Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 04 12, 09:55. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Puslapis 1 iš 7 Pereiti prie 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Toliau
esu ganetinai zalias (lituot aisku moku ir pan), taciau tokio rimtesnio projektuko daryti neteko. Na o stroboskopo reikia. Vakar maciau, kaip zmogus buvo pasidares is keliu detalyciu: mikroschemos, keliu kondensatoriu, rezistoriu ir diodo. Na o toliau, viskas kaip visada: pliusas nuo babynos, mase nuo kebulo, tad kazkoki daikta (toks jausmas, lyg ant stooooro vinies butu prisukta storos vielos, tada ji suklijuota, numauta ir ispjautas gabaliukas, kad butu galima uzdet ta vielini cilindra ant zvaklaidzio, ir jis laikytusi) deda ant zvaklaidzio, veda automobili, ir diodas mirksi, kai pirmam cilindre skelia kibirksti. Deja, jam tas daiktas nesuveike (jo komentaras - niekas neveikia, kas pagaminama is penkiu detaliu ), taciau manau, kad del blogo pagaminimo: tas mazgas ant zvaklaidzio labai nepatikimai atrode.
Tataigi, man butu reikalinga schema. Gal as narsyt nemoku, gal kaip, bet vakar visa vakara ieskojau - randu tik mirksiukus I diskotekas. gal ten ir imanoma kazkaip ji perdaryti, bet neisivaizduoju kaip, tiek nemoku.
Gal kas esat dare, galetumet duoti schema, pagelbet? Aciuuu
Pirmas ir antras, kaip supratau, vienas ir taspats, na o, ar trecias pranasesnis uz juos? jei taip, tai kuom? tik tuom, kad daugiau diodu bus?
Taip, pirmasis – su aprašymu (tekstu), antrajame – tik plika schema.
Trečiojo pranašumas? Jokio! Tik tiek, kad daugiau šviesos... Pateikiau, kaip alternatyvą.
Gal, valduli, kaip atsidaves tam zmogus, nori man parasyt I skaipa ir paaiskint viska? rusiskai nekrimst. ir siaip, neaiskumu daug - specas neesu.
justas457
Nesu aš „atsidavęs“ švepliams išsamiai aiškinti Greičiau, priešingai.
Nesuprantu, kas čia neaiškaus: schemos elementus pažįsti (tikiuosi!), na, tai surink schemą, ir bandyk.
C1 = 68 pikofaradai,
C2 = 0,033 mikrofarado,
KT815 –> gali naudoti bet kurį.
KT315 –> tik KT315 (su bet kokia raide: G, I, Z),
561ЛЕ5 –> CD4001.
Rezistoriai su „K“ – kiloomai, be raidės – omai.
Vietoj <<указка>> gali naudoti šviesdijodį.
<<указка>> – „lazerinė rodyklė“; dėl to ir galingas sudėtinis tranzistorius išėjime.
Na, kol rašėt, susipirkau viską Ačiū abiem.
Taigi, evitoj senis mane aprėkė ir iškoliojo, kai paklausiau del tos lempos (norėjau dėt šviesos diodą). Sakė, kad reik nusipirkt iš kioskelio lazeriuką ir paleist jį dalim.
Tačiau tai tikrai manęs negundo.
Tęskit, jei galima, apie tą diodą. Ką reik modifikuot?
P.s. Ką reiškia skaičius 2 ant pirmos mikroschemos, ir 1 ant antros?
Na, kol rašėt, susipirkau viską Ačiū abiem.
Taigi, evitoj senis mane aprėkė ir iškoliojo, kai paklausiau del tos lempos (norėjau dėt šviesos diodą). Sakė, kad reik nusipirkt iš kioskelio lazeriuką ir paleist jį dalim.
Tačiau tai tikrai manęs negundo.
Tęskit, jei galima, apie tą diodą. Ką reik modifikuot?
P.s. Ką reiškia skaičius 2 ant pirmos mikroschemos, ir 1 ant antros?
Citata:
Ką reiškia skaičius 2 ant pirmos mikroschemos, ir 1 ant antros?
Loginiu elementu skaiciu.Sioje mikroschemoje ju yra keturi.Kiti DD1.3,D1.4 nepanaudoti,todel schemoje ju nera.Nepanaudotus ju isvadus(iejimus) reikia prijungti i GND o isejimus palikt neprijungtus,nes kitaip schema dirbs nekorektiskai
_________________ Nori būti laimingas visą gyvenimą - būk sąžiningas žmogus.
Tomas Fuleris