai didelį kastuvą. Be to reikia atsižvelgti į valymo proceso teikiamą malonumą, kuris didesnis su mažu.
Ar mokslas yra paruošęs geriausio sniego kastuvo dydžio išrinkimo algoritmą? Kadangi toks algoritmas nežinau ar yra, eisiu į kiemą pasiremti kiemo draugų empirine patirtimi. Viliuosi, kad sutiksiu kokį labiau patyrusį kastuvofilą.
 Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS)
PranešimasParašytas: 2014 02 05, 09:46 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
M.L., 2012 01 16

Antra namudinė psichoanalizės dalis:

Sunkiausia analizuoti avatarą „vidą n.“, todėl, kad reikia paliesti skaudžius lyčių bendravimo klausimus. Čia mes turime reikalą su didelio vyriško jaunystės nusivylimo sindromu. Ne vienas mano draugas yra pasakojęs, kad jaunystėje bendravo su gražia, naivia, tyra, neliesta mergina. Dovanojo gėles ir gražias dovanėles nedidelėse gražiose dėžutėse. Nedrįso paliesti. O po to išaiškėjo, kad, pvz., ta mergina visą tą laiką miegojo su padavėju iš gretimos valgyklos.
Patyręs tokį smūgi žmogus nebegali būti idealistu iki gilios senatvės.
vidas n. savo komentaruose suponuoja, kad nebebūna tyrumo ir idealų, tik interesai, merkantilizmas ir monetarinė nauda.
Jūs vidai n. klausiate ar gali būti mokslas dėl mokslo? Atsakysiu, kad mokslas yra dėl pažinimo. Kol jūs purvinas ir alkanas, atrodo, kad maistas ir higiena yra pagrindiniai žmogaus poreikiai. Bet užtenka tik užkąsti ir 5 minučių po dušu, kad išaiškėtų, kad žmogus turi kitų labai svarbių, bet dvasinių poreikių. Tarp tų svarbių dvasinių poreikių aukso spinduliais žiba troškimas pažinti. Dėl šito troškimo žmonės savanoriškai skendo, krito, degė, badavo, sirgo, duso, šalo... Taigi atsakymas toks: Taip, gali būti mokslas dėl mokslo.
Bendrąja prasme sakyčiau taip: galbūt cinikai ir gauna daugiau fizinės meilės, bet jie niekada nesutinka Tikros Meilės. Jei jūs vidai n. norite savyje nužudyti idealistą, būkite atsargūs, galite pažeisti kitus jums gyvybiškai svarbius organus.

Pertraukėlė baigta.

Dabar noriu užduoti svarbų klausimą „po teme“. Tai labai sunkus klausimas. Apie jį galvoju visą laiką. Ir šveisdamas dantis ir mokėdamas stovėjimo automate. Klausimas nuskambės skaudžiai, bet turiu jį užduoti dėl didesnio gėrio.
Klausimas skirtas Sausai. Klausimas: „Sausa, ar jūs esate audio šarlatanas?“ Supraskite teisingai, čia ne įžeidimas, o tikras klausimas.
Jūs Sausa, būdamas medikas (?), puikiai žinote kad medicinos mokslas šimtmečius kovoja su šarlatanais. Ir nesukovoja. Medicinos šarlatanai šiandien remia sporto ir kultūros renginius, važinėja gražiais automobiliais ir pardavinėja stebuklingas juosteles ir maisto papildus.
Mokslininką nuo šarlatano atskirti sunku ne tik kitame žmoguje, bet ir savyje. Šarlatanas be abejo ne profanas. Jis turi žinių ir operuoja sąvokomis. Ir šarlatano ir mokslininko auditorija ta pati - profanai, kurie, aišku, negali jų atskirti.
Vienžo, „dielo drianj“. Profanai šiuo klausimu yra „v prosakie“.
Taigi, tamsta Sausa, kaip jūs galvojate, kur ir kada žmogaus intelektualiniame kontinuume baigiasi šarlatanizmas ir prasideda tyrasis mokslas?
 Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS)
PranešimasParašytas: 2014 02 05, 19:58 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
šiaip žmogas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Šioje temoje akustikos lieka vis mažiau, o mokslas - šarlatanizmas dichotomijos - vis daugiau. Manau, norint polemizuoti kas yra mokslas, o kas šarlatanizmas, pradžiai reiktų apsibrėžti šias sąvokas, kad skaitantiems bent jau minimaliai būtų aišku ką kuris prelegentas laiko mokslu o ką jo antipodu. Tada būtų kiek paprasčiau skaityti ir bandyti suprasti į kurią pusę krypsta prelegento mintys. Mano asmeninis atskyrimas gan paprastas: reiškiniai, kuriuos galima aprašyti žmonijai žinomais priežasties-pasekmės ryšiais, kaip taisyklė mano leksikone gauna bendrinį "mokslo" pavadinimą. Kitokie reiškiniai (nepaklūstantys žinomiems priežasties-pasekmės dėsniams) gauna "ne mokslo" pavadinimą. (Būtina turėti omenyje, kad nei vienas jų nėra geresnis ar blogesnis už kitą - jie paprasčiausiai skirtingi). Taigi, galima teigti, kad fizikinė akustika kaip mokslas yra daugiau mažiau aprašyta (aprašoma) formulėmis, apibrėžimais ir t.t. Tuo tarpu muzika ir jos girdėjimo (atkūrimo) kokybė toil gražu ne visada gali būti aprašyta matematiniu aparatu, tačiau nemanau, kad tai reiškia, jog šią potencialiai neaprašomą dalį 100 proc. galima įkišti į "šarlatanizmo" sąvoką.

Dėl Wytas aprašomo Dievo - matot gerbiamasai, Jūs bandote rašyti ir priskrti kažkokius poelgius būtybei/reiškiniui, apie kurį garantuotai galima pasakyti tik vieną: niekas dievo nematė, tačiau visi žino kad jis yra ir ką gero jis nuveikė per savo egzistavimą...

Šiaip labai rekomenduoju skaitantiems rusiškai turint laiko pasiskaityti :
http://lib.ru/CULTURE/DYAKONOW/kirkeness.txt
Tekstas ne apie akustiką, apie atrodytų gan trivialius dalykus, bet akcentai sudėlioti labai gerai. Asmeniškai man vienas geriausių ne visai grožinių tekstų.

_________________
Pasaulyje pilna kenksmingų dalykų. Vienas jų - aš.
 Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS)
PranešimasParašytas: 2014 02 05, 22:14 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
ŠIAIP ŽMOGAS:
Citata:
Šioje temoje akustikos lieka vis mažiau, o mokslas - šarlatanizmas dichotomijos - vis daugiau.

Matyt nežinote konteksto, o jis ypatingas!

Gramofone SOUSA pradėjo diskusiją apie mažųjų AS ekstencijas. Kadangi aname forume, švelniai tariant, kitoks kontekstas, M.L. man atėjo į pagalbą, kai reikėjo įsielektrinusį redaktorių nukrauti. M.L. tekstai kaip niekas kitas labai tiko! Sugebėdavo parašyti taip, kad būtų atskleista esmė, ir kad temos neužblokuotų redaktorius.
Vienu metu įtampa buvo pasiekusi kulminaciją, maniau - hana! M.L. taip išsiraitė iš padėties, kad redaktoriui teliko parodyti pagarbą... Daugelis mūsų galime pasimokyti diskusijos meno!

Gal šie keli mano žodžiai padės skaityti, o kas nori išsamiau - nukeliaukite į Gramofoną.
 Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS)
PranešimasParašytas: 2014 02 06, 08:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
M.L., 2012 01 16

Ne, Sausa, mano klausimas nėra gudrus, tuo labiau ne provokacinis. Tai tiesiog svarbus klausimas, į kurį nėra lengva atsakyti.
Labai gaila, bet jūs, gerb. Sausa, neturite informacijos, kuri man ekonomiškai naudinga.
Mano kasdieniniame darbe, kurį aš aprašiau keliais komentarais aukščiau, man nereikia žinoti elektro-akustinių dalykų.
Muzikos aš paskutiniu metu visai neklausau, nes noriu išlikti objektyvus Gramofono diskusijose. Dėl bendro reikalo stengiuosi užmiršti savo audiofilines preferencijas. Taip pat nepasitikiu savo ausim.
Kolonėlių nekonstruoju, nes nemėgstu dirbti. Jei mėgčiau dirbti – būčiau pavojingas. Amerikiečiai sako: „Būčiau organizuotas – būčiau pavojingas“.

Bet dabar dašuto, kad visa šita tema gali būti provokacija, skirta išgauti iš Juozapo Lomano kuo daugiau žinių. Juozapas Lomanas išsako gana daug priekaištų Administracijai ir disputantams. Galima būti dėl to užsigavus. Bet tyliai reikia pripažinti, kad Juozapą Lomaną įdomu ir naudinga skaityti.
Juozapas Lomanas ginčo įkarštyje pasako tokių slaptų dalykų, kurių aš nesakyčiau. Papasakojo, kad MDF praleidžia orą, beveik papasakojo apie savo „propriatory“ korekcijų grandines. Beveik papasakojo jautrią NIDŲ finansinę informaciją.
Bet svarbiausia, Juozapas Lomanas dėsto sistemingą teoriją paremta moksliniais kriterijais. Kad teorija būtų mokslinė, ji nebūtinai turi būti teisinga, bet ji turi būti kuriama remiantis mokslo (mokslinio pažinimo) kriterijais ir tos teorijos dalys (žinios) turi būti sujungtos į sistemą. Interneto laikais nesunkiai galima gauti žinių ir įdomių faktų, bet iš jų sukurti sistemingą teorija yra atskiras vargelis, reikalaujantis gilių žinių, Dekartiškų metodų žinojimo ir sistemingo racionalaus proto darbo.
Tik galiu apgailestauti, kad to ką nesunkiai sužinau iš Lomano, negaliu panaudoti savo kasdieniam darbe ar hobyje.
 Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS)
PranešimasParašytas: 2014 02 07, 09:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
M.L., 2012 01 17

Negalvokit Redaktoriau, kad aš negalvojau apie paukščių įvairovę.
Jei gulbės mušis ar kitų spalvų paukšteliai išbėgios?
Pvz., jei du spalvingi gaigalai mušasi, tai ar pilkai antelei reikia bėgti? Gi dėl jos mušasi. Tegu atsipalaiduoja ir stebi jai skirtą spektaklį.
(o gal bėgti, juk vis tiek išdulkins?)
Mokslininkai ir šarlatanai mušasi dėl profanų sielų. Daugiau ar mažiau aš manau, kad profanam nuo to jokios žalos, greičiau nauda.
Apibendrinsiu mintį apie mokslinio totalitarizmo grėsmę diskusijose. Diskusijos yra toks ilgas geležinkelio bėgis, ant kurio Petkai atsiras vietos, net jei ten sėdi Čiapajevas.
(Tiesa jei Petka sėdi ant geležinkelio bėgių, priėjęs Čiapajevas visada prašo pasislinkti.)

Norėčiau pasisakyti kaip seime, dėl vedimo tvarkos.
Mane stebina tokie pasisakymai kaip Virgio S. siūlantys tema uždaryti. Virgis šiuo atvejų primena vieną iš mylimiausių Delfio komentatorių Šoferį, kuris apie bet kurį aprašytą automobilį parašo trumpą komentarą: „Turiu – nieko gero“.
Mano nuomone nei Redaktorius, nei aš apie paukščius nekalbėjom ir ornitologais neapsimetėme.
Aš nesu toks arogantiškas, kad siūlyčiau senovės graikų kalba skaityti pasakėčias, bet Krylovo pasakėčias galima paskaityti ir lengva suprasti. Ar jūs, Virgi, Krylovo pasakėčių neskaitote, nes kaip audiofilas, nesidomite zoologija?
Gal jūs, Virgi, ilgitės NKVD galių, kurios leistų viską, kas nors šiek tiek nesuprantama, visokį buržuazinį dekadansą tiesiog uždaryti?
Gal jums, Virgi, artimoje aplinkoje kas nors užkabino zomkelį, kad jūs bandot prie pirmos progos ir kitiems užkabinti zomkelį.
Žmogus pasistengi, parašai ilgesnį negu vieno sakinio komentarą ir lauki kokių nors išmanių atsakymų ir staiga ateina NKVD ir tave uždaro. Sakykit už ką?
Noriu audiofilams gi inžinieriams paminėti, kad kokia pasitaikanti alegorija ir metafora yra galingi tikrovės pažinimo instrumentai, kaip ir ometrai su oscilografais.
Ironiška daryti tokias pastabas žmonėms, kurie ir vieni ir kiti linkę klausytis muzikos. Ką, jūs muzikoje negirdite alegorijų anei metaforų?
 Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS)
PranešimasParašytas: 2014 02 08, 10:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
M.L. 2012.01.18

Norėčiau dar kartą pabendrauti su vidu n.
Jūs vidai, kaip suprantu ilgitės paprasto ir aiškaus gyvenimo.
Jūs klausiate, kodėl „Romeo ir Džiuljeta“ negalėjo baigtis laimingai? Juk tik reikėjo šeimoms susitarti?
Laimingą pabaigą ne visada įmanoma pasiekti. Jūs, pvz., norėtumėte paklausyti Nidų. Bet jau kelis kartus esate viešai pareiškęs, kad visi meluoja (yra komersantai). Todėl Nidu autorius irgi greičiausiai yra melagis.
Taip jau susiklostė, kad Nidos stovį jų autoriaus Česlovo salione. Taigi gaunasi, kad jūs turite eiti į svečius pas žmogų, kurį iš anksto ir viešai išvadinote melagiu?!
Be to yra toks dalykas kaip išankstinis nusistatymas. Pvz., naivuolis milijonierius pakvietė, gal iš draugiškumo ar gailesčio, paklausyti savo 1,2 mln. vertės sistemą išankstinių nusistatymų čempioną Wytą. Todėl mes jau keletą metų turim vargti ir skaityti, kad 1,2 mln. vertės sistema skamba kaip radijo taškas.
Wytas tiek pasitiki savo įsitikinimais, kad tiksliai žino nebuvęs, kad Miuncheno parodoje skamba tik 2,5 komplekto.
Wyto atveju aš Nidas laikyčiau po zomkeliu ir neprileisčiau, nors Zaratustra gal sakytų kitaip.
Taip pat aš „ne gliadia“ žinau, ką pasakytų apie Nidas, pvz. Audio Note atstovai. Pasakytų, kad kolonėlės neblogos, bet per jas operos solistė Urmana atrodo 5 kg per stora ir metru per aukšta.
Išankstinis nusistatymas yra neįveikiamas faktorius audiofilijoje.
Kolonėlių gamintojams reikia ne tik techninio, bet ir humanitarinio išsilavinimo. Hi endo gamintojai būtinai turi būti perskaitę Dantės „Pragarą“.

Taip pat prabėgom noriu pabendrauti su autoriumi l.p.a.
Aš, Michailas Leotjevas, esu linkęs į gerumą. Bet kartais man norisi pasisakyti piktai, grubiai, įžeidžiančiai bei šlykščiai.
Tam aš esu sukūręs specialų personažą – Grasilda Beinorovič – kad nereikėtų kalbėti bjauriai nuo savęs.
Taigi l.p.a., sekantį kartą, kai jūs mano komentarus lakoniškai pavadinsite blevyzgomis, paistalais ir rašliava, aš paprašysiu, kad jums atsakytų Grasilda Beinorovič.

Atsakysiu l.p.a., nors pats stebiuosi, kaip aš sugalvoju visokius atsakymus, būdamas diletantiškas profanas.
OB smagu klausytis, todėl kad jų gamintojai mažai rūpinasi žemais, todėl garsiakalbiai veikia atviroje erdvėje ir jie smagiau veikia.
Gali būti, kad špokines ne taip smagu klausyti todėl, kad gamintojai stengiasi išspausti kuo daugiau žemų, todėl kiša garsiakalbius į dėžes, ten susidaro slėgis, kuris trukdo garsiakalbiams veikti todėl jie veikia ne taip smagiai.
O žemus abiem atvejais jums prikuria pasąmonė. Kaip sako amerikiečiai: "Neišeik į gatvę be pasąmonės".
 Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS)
PranešimasParašytas: 2014 02 09, 10:39 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
M.L., 2012.01.18

Dariau, aš laukiau šito klausimo. Todėl, kad noriu pakalbėti apie mąstymo kultūrą diskusijose.
Yra du teiginiai:
1. Geriausios yra mažos kolonėlės
2. Geriausios yra didelės kolonėlės
Abu teiginiai yra teisingi. Todėl, kad pirmas yra sąlyginis, o antras yra besąlyginis. Jei galima pasirinkti bet kokias sąlygas, reiktų rinktis dičkes. Jei sąlygos riboja, yra daug sąlygų derinių, kada mažos yra pačios geriausios.

Tačiau jus tai nelabai liečia, misteri Dariau, kadangi jums reikia būtinai towerių Metalikai.

O audiofilas prie tų pačių pinigų renkasi mažas kolonėles, nes renkasi geresnę akustiką už tą pačią kainą, nes serga filija.
Tiesa dar viena mąstymo higienos sąlyga. Laikykim, kad jei yra 20 000 Lt kolonėlėm, tai dėl paprastumo jau galima manyti, kad faneros kiekis neribotas. Čia logaritminė priklausomybė.

Visai kitas yra ginčas apie mažus ir didelius garsiakalbius, nes atrodo, kad Sousa nori kišti mažus garsiakalbius ir į dideles kolonėles.

Visai kitas ginčas yra apie OB kolonėles. Jos geros, bet jei pamėgsite jas, gali pradėti dažnai imti pyktis ir jūs tapsite personažu „l.p.a. 2.0“.
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie 1, 2, 3, 4, 5  Toliau
 
Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai

FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama