|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 15, 20:07. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » LED TIP31/35 audio
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
|
LED TIP31/35 audio |
Parašytas: 2014 01 14, 02:24 |
|
|
|
Sveiki,
Esu totaliai zalias elektronikoje Siandien nusipirkau pirma lituokli.. Zaliau nebuna Bukit gailestingi ...
Uzsimaniau padaryti LED mirksejima pagal muzika, ir realiai pavyko, juokites bet sedejau ~4 valandas kol viskas pavyko.. Dariau pagal sita schemute http://cdn.instructables.com/F7J/0GZT/HH2VYB6L/F7J0GZTHH2VYB6L.MEDIUM.gif
Pajungiau 5metru LED strip'a prie 12v AC adapterio vietoj ledu kaip schemoj. Taip pat vietoj TIP31 naudoju TIP35 (toki teturejo RCL, kolega sake neturetu per daug skirtumo buti su TIP31..)
Problemos kurios man iskilo:
1. Kai pajungiu LED'u audio kabeli per spliteri kuris taip pat atiduoda garsa kolonelems - LED'ai smarkiai praranda savo galia. I ausines ateina puikus garsas pilnas, o LEDai VOS mirksi ant zemiausiu. Per TV veikia geriau bet su nesamonem.. (apie tai gale)
2. LED'ai mirksedami niekada nebuna pilnu ryskumu.
3. Per daug gaudo visu garsu, noreciau kad labiau blyksetu pagal zemesnius daznius, bet realiai pagal viska blyksi.
Kaip sitas problemas tvarkyt?.. As pajungiau taip pat ON/OFF/ON switcha kad galeciau perjungti mirksejimo rezima i tiesiog ijungtus ledus, tai ikeliau pora video kur gan akivaizdziai matosi problemos.
http://www.youtube.com/watch?v=XZF1PBqBBGM
http://www.youtube.com/watch?v=jhhnuyvBMS0
P.S. Keistas "bugas". Mano laptopo garsas yra pajungtas prie TV per HDMI kabeli. Is TV per headphone jack'a iseina i 2 tulpes kurios ieina i AUX mage. As idejau splitter kad is TV iseitu ir i TIP35 ir i koloneles. Jeigu leidziu garsa per kompa - ledai blyksi. Jeigu leidziu garsa is TV (kabelines) - ledai nedega visiskai. Kodel? :/ Garsas keliauja per ta pati splitteri gi nesvarbu koks source'as ar TV ar PC, bet su TV ledai mire. |
|
|
|
|
|
|
LED TIP31/35 audio |
Parašytas: 2014 01 14, 09:52 |
|
|
|
Sveikas prisijungęs
1. Dėl silpno mirsėjimo garso signalas gali būti per silpnas arba TIP31 netinka (nežinau, reiktų datasheet paskaityt ir palygint su 35)
Pabandymui gali pabandyt nuo telefono (turėtų dar silpniau mirksėt) jei taip tai aišku kame biesas.
2.Jei nori, kad mirksėtų tik prie žemų, reikės filtro (ritės kaip garso kolonėlėse).
3. Kai jungi per spliter'į garso signalo galia dar labiau sumažėja, todėl silpniau ir mirksi. Gali tekti nediduką stiprintuvą po spliterio uždėt LED juostai. Pilnai turėtų užtekt kokio su vienu ar dviem tranzais, nes kokybė šiuo atveju neatualu.
Tiek tam kartui |
|
_________________ Prašau skirti 10 metrų kabelio jaunimo auklėjimui.
Kabelio neturit? tiks ir "lenciugas" |
|
|
|
|
LED TIP31/35 audio |
Parašytas: 2014 01 14, 10:31 |
|
|
|
Su tokia schema yra galimybė sudegint garso šaltinį. Kurio paskui pats pataisyt nesugebėsi. |
|
|
|
|
|
LED TIP31/35 audio |
Parašytas: 2014 01 14, 10:34 |
|
|
|
tai kaip ir sakiau, amp'ą pastatyt ir veiks dar kaip ir apsauga |
|
_________________ Prašau skirti 10 metrų kabelio jaunimo auklėjimui.
Kabelio neturit? tiks ir "lenciugas" |
|
|
|
|
LED TIP31/35 audio |
Parašytas: 2014 01 14, 12:35 |
|
|
|
Aciu labai uz helpa:)
Gal galetumet kas nors duoti linka is Lemonos arba RCL kokiu man reiketu tranzistoriu ir kokio stiprintuvo? As bandau ieskot bet nieko nesuprantu kokiu man reikia :/ |
|
|
|
|
|
LED TIP31/35 audio |
Parašytas: 2014 01 14, 13:29 |
|
|
|
CodilX rašo: |
As bandau ieskot bet nieko nesuprantu |
Ir nesuprasi pakol nepradėsi mokytis teorijos, kol nesuprasi kaip veikia tranzistorius. Toks pat žalias kaip tu nupaišė ir įkėlė į internetą ir šią idiotišką schemą kurią tu ir kiti panašūs veltui kankina mėgindami kažką išgaut. Bet nieko normalaus iš jos nesigaus.
Pradėk nuo paprastų, bet normalių projektų, geriau pateiktų su aprašymais, kad suprastum kas, kam ir kodėl. |
|
|
|
|
|
LED TIP31/35 audio |
Parašytas: 2014 01 14, 13:35 |
|
|
|
As tiesiog nesuprantu pagal sroves ir galingumus, esme tai suprantu dabar. Labai beje motyvuoja tokie kaip tu toliau dometis, sveikinu tave kad supranti, kiti dar tik pradeda ir tiesiog iesko pagalbos kad susivokti. |
|
|
|
|
|
LED TIP31/35 audio |
Parašytas: 2014 01 14, 13:44 |
|
|
|
kiti dar tik pradeda ir tiesiog iesko pagalbos kad susivokti. |
Tai aš tau ir parašiau ką daryti.
Jei tu pasistveri idioto sukurtą schemą skirtą idiotams tai jau niekuo negalime padėti. |
|
|
|
|
|
|
LED TIP31/35 audio |
Parašytas: 2014 01 14, 14:00 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
kiti dar tik pradeda ir tiesiog iesko pagalbos kad susivokti. |
Tai aš tau ir parašiau ką daryti.
Jei tu pasistveri idioto sukurtą schemą skirtą idiotams tai jau niekuo negalime padėti. |
Pagalba butu jeigu padetum to "idioto" "idiotiska" schema "idiotams" padaryt ne "idiotiska". Tiems kurie nelabai gaudosi sunku suprast kur "idiotiska" kur ne. As kiek supratau uztektu tranzistoriaus ir stiprintuvo kad taptu ne taip "idiotiska", tik kad nesigaudau kokio tiksliai tranzistoriaus ir stiprintuvo reikia, kadangi su elektronika nebuvau pries tai susidures, o ju yra daug ir nezinau kuriu reikia. Tai jeigu galetum pagelbet su tuo, butu didele pagalba, o ne nurasyti sita "idiotiska" schema ir "idiotus" kurie bando pramokti kazka. |
|
|
|
|
|
|
LED TIP31/35 audio |
Parašytas: 2014 01 14, 14:10 |
|
|
|
tranzistoriaus ir stiprintuvo reikia, kadangi su elektronika nebuvau pries tai susidures, o ju yra daug ir nezinau kuriu reikia. Tai jeigu galetum pagelbet su tuo, butu didele pagalba, o ne nurasyti sita "idiotiska" schema ir "idiotus" kurie bando pramokti kazka. |
Aš tau jau prieš tai buvau parašęs, kad padėtum šią schemą į šalį ir /jei nori/, imtumeis tokio projekto kuris čia pat elektronika.lt schemų archyve yra aprašytas ir išnagrinėtas. Viskas. O apie šią idiotišką schemą toliau tęsti diskusijos nėra prasmės. Kiek cukraus ant šūdo nedėtum tu jo vistiek nevalgysi. Ar aišku ? |
|
|
|
|
|
LED TIP31/35 audio |
Parašytas: 2014 01 14, 14:13 |
|
|
|
OK supratau tave, einu ieskot kitur pagalbos aciu tiems kurie bent ant kelio uzvede |
|
|
|
|
|
LED TIP31/35 audio |
Parašytas: 2014 01 14, 20:50 |
|
|
|
OK supratau tave, einu ieskot kitur pagalbos aciu tiems kurie bent ant kelio uzvede |
Oi, vaikeli, be reikalo čia ant Evaldo_S pasipūtei. Niekas iš komentatorių geriau, nei jis, tavęs ant kelio neužvedė.
Ir nevenk lietuviškų raidžių, nesolidu. |
|
|
|
|
|
LED TIP31/35 audio |
Parašytas: 2014 01 14, 20:52 |
|
|
|
Na mane labiau uzvede ant kelio kiti del stiprintuvo, draugas padejo surasti kokio man reikia pagal galia, tai rytoj pasiimsiu ir meginsiu. Pagalba "megink daryt kazka kitko" nelabai padejo. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|