|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 11, 16:47. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » multimero gedimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
multimero gedimas |
Parašytas: 2013 05 23, 16:10 |
|
|
|
sveiki, nusipirkau vakar multimnerą MASTECH 20-100 vakar normaliai veike visos funkcijos, o šiandien kai nusuki ant diodu tikrinimo funkcijos multimeras cypia o turėtu cypti tik tada kai diodas prmamuštas arba kai varža beveik lygi nuliui. tai ką man patartumėt daryti su multimeru? |
|
|
|
|
|
Re: multimero gedimas |
Parašytas: 2013 05 23, 16:14 |
|
|
|
Darukas rašo: |
sveiki, nusipirkau vakar multimnerą MASTECH 20-100 vakar normaliai veike visos funkcijos, o šiandien kai nusuki ant diodu tikrinimo funkcijos multimeras cypia o turėtu cypti tik tada kai diodas prmamuštas arba kai varža beveik lygi nuliui. tai ką man patartumėt daryti su multimeru? |
Gali pasidėt į lentyną. Bet protingi žmonės žino kas yra prekės garantija ir kaip tai veikia. Čia žinoma tuo atveju jei ne pats sugadinai. |
|
|
|
|
|
multimero gedimas |
Parašytas: 2013 05 23, 16:15 |
|
|
|
grazint pardavejui. Garantinis atvejis. |
|
|
|
|
|
multimero gedimas |
Parašytas: 2013 05 23, 17:27 |
|
|
|
prie to pacio turiu ir as klausima del multimetro. Modelis uni t ut60 (negarantinis).
Problema su temperaturos matavimu. Anksciau matavo gerai, dabar tik ijungus rodo pastovia temperatura,pvz pries pora dienu rode 25c kartais 28c, siandien rodo 22-23c . Kaitinant termopora niekas nesikeicia,termoporos varza 09.8 (su kitu pigiu testeriu) o matuojant su ut60 rodo +- ir panasia varza.
Gal minciu butu ar brangu toki gedima remontuot ? ar pigiau kita nusipirkt uz koki 100lt ,nes temperaturinis matavimas man reikalingas. |
|
|
|
|
|
|
multimero gedimas |
Parašytas: 2013 05 23, 17:50 |
|
|
|
deep rašo: |
prie to pacio turiu ir as klausima del multimetro. Modelis uni t ut60 (negarantinis).
Problema su temperaturos matavimu. Anksciau matavo gerai, dabar tik ijungus rodo pastovia temperatura,pvz pries pora dienu rode 25c kartais 28c, siandien rodo 22-23c . Kaitinant termopora niekas nesikeicia,termoporos varza 09.8 (su kitu pigiu testeriu) o matuojant su ut60 rodo +- ir panasia varza.
Gal minciu butu ar brangu toki gedima remontuot ? ar pigiau kita nusipirkt uz koki 100lt ,nes temperaturinis matavimas man reikalingas. |
Pas tave gal gedimas rimtesnis, taciau kai man nustojo veik termopora, as veliau supratau kad buvo nudeges keciamas 500mA saugiklis. Neveike kadangi termopora kisosi i ta pati isvada kaip ir mA matavimui, todel nebuvo kontakto.
Pakeiciau saugikli ir vel pradejo rodyt realias temperaturas.
Tai tokia mintis... |
|
|
|
|
|
|
multimero gedimas |
Parašytas: 2013 05 23, 18:01 |
|
|
|
Kadangi į aplinkos temperatūrą reaguoja, panašiau, kad kalta termopora, o ne multimetras.
Pamatavau savo termoporos varžą - 12,6Ω.
Termoporos išėjimo signalas - evj. Pabandyk pakaitint ir pažiūrėt įtampą su voltmetru ant 200mV . |
|
|
|
|
|
|
multimero gedimas |
Parašytas: 2013 05 23, 18:07 |
|
|
|
Termopros varža nesvarbi, termopora generuoja įtampą priklausomai nuo temperatūros. Va tik termoporoje nėra kam gesti, greičiausiai sugedo multimetro įėjimas skirtas termoporai prijungti. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2013 05 23, 19:13 |
|
|
|
multimero gedimas ¦ ...nusipirkau vakar multimnerą |
Gal, vis tik, ne multiMERAS, ne multiMNERAS, bet MULTIMETRAS
nusuki ant diodu tikrinimo funkcijos multimeras cypia... |
Prisimink, ar tik vakar nepamatavai įtampos tame režime...
Kita vertus, gal ne į tą režimą įjungęs bandai Evitos tinklapyje to Mastech MAS830 (20-100) paveiksliukas skiriasi nuo kito pardavėjo patalpinto paveiksliuko (būtent, diodų tikrinimo ir zumerio vietos), tad neaišku, koks Tavasis variantas. |
|
|
|
|
|
|
multimero gedimas |
Parašytas: 2013 05 23, 20:17 |
|
|
|
ddaarius rašo: |
Pas tave gal gedimas rimtesnis, taciau kai man nustojo veik termopora, as veliau supratau kad buvo nudeges keciamas 500mA saugiklis. Neveike kadangi termopora kisosi i ta pati isvada kaip ir mA matavimui, todel nebuvo kontakto.
Pakeiciau saugikli ir vel pradejo rodyt realias temperaturas.
Tai tokia mintis... |
aciu uz geras mintis, pasirodo saugiklis buvo 0.5A, isardziau,ziuriu ner kontakto,pabandymui vielutes paviniojau ,pajungiau termopora, ziuriu matuoja ir vel |
|
|
|
|
|
|
multimero gedimas |
Parašytas: 2013 05 23, 20:27 |
|
|
|
mano multimetras ( ačiū kad pataisei ) įtampos tikrai nematavau |
|
|
|
|
|
multimero gedimas |
Parašytas: 2013 05 23, 20:45 |
|
|
|
Na, nežinau... Cypti turėtų tik užtrumpinus gnybtus COM ir VΩmA.
Jeigu cypia net jų nesutrumpinus, tai gal kažkas į prietaiso vidų pateko, ir kažką trumpina.
Žinoma, jeigu tai ne Tavo kaltė, nešk atgal pardavėjui, te pakeičia. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2013 05 23, 20:49 |
|
|
|
sveiki, nusipirkau vakar multimnerą MASTECH 20-100 vakar normaliai veike visos funkcijos, o šiandien kai nusuki ant diodu tikrinimo funkcijos multimeras cypia |
Gal paprasčiausiai baterija nusibaigė. Manasis Mastech tokiu atveju visai iš proto išsikrausto.
Vakar iš laimės pusę dienos turbūt žaidei... |
|
|
|
|
|
multimero gedimas |
Parašytas: 2013 05 23, 21:17 |
|
|
|
kad vakar nedaug ką aš su juo dariau viena pcb patikrinau ar netrumpina kur nors netyčia ir viskas |
|
|
|
|
|
multimero gedimas |
Parašytas: 2013 05 23, 22:06 |
|
|
|
AR CYPIA PASTOVEI NUSTACIUS I TA PADETI ? PABANDYK PASUKIOT DAUGIAU KARTU I TA PACIA PADETI AR VISTIEK CYPIA.SORRY UZ DIDZIASIAS RAIDES KAZKAZ PC SUGEDO. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|