Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2024 03 28, 16:46. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Pastabos ir pageidavimai » elektronika.lt wiki
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
 
  
Puslapis 14
Pereiti prie 1, 2, 3, 4  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 elektronika.lt wiki
PranešimasParašytas: 2013 12 30, 20:09 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
p12
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Sveiki,

Elektronika.lt forume yra sukauptas didžiulis kiekis naudingos informacijos. Šia informacija, deja, yra palyginti sunku pasinaudoti. Ji yra išmėtyta skirtingose temose po truputį ir norint atsakyti į kokį nors specifinį klausimą, tenka perskaityti daug neaktualios informacijos. Vienintelė išimtis yra tada, kai jau buvo tiksliai to paties užklausta forume, bet jei reikia ko nors nestandartinio, taip būna retai.

Siūlau įsteigti atskirą poskyrį puslapyje ir jame įkurdinti wiki. Joje būtų galima po truputį susisteminti turimą tiek teorinę, tiek praktinę informaciją, kas leistų efektyviau ja pasinaudoti. Tai būtų naudinga ir forumui, kadangi ženkliai sumažėtų pasikartojančių temų skaičius, o likusiose nereiktų vėl ir vėl aiškinti kurios nors srities teorijos/praktikos -- būtų galima nukreipti į wiki ir tada kalbėti apie turimam atvejui specifinius dalykus. Dėl to vidutiniškai forumo "kokybė" turėtų ženkliai padidėti.

Turiu patirties administruojant ant MediaWiki varikliuko besisukančias wiki (pvz. cppreference.com). Jei administracija pageidauja, galėčiau padėti išspręsti iškylančias technines problemas (realiai galėčiau sužiūrėti visą wiki įgyvendinimą nuo pradžios iki galo, tik dėl suprantamų priežasčių niekas man priėjimo prie serverių neduos Smile ). Dėl pačios wiki turinio administravimo garantijų jau duoti negaliu, bet manau galėtų būti sėkmingai įgyvendinta panaši sistema, kaip ir forume.

Projekto rizika maža, jis niekaip neįtakos likusios elektronika.lt dalies. Jei projektas nepasiseks, jį bus galima tiesiog nutraukti Smile

Ką galvojate apie šią idėją?
 elektronika.lt wiki
PranešimasParašytas: 2013 12 30, 20:18 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
marsietis69
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Visom keturiom UŽ Exclamation

_________________
Prašau skirti 10 metrų kabelio jaunimo auklėjimui.
Kabelio neturit? tiks ir "lenciugas" Wink
 elektronika.lt wiki
PranešimasParašytas: 2013 12 30, 20:24 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ERROR
Administracija
Administracija
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Dėkui už pasiūlymą. Paprastai, jei kas ką turi pasakyti ir moka rašyti, siunčia ir mes įdedame čia: http://www.elektronika.lt/teorija/ , http://www.elektronika.lt/patarimai/ , http://www.elektronika.lt/schemos/ arba dar kitur, kur tinka, ir net klaidas pataisom.

Neturiu tokios iliuzijos, kad atsiras toks geradaris, laiko pertekęs žmogus, kuris kapstys forumą ir rinks susijusią informaciją į vientisus straipsniukus, o po to dar teiksis klausyti priekaištų iš kitų, kad kaip čia jis blogai atrinko ar šiaip per lėtai dirba. Gal atsiras dar daugiau tokių žmonių ir jam padės? Tokia iliuzija dar didesnė Smile

Gal kas mano kitaip? Lauksiu nuomonių. Ypač tokių, kurie imtųsi tokio darbo.

P. S.
„WikiPedia“ nelaikau patikimu žinių šaltiniu ir nemanau, kad tai sektinas modelis.
 elektronika.lt wiki
PranešimasParašytas: 2013 12 30, 20:53 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
cia ne visai taip jau reikia rankiti informacija, tiesiiog ta viki galima vertinti kaip posta kuri gali betkas redaguoti.

tai jai turi ka naudingo pasakyti vetoj to kad atsakyma pateiktum atskirai kiekvienam ir kartotum ji keleta kartu, dadedi ji i ta Wiki puslapi ir duodi nuoroda.

pvz kas nors paklause kaip modifikuoti maitnimo bloka, vietoje to kad atsakinetum i ta klausima vietoje, perkeli paveiksliuka, darasai papipdoma paragrafa kaip tas daroma i wiki puslapi apie atx bloku modifikavima ir nukreipi klausianti tenai.
jei kas neaisku istaisai arba papildai savo teskta ir vel nukreipi tenai.


dabartine sistem,a blogai tuo kad redagavimas per daug letas, todel neiseina betkada ka nors dadeti ar istaisyti niekas nenori rasineti ir aiskinti ka taisyti jei galima butu paciam istaisyti.
 elektronika.lt wiki
PranešimasParašytas: 2013 12 30, 23:32 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vaidass
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
cia, forume, yra prirasyta dauuug meslo, uzverskim dar ir wiki situo meslu. kas nustatys kuri tiesa yra tikra tiesa?
 elektronika.lt wiki
PranešimasParašytas: 2013 12 30, 23:42 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
p12
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
ERROR rašo:
Neturiu tokios iliuzijos, kad atsiras toks geradaris, laiko pertekęs žmogus, kuris kapstys forumą ir rinks susijusią informaciją į vientisus straipsniukus, o po to dar teiksis klausyti priekaištų iš kitų, kad kaip čia jis blogai atrinko ar šiaip per lėtai dirba. Gal atsiras dar daugiau tokių žmonių ir jam padės? Tokia iliuzija dar didesnė


Pati pagrindinė viki savybė yra ta, kad redaguoti gali kiekvienas. Jei to atsisakytumėme, prarastume praktiškai viską, ką viki gali pasiūlyti -- iš esmės nebebūtų prasmės to imtis. Tai, kad redaguoti gali kiekvienas leidžia daug lengviau talpinti papildomą medžiagą ir ją taisyti. Atrodytų, į viki paklius daug šlamšto, tačiau realybėje medžiagos kokybei palaikyti pakanka kelių nusimanančių žmonių. Viki istorija yra vieša, todėl kiekvienas kada jam patogu gali juos peržiūrėti ir atmesti tai, kas atrodo klaidinga. Rezultate gauname daug pilnesnį informacijos šaltinį su minimaliais trūkumais, kuriuos pastebėjus galima lengvai ištaisyti.

Jei dėl specifinio medžiagos gabaliuko nesutariama, galima diskutuoti specialiuose "diskusijų" puslapiuose. Šiuo atveju manau vertėtų atskirti, kad diskusijos susijusios su viki medžiaga vyksta pačioje viki, o diskusijos apie forumiečių asmeninius klausimus ir problemas vyksta forume.

Didelė problema su viki yra ta, kad modelis neveikia, jei nėra vartotojų (tiek skaitančių, tiek rašančių). Tačiau manyčiau šiuo atveju ji išsispręs savaime. Viki leis forumiečiams atsakant į klausimus sumažinti rašymo kiekį. Todėl ta dalis forumiečių, kurie dažniau atsako nei klausia, bus suinteresuota viki pildymu. Kiekvieną atsakymą į forumiečio klausimą bus galima pradėti nuoroda į viki, kur yra sudėta klausimui aktuali teorija/praktika ir tada jau rašyti su mintimi, kad klausimos autorius tuos dalykus žino. Nebereiktų nuobodžiai leisti laiko smulkiai atsakinėjant į tuos pačius kas kažkiek laiko pasikartojančius klausimus. Jei forumiečiams toks modelis pasirodytų patogus, manau viki autorių netrūktų. Galbūt pradžioj reiktų tik forume kur nors visiems gerai matomoj vietoj pareklamuoti naujieną.

Pats didžiausias viki pliusas būtų tiems, kurie nei klausia, nei atsako -- visiems forumiečiams (ir ne tik), kas turi panašią, bet ne identišką problemą -- tokiems atvejams viki SNR paprastai yra daug didesnis, nei forumo Smile Forume į diskusiją paprastai įsimaišo didelis kiekis nevisai susijusių kalbų ir fleimo. Kadangi viki redaguoti daug lengviau, tokius dalykus galima lengvai ištaisyti.

ERROR rašo:
„WikiPedia“ nelaikau patikimu žinių šaltiniu ir nemanau, kad tai sektinas modelis.


Pagrindinė Wikipedia problema yra tai, kad ji renka informaciją apie viską. To rezultatas yra tai, kad narių įtaka neatitinka jų kompetencijos. Tai yra, dėl savo indėlio vienoje srityje gali būti gerbiamas ir įtakingas Wikipedia narys, galbūt net su administratoriaus (maždaug atitinka moderatorių) statusu, bet vis tiek būsi pradedantysis likusiose srityse. To rezultatas yra tai, kad tokie "pradedantieji" savo svorį dažnai panaudoja netinkamai ir klaidinga informacija pasilieka straipsniuose. Tai meta šėšėlį ant viso viki modelio.

Elektronika.lt atveju tai turbūt nebūtų problema, kadangi dauguma vartotojų daugiau mažiau nusimano elektronikoje. Manau, kad tikrai pavyktų padaryti kokybišką ir naudingą informacijos šaltinį. Mano asmeninė patirtis yra cppreference.com, kuris įvedus analogišką modelį tapo geriausiu viešu C++ kalbos žinynu pasaulyje (gan stiprus teiginys, bet būtent tokios nuotaikos sklando po įvairius programavimo forumus, pvz. stackoverflow.com). Vienas pavyzdys žinoma nereiškia, kad pasiseks ir vėl, bet pabandyti manau verta.

Beje, nei straipsniai, nei kitos kitokį informacijos pateikimo modelį naudojančios elektronika.lt skiltys neišnyks. Aš nesiūlau tą informaciją perkelti į viki. Yra daug informacijos, kuriai įprastinis straipsnis yra geresnė pateikimo forma. Tačiau likusiai daliai viki turėtų būti geras papildinys.
 elektronika.lt wiki
PranešimasParašytas: 2013 12 30, 23:53 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
p12
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
vaidass rašo:
cia, forume, yra prirasyta dauuug meslo, uzverskim dar ir wiki situo meslu. kas nustatys kuri tiesa yra tikra tiesa?


Elektronika tai ne menas ar politika, kur tiesa yra subjektyvi. Visgi čia veikia fizikos dėsniai ir mes bent jau žinome, kad tiesa egzistuoja Smile Turbūt reikėtų įtvirtint nuostatą, kad jei kas nors susiginčija, tai "laimi" tas, kuris pateikia kokį nors šaltinį (straipsnį, appnote, etc.). Jei "laimi" abu, tai dedam į wiki abi versijas ir jas kaip nors pažymim. Manyčiau, kad su fundamentaliais dalykais tokia situacija iškils palyginti retai. Turbūt dažniau turėsim diskusiją "kuri schema/sprendimas/t.t. yra geriausia". Tokiu atveju manau reiktų visada pateikt visas versijas ir aiškinti, kuri geresnė kuriais atvejais.
 elektronika.lt wiki
PranešimasParašytas: 2013 12 31, 01:17 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
vaidass rašo:
cia, forume, yra prirasyta dauuug meslo, uzverskim dar ir wiki situo meslu. kas nustatys kuri tiesa yra tikra tiesa?


tai po keliu puslapiu fleimo ir gincu ta tiesa isiaiskinama tik kad jos jau niekas negali rasti tarp 95% siuksliu

o beje jei jau atsiranda didelis nesutarimas kazkokiu klausimu galima pateikti ir dvi atsakymo versijas.
 elektronika.lt wiki
PranešimasParašytas: 2014 01 01, 12:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
airidrisk
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Visom keturiom už!
 elektronika.lt wiki
PranešimasParašytas: 2014 01 01, 15:57 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
p12 rašo:

Pati pagrindinė viki savybė yra ta, kad redaguoti gali kiekvienas. Jei to atsisakytumėme, prarastume praktiškai viską, ką viki gali pasiūlyti -- iš esmės nebebūtų prasmės to imtis. Tai, kad redaguoti gali kiekvienas leidžia daug lengviau talpinti papildomą medžiagą ir ją taisyti.

Pagrindinė Wikipedia problema yra tai, kad ji renka informaciją apie viską. To rezultatas yra tai, kad narių įtaka neatitinka jų kompetencijos. Tai yra, dėl savo indėlio vienoje srityje gali būti gerbiamas ir įtakingas Wikipedia narys, galbūt net su administratoriaus (maždaug atitinka moderatorių) statusu, bet vis tiek būsi pradedantysis likusiose srityse. To rezultatas yra tai, kad tokie "pradedantieji" savo svorį dažnai panaudoja netinkamai ir klaidinga informacija pasilieka straipsniuose. Tai meta šėšėlį ant viso viki modelio.



tu supratimo neturi kokia didziausia wiki problema. problema - is esmes netinkamas modelis. pradine ideja gera - visi renka informacija, pateikia visiems ir itakoja viska. cia liuks. bet modelis visiskai nesamoningai realizuotas. del to ir mirineja tas wiki - vartotojai pamate kad juos apgavo.

visu pirma moderatoriai visiskai nereiklingi tokiam projekte. butent moderavimas ir zlugdo wiki projekta. tarpiniu moderatoriu turi but atsisakyta.
antras dalykas, galbut net svarbesnis, niekam nepatinka, kai jo ideta darba renkant informacija istrina belenkas. aisku informacijos verte yra svarbiau, bet jei norima pritraukt informacijos rinkejus - visiskas istrynimas kito darbo turi but panaikintas.
informacijos moderavimas turi but pakeistas reitingavimu. turi but reitinguojamas informacijos teisingumas. ir reitinguot turi galet visi. bet ne trint kaip dabar. nes projektas darytas informacijai rink, o ne rinkt ir vel trint Very Happy
o antras reitingavimo aspektas, kad issamesne informacija bet kokiu klausimu butu rodoma pirmumo teise. ta prasme isstumt jau esama informacija nebutu galima ja tiesiog istrinant - kaip dabar. ja galet pakeist turi tik issamesne.
o del sriciu specialistu su moderavimo galimybemis, reikia ne rinkt "nusipelniusius", kuo uzsima wiki, o turi but specialisto uzsitarnavimo reitingas. jei tavo prirasyta informacija gerai reitinguojama, tai igauni teise keist informacija butent tik tuo klausimu be apribojimu. arba sakykim tavo reitingavimo itaka tuo klausimu automatiskai dideja.
kol nesutvarkys situ vaikisku ligu - tol wiki ir merdes.
 elektronika.lt wiki
PranešimasParašytas: 2014 01 01, 18:26 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
zamolskis rašo:

kol nesutvarkys situ vaikisku ligu - tol wiki ir merdes.


jokiu moderatoriu niekam nereikia nes tokie wiki is esmes yra asmeninai puslapiai, kur norintys tiesiog talpina ka patinka.


Cia jug ne enciklopedija
jei tau nepatinka kazkein kito sukurta versija padaryk gereni varisnta ir patalpik lygereciai jei pastebejai nedidele klaida ar nori kazka papildyti gali dadeti i esama puslapi.
jei napritari kazkieno nuomonei savo wiki puslapyje isaiskink kodel kito zmogaus versija netesinga.
jei kazkas tavo pulapi vandalizavo tiesiog atstatyk senesne versija.
 elektronika.lt wiki
PranešimasParašytas: 2014 01 01, 20:40 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
neperpratai minties. informacijos atranka irgi turi but naturaliai evoliucionuojanti. wiki nesugebejo to padaryt. nors is pirmo zvilgsnio atrode, kad padare. o visos technines priemones tam padaryt jau yra israstos Very Happy jie negrynina ziniu. taip pat neuzsiima kalbos barjero klausimu. nesekme butent tame, kad dabartinej projekto stadijoj uzsiima tik slamsto kolekcionavimu.
pvz tas kreipimasis, apie parama - cia jau desperaciniai zingsniai Very Happy zmones reme projekta, nes galvojo kad gausis kaip nemokamas universalus koncentruotu ziniu saltinis. bet nesigavo Very Happy gavosi tiesiog didelis abejotinos vertes rasliavu kratinys kuriame kazkodel kovoja siauru interesu veikeju grupes Very Happy Very Happy Very Happy
 elektronika.lt wiki
PranešimasParašytas: 2014 01 01, 21:53 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
zamolskis rašo:
neperpratai minties. informacijos atranka irgi turi but naturaliai evoliucionuojanti. wiki nesugebejo to padaryt. nors is pirmo zvilgsnio atrode, kad padare. o visos technines priemones tam padaryt jau yra israstos Very Happy jie negrynina ziniu. taip pat neuzsiima kalbos barjero klausimu. nesekme butent tame, kad dabartinej projekto stadijoj uzsiima tik slamsto kolekcionavimu.
pvz tas kreipimasis, apie parama - cia jau desperaciniai zingsniai Very Happy zmones reme projekta, nes galvojo kad gausis kaip nemokamas universalus koncentruotu ziniu saltinis. bet nesigavo Very Happy gavosi tiesiog didelis abejotinos vertes rasliavu kratinys kuriame kazkodel kovoja siauru interesu veikeju grupes Very Happy Very Happy Very Happy


ta wikipedija yra open source naciai vadovaujami hitlerio palikuoniu ir tiek.
niekas forume prie tokio prjekto net artyn lysti nenores.
Pradzioje wikipedija buvo gera ideja kol nebuvo tu fasistu moderatoriu trinaciu viska is eiles.

mano nuomone jei kyla kazkoks informacijos neatitikimas rekia ne salinti tai kas klaidinga o dadeti paaiskinima kodel tai klaidinga. jokio atrankos negali buti is principo nes jei kazkas stengesi ir kazka rase negalima to zmogaus darbo taip nubraukti kad ir kiek jis prastas nebent tu ji istaisai ar papildai. Ir net tada patartina kazka palikti is to kas buvo kad tas kas rase jaustusi jog jo darbas nenuejo veltui.
Griezta atranka paprasciausia isvaikys visus ir moderatoriai gales patys viska rasyti.
 elektronika.lt wiki
PranešimasParašytas: 2014 01 01, 22:45 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
neveiks taip kaip tu noretum Smile
tu suplaki informacijos pateikejus del savo ego ar naudos, ir tokius kurie stengiasi del visu nesavanaudiskai. reikia butent atrinkt tik tuos, kur raso del visu. nesaliskai. nes tik ta informacija vertinga. pasalint nebutina, bet informacijos pirmumas turi but kazkaip filtruojamas. kaip jis tur but realizuotas, cia jau techninis labiau klausimas. gali but papildymai ar kaip tu siulai, komentarais pazymint del ko taisyta ir pan.
taip pat turi but idiegtas kopijavimas, kad pasalint lyderiavimo siekima kalbiniu pagrindu. sitas konkuravimas parasant ta pacia informacija skritingai kita kalba nieko neduoda bendra prasme. skaitai du kartus, o tegauni kazkokias neesmines informacines nuotrupas. pagal mane informacija turi kauptis, o ne keistis niuansais. aprasymas tiesiog turi darytis kuo ivairesnis, parodyt niuansu ivairove, o ne pasalint informacijos dali. jei kazkas kazkokiu klausimu pasikeite, tai ankstesne informacija tuo klausimu turi ne dingt istrinta, o tiesiog nueit i antra plana. pvz kaip pasenes pozuris ir pan.
ir viskas automatiskai turi but verciama i visas kalbas, jei tik kas nors paziuri ta klausima duodamas uzklausa i wiki. dabar meta, kad tokia kalba nieko neirasyta. as manau cia tiesiog kvaila, verst informacijos ieskotojus mokintis kitas kalbas Very Happy juk jie iesko informacijos. o ne pozurio i ta klausima kazkokios vienos tautos, pvz anglu interpretacines versijos Very Happy va jei sita isgyvendins - tai projektas nezlugs.
dar su saltiniu nuorodomis ten konkreti nesamone tame wiki Very Happy pagal mane vertinga yra perimt pati saltini. tiesiog jei kisama nuoroda, informacijos pateikejas turetu papildoma puslapi sukurt Very Happy dabar ikurineja nuorodas i informacijos pavadinima be turinio arba i mirusi saita Very Happy laika nurodo Very Happy. cia bereiksmis dalykas eiliniam narsytojui.
 elektronika.lt wiki
PranešimasParašytas: 2014 01 01, 23:26 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
p12
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
zamolskis rašo:
tu supratimo neturi kokia didziausia wiki problema.

wikipediją aktyviai redagavau gal porą metų, taigi su jo trūkumais gan gerai esu susipažinęs Smile

zamolskis rašo:
visu pirma moderatoriai visiskai nereiklingi tokiam projekte. butent moderavimas ir zlugdo wiki projekta. tarpiniu moderatoriu turi but atsisakyta.


Hmm, būsiu visai negerai išsireiškęs Smile Jei kalbėti apie wikipedijos projektą konkrečiai, tai ten kiekvienas yra moderatorius (administratoriai gali bendruomenės sprendimu trinti puslapius, baninti spamerius ir t.t.). Bėda ta, kad tie, kurie turi daug laisvo laiko, bendruomenėje įgauna daug įtakos ir jų nebelabai kas prižiūri (motyvacija -- jei jau nuėjo tiek daug, tai turbūt ką jis daro yra teisinga). Jei kas nors pradeda ginčytis, dažniausiai pralaimi, kadangi bendruomenė linkusi stoti įtakingų narių pusėn, o ir jie patys turi daug laiko. Gaunasi užburtas ratas, kurio rezultate visiškai tam tikroje srityje nesigaudantis vartotojas visai nesunkiai gali gadinti puslapių kokybę (dažniausiai -- atmesdamas gerus keitimus ir papildymus).

zamolskis rašo:
antras dalykas, galbut net svarbesnis, niekam nepatinka, kai jo ideta darba renkant informacija istrina belenkas. aisku informacijos verte yra svarbiau, bet jei norima pritraukt informacijos rinkejus - visiskas istrynimas kito darbo turi but panaikintas.


Pilnai sutinku, bet čia reikia turėti minty, kad net ir ištrynus informaciją, ji vis tiek lieka puslapio istorijoje. Teoriškai prastos informacijos ištrynimas yra teisingas sprendimas. Bet praktiškai medžiagos autorius būna įžeistas ir negrįžta savo keitimų pataisyti ir dėti jau geresnę versiją, kuri jau visiems patiks.

Galima tai spręsti trynimą leidžiant tik akivaizdaus spamo ar vandalizmo atvejais. Jei medžiagos gabaliukas atrodo visiškai nesąmoningas ir neteisingas -- t.y. jo taisymas pačiam pareikalautų daug laiko -- jį reiktų pirmiausia pažymėti (sakykim kita fono ar/ir teksto spalva) nurodant trūkumą. Ir tik jei praėjus savaitei ar dviem iš nieko jokių žinių nėra, gabaliuką galima trinti. Manau toks procesas nepaliktų įsižeidusių.

zamolskis rašo:
informacijos moderavimas turi but pakeistas reitingavimu. turi but reitinguojamas informacijos teisingumas. ir reitinguot turi galet visi. bet ne trint kaip dabar. nes projektas darytas informacijai rink, o ne rinkt ir vel trint Very Happy


Taip pat sutinku. Vienas pastebėjimas -- reitingavimas turi būti ne abstraktus "teisinga/neteisinga", "patinka/nepatinka", o konkretus -- kas tiksliai yra negerai su vienu paragrafu ar kitu.

zamolskis rašo:
o antras reitingavimo aspektas, kad issamesne informacija bet kokiu klausimu butu rodoma pirmumo teise. ta prasme isstumt jau esama informacija nebutu galima ja tiesiog istrinant - kaip dabar. ja galet pakeist turi tik issamesne.


Techninio sprendimo tam nėra. Reiktų moderatorių, kurie prižiūrėtų, kad trynimas nevyktų.

zamolskis rašo:
o del sriciu specialistu su moderavimo galimybemis, reikia ne rinkt "nusipelniusius", kuo uzsima wiki, o turi but specialisto uzsitarnavimo reitingas. jei tavo prirasyta informacija gerai reitinguojama, tai igauni teise keist informacija butent tik tuo klausimu be apribojimu. arba sakykim tavo reitingavimo itaka tuo klausimu automatiskai dideja.


Hmm, bet koks techninis apribojimas redaguoti medžiagą labai daug ką atstums. Net ir wikipedijoj nėra kažkokių "nusipelniusių", vidinės taisyklės galioja visiems vienodai. Tik dėl viršuje minėtų priežasčių atsiranda nemažai visą projektą gadinančių egoistų.

zamolskis rašo:
dar su saltiniu nuorodomis ten konkreti nesamone tame wiki Very Happy pagal mane vertinga yra perimt pati saltini. tiesiog jei kisama nuoroda, informacijos pateikejas turetu papildoma puslapi sukurt Very Happy dabar ikurineja nuorodas i informacijos pavadinima be turinio arba i mirusi saita Very Happy nurodo Very Happy. cia bereiksmis dalykas eiliniam narsytojui.


Perimti šaltinį beveik visada yra neįmanoma, kadangi kopijavimo teisių turėtojas tokiu atveju gali paduoti į teismą. O be nuorodos į šaltinį būtu sunku įrodyti, kad ką parašei ne pats sugalvojai Smile

zamolskis rašo:
kol nesutvarkys situ vaikisku ligu - tol wiki ir merdes.


Šiek tiek offtopic, bet wikimedia foundation pajamos auga dešimtimis procentų kasmet. Net pats nustebau:
2013: $48m
2012: $38m
2011: $24m
2010: $18m
...

Projektas tikrai nemirštantis Smile


Paskutinį kartą redagavo p12, 2014 01 01, 23:56. Redaguota 2 kartus(ų)
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie 1, 2, 3, 4  Toliau
 
Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai

FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama