|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 26, 03:37. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » Multimetras My-64
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 02, 17:13 |
|
|
|
|
Matyt, niekas tokio reto modelio neturi... Internetas irgi
Teks pačiam jau kaip nors susirinkti.
Parodytumėt jo vidurių nuotrauką, nes jau darosi įdomu: kuo gi jis ten kitoks, nei visų  |
|
|
|
|
|
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 03, 14:08 |
|
|
|
|
| Valdulis rašo: |
Matyt, niekas tokio reto modelio neturi... Internetas irgi :)
Teks pačiam jau kaip nors susirinkti.
Parodytumėt jo vidurių nuotrauką, nes jau darosi įdomu: kuo gi jis ten kitoks, nei visų :roll: |
[img] http://nuotraukos123.weebly.com/
Bandau Jums siųsti 4 šio prietaiso nuotraukas.[/img] |
|
|
|
|
|
 |
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 03, 14:32 |
|
|
|
|
Matyt, niekas tokio reto modelio neturi... Internetas irgi  |
Aš tokį turiu. Tik, žinoma, spalvos kitokios, bet modelis tas pats.
Bet visa ši diskusija labai keista ir niekaip nesuprantu, kodėl būtent galai buvo pradėti ieškoti nuo buzzerio ir perjungiklio.
| Pasala rašo: |
| Dėl to buzerio tai nesvarbu, tik tiek, kad "dijodo matavimo režime" kai ką rodo, o kituose matavimų režimuose tik "nulius". Tai ir pradėjau ieškoti, kadangi tame matavimo režime pasijungia buzeris, o jisai neveikė... |
Va čia visiškai nieko nesupratau kas parašyta.
Klausimas, prieš buzzerio neveikimą testeris apskritai veikė? Įtampą, varžą gerai rodė? T.y. prieš visą tą grandiozinį išardymą ar veikė testeris?
Nes nenoriu spėlioti, kad jei "visur nulius rodo" panašu, kad bus pakepęs testeris. Taigi ar nieko su juo panašaus nebuvo? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 03, 15:40 |
|
|
|
|
| kionig rašo: |
| Matyt, niekas tokio reto modelio neturi... Internetas irgi :) |
Aš tokį turiu. Tik, žinoma, spalvos kitokios, bet modelis tas pats.
Bet visa ši diskusija labai keista ir niekaip nesuprantu, kodėl būtent galai buvo pradėti ieškoti nuo buzzerio ir perjungiklio.
| Dėl to buzerio tai nesvarbu, tik tiek, kad "dijodo matavimo režime" kai ką rodo, o kituose matavimų režimuose tik "nulius". Tai ir pradėjau ieškoti, kadangi tame matavimo režime pasijungia buzeris, o jisai neveikė... |
Va čia visiškai nieko nesupratau kas parašyta.
Klausimas, prieš buzzerio neveikimą testeris apskritai veikė? Įtampą, varžą gerai rodė? T.y. prieš visą tą grandiozinį išardymą ar veikė testeris?
Nes nenoriu spėlioti, kad jei "visur nulius rodo" panašu, kad bus pakepęs testeris. Taigi ar nieko su juo panašaus nebuvo? |
Negaliu pasakyti kaip jis veikė, bet gavęs jį pradėjau ieškoti gedimo. Būtent tik "dijodo matavimo režime" kai ką rodo, o kituose režimų matavimuose vien "O". Šitame matavimo režime turi veikti ir buzeris, bet jis neveikė. Todėl nuo jo ir pradėjau ieškoti gedimo. O dėl perjungiklio, tai vizualiai matosi, kad toliausiai nuo centro ( viršutinėje dalyje 1 ir 2) esančio kontaktų takelių montažinėje plokštėje, perjungiklio kontaktinės plokštelės nekomotuoja. Galite pažiūrėti mano nuotraukose kaip jos išdėstytos. Jeigu Jus turite tokį pat MY-64, prašyčiau (žinoma, jei galite) pažiūrėti kaip išdėstytos perjungiklyje Jūsų prietaise kontaktinės plokštelės. Ar jos taip pat išdėstytos kaip mano nurodytose nuotraukose ir pasidalinti informacija. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 03, 17:28 |
|
|
|
|
| Negaliu pasakyti kaip jis veikė, bet gavęs jį pradėjau ieškoti gedimo. |
Daiktas iš šroto gautas? Nežinoma daikto istorija?
| Citata: |
| Būtent tik "dijodo matavimo režime" kai ką rodo, o kituose režimų matavimuose vien "O". |
Tai, reiškiasi kažkas blogai apskritai, jei nieko nerodo kituose režimuose.
| Šitame matavimo režime turi veikti ir buzeris, bet jis neveikė. Todėl nuo jo ir pradėjau ieškoti gedimo. |
Keista, neįsitikinęs kitų režimų matavimo veikimu, pradedi taisyti nuo buzerio.
| Jeigu Jus turite tokį pat MY-64, prašyčiau (žinoma, jei galite) pažiūrėti kaip išdėstytos perjungiklyje Jūsų prietaise kontaktinės plokštelės. Ar jos taip pat išdėstytos kaip mano nurodytose nuotraukose ir pasidalinti informacija. |
Na modelis MY-64, bet truputi skiriasi nuo tavo turimo. Bet spėčiau, kad schematika bus išlaikyta ta pati, tik panaudotos kitos detalės ir pnš.
Padariau savojo foto, kaip pas mane yra. Nuotraukos didokos.
Nuėmus dangtelį:
Nuėmus rankenėlę:
Nuėmus visą perjungiklį:
Perjungiklis apverstas:
Žodžiu, nežinau kiek tau toks taisymo būdas padės  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 03, 21:42 |
|
|
|
|
Matyt, niekas tokio reto modelio neturi... Internetas irgi  |
Aš tokį turiu. Tik, žinoma, spalvos kitokios, bet modelis tas pats. |
Tai juk jau nuo pat pradžios buvo aišku, jog vien pagal modelio pavadinimą negalima spręsti nieko... Pas jį kažkokia reta modifikacija.
| Bet visa ši diskusija labai keista ir niekaip nesuprantu, kodėl būtent galai buvo pradėti ieškoti nuo buzzerio ir perjungiklio. |
Tas ir man iki šiol neaišku... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 03, 22:38 |
|
|
|
|
| Tai juk jau nuo pat pradžios buvo aišku, jog vien pagal modelio pavadinimą negalima spręsti nieko... Pas jį kažkokia reta modifikacija. |
Pasirodo, kad ne. Bet įdomumo dėlei pamėginome
| Bet visa ši diskusija labai keista ir niekaip nesuprantu, kodėl būtent galai buvo pradėti ieškoti nuo buzzerio ir perjungiklio. |
Tas ir man iki šiol neaišku... |
Man tai viena mintis, kad jau tas gautasis testeris buvo pakepęs arba koks brokas, kuris išpardavinėjamas papigiai, pvz kurių pilna Vilniaus Evitoje. Šiaip, ne kažin kas autoriui gausis nepradėjus to testerio schemos "reverse engineering'o", kas yra labai sudėtinga ir praktiškai neapsimoka.
Tie mastech'ai nėra tokie jau blogi, bet galima pasitaupyti naujam ir kokybiškesniam testeriui.
O, jei autorius turi laiko krapštytis, tai kodėl gi ne  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 04, 15:55 |
|
|
|
|
| Negaliu pasakyti kaip jis veikė, bet gavęs jį pradėjau ieškoti gedimo. |
Daiktas iš šroto gautas? Nežinoma daikto istorija? :)
| Būtent tik "dijodo matavimo režime" kai ką rodo, o kituose režimų matavimuose vien "O". |
Tai, reiškiasi kažkas blogai apskritai, jei nieko nerodo kituose režimuose.
| Šitame matavimo režime turi veikti ir buzeris, bet jis neveikė. Todėl nuo jo ir pradėjau ieškoti gedimo. |
Keista, neįsitikinęs kitų režimų matavimo veikimu, pradedi taisyti nuo buzerio. :D
| Jeigu Jus turite tokį pat MY-64, prašyčiau (žinoma, jei galite) pažiūrėti kaip išdėstytos perjungiklyje Jūsų prietaise kontaktinės plokštelės. Ar jos taip pat išdėstytos kaip mano nurodytose nuotraukose ir pasidalinti informacija. |
Na modelis MY-64, bet truputi skiriasi nuo tavo turimo. Bet spėčiau, kad schematika bus išlaikyta ta pati, tik panaudotos kitos detalės ir pnš.
Padariau savojo foto, kaip pas mane yra. Nuotraukos didokos.
Nuėmus dangtelį:
Nuėmus rankenėlę:
Nuėmus visą perjungiklį:
Perjungiklis apverstas:
Žodžiu, nežinau kiek tau toks taisymo būdas padės :) |
Ačiū Jums už nuotraukas ir pagalbą. Aš tikrai nežinau iš kur jis gautas. Man jį atidavė detalėms. Vizualiai neatrodo, kad jisai būtu sudegintas ar mechaniškai pažeistas, be to mano jau minėtame "dijodo" režime veikia, tad nutariau pabandyti jį suremontuoti . Kadangi neveikė buzeris, tad pirmiausia bandžiau pagal jį susiorientuoti schemoje, bet susiduriau su ASK, kurio tipo taip ir nepavyko išsiaiškinti. Jūsų atsiųstose nuotraukose matosi, kad perjugiklio kontaktinės plokštelės visiškai netaip sudėtos kaip pas mane. Nežinau, ar čia taip sudėjo prieš mane jį turėję, ar toks gamintojo sprendimas. Bandysiu taip sudėti kaip Jūsų nuotraukose. Matysiu kas gausis. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 04, 16:12 |
|
|
|
|
| viktorasss rašo: |
| http://technica-m.ru/objects/images/scheme/32.gif Gal schema padės rasti gedimą |
Ačiū Jums. Šita schemą senai radau, bet netinka jinai mano MY-64. Čia ASK ICL1706, o koks manajame negaliu isiaiškinti. |
|
|
|
|
|
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 04, 16:40 |
|
|
|
|
| viktorasss rašo: |
| http://forum.cxem.net/index.php?showtopic=118702 dar čia forume v ienas sutaisė |
Ačiū. Peržiūrėsiu. |
|
|
|
|
|
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 05, 10:39 |
|
|
|
|
| Tau dabar svarbiausia išsiaiškinti ar ADC pilnai funkcionuoja.Jei jis miręs tolesnis prietaiso remontas praranda pramę |
|
_________________ Nori būti laimingas visą gyvenimą - būk sąžiningas žmogus.
Tomas Fuleris |
|
|
|
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 05, 15:01 |
|
|
|
|
[quote="Zuperis"]Tau dabar svarbiausia išsiaiškinti ar ADC pilnai funkcionuoja.Jei jis miręs tolesnis prietaiso remontas praranda pramę[/quote
]
Sutinku su Jumis. Atrodo, kad ASK veikia, bet, kai nėra schemos, tai sudėtinga pilnutinai patikrinti. Visgi man rodos, kad ne taip išdėstytos kontaktinės plokštelės perjungiklyje. Dar kartą pridedu nuorodą į mano padarytas nuotraukas http://nuotraukos123.weebly.com/. Gal Jus turite dėl to kokių minčių? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 05, 18:41 |
|
|
|
|
| 1. Maitinimo įjungimo ir taško ekrane kontaktines plokšteles gali be jokios schemos rasti. 2. ASK nebūtinai veikia, jei rodo nulius. Tavo aprašytu atveju, tai diodo režime nieko nepajungus turėtų degti -1, sutrumpinus nulius, pajungus diodą reikiama kryptimi turi rodyti įtampos kritimą ant diodo milivoltais - nežinau ar pas tave veikė būtent taip. 3. Elektroniko įrankių komplekte turėtų būti ir padidinimo stiklas - gal ant to pasukamo režimų perjungėjo įžiūrėsi kur buvo tos kontaktinės plokštelės. 4. O jei jau labai reikia schemos - darai reverse enginering ir turėsi ją. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |