|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 20, 18:01. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Įvairūs » Ponai ir ponaičiai.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 13, 16:50 |
|
|
|
Sveiki gyvi elektronikos dinozaurai. Ar Jūs dar gyvi?
Skaitau, skaitau aš mūsų forumą (senai neberašau, nes ką aš galiu parduoti komerciniam forume), ir galvoju: ar tai tas kelias, kuriuo mes einame teisingas?
Pažiūrėkite, tik perka, parduoda. Jokios, techninės, beveik, informacijos. Ar Jums tai patinka. Man ne. Manau reikia kažką keisti.
Todėl siūlau komerciją iškelti iš forumo. Tegul tai būna atskiras skyrius. Kas norės pirkti, parduoti, ten bendraus. O mes gal tada ir apie omo dėsnį pakalbėsim.
Geros dienos visiems ELEKTRONŠČIKAMS. |
|
|
|
|
|
|
Re: Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 13, 17:22 |
|
|
|
Maksiukas rašo: |
Skaitau, skaitau aš mūsų forumą (senai neberašau, nes ką aš galiu parduoti komerciniam forume), ir galvoju: ar tai tas kelias, kuriuo mes einame teisingas?
Pažiūrėkite, tik perka, parduoda. Jokios, techninės, beveik, informacijos. Ar Jums tai patinka. Man ne. Manau reikia kažką keisti.
Todėl siūlau komerciją iškelti iš forumo. Tegul tai būna atskiras skyrius. Kas norės pirkti, parduoti, ten bendraus. O mes gal tada ir apie omo dėsnį pakalbėsim.
Įdomu kodėl tu manai, kad iškėlus komerciją atsiras daugiau kalbų apie omus ?
Kaip aš pastebėjau komercija užsiiminėja paprastai tie patys žmonės kurie forume nedalyvauja, o tie kurie dalyvauja forume mažai perka ir parduoda. Taigi panaikinus komerciją daugiau kalbų tikrai neatsiras.
Diskusijų daugiau atsirastų jei žmonės domėtųsi elektronika, deja didžiausią trafiką sudaro visiškai nesidominčių žmonių klausimai apie tai kaip prijunkti "stiprEką prie kAlonėlių" arba "kAlonėles prie stiprEko" |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2013 08 13, 17:45 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Įdomu kodėl tu manai, kad iškėlus komerciją atsiras daugiau kalbų apie omus ?
Kaip aš pastebėjau komercija užsiiminėja paprastai tie patys žmonės kurie forume nedalyvauja, o tie kurie dalyvauja forume mažai perka ir parduoda. Taigi panaikinus komerciją daugiau kalbų tikrai neatsiras.
Diskusijų daugiau atsirastų jei žmonės domėtųsi elektronika, deja didžiausią trafiką sudaro visiškai nesidominčių žmonių klausimai apie tai kaip prijunkti "stiprEką prie kAlonėlių" arba "kAlonėles prie stiprEko" |
Ir man atrodo, kad atsiras. Žiūrėk, neskaičius pora dienų, ir paspaudus peržiūrėti naujas temas, gauni penkis šešis puslapius. Ten tik perka, parduoda. Elektronika pasimeta tarp tų temų. Nevisi nori kapstytis. O ir forumo solidumas dingsta. Paskaityk elektroda.pl monitor.net Ten taip pat parduoda, bet tai netrukdo diskusijoms. |
|
|
|
|
|
|
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 13, 18:40 |
|
|
|
Lietuva per menkas krastas kad butu pakankamai dideli kiekis besidominciu elektronika ta pacia tema , o tie kam reikia susikalba privaciai. |
|
|
|
|
|
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 13, 18:44 |
|
|
|
Kaip evaldas kazkada ir minejo tikrus elektrokinus vos ne ant pirstu galima suskaiciuot :/ . Beto administrazija tikrai nieko nesiims, patikek... |
|
|
|
|
|
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 13, 19:05 |
|
|
|
Man taip pat nepatinka tokia padėtis, nors ir naršau forumą ne per Naujos temos forume, kur beveik vien tik nuorodos į naujausius prikimus-pardavimus, o įprastai. Beje, dar ir pasirenku temas paskelbusius vartotojus: kyborginių ar tokių, kokiais žmonės net šunų nepavadintų, neskaitau
Bet kad jau ir įprastose temose tas pats lenda... Štai, pvz., naujausia tema Garso aparatūroje, kur klausime jau iš kart prašymas nurodyti, ką pirkti! O juk tokiam neišaiškinsi, kad neverta bandyti perspjauti tas jo kolonėles...
Aš ne prieš komerciją. Bet manau, jog iš Naujų temų forume komercines dalis reikėtų išmesti/nenurodyti. O tokias temas, kurios ne į temą, šalinti iš kart! |
|
|
|
|
|
|
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 13, 20:02 |
|
|
|
Grynus komersantus siame forume irgi gali ant pirstu suskaiciuoti. Jei esi nusiteikes nieko nepirkti, tiesiog neskaitai ju uzvestu temu ir tiek. Kartais buna, kad nieko nezadi pirkti, bet akis uzkliuva ir nusiperki kokio nors visai naudingo slamstelio. Aisku butu gerai, kad komercija neuzgoztu pagrindines forumo paskirties, bet kazko labai tragisko tikrai nematau. Yra tokiu dalyviu, kurie nieko nepardavineja, bet pridergia pilna foruma. Manau, cia gerokai didesne problema negu komersantai. |
|
|
|
|
|
|
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 13, 20:02 |
|
|
|
Aš tai šį forumą skaitau tik 'Įvairūs' bei 'Parduoda' skiltis. kitose nesijaučiu patyręs, kartai tik iš dyko buvimo perbėgu. Ir kaip minėjo - dažniausiai kylantys klausimai, kaip pajungti kažką. Arba 'neveikia tas anas - ką daryti?'.
Bet pardavimų sritis nėra tokia nuodėminga. karts nuo karto kažkas įdomaus iškylą. tegu lieka. viena, ką vertą pakeisti, tai sugriežtinti pardavėjų kontrolę. pvz oldtimers.lt forume pardavinėti gali tik patvirtinę tapatybę..
O kad niekas nebešneka, nebegvildena elektronų, tai manau kita bėda. Neturi žmonės laiko ir noro dalintis. perverti dalyvių blogus, ir nėra ką skaityt. arba super sena, arba rodo, kaip plokštę ėsdina.
Bet va, senolių išmintis sako taip: nori kažką keisti - pradėk nuo savęs. Aš pats nuolat galvoju, va jei ką nors darysiu, tai būtinai dokumentuosiu.. bet padarau, ir nebenuforkinu, nebeužsirašau, ir lieka nepaminėta. o tuo pačiu, ir nepakomentuota.
taip kad, bet kuris atėjęs su 'tai ko jūs nesidalinat', tegu būna jau pasiruošęs. parodykit ką veikiat, aprašykit. bus tada ir forume veiksmo.
(pats naujausias toks judintojas buvo su mintimi kurti HackerSpace. sako, va, skolintų tą aną. ir tikisi, kad kiti irgi taip darys. tai manau raktas į sujudimą įmamomas tik iš antro galo. pirma darai, daliniesi, skolini. ir tik tada jau galima bandyti kitus judinti, skatinti ir drąsinti.)
p.s. vienintelis veikėjas, kurį užskaitau kaip besidalinantį yra Levas. |
|
|
|
|
|
|
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 13, 20:58 |
|
|
|
Zaria_klp rašo: |
Aš tai šį forumą skaitau tik 'Įvairūs' bei 'Parduoda' skiltis. kitose nesijaučiu patyręs, kartai tik iš dyko buvimo perbėgu. Ir kaip minėjo - dažniausiai kylantys klausimai, kaip pajungti kažką. Arba 'neveikia tas anas - ką daryti?'.
Bet pardavimų sritis nėra tokia nuodėminga. karts nuo karto kažkas įdomaus iškylą. tegu lieka. viena, ką vertą pakeisti, tai sugriežtinti pardavėjų kontrolę. pvz oldtimers.lt forume pardavinėti gali tik patvirtinę tapatybę..
O kad niekas nebešneka, nebegvildena elektronų, tai manau kita bėda. Neturi žmonės laiko ir noro dalintis. perverti dalyvių blogus, ir nėra ką skaityt. arba super sena, arba rodo, kaip plokštę ėsdina.
Bet va, senolių išmintis sako taip: nori kažką keisti - pradėk nuo savęs. Aš pats nuolat galvoju, va jei ką nors darysiu, tai būtinai dokumentuosiu.. bet padarau, ir nebenuforkinu, nebeužsirašau, ir lieka nepaminėta. o tuo pačiu, ir nepakomentuota.
taip kad, bet kuris atėjęs su 'tai ko jūs nesidalinat', tegu būna jau pasiruošęs. parodykit ką veikiat, aprašykit. bus tada ir forume veiksmo.
(pats naujausias toks judintojas buvo su mintimi kurti HackerSpace. sako, va, skolintų tą aną. ir tikisi, kad kiti irgi taip darys. tai manau raktas į sujudimą įmamomas tik iš antro galo. pirma darai, daliniesi, skolini. ir tik tada jau galima bandyti kitus judinti, skatinti ir drąsinti.)
p.s. vienintelis veikėjas, kurį užskaitau kaip besidalinantį yra Levas. |
Sakai dalintis. Nu taip aš irgi linkes dalintis. Bet tam reikia laiko. Tarkim kašką darai. Tai jei nori dalintis kaškuo turi skurt tam papyldomai laiko kad nufotkint ir pan. tai biškį trugdo nes kašką darydamas paprastai galvoji kaip čia viską geriau padaryt one nufotkint. Ir dar kas labiausiai nervina jei kašką ir aprašai tai kai susilauki kokio "gerulio" komentaro tai nebesinori daugiau aprašinėt. Nežinau koki motyvai tokių žmonių. Taigi jei vyksta toki dalykai tai peršasi logiška išvada kad tie kaškoki aprašinėjimai niekam nereikalingi. Ir tai yra tik laiko švaistymas.
Jau kaip buvo paminėta dalinimasis vyksta tarpusavį. Aš irgi taip darau. Niekada neatsisakau pakonsultuot jei kas prašo ir aš toi sritį galiu padėt. Kadangi ir mane pakonsultuoja. Ir nieko tame nematau blogo. O chamai ir liks chamais. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2013 08 13, 21:36 |
|
|
|
Sveiki gyvi elektronikos dinozaurai. |
Ei, ei, o kas pats būsi Mačiau nusiėmei savo beždžionišką atvaizdą su "ne tancuju"
Taip!
Citata: |
Skaitau, skaitau aš mūsų forumą (senai neberašau, nes ką aš galiu parduoti komerciniam forume), ir galvoju<..> |
Kuo susijęs rašymas su komercija ir dar forume? O, kur parašyta, kad forumas komercinis? Kas dabar galėtų išsilaikyti be komercijos?
ar tai tas kelias, kuriuo mes einame teisingas? |
O, pagal kurį kelią turėtume eiti? Ir kas turėtų vesti šią bandą į priekį?
Pažiūrėkite, tik perka, parduoda. |
Ar tikrai parduoda? Na gerai, kai kurie iš tikrųjų parduoda, o kita ir dar didžioji dalis yra pardavinėtojai, kurių skelbimai ištisus mėnesius keliojami į viršų arba vėl iš naujo.
Ir tikrai, peržiūriu skelbimus, gal kas ką nors naudingo pasiūlo ir kyla pagunda nusipirkti.
Bet ne vien tik skelbimus tematau portale, o dar daugiau karštų temų, kaip emigracija, darbas ir kiti socialiniai dalykai, dėl kurių kyla daugiausiai nesutarimų. Pvz neseniai aiškinosi daugelis kodėl kapitalizmas blogesnis nei komunizmas Aršūs debatai buvo.
Jokios, techninės, beveik, informacijos. |
O, kokios techninės informacijos trūksta? Bet užbėgant už akių ta techninė infromacija bus pasiskolinta iš rusų ar kitų internetų resursų.
Ar Jums tai patinka. Man ne. |
Tikrai, pakolkas nematau čia nieko katastrofiško labai jau
Manau reikia kažką keisti. |
Daug ką galima manyti, bet nė nenumanai, kiek tokių manytojų jau buvo. Jei netiki, atsiversk Pastabos ir pageidavimai skyrelį ir peversk visus 4 psl, bei perskaityk temų atraštes ir nustebsi, kad niekas iki šiol nepasikeitė
Todėl siūlau komerciją iškelti iš forumo. |
Ir manai, kad čia yra tas kelias kuriuo visi turėtume eiti? Jei taip manai, tai forumo jau seniausiai nebūtų likę ir neaišku iš ko jis turėtų būti išsilaikęs.
Tegul tai būna atskiras skyrius. Kas norės pirkti, parduoti, ten bendraus. |
Tai, kad pardavimų skyrius ir yra atskiras!
O mes gal tada ir apie omo dėsnį pakalbėsim. |
Ir manai, kažkam jis bus įdomus, kai įdomiau gi pasilazdavoti
Taip pat gero pavakario! |
|
|
|
|
|
|
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 13, 21:55 |
|
|
|
Kokia pasiūla, tokia ir paklausa. Išlenda kokia rimtesnė tema, suprantantys pakomentuoja, o autorius dingsta - ir baigiasi viskas. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2013 08 14, 09:14 |
|
|
|
Sveiki gyvi Ponai ir ponaičiai, elektronikos dinozaurai. Ar Jūs dar gyvi? |
- Jeigu nesikreipsime ir į paneles, tikrai lauks dinozaurų likimas..
|
|
|
|
|
|
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 14, 09:31 |
|
|
|
Oi, kaip syryt galva skauda autoriui.....Jis gal net nepamena, ka vakar cia leptelejo.... |
|
|
|
|
|
|
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 14, 10:21 |
|
|
|
sopkis rašo: |
suprantantys pakomentuoja, o autorius dingsta - ir baigiasi viskas. |
Būtu juokinga jei nebūtu liūdna . Tai tik viena iš daugelio tokių temų http://forum.elektronika.lt/viewtopic.php?t=97345&highlight= paskaityk šią temą ir atkreipk dėmesį į profesionalių elektronikų atsakymus naujokui. Naujokas neklausia kiek laiko užtruks jam pasidaryti kokį tai darbą, jis klausia kaip. Po tokių atsakymų dauguma dingtu . Reikia ne iškeldinti perku/parduodu, reikia naujos skilties . Pavadinimu gal : "išrinktieji, gudrieji , vunderkindai, profesonalai, atsiplėše nuo žemės ir t.t " Bei , manau , sąžininga būtu tokiems uždrausti lankytis temose "elektronika žaliems" . Nesuprantu, jei nenori padėti "žaliam" , tai kokio velnio ten iš vis lysti?? Pasirodyti savo išmanymą? Išsityčioti? Tam ir yra tokia skiltis, "elektronika žaliems" , TEN lankosi "žali" su savo , JUMS, durnai atrodančiais klausimais. ps. netaikau šio pasisakymo niekam konkrečiai, tai tik paprastas pastebėjimas. |
|
|
|
|
|
|
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 14, 10:36 |
|
|
|
jei tas "zaliasis" isivaizduoja kad kosmini laiva pagamins per savaitgali is seno televizoriaus reikia kad pirma nusileitu ant zemes.
o jei tikrai nori kazka daryti pirma turi ta nora normalia parodyti, nes niekam cia neidomu kurti shemas ir aiskinti vien tam kad tas naujokas pamated kad neiseis viska mestu ir eitu dirbti kitu darbu |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|