|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 25, 16:00. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » DIY PCB gręžimo staklytės
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
 |
 |
DIY PCB gręžimo staklytės |
Parašytas: 2014 01 12, 19:10 |
|
|
|
|
Aš irgi turėjau tokių pat "buitinių" klausimų iš pradžių. Kol galiausiai supratau, kol pats nepabandysiu, tol nežinosiu. Taigi klibėjimo nėra visiškai. Absoliutus nulis. Užsimauna pakankamai standžiai. Ten tas guolis tai yra aliuminio korpusas su viduje guoliu kaip suprantu. Nebuvau išardęs, bet jie ardosi ir guolį galima pasikeisti.
http://www.ebay.com/itm/12pcs-LM8UU-8mm-Linear-Ball-Bearing-Bush-Bushing-/290828158520?pt=BI_Heavy_Equipment_Parts&hash=item43b6b58638
Ašies nepirkau, brangios jos, radau kažkokį blizgantį strypą 8mm ir atsipjoviau kiek reikia. Skaičiau kad prastos ašys "suakėjamos" greitai. Galvojau jei susigadins, tada pirksiu, bet laiko.
Taigi įrėmiau aš tą ašį su varžtu. Varžto gale duobelė, tarsi specialiai šaratukui skirta. Tai į ją ir įrėmiau tą variklio ašį. Cypė pradžioj, patepiau riebaliuku, po kelių minučių beveik nebėra to cypimo. Laisvumo daviau gal pusę milimetro. Pilnai neprispaudžiau. Gręžiant laisvumo visiškai nebesijaučia (ta prasme griebtuvas aukštyn žemyn nebevaikšto). Gręžia kietai. Man taip netgi labiau patinka. Nebebūna tokio griebtuvėlio žemyn "klakt" kai skylutę išgręžiu. Foto ir dėkui už patarimą:
 |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 12, 20:03 |
|
|
|
|
| Ba1tuks rašo: |
O linijinius guoliukus(linear bearings) iš kur gavai? Nes čia kaip ir sunkiausiai randama dalis iš mano patirties...  |
O spausdintuvų detales neina panaudot? |
|
_________________ Nori būti laimingas visą gyvenimą - būk sąžiningas žmogus.
Tomas Fuleris |
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 01 12, 20:17 |
|
|
|
|
| Zuperis rašo: |
| Ba1tuks rašo: |
O linijinius guoliukus(linear bearings) iš kur gavai? Nes čia kaip ir sunkiausiai randama dalis iš mano patirties...  |
O spausdintuvų detales neina panaudot? |
Spausdintuvai neturi guolyklų, tik kreipiančiąsias. Ten kartridžas padarytas labai laisvai su maždaug tokio pačia skyle plastike kaip kreipiančiosios skersmuo. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 05 29, 08:49 |
|
|
|
|
| kaip tvirtinamas patronas ant varikliuko ašies?paprastai standžiai užsimauna ar kaip? |
|
_________________ skype-->optical611
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
Nepadarysi gerų darbų,nepadarydamas blogų..
Protingi žmonės save nuvertina, o kvaili mano, jog yra nuostabūs |
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 05 29, 09:16 |
|
|
|
|
| Kartu būna ir toks šiek tiek "piltuvėlio" formos detalė-perėjimas gan plonai variklio ašelei. Ir visa tai TAIP, užspaudžiama, užkalama ant variklio ašies tiesiog. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 05 29, 09:29 |
|
|
|
|
| leopard rašo: |
| Kartu būna ir toks šiek tiek "piltuvėlio" formos detalė-perėjimas gan plonai variklio ašelei. Ir visa tai TAIP, užspaudžiama, užkalama ant variklio ašies tiesiog. |
kad būna dar viena detalė žinau.ašies storis berods 3.17mm turi būti,bet tas užkalimas į konusą,šiek tiek nepatikimai atrodo,nes truputį netikslumas ir jau grąžtas muša  |
|
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 05 29, 16:13 |
|
|
|
|
| Taip, tiesa, netikslumas gaunasi. Ir aš ne iš pirmo karto uždėjau. Dabar vistiek muša ties viena vieta reguliuojant greitį. Ties mažesnėmis apsukomis. Paskui padidinus pradingsta. Karbidiniams grąžteliams tinka, o paprastiems šiaip sau. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 06 02, 20:47 |
|
|
|
|
| leopard rašo: |
| Taip, tiesa, netikslumas gaunasi. Ir aš ne iš pirmo karto uždėjau. Dabar vistiek muša ties viena vieta reguliuojant greitį. Ties mažesnėmis apsukomis. Paskui padidinus pradingsta. Karbidiniams grąžteliams tinka, o paprastiems šiaip sau. |
turiu laikinai tokį griebtuvą http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=47227 tai irgi neina uždėti,muša nors tu ką,o tvirtinimas atrodo paprastas užmovei prisukai ir viskas,gal ir būtų viskas,jei užsimautų idealiai tiksliai,o dabar vis tiek lengvai užsimauna,priveržiant matyt susikleipeia per plauką ir tiek užtenka,negi dabar tie griebtuvai kreivai padaryti ir šiaip kai muša gręžti nepatogu,tas skyles išmala,jei kur takelis ar apvadas aplink skyle plonesnis,tai visai nuplėšti gali,norisi tikslumu o kokius gražtelius konkrečiai naudoji(linkas)?aš kažkokių cemente carbide iš china pirkau,tai gan trapus,kai muša tai greitai ir lūžta. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 06 02, 21:14 |
|
|
|
|
Naudoju Tycom repointed drills. Naujai šlifuoti. Perku per antras rankas. Lūžta irgi lengvai, net dėžutėj lūžta būna. Šiaip gręžiojantretai nulaužiu, bet įstatau 0.8mm ir varau atreguliavęs greitį. Storesnėm skylutėm įstatau paprastus grąžtelius į akumuliatorinį. Šiaip jo, galėtų ir tiksliau griebtuvėlis veikti. Naudojau ir tokį:
bet tikslumas dar prastesnis su šiuo.
| Citata: |
| šiaip kai muša gręžti nepatogu |
Jeigu reguliuoji apsukas, tai vistiek turi būti tam tikrų greičių kur nemuša. Negali būti kad per visą diapazoną mušimas. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 06 02, 22:27 |
|
|
|
|
| Reikia visai atsisakyti griebtuvo.Duokit kas savo emailą, atsiųsiu nuotraukas ir galėsit įdėti čia.Aš to nesugebu. Varikliukas nuo VW valytuvų nupjovus reduktorių,trafukas bet koks iki 18V,jokie greičio reguliatoiai nereikalingi.Tik PCB gręžimui kietlydinio grąžtais.Tik dvi tekintos detalės. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |