|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 07, 19:08. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Schemų montažas, skaičiavimai, derinimas » Kalėdinis apšvietimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Kalėdinis apšvietimas |
Parašytas: 2013 11 18, 12:26 |
|
|
|
Sveiki, taigi galvoju reikia pradėti ruoštis kalėdom, turiu kelias idejas ką galima būtu pasidaryti, viena išjų: per kambarį nutiesti girlianda, mažus kiniškus šviestuvus, juose būtų led'ai. Mano projekto problema yra tokia, kad norėčiau jog tie ledai šviestu su efektais, pvz: kiekvienas led'as mirksėtu atsitiktine tvarka, visi ledai prigestų, tada vėl ušsidegtų, ar panašūs dalykai. Bet nežinau nė vienos schemos kuri galėtu veikti panašiai. Jei turėsite patarimu, prašau jų nesiūliti su mikrovaldikliais, nes apie juos aš nieko neišmanau (o gal pats laikas būtu jais susidomėti?). Ačiū už atsakymus. |
|
|
|
|
 |
Kalėdinis apšvietimas |
Parašytas: 2013 11 18, 12:38 |
|
|
|
Ne, šita man netinka, pirma aš neturiu LPT porto, antra su schema norėčiau valdyti led diodus ( negalingus). |
|
|
|
|
 |
Kalėdinis apšvietimas |
Parašytas: 2013 11 18, 14:03 |
|
|
|
Be mikrokontrolerio galima issiversti, bet schema is loginiu elementu bus cemodano dydzio ir surinkti ja kainuos kokia 10 kartu brangiau negu nupirkti gatava. Beje, koks idomumas gamintis tai ka uz kelis litus gali nusipirkti kiekvienoje parduotuveje. |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Kalėdinis apšvietimas |
Parašytas: 2013 11 18, 14:12 |
|
|
|
Treehop rašo: |
Sveiki, taigi galvoju reikia pradėti ruoštis kalėdom, turiu kelias idejas ką galima būtu pasidaryti, viena išjų: per kambarį nutiesti girlianda, mažus kiniškus šviestuvus, juose būtų led'ai. Mano projekto problema yra tokia, kad norėčiau jog tie ledai šviestu su efektais, pvz: kiekvienas led'as mirksėtu atsitiktine tvarka, visi ledai prigestų, tada vėl ušsidegtų, ar panašūs dalykai. Bet nežinau nė vienos schemos kuri galėtu veikti panašiai. Jei turėsite patarimu, prašau jų nesiūliti su mikrovaldikliais, nes apie juos aš nieko neišmanau (o gal pats laikas būtu jais susidomėti?). Ačiū už atsakymus. |
Į Googlę parašęs "christmas light circuit" ir paspaudęs "vaizdai" gausi melejoną schemų. |
|
|
|
|
 |
 |
Kalėdinis apšvietimas |
Parašytas: 2013 11 19, 20:17 |
|
|
|
Seniui Šalčiui nepatiks;
1.Norėjai ,kad kažkokie lediniai šviestuvai kabėtų palubėj ,o tai jau duodi suprast , kad jų galingumas bus didesnis nei schemoje vieno leduko.
2.Norėjai kažkokiu būdu valdyti ledus [su šia schema nieko neprivaldysi].
3.Paklausyk Gedimino patarimo, nusipirk turgelyje girliandą už 15lt. 150 ledų ,pakabink palubėje Seniui Šalčiui patiks, gausi daug dovanų  |
|
|
|
|
 |
Kalėdinis apšvietimas |
Parašytas: 2013 11 19, 22:55 |
|
|
|
Be mikrokontrolerio gausi paprasčiausia kinietišką mirksiuką |
|
|
|
|
 |
Kalėdinis apšvietimas |
Parašytas: 2013 11 20, 01:04 |
|
|
|
|
_________________ Nori būti laimingas visą gyvenimą - būk sąžiningas žmogus.
Tomas Fuleris |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 11 20, 13:16 |
|
|
|
[quote="Treehop"]Sveiki, taigi galvoju reikia pradėti ruoštis kalėdom, turiu kelias idejas ką galima būtu pasidaryti, viena išjų: per kambarį nutiesti girlianda, mažus kiniškus šviestuvus, juose būtų led'ai. Mano projekto problema yra tokia, kad norėčiau jog tie ledai šviestu su efektais, pvz: kiekvienas led'as mirksėtu atsitiktine tvarka, visi ledai prigestų, tada vėl ušsidegtų, ar panašūs dalykai. Bet nežinau nė vienos schemos kuri galėtu veikti panašiai. Jei turėsite patarimu, prašau jų nesiūliti su mikrovaldikliais, nes apie juos aš nieko neišmanau (o gal pats laikas būtu jais susidomėti?). Ačiū už atsakymus.[/quote]
http://forum.elektronika.lt/viewtopic.php?t=90408
pažiurėk čia gal Seniui Šalčiui kas ir patiks |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 11 22, 23:40 |
|
|
|
GINTARAS zim rašo: |
"Seniui Šalčiui" Šeip tai, pažiurėjau tavo nuoroda, kiek mačiau pati paskutinė schema yra pati lengviausia http://cxema.my1.ru/_pu/20/42210749.jpg bet problemos tame, kad ten naudojamos rusiškos detalės (nors jų gal ir rasčiau sandėliuke). Taigi, ar vietoi tranzistorių KT1356 galėčiau panaudoti 2N3904? Kaip suprantu čia naudojama mikroschema K176ИE8, kuo ją galėčiau pakeisti? Gal CD4017? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 11 23, 00:55 |
|
|
|
GINTARAS zim rašo: |
"Seniui Šalčiui" Šeip tai, pažiurėjau tavo nuoroda, kiek mačiau pati paskutinė schema yra pati lengviausia http://cxema.my1.ru/_pu/20/42210749.jpg bet problemos tame, kad ten naudojamos rusiškos detalės (nors jų gal ir rasčiau sandėliuke). Taigi, ar vietoi tranzistorių KT1356 galėčiau panaudoti 2N3904? Kaip suprantu čia naudojama mikroschema K176ИE8, kuo ją galėčiau pakeisti? Gal CD4017? |
CD4017A tiks,o tranzistoriai bet kokie n-p-n |
|
_________________ Nori būti laimingas visą gyvenimą - būk sąžiningas žmogus.
Tomas Fuleris |
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|