|
Forumas » Elektronika žaliems » PCB gamyba
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
PCB gamyba |
Parašytas: 2013 09 26, 20:41 |
|
|
|
|
|
Ir nereikia to papildomo darbo. Siūlau su markeriu nubraižyti jei rankos nekreivos esminius elementus arba jungimą. Greita, paprasta ir nereikia jokių papildomų žaidimų. |
|
|
|
|
|
 |
PCB gamyba |
Parašytas: 2013 09 29, 20:19 |
|
|
|
|
| Na, jei schema didelė iš smulkių elementų tai gaunasi truputį keverzonė, o čia uždėjai patrynei ir viskas. Šiaip matosi, tik kiek prasčiau. |
|
_________________ Nėra geriau už IBM/Lenovo ThinkPad! |
|
|
|
 |
PCB gamyba |
Parašytas: 2013 09 29, 20:29 |
|
|
|
|
| Nemanau, kad tas dalykas yra labai svarbus savadarbėm plokštėm, kurios tikrai nebūna didelės ir ne tokiu dideliu detalių tankiu. Tai daugiau toks išbaigimo žingsnis nei reikalingumas bent jau mano požiūriu. |
|
|
|
|
|
 |
PCB gamyba |
Parašytas: 2013 09 30, 14:42 |
|
|
|
|
Dalinai sutinku, kad tai tiesiog išbaigimo žingsnis, bent jau daugeliu atvejų. Bet kadangi turiu pasidaręs porą maketinių AVR plokščių, dar visokiu prie jų jungiamų moduliukų (kuriuos galima modifikuoti) tai tas silkscreen'as ganėtinai geras dalykas. Nereikia kiekvieną kartą žiūrėt datasheet'o, kur koks portas, žinai kur kokia detalė moduliuke turi eit ir t.t.
O šiaip kokiam stiprintuvui, kurį surinkai, į dėžę ir pamiršai - aišku niekam nereikia. |
|
|
|
|
 |
PCB gamyba |
Parašytas: 2013 10 01, 13:42 |
|
|
|
|
Cia fotorezisto plokstes. |
|
|
|
|
|
 |
PCB gamyba |
Parašytas: 2013 10 01, 20:30 |
|
|
|
|
| Superi, ne tame esmė. Kalbam apie kitą pusę - silkscreen'o dėjimą. |
|
|
|
|
 |
 |
PCB gamyba |
Parašytas: 2013 10 01, 20:45 |
|
|
|
|
| *Ričardas rašo: |
| Bet kadangi turiu pasidaręs porą maketinių AVR plokščių, dar visokiu prie jų jungiamų moduliukų (kuriuos galima modifikuoti) tai tas silkscreen'as ganėtinai geras dalykas. |
Aš dėl to irgi sutikčiau visiškai. Tokiuose dalykuose tikrai praverčia.
| Citata: |
Nereikia kiekvieną kartą žiūrėt datasheet'o, kur koks portas, žinai kur kokia detalė moduliuke turi eit ir t.t.
O šiaip kokiam stiprintuvui, kurį surinkai, į dėžę ir pamiršai - aišku niekam nereikia. |
Būtent, mažiau to tikrinimosi, bet ir tada aš griebiu markerį ir susirašau tiesiai ant plokštės greitai ir paprastai.
| Citata: |
| Superi, ne tame esmė. Kalbam apie kitą pusę - silkscreen'o dėjimą. |
Su superiu problemos kaip visada, o jos visam gyvenimui. Taip jau yra ir nieko čia nepadarysi. Nebent ignoruosi kaip aš jį ignoruoju  |
|
|
|
|
|
 |
PCB gamyba |
Parašytas: 2013 10 01, 20:55 |
|
|
|
|
| O jei uzklituot dideli lipduka vietoj silkcreen ? |
|
|
|
|
|
 |
PCB gamyba |
Parašytas: 2013 10 02, 00:05 |
|
|
|
|
Matai, nenusišnekėjo Superis.
Galima skaidrią plėvelę su atspausdintu vaizdu dėt (tą pačią kurią naudoji skaidrei daryt UV metodu) toneriu į apačią kad nenusitrintų. Net klijuoti nereikia, jei elementai tankiai išdėlioti, tiesiog gręži kiaurai plokštę ir plėvelę, o tada elementai ją ir laiko, žinoma su smd jau kita kalba...
Kionig - aš kartais gal kiek pedantiškas būnu elektronikoje, o ir ranka mano kreiva, tai printinta gražiau.  |
|
|
|
|
 |
PCB gamyba |
Parašytas: 2013 10 02, 00:17 |
|
|
|
|