|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 01 12, 19:37. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Kompiuteriai, jų priedai, periferija » Pajungus router'į internetas neduoda pilno greičio
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Pajungus router'į internetas neduoda pilno greičio |
Parašytas: 2013 10 15, 22:22 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
| Beje, nieko nereikia imti ! Jei į routerio WAN lizdą nieko neįkiši, o interneto tiekėjo kabelį įkiši į LAN lizdą tai routeris pataps switchus vulgaris. ( lot. switchas paprastasis) |
Niekad taip nejungdavau. Pasijungus tokiu būdu intiko nerasta, bet jeigu gerai suprantu, reiktų kompui nurodyt IP adresą ir t.t.? tarp kitko, man ir WiFi reikalingas yra, o kaip bus su juo? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 10 15, 22:29 |
|
|
|
|
| dziundzis3 rašo: |
| Beje, nieko nereikia imti ! Jei į routerio WAN lizdą nieko neįkiši, o interneto tiekėjo kabelį įkiši į LAN lizdą tai routeris pataps switchus vulgaris. ( lot. switchas paprastasis) |
Niekad taip nejungdavau. Pasijungus tokiu būdu intiko nerasta, bet jeigu gerai suprantu, reiktų kompui nurodyt IP adresą ir t.t.? tarp kitko, man ir WiFi reikalingas yra, o kaip bus su juo? |
| Citata: |
| man ir WiFi reikalingas yra, o kaip bus su juo? |
tokiu jungimu greiciausia su juo bus NIEKAIP  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 10 15, 22:32 |
|
|
|
|
| dziundzis3 rašo: |
Pirmiausia taip jungdamas turi routeryje išjungti DHCP ir gal apskritai uždrausti WAN arba tiesiog įjungti "bridge" režimą. O tada jau jis patampa paprastu komutatoriumi. Taip padarius man pavyko keliuose routeriuose palikti veikiantį Wi Fi. Ar tai pavyks tavo routeryje aš nežinau. Bet tai jau rašiau - įjungus kaip komutatorių vienu metu keliuose kompuose naudotis internetu negalėsi.
Gal geriau įvaldyk va tokį daiktą http://routerboard.com/RB951G-2HnD |
|
Paskutinį kartą redagavo Evaldas_S, 2013 10 15, 22:34. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 10 15, 22:48 |
|
|
|
|
Techninėje kalboje kai kuriuos terminus naudojau ir naudosiu ne lietuviškus. "Kelvedis" man skamba taip pat idiotiškai kaip ir vaizduoklis, maigyklė, tvarkyklė, vielabraukis. |
Atsargiai,gali tekt paragaut valdiškos duonos.Čia matyt kai kas jos jau ir pakaštavojo... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 10 15, 23:10 |
|
|
|
|
| Blossom rašo: |
| Atsargiai,gali tekt paragaut valdiškos duonos.Čia matyt kai kas jos jau ir pakaštavojo... |
Kaip sakė rusų klasikas Rusijoje tik dvi bėdos - keliai ir durniai (tolko dve bedy- dorogi i duraki). Pas mus truputį geriau, keliai (lyginant su Rusija) neblogi, čia tik viena bėda - durniai. Durniai kurie renka durnius į seimą, po to tie durniai taip sureguliuoja, kad atsiranda tokios VLKK su nupezusiais marazmatikais priešakyje. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 10 15, 23:13 |
|
|
|
|
Techninėje kalboje kai kuriuos terminus naudojau ir naudosiu ne lietuviškus. "Kelvedis" man skamba taip pat idiotiškai kaip ir vaizduoklis, maigyklė, tvarkyklė, vielabraukis. |
Apie ką ir kalbu: dabar tik vienas kitas žodis idiotiškas... Kuo toliau, tuo jų daugiau.
Dar toliau ir žemės neturėsite, ne tik kalbos.
Ir nepastebėsite, kaip patys tapsite tik idiotais. Lietuvių jau nebebus.
Viskas susiję.
Atrodytų, tiek nedaug tereikia: nors kalbą išsaugoti. Ale kur tau! |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 10 15, 23:44 |
|
|
|
|
Kažkada ir aš apturėjau panašių nesąmonių su DI-604.
Įdomu, kad įjungiant/išjungiant port forward ir NAT tas routinimo greitis atsigaudavo.
Galiausiai įsidėjau DIR-655 ir perėjau prie gigabito LAN. Tik WAN liko 100Mbps. Bet visus tuos 100Mbps iš WAN ir traukia. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 10 16, 03:30 |
|
|
|
|
Cia kazkas isreiske nepasitenkinima tplinkais ir panasia piguva. Bet kam eiliniam vartotojui taskyti pinigus ant routerio 300+lt?
Turiu as ta pati 1043nd ir teorine 100mbit linija. Traukia kaip reikalas ir problemu nematau. Gal kada nors prisiruosiu ddwrt irasyti, sako geriau..
Man tik vienas nesuprantamas dalykas, kam namie 300mbit? Diskas bent speja tokiu greiciu siunciant irasinet?
p.s. visu tiekeju linijos name naujos. Perejau praktiskai per visus, tai kol kas skynet pigiausias, bet TEO kokybiskiausias. |
|
_________________ Kam man daug žinoti? Jei daugiau žinau, tai daugiau ir užmirštu. O jei mažiau žinau, tai mažiau užmirštu. O jei mažiau užmirštu, vadinasi daugiau žinau. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 10 16, 05:20 |
|
|
|
|
| Andriuha rašo: |
| Bet kam eiliniam vartotojui taskyti pinigus ant routerio 300+lt? |
Na aišku, kam valgyti sprandinės kepsnį jei galima maitintis kotletais iš nuskustos nuo kaulų mėsos....
| Citata: |
| Man tik vienas nesuprantamas dalykas, kam namie 300mbit? Diskas bent speja tokiu greiciu siunciant irasinet? |
Tuo tik parodei kaip tu nieko nesupranti nei apie bitus nei apie baitus. Nekalbant jau apie disko įrašymo greitį |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 10 16, 10:49 |
|
|
|
|
siaip kai per routeri buna tik vienas kompas, tai wan-lan linija faktiskai nestabdo. suletejimas prasideda, kai ijungi du kompus
ir jei jungsi per lan, ta bus ne swicas, o hubas. swicas yra sudiniau uz routeri, bet geriau uz huba.
jei nori tuos savo 300megabtu pasimt realiai, wan linija turi but gigabitine. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 10 16, 11:41 |
|
|
|
|
| Andriuha rašo: |
Cia kazkas isreiske nepasitenkinima tplinkais ir panasia piguva. Bet kam eiliniam vartotojui taskyti pinigus ant routerio 300+lt?
Turiu as ta pati 1043nd ir teorine 100mbit linija. Traukia kaip reikalas ir problemu nematau. |
Pats ir pasakei - traukia 100mbit. Taip, pagal procą http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd ir negali traukti pilnų 300mbit. Net ir Mikrotik pigesni modeliai kaži ar pilną greitį pasiektų. Turėjau seną mikrotik 750g modelį su 680mhz cpu ir routinant 100mbit ant laido, apkraudovo procą iki 50%. Dabar naudojuosi RB951G-2HnD su 600mhz ant wifi, irgi kažkas apie 40-50% routinant 100mbit. Taip, kad tau reikia routerio kaip minimum su 800mhz procu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2013 10 16, 15:06 |
|
|
|
|
| Na aišku, kam valgyti sprandinės kepsnį jei galima maitintis kotletais iš nuskustos nuo kaulų mėsos.... |
Tai va, todel perku pigesni mano poreikius tenkinanti routeri ir valgau sprandines kepsni, nei tie kurie uz paskutinius pinigus namie isirengia serverine kad grauzdami kotleta galetu filma minute greiciau parsisiust.
Tuo tik parodei kaip tu nieko nesupranti nei apie bitus nei apie baitus. Nekalbant jau apie disko įrašymo greitį |
Tu forume lankaisi ant kitu pavaryti, ar padeti kitiems zmonems? As tau panasu zinau kokia pas ji atgyvena ten stovi? Apie bitus zinau puikiai viska ir taip pat zinau, kad mano 5m senumo laptopu siunciant max greiciu budavo sudetinga naudotis.
| darksky rašo: |
Taip, kad tau reikia routerio kaip minimum su 800mhz procu. |
Nieko man nereikia, nes dabatinis pilnai atlieka savo funkcija
Tiesa, pries kokius 6 metus turejau paprasta routeri be pribumbasu is pigienu kuris tikrai negalejo tureti ispudingu parametru. Tempdavo praktiskai 100mbit ir dar pora kompu aptarnaudavo. Apie luzinejimus nebuvo net kalbos. Gaila kad po poros metu darbo pavargo.. |
|
_________________ Kam man daug žinoti? Jei daugiau žinau, tai daugiau ir užmirštu. O jei mažiau žinau, tai mažiau užmirštu. O jei mažiau užmirštu, vadinasi daugiau žinau. |
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|