|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 10, 01:51. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Reikia elektronikų pagalbos !!!
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Reikia elektronikų pagalbos !!! |
Parašytas: 2013 04 06, 14:39 |
|
|
|
|
| https://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_component Pasiskaityk apie elektronikos komponentu tipus, ka jie daro, ismok naudotis testeriu, apie stiprintuvu montaza pasiskaityk. Tavo vietoje pasieskociau kito projekto pradziai. Nors schema nera sudetinga, bet pcb brezinio nemaciau. Bus tau paprasciau su jau su pabraizyta pcb (tik reiks ismokti pasigaminti pcb). |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 04 06, 16:46 |
|
|
|
|
| darksky rašo: |
| ...bet pcb brezinio nemaciau. /.../ reiks ismokti pasigaminti pcb). |
O ar ne paprasčiau būtų, jeigu naujokui elektronikoje nesikeiktum visokiais pcb, o sakytum paprastai, lietuviškai: spausdintinio montavimo plokštė (arba tiesiog montavimo plokštė)
Kita vertus, naujokams verčiau pradėti montuoti maketinėse plokštėse, o ne iš kart bandyti daryti atrodančius fabričnai... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 04 06, 20:44 |
|
|
|
|
| Rokunas rašo: |
nu aš iš tikro domiuosi ir idomu man bet nelabai randu kur ta teorija pasiskaityt, ir man dar tik 15 metu  |
Na ir kas ? Man irgi penkiolika, bet skaitydamas forumą sužinojau labai daug dalykų ir nereikėjo klausinėt kas per komponentas ir ką jis daro.. Dabar netgi labai smagu fizikos pamokose sėdėt, kai apie Omo dėsnį aiškina, kai pats labai daug dalykų internete sužinojęs gali įv. schemas surinkinėt vargo nematydamas. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 04 06, 21:22 |
|
|
|
|
| Citata: |
| Na ir kas ? Man irgi penkiolika, bet skaitydamas forumą sužinojau labai daug dalykų ir nereikėjo klausinėt kas per komponentas ir ką jis daro.. Dabar netgi labai smagu fizikos pamokose sėdėt, kai apie Omo dėsnį aiškina, kai pats labai daug dalykų internete sužinojęs gali įv. schemas surinkinėt vargo nematydamas. |
šaunuolis |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 04 07, 00:42 |
|
|
|
|
Šaunuolis tai šaunuolis, pritariu ir aš, bet man tiesiog man yra įdomiau pačiam bandyt padaryti ir taip net įdomiau nei prisikaičius elektektronikos biblijų, todėl ir klausiu kokių detalių reikia, kad galėčiau nusipirkti ir bandyti sumeistrauti sau stiprintuvą, jau esu susikonstravęs VU metrą, kuris veikia puikiai , taigi, patirties šiek tiek turiu, įrankuis irgi, noro bile kiek... tai eisiu daryt artimiausiu metu  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 04 07, 21:37 |
|
|
|
|
| Rokunas rašo: |
aš tik pagalbos paprašiau  |
Pasakysiu tau , cia nesitikek pagalbos jie netuokie zmones cia visi profai sedi ir lazdavoja del menkiausio ne tokio zodzio. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 04 07, 22:01 |
|
|
|
|
Na ne visi jau profai čia sedi tai tikrai yra ir pradedančiu. Šeip kazkur buvo raše kad pradet nuo paprastesniu schemu kurios tau pigiau kainuos jei kas sudegs ar pan be to paprasciau bus surinkt.. Del to kad kabinejasi forumiečiai tai normalu jiem labiau patyrusiem kiti klausimai/ prašymai atrodo juokingi. Beto juk mes lietuviai turetume lietuviskai rasyt  |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2013 04 07, 23:31 |
|
|
|
|
| Valdulis rašo: |
O ar ne paprasčiau būtų, jeigu naujokui elektronikoje nesikeiktum visokiais pcb, o sakytum paprastai, lietuviškai: spausdintinio montavimo plokštė (arba tiesiog montavimo plokštė)
Kita vertus, naujokams verčiau pradėti montuoti maketinėse plokštėse, o ne iš kart bandyti daryti atrodančius fabričnai... |
Gudresnis naujokas iskart keliautu i google ir issiaikintu kas yra pcb. Po to ieskotu kaip gaminama pcb, vistiek kazkada pravers, jei jau domesis elektronika. Koks nors Destyn ateitu cia ir klaustu, o kas yra pcb ir kaip ji gaminama. Po to aisku dejuotu, kad cia sedi profai ir lazdavojasi is jo klausimu (dievazi dar kad jo klausimai butu rislus ir suprantami zmonems). Pcb pasiuliau kad, netycia nesumaisytu mikroschemos koju. Nors velgi viskas priklauso ant kiek gudrus bus. Jei ismoks skaityti datasheet, tada taip - su montavimo plokste paprasciau. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 04 07, 23:41 |
|
|
|
|
ok.. vieno nesupratau.. turi schemą. ant jos nupeištos detalės.. koks dar klausimas kyla kokių tų detalių reikia? Priedo detalių sarašas tam straipsny net yra parašytas.. O kita vertus gausi sarašą nusipirksi/susirinksi tas detales, bet jei nežinai kaip jos atrodo, tai kaip tu ką prie ko jungsi..?
Marš tik pagrindų bent paskaityt |
|
_________________ Bandau praplėst žinias |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 04 08, 00:29 |
|
|
|
|
| Valdulis rašo: |
... |
Gudresnis naujokas iskart keliautu i google ir issiaikintu kas yra pcb. Po to ieskotu kaip gaminama pcb, vistiek kazkada pravers, jei jau domesis elektronika. Koks nors Destyn ateitu cia ir klaustu, o kas yra pcb ir kaip ji gaminama. Po to aisku dejuotu, kad cia sedi profai ir lazdavojasi is jo klausimu (dievazi dar kad jo klausimai butu rislus ir suprantami zmonems). Pcb pasiuliau kad, netycia nesumaisytu mikroschemos koju. Nors velgi viskas priklauso ant kiek gudrus bus. Jei ismoks skaityti datasheet, tada taip - su montavimo plokste paprasciau. |
Matau, jog net nesivarginai suvokti mano komentaro esmės...
Gudresnis naujokai iš kart eina į paiešką, o ne į skyrelį Elektronika žaliems... |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |