|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 21, 15:54. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Energetika ir elektrotechnika » duju kolonele vandeniui ruost, ar apsimoka?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
duju kolonele vandeniui ruost, ar apsimoka? |
Parašytas: 2013 05 07, 18:23 |
|
|
|
reikia nusprest ar imt duju kolonele ar paprasta boilery ir naudot elektra vandeniui sildyt
kaskaip nerandu kad kaskas diskutuotu kiek 2-3 asmenu seimai uztenka duju baliono .
arba kaip mazdaug paskaiciuot ar man elektros ir duju man daugiau isdegins (pinige verte) |
|
_________________ persimeciau y fotografija
astuoni63447du88 |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 05 07, 19:31 |
|
|
|
jei turi įvadą el. trifazes 5-7kw tai statyk pratekantį el.šildytuvą,kitu atžvilgiu dujinį pratekančio vandens ,pvz "Junkers WR14 " jei ten gamtinės dujos,nors yra ir skystintom dujom žiklioriai komplekte lyg(šiaip aptarnaujanti firma pagal prietaisus nustato reikalingus parametrus)..
Del boilerio,-tai ilgai kaitina kol prišyla,ir pastoviai elektrą naudoja,bet užtat tik 2,5kw naudoja....jei vonioj nesiprausi kas vakarą-nu gal pakaks...
žiurint kokio patogumo reik,pagal tai ir galimybes renkiesi..
jei pigiai ,-tai gali ir ant laužo kibire šildyt...  |
|
_________________ Jau laikas keist ką nors... |
|
|
|
 |
 |
Re: duju kolonele vandeniui ruost, ar apsimoka? |
Parašytas: 2013 05 07, 20:52 |
|
|
|
aprioris rašo: |
reikia nusprest ar imt duju kolonele ar paprasta boilery ir naudot elektra vandeniui sildyt
kaskaip nerandu kad kaskas diskutuotu kiek 2-3 asmenu seimai uztenka duju baliono .
arba kaip mazdaug paskaiciuot ar man elektros ir duju man daugiau isdegins (pinige verte) |
Nėra čia ką svarstyt, dujų kolonėlė daug brangesnė, įrengimas, priežiūra irgi.
Suskystintos dujos irgi ne taip mažai kainuoja.
Jei pasiimsi gerą elektrinį boilerį Drazice ar pan. o ne kokį pigų fuflo tai ir džiaugsiesi juo ilgai ir elektros nesunaudosi labai daug. Jei yra dviejų tarifų elektra tai imi kiek gali didesnės talpos, naktį kaitini, o dieną naudoji vandenį. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 05 07, 21:47 |
|
|
|
TomasK rašo: |
Manau tikrai geras MOMENTINIS elektrinis boileris labiau apsimoka. |
Jei turi 20 kW elektros įvadą tada galbūt, bet tik nesvaikit prašau, kad su 5...7kW MOMENTINIU sušildysit vandenį tiek, kad po dušu nusiprausti. Kas netikit ir mėginsit ginčytis prisiminkit mokyklinę fiziką ir pasiskaičiuokit.
http://www.math24.lt/lenteles,savitoji-siluma.html
Kaip matot vanduo yra toks daiktas kuriam sušildyti reikia daugiausia energijos. Todėl reikia arba daug laiko arba daug kilovatų. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 05 07, 22:02 |
|
|
|
Iš praktikos:
Propano-butano šildymas praktiškai tolygus elektriniam šildymui.
Aš esu susidūręs tik su propano-butano šildymu ir karštu vandeniu, bet tai taikoma, ir tik karštam vandeniui.
Propano-butano minusai:
1.Pastovi smarvė
2.Balionų revizavimas (keitimas)
3.Nepilnai išdegęs balionas
Dujinės kolonėlės privalumai:
1.Momentinė
Dujinės kolonėlės trukumai:
Trukumai išvardinti aukščiau
plius pagrindinis trūkumas: užkalkėjimas |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 05 07, 22:30 |
|
|
|
Kalkėjimo niekaip neišvengsi, tokia jau ta chemija.. Jei vanduo kietas niekur nedingsi laiks nuo laika reikia valyti..
O dėl dujų jei reik balioną tampyti iš daugiabučio ar kur kitur ilgesniu amršrutu užpildymui tai po metų spjausi viską ir pasakysi, kad stuburo išvarža brangesnis daiktas.. O kur dar važiavimas pildymas..
momentinio pliusas kiek reikia tiek gauni šilto vandens, gal energetiškai taip nesišvaisto, nes boileris juk netenka šilumos.. Gali šildyti kelias paras, o jo nelabai ir naudosi.. Jei elektros planas dienos ir nakties tai galima išlošti..
Kiti būna indams įsirengia momentinį.. O boilerį pasijungi tuomet, kai nori po dušu, tik jau reik pasiplanuoti.. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 05 08, 06:15 |
|
|
|
tai nejau niekas nepasakys ar to baliono man menesiui gali uztekt ar ne
Nes dokumentacijoj raso kad ima 3 m3 per valanda. |
|
astuoni63447du88 |
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 05 08, 06:22 |
|
|
|
tai nejau niekas nepasakys ar to baliono man menesiui gali uztekt ar ne |
Nemanau, kad kas iš patirties pasakys, nes nemanau, kad kas nors tokią nesąmonę naudoja vandeniui šildyti. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 05 08, 08:30 |
|
|
|
samone nesamone.juk tokie stovi mobiliuose nameliuose
o ten zmones nuo duju balionu jungiasi. |
|
astuoni63447du88 |
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 05 08, 09:36 |
|
|
|
tai nejau niekas nepasakys ar to baliono man menesiui gali uztekt ar ne
Nes dokumentacijoj raso kad ima 3 m3 per valanda. |
3m^3 per valanda - gal gamtines dujos.
24kW galingumo kolonele, naudos iki 1m^3 suskystintu duju per valanda.
1kg suskystintu duju pavirtes i garine faze uzima apie 0,45 m^3 |
|
|
|
|
 |
 |
už dujas |
Parašytas: 2013 05 08, 12:49 |
|
|
|
mėnesiui dviems žmonėms 80kg propano-butano baliono per akis užtenka ir maistui gaminti, ne vien praustis ir indus plauti.
Baliono po vieną neverta gabenti. Galima sau leisti prašmatnumą cackintis su dviem balionais iš karto, taigi dviem reisais per laiptus apsirūpini keturiais balionais - nesišvaistant visam bjauriam nepravažiuojamam žiemos sezonui užtenka. Rankomis tąsyti balionus visiškas absurdas. Nesvarbu, kad ir neatrodo sunku - stuburas deformuosis ir bus išvarža. Tam reikia įsigyti ratukus (dviems balionams). Į teisingą automobilį, t.y. ne į sedaną, keturi balionai (po 80kg) pasikrauna be vargo.
Daugiabučiuose draudžiama leisti naudotis balionais, taipogi draudžiama juos gabenti liftais.
Balionų pildymas nėra didelė bėda. Siūlau pasidomėti, kaip degalinėje per adapterį prisipildyt ir degiklius prisitaikyt (arba tiesiog gerą automatinį reduktorių). Nereikės nei iš automobilio iškrovinėti.
Dujų smarvė tai toks pats privalumas kaip ir elekrinio kokio įrenginio svilimo smarvė - vaizdžiai ryškiai praneša apie gedimą. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 05 08, 23:54 |
|
|
|
As naudoju Drazice OKC160 boileri, senesnio modelio, man jis tarnauja apie 12 metu,ir kaitinu ji gamtinemis dujomis nuo katilo.
Tai va,nuo katilo jis uzkaista iki 60 C mazdaug per 1 val. t. y. sumoku apie 2.09lt. Jo el. galingumas yra apie 2 KW, nuo el. tinklo jis kaista apie 5-6 val.
Rezultatas akivaizdus-elektra brangiau,ir kas blogiausia - ilgiau.
Apie kaitinima suskystintomis dujomis neturiu nuomones
 |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 05 09, 06:54 |
|
|
|