|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 14, 17:24. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » išlygintos įtampos kokybė
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
išlygintos įtampos kokybė |
Parašytas: 2006 04 03, 22:06 |
|
|
|
Kokiais būdais išlyginti kintamą tinklo įtampą, kad ji kuo mažiau skirtųsi nuo nuolatinės? Ta prasme kad neliktų visokių ten harmonikų ir pan.. Ar išvis įmanoma gauti analogą nuolatiniams maitinimo šaltiniams? Gal kokių labai gudrių schemų turit? Pasidalinkit.. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 04 03, 22:32 |
|
|
|
aš tai diodų tiltelis , ritė kundikai keli elektrolitiniai didelios talpos ir norėjau daryt elektrolizę, bet nevyko man tik susudrumstė vanduo tai reiškia, kad U buvo nelygi megisu su mikre jei rasu 220v |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 04 03, 22:36 |
|
|
|
Rule'S rašo: |
kokybiskas diodu tiltelis |
diodų tiltelis nepadės reiks kondikų droselio galingo dar elektrolitinių kondikų galingų ir tai dar nebus lygi kaip reikian pasiieškok lygintuvų schemų senose knygose ten jų šimtai |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 04 03, 22:50 |
|
|
|
Heksogenas rašo: |
aš tai diodų tiltelis , ritė kundikai keli elektrolitiniai didelios talpos ir norėjau daryt elektrolizę, bet nevyko man tik susudrumstė vanduo tai reiškia, kad U buvo nelygi megisu su mikre jei rasu 220v |
Elektrolizei tinka paprastas diodu tiltelis. Beje naudok pries tai trafa ir nebandyk kist islyginta 220V! Bandziau su 6V, nes toki trafa galingesni radau. Siaip kuo aukstesne itampa, tuo labiau vandeni kaitina. Geriausiai tam tinka akumas (as bent nebandziau, bet kai kas taip teigia). Ne viena litra vandenilio esu pasigamines, tik problema su jo saugojimu. Siaip jei procesas vyksta letai, druskos gali imesti i vandeni, bet nepamirsk kad ir srove isaugs.. O vat del deguonies tai sunkiau, nes jis labai aktyvus ir reaguoja aktyviai su aplinka, tai bent man tai nelabai ir pavyko daugiau jo prisigaminti... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 04 03, 22:55 |
|
|
|
Rule'S rašo: |
kokybiskas diodu tiltelis |
diodų tiltelis nepadės reiks kondikų droselio galingo dar elektrolitinių kondikų galingų ir tai dar nebus lygi kaip reikian pasiieškok lygintuvų schemų senose knygose ten jų šimtai |
Lengva tau pasakyti "paieskok"
del kokybes tai manau kad ir kompo maitblokis svaresne itampa duos uz senose knygose pateiktas schemas.
Esme ne kaip itampa islyginti, o kaip padaryti ja kokybiska.
Kiek zinau TV kmaitinimo blokuose dede ten lygiagreciai mazos talpos kondikus.. Bet tai tik dalinis problemos sprendimas.. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 04 03, 23:02 |
|
|
|
tai tu turi omenyje kad U būtų lygi kaip siųlas tada sunkiau kam tu ją naudosi???
ar daug vandenilio išgavai??? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 04 03, 23:19 |
|
|
|
tai tu turi omenyje kad U būtų lygi kaip siųlas tada sunkiau kam tu ją naudosi??? |
Butent. Nejau nera kokio efektyvesnio budo? Kaip ta 50Hz dazni panaikint efektyviai? Gal keisti i aukstadazne, paskui lygint... bent pariodai mazesni butu, ir kondikai lengviau kompensuotu pulsacijas..
Citata: |
nu tai ka reiskia daug? nu negaminu as vandenilio istisas paras
kazkada uzplauke buvo, tai pazaidziau truputi.. siaip per para nesunkiai manau 3 litrus galima pasigaminti... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 04 03, 23:22 |
|
|
|
BeveikElektronikas rašo: |
tai tu turi omenyje kad U būtų lygi kaip siųlas tada sunkiau kam tu ją naudosi??? |
Butent. Nejau nera kokio efektyvesnio budo? Kaip ta 50Hz dazni panaikint efektyviai? Gal keisti i aukstadazne, paskui lygint... bent pariodai mazesni butu, ir kondikai lengviau kompensuotu pulsacijas..
Citata: |
nu tai ka reiskia daug? nu negaminu as vandenilio istisas paras
kazkada uzplauke buvo, tai pazaidziau truputi.. siaip per para nesunkiai manau 3 litrus galima pasigaminti... |
per para tik 3l tik tiek man kokio 3lt per pusvalandy reik kitaip neapsimoka gaminti ir naudoti spr..... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 04 03, 23:31 |
|
|
|
per para tik 3l tik tiek man kokio 3lt per pusvalandy reik kitaip neapsimoka gaminti ir naudoti spr..... |
O kas tau draudzia pasigaminti 3l/0,5h? kaip ir minejau priklauso nuo tirpalo sudetes. Dek i vandeni tiek druskos, kol jau nebetirps, ir daryk kuo didesnius elektrodus (kad kuo didesnis elektrodu plotas liestusi su tirpalu). Imk keliolikos kilovatu trafa, ir pasigaminsi tuos 3litrus kad ir per minute
Beje truputi nuo temos jau nukrypom.... |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 04 04, 14:19 |
|
|
|
nea,remiantis grafikais nuolatines sroves ir kintamos ,nemanau kad yra imanoma gaut is kintamos nuolatine.isvis nelogiska.
reiketu tau paieskot tokiu lygintuvu,jei tokiu yra ,kurie is kintamos padaro nuolatine ))) |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 04 04, 15:37 |
|
|
|
lebronjames rašo: |
nea,remiantis grafikais nuolatines sroves ir kintamos ,nemanau kad yra imanoma gaut is kintamos nuolatine.isvis nelogiska.
reiketu tau paieskot tokiu lygintuvu,jei tokiu yra ,kurie is kintamos padaro nuolatine ))) |
Tu bent pats supratai, ka cia bandei pasakyti?
Esu pats kazkada zaides su elektrolizem ir pan. Zodziu is tinklo jungiau per diodu tilteli ir prikabinau 800µF kondensatoriu. Zinoma pulsacijos liko, bet nepastebejau, jog tai turetu kazkokios neigiamos itakos. Svarbiausia, kad srove teketu viena kryptimi. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 04 04, 16:59 |
|
|
|
Aidas rašo: |
Esu pats kazkada zaides su elektrolizem ir pan. Zodziu is tinklo jungiau per diodu tilteli ir prikabinau 800µF kondensatoriu. Zinoma pulsacijos liko, bet nepastebejau, jog tai turetu kazkokios neigiamos itakos. Svarbiausia, kad srove teketu viena kryptimi. |
Ei zmones baikit apie tas elektrolizes Kurkit nauja tema.. Klausimas buvo nuolatines itampos kokybe. Nesiruosiu as elektrolizem uzsiiminet... Man reikia siustuveli uzmaitinti, tik beda ta kad girdisi 50hz birbimas (ir labai stipriai) nors tu ka
Jungiau ir per kompo maitbloki, vistiek tas pats s..
P.S.: del elektrolizes, tai naudojau trafa skirta laboratoriniams per fizikos pamokas. Jis duoda 6V, apie 2A srove, o lyginimui pastatyti 2 diodai. Ir jokio konderio.. Ir viskas ciki gamindavosi... Aisku su kondiku ir 4 diodais manau greiciau procesas vyktu... bet tada dar mazas buvau ir kondika naudodavau tik kaip: ikisi i rozete, pakrauni paskui iskrauni i kokia duru rankena
to lebronjames:
cia kazka jau susimaisei berasydamas |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 04 04, 17:45 |
|
|
|
Geriausią kokybę gausi lygindamas trifazę įtampą. Kintamos ten apie 6% lieka, tai jei užkabinsi elektrolitą - geriau jau nebegali būti. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 04 04, 18:05 |
|
|
|
JonasK rašo: |
Geriausią kokybę gausi lygindamas trifazę įtampą. Kintamos ten apie 6% lieka, tai jei užkabinsi elektrolitą - geriau jau nebegali būti. |
Aciu. Kazkaip nepagalvojau Tik kad nera galimybes prieiti prie tos trifazes itampos
O kaip pvz del kintamos itampos vertimo nuolatine iprastiniais budais, tada islyginta versti i aukstadazne, jei reikia transformuoti ir vel islyginti? Tada jau bus ne 50hz o sakykim koks 5kHz. Juk tada dar labiau ji priartes prie nuolatines itampos.. Tik neaisku ar tokia pacia reiksme kokybes itakai turi sinusoide ir ta kintama aukstadazne itampa sukurta tiristoriu pagalba (nezinau kaip ji ten tiksliai vadinasi, impulsine or something...)
o gal kaip tik tik dar daugiau triuksmu atsiras...
Beje su ritem neiseitu suzaisti? Juk nuolatinei itampai induktyvumas mazas, o kintamai didelis... Gal dar kas kokiu ideju turit... |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|