|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 10, 00:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Programinė įranga » Dėl dingusio disko.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
Dėl dingusio disko. |
Parašytas: 2013 05 20, 20:22 |
|
|
|
Sveiki turiu tokia problemėle kuri įviko su mano PC.
Turėjau 2 Diskus C: ir D:, bet kai su programa bandžiau perskirti C diską į dvi dalis tada manes prašė "restartuoti" PC beabejo aš taip padariau.
Po "restarto" mano kompiuteryje dingo D: diskas. Tad bandžiau nueiti į "Disko valymas" (Valdymo skydas → Administravimo įrankiai → Kompiuterio valdymas → Disko valymas). Ten pamačiau ,jog mano diskas visdar yra ,bet su juo negaliu nieko daryti. Aš bandžiau Keisti raidę iš * į D,H,E... Bet gaudavau tokį atsakymą.
Bandžiau išjunkti antivirusine programa "AVG" ir dar "restartuoti" PC.
Gal kas padėsit ,nes pats nelabai randu išeiti. Iš anksto dekoju. |
|
|
|
|
 |
Dėl dingusio disko. |
Parašytas: 2013 05 20, 21:01 |
|
|
|
Jei reikalinga jame informacija, blogai. Jei nieko jame reikalingo nėra, tai manau galima, net su instaliaciniu disku sutvarkyti, tik C disko neliesk. |
|
_________________ Panevėžys |
|
|
|
 |
Dėl dingusio disko. |
Parašytas: 2013 05 20, 21:10 |
|
|
|
O tai gal tik programa to disko nerodo ? Pazek My computer ka rodo. |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Dėl dingusio disko. |
Parašytas: 2013 05 20, 21:11 |
|
|
|
Petras21 rašo: |
Sveiki turiu tokia problemėle kuri įviko su mano PC.
Turėjau 2 Diskus C: ir D:, bet kai su programa bandžiau perskirti C diską į dvi dalis tada manes prašė "restartuoti" PC beabejo aš taip padariau.
Po "restarto" mano kompiuteryje dingo D: diskas. Tad bandžiau nueiti į "Disko valymas" (Valdymo skydas → Administravimo įrankiai → Kompiuterio valdymas → Disko valymas). Ten pamačiau ,jog mano diskas visdar yra ,bet su juo negaliu nieko daryti. Aš bandžiau Keisti raidę iš * į D,H,E... Bet gaudavau tokį atsakymą.
Bandžiau išjunkti antivirusine programa "AVG" ir dar "restartuoti" PC.
Gal kas padėsit ,nes pats nelabai randu išeiti. Iš anksto dekoju. |
Pirmiausia atsakyk ar D skirsnyje yra reikalinga info ar ne. Jei yra tai diską išimt iš kompiuterio, įdėt į kitą kompiuterį ir su Get data back ar kitomis panašiomis programomis pabandyti ištraukti info. Jei naudingos info nėra tai pasinaudoti Hirens boot CD priemonėmis ir atstatyti skirsnį (partition). Jei skirsnyje esanti info yra svarbi, o pats kaip suprantu niekad nieko panašaus nesi daręs tai nuoširdus patarimas - duok tiems, kas išmano. |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Dėl dingusio disko. |
Parašytas: 2013 05 20, 21:46 |
|
|
|
...Turėjau 2 Diskus C: ir D: |
Taigi, turėjai ne du diskus, bet du to pačio disko skirsnius (skaidinius).
bet kai su programa bandžiau perskirti C diską į dvi dalis .... |
Su kokia programa? Sistemos skirsnį tau negalėjo leisti skaidyti jokia iš vindausų aplinkos veikianti programa. |
|
|
|
|
 |
Dėl dingusio disko. |
Parašytas: 2013 05 20, 22:22 |
|
|
|
Citata: |
Sistemos skirsnį tau negalėjo leisti skaidyti jokia iš vindausų aplinkos veikianti programa. |
Veikiant windows'ams ne, bet programa atlikus nustatymus ir persikrovus kompiuteriui, prieš vėl užsikraunant win, diskas skeliamas, o OS paliekama pagal padarytus nustatymus. |
|
|
|
|
 |
Dėl dingusio disko. |
Parašytas: 2013 05 20, 22:38 |
|
|
|
vytautas55 rašo: |
...Veikiant windows'ams ne, bet programa atlikus nustatymus ir persikrovus kompiuteriui, prieš vėl užsikraunant win, diskas skeliamas, o OS paliekama pagal padarytus nustatymus. |
Klausimas išlieka: kokia tai programa?
Galiu dar pridurti: bet kokios skirsnių skaidymo programos neduoda šimtaprocentinės garantijos, jog viskas pavyks gerai, ir visuomet rekomenduoja pasidaryti atsargines kopijas. |
|
|
|
|
 |
 |
Dėl dingusio disko. |
Parašytas: 2013 05 20, 22:45 |
|
|
|
Valdulis rašo: |
...Veikiant windows'ams ne, bet programa atlikus nustatymus ir persikrovus kompiuteriui, prieš vėl užsikraunant win, diskas skeliamas, o OS paliekama pagal padarytus nustatymus. |
Klausimas išlieka: kokia tai programa?
Galiu dar pridurti: bet kokios skirsnių skaidymo programos neduoda šimtaprocentinės garantijos, jog viskas pavyks gerai, ir visuomet rekomenduoja pasidaryti atsargines kopijas. |
Kad ir EASEUS_Partition_Manager_Server_1.6.3_Portable, skeliant diską visada siūlo darytis kopiją, kas žino ar tau maitinimas nedings. |
|
|
|
|
 |
Dėl dingusio disko. |
Parašytas: 2013 05 20, 22:54 |
|
|
|
Šiaip, tai mane labiau domino, kokią šioje savo veikloje naudojo būtent autorius...  |
|
|
|
|
 |
Dėl dingusio disko. |
Parašytas: 2013 05 21, 15:15 |
|
|
|
super rašo: |
Mano kompiuteris nerodo D disko. |
|
|
|
|
 |
Dėl dingusio disko. |
Parašytas: 2013 05 21, 15:23 |
|
|
|
super rašo: |
Mano kompiuteris nerodo D disko. |
Tada pradėkim nuo kito galo, o kam tau to reikia?  |
|
|
|
|
 |
 |
Dėl dingusio disko. |
Parašytas: 2013 05 22, 07:29 |
|
|
|
o tiksliau tai būtų pradėjimas nuo pradžių.
windows disk management'as rodo, kad pagrindiniame diske yra skirsnis, nekonfigūruotas windows'uose. Jo vieta kaip tik tenai, kur windows galėjo turėti sukonfigūruotą tomą "D". Varijantų yra keletas:
1- tikrai aišku, kad diske nieko reikalingo nėra. Iš to paties diskų valdymo paleidi konfigūravimo dialogą ir turėsi tuščią švarų "D:" tomą
2- skirsnis buvo naudojamas kaip D: tomas sistemoje ir jame tebėra svarbūs duomenys. Tada pasileidi duomenų atstatymo įrankius ir atstatinėji reikalingus duomenis
3- skirsnį pasiėmė naudojimui kokia nors windows programa, kuri diskų konfigūraciją pakeitė taip, kad disko Windows disk management'as kaip konfigūruoto nemato. Reikia susigaudyti kas ir kaip su ta programa
4- skirsnis naudojamas kitos operacinės sistemos. Tada galima pasikrauti Linux, pasileisti GParted ir pasižiūrėti, kas ten per skirsnis, koks tipas, kokie atributai.
3 ir 4 punktai neįdomūs, jeigu tikrai žinoma, kad diske reikalingų įrašų nėra
5. disko aparatūrinis gedimas. išsigadino disko skirstymo lentelė ir štai tokios pasekmės. Pasekmės pataisomos tiek su GParted, tiek su fdisk'u - problemiška sritis paliekam neskirstyta. Windows standartinėje grafinėje aplinkoje tokios galimybės neduoda, o atvirkščiai - skatina diską laikyti nenaudotinu išvis.
6. Sumaišyti disko skirstymo būdai. Vis tiek reikia susigaudyti, ar yra diske reikalingų įrašų ar ne.
o ta abrakadabra apie rodinį tai puikus pavyzdys, kur pakliūva tautietis pasirinkęs tautinę windows kalbą. Abejoju, ar kas nors žino, apie ką tas skelbimas, nes tie, kurie nusimano nenaudoja lietuviškų windows'ų |
|
|
|
|
 |
 |
Dėl dingusio disko. |
Parašytas: 2013 05 22, 08:55 |
|
|
|
Gražiai parašei, išskyrus paskutinį sakinį...
Paaiškink man, lietuviui, kodėl tie, kurie nusimano, nenaudoja lietuviškų windows'ų? Ar tik ne todėl, jog, kaip beždžionės, yra išmokę tik esančias_tam_tikrose_vietose ir/arba tam_tikrai-atrodančias piktogramas (ar komandų pavadinimus, kurių prasmės nei velnio nesupranta) spaudyt..?.  |
|
|
|
|
 |
 |
Dėl dingusio disko. |
Parašytas: 2013 05 22, 22:07 |
|
|
|
a1girdas rašo: |
o ta abrakadabra apie rodinį tai puikus pavyzdys, kur pakliūva tautietis pasirinkęs tautinę windows kalbą. Abejoju, ar kas nors žino, apie ką tas skelbimas, nes tie, kurie nusimano nenaudoja lietuviškų windows'ų |
Tai kad atvirksciai,tie kas nenusimano naudoja anglu kalba,nes gi pilnas intikas paaiskinimu vien tik anglu kalba,tad nelabai gi gali suprast anas ka ir kada spaust kai pabyra lietuviski win su visiskai kitais ikonkiu ir aplanku uzvadinimais...Gerai kai zmones mokinasi kitu kalbu,bet kai tai tampa bezdzioniavimu...Nera daugiau ir apie tai ka kalbet.
P.S. sios temos neseku ir neskaitau atsiliepimu i sia zinute...jei ka!
Blin,ziuriu parasiau beveik ta pati ka ir auksciau parases kolega,bet tiek to... |
|
|
|
|
 |
 |
Dėl dingusio disko. |
Parašytas: 2013 05 27, 19:58 |
|
|
|