|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 10, 07:12. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » vu metras (svieos muzika)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
vu metras (svieos muzika) |
Parašytas: 2013 02 10, 16:05 |
|
|
|
|
| tomas2427 rašo: |
sveiki visi. padariau as viska pagal sita schema, tik va beda kad tik davus maitinima is karto uzsidega visi led. signalas isvis nepajungtas. 12v duodu-visi dega.
P.S. tik dabar pasdebejau, kad parduotuveje dave LM3915N. Gal but tai gali itakoti? |
O jeigu užtrumpini iėjimą vistiek visi dega? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 02 10, 23:29 |
|
|
|
|
manau uztrumpinus isvis niekas neturetu degti, ne tik sitoje schemoje bet apskritai... gal klystu
o siaip tai nepirma darba lituoju, zalias dar bet ne ant tiek kad jau visai. nu ryt reikes viska patikrinti. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 02 10, 23:54 |
|
|
|
|
manau uztrumpinus isvis niekas neturetu degti, ne tik sitoje schemoje bet apskritai... gal klystu
o siaip tai nepirma darba lituoju, zalias dar bet ne ant tiek kad jau visai. nu ryt reikes viska patikrinti. |
Aš dariau pagal tą schemą ir iš karto viskas puikiai. Sakau, ieškok klaidų savo montaže. |
|
_________________ Džiaugiuosi tuo, ką turiu! |
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 02 11, 23:06 |
|
|
|
|
Tikiuosi nepagalvojai kad siūlau užtrumpint maitinimą  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 02 26, 23:09 |
|
|
|
|
| xumot rašo: |
Aš dariau pagal tą schemą ir iš karto viskas puikiai. Sakau, ieškok klaidų savo montaže. |
pagaliau radau laiko prisest. nebuvo jokiu klaidu montaze, tiesiog kol nepujingi signalo tol ir dega visi led'ai. davus signala veikia kaip priklauso.
dabar tik kita klausimas, kaip nuosekliai sujungti dar led'u?
ur uzteks antrai lm3915 viska atkartot, tik signalo pliusa per varza paleist? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 03 05, 18:20 |
|
|
|
|
| xumot rašo: |
pagaliau radau laiko prisest. nebuvo jokiu klaidu montaze, tiesiog kol nepujingi signalo tol ir dega visi led'ai. davus signala veikia kaip priklauso.
dabar tik kita klausimas, kaip nuosekliai sujungti dar led'u?
ur uzteks antrai lm3915 viska atkartot, tik signalo pliusa per varza paleist? |
Todel ir siuliau užtrumpint įėjimą, ir butų užgesę tie ledai, nes prijungus prie šaltinio, šaltinio išėjimo varža šuntuoja iėjimą. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Re: vu metras (svieos muzika) |
Parašytas: 2013 03 05, 21:22 |
|
|
|
|
Gali argumentuotai pasakyti kodėl nesamonė? 5 voltai dar ir per daug. Man puikiai veikė nuo telefono celės. 3,7V
Va kas yra nesamonė tai led srovę ribojančios varžos. nes pati mikroschama jau riboja srovę.
Keista kai duodi nuorodą į datasheeta o pats jo nebūni skaitęs  |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Re: vu metras (svieos muzika) |
Parašytas: 2013 03 08, 15:07 |
|
|
|
|
| Babajuss rašo: |
Gali argumentuotai pasakyti kodėl nesamonė? 5 voltai dar ir per daug. Man puikiai veikė nuo telefono celės. 3,7V
Va kas yra nesamonė tai led srovę ribojančios varžos. nes pati mikroschama jau riboja srovę.
Keista kai duodi nuorodą į datasheeta o pats jo nebūni skaitęs  |
Babajau, žinok visokių yra ''ekspertų'', kurie neskaitę patys moko kitus...
Aš kiek atsimenu LM3915 Dirba nuo 3V.
O varžos kiekvienam ledui kai buna kai kur tai išvis nuprotėjimas.
Maitinant didesne įtampa ją, tiesiog reikia dėti vieną bendrą varžą visiems LED, kad neperkaistų mikroschema. Va taip paprastai. Tai tiek. Viskas yra datasheete, bet kaip nieks nesugeba paskaityt aš nesuprantu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 03 08, 20:09 |
|
|
|
|
|
_________________ Nori būti laimingas visą gyvenimą - būk sąžiningas žmogus.
Tomas Fuleris |
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 03 30, 16:30 |
|
|
|
|
kokią schema galit pasiūlyti dviejų kanalų garso lygio indikatoriui sukonstruoti, turint tik vieną LM3915 mikrę ? , noriu pritaikyt TDA8560Q garso stiprintuvui  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 03 30, 17:09 |
|
|
|
|
| virgiuks rašo: |
kokią schema galit pasiūlyti dviejų kanalų garso lygio indikatoriui sukonstruoti, turint tik vieną LM3915 mikrę ? , noriu pritaikyt TDA8560Q garso stiprintuvui  |
Neįmanoma, dviem kanalams prireiks dviejų LM3915. |
|
_________________ Džiaugiuosi tuo, ką turiu! |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |