|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 15, 11:28. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Reikia schemos varikliukio apsukom reguliuoti ?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Reikia schemos varikliukio apsukom reguliuoti ? |
Parašytas: 2013 01 31, 16:37 |
|
|
|
Sveiki, reikia kuo paprastesnės schemos pasigaminti, siuvimo mašinos varikliuko greičiui reguliuoti, ~220 , 120W . Mastau , kad turėtų būti potenciometras, reguliuojantis jautrumą ar laiką per kurį tolygiai pasiekia max. apsukas ir mygtukas reguliuotų įjungimą išjungimą. Gal kas ką esat matę panašaus? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 01 31, 16:59 |
|
|
|
naudok paprasta "dimmeri" (lempos sviesumo regulitoriu) tik vietoje lempos junk varikli.
jei nori reguliatoriaus su grecio stablizacija taitikrai nebus paprasta shema. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 01 31, 17:15 |
|
|
|
O jis nesudegs , man rodos čia reikėtų kažko rimtesnio, stabilizacija nebūtina. Kaip čia pavadinus, reikia tolygiai kad greitėtų nerautų iš vietos kaip paprastai pajungus. Nes paprastai, ten sudėti angliukai disko formos, kaip dešimt centų ir jų kokia 30 ir jie kuo arčiau liečiasi kai spaudi tuo greičiau sukasi, bet jie sulimpa kibirkščiuoja kaista žiauriai ir labai greit tas tolygumas dingsta... Noriu šitą reikalą kaip nors elektroniškai išspręsti. Gali būti ir kokia nors sudėtingesnė schemutė.... |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2013 01 31, 17:52 |
|
|
|
rolas rašo: |
O jis nesudegs , man rodos čia reikėtų kažko rimtesnio, stabilizacija nebūtina. Kaip čia pavadinus, reikia tolygiai kad greitėtų nerautų iš vietos kaip paprastai pajungus. Nes paprastai, ten sudėti angliukai disko formos, kaip dešimt centų ir jų kokia 30 ir jie kuo arčiau liečiasi kai spaudi tuo greičiau sukasi, bet jie sulimpa kibirkščiuoja kaista žiauriai ir labai greit tas tolygumas dingsta... Noriu šitą reikalą kaip nors elektroniškai išspręsti. Gali būti ir kokia nors sudėtingesnė schemutė.... |
Nuėjau į turgų ir nupirkau elektroninį reguliatorių (pedalą). Naudotą. Nepamenu gal 5 Lt mokėjau... kol kas dar neprijungiau, nes kol kas dar ir anglinis reguliatorius pakankami gerai veikia.
Schemučių pilna rusų internete būtent skirtų siuvimo mašinoms ir kitiems elektriniams instrumentams. paprasčiausias dimeris skirtas šviesai reguliuot čia tikrai netiks dėl to galit būt visiškai ramūs.
Schemą turėti yra viena, bet sunkiausia bus pagaminti mechaninę dalį kur pedalo paspaudimas perduodamas potenciometrui.
Nueik į turgų ir nusipirk sūkius reguliuojantį mygtuką elektriniam gręžtuvui, tai nereikės daryt elektronikos, o ir mechaninę dalį padaryt bus paprasčiau. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 01 31, 18:33 |
|
|
|
Tikrai reguliatoriu nuo greztuvo dar geresnis varisntas, ten be to ir nesunku prerdaryti i pedala, tereikes vietoje to anglinio ikisti.
nors manau dimmeris irgi cia pilnai tinka, nebent gali prireikti siokios tokios modifikacijos dimeri suntuojant RC grandine. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 01 31, 19:01 |
|
|
|
pritariu visiems, kad patarė eiti į turgų ir pirkti elektroninį reglerį. Aš irgi taip padariau, o tas senoviškas, su spaudžiamu angliuku ir karbolitiniu korpusu- tai tikras š--das. Gali remontuoti jį, bet tai labai trumpam laikui. Kai pakeičiau į simistorinį, baigėsi visi vargai |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 01 31, 19:39 |
|
|
|
vidas.k rašo: |
pritariu visiems, kad patarė eiti į turgų ir pirkti elektroninį reglerį. Aš irgi taip padariau, o tas senoviškas, su spaudžiamu angliuku ir karbolitiniu korpusu- tai tikras š--das. Gali remontuoti jį, bet tai labai trumpam laikui. Kai pakeičiau į simistorinį, baigėsi visi vargai |
Regleris ,čia kažkos žargonas ,turi mintyje tą apsukų reguliuotoją drielėse? , kaip tu ten pritaikiai , gal gali plačiau ?... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 01 31, 20:09 |
|
|
|
Citata: |
Nuėjau į turgų ir nupirkau elektroninį reguliatorių (pedalą). Naudotą. Nepamenu gal 5 Lt mokėjau... kol kas dar neprijungiau, nes kol kas dar ir anglinis reguliatorius pakankami gerai veikia.
Schemučių pilna rusų internete būtent skirtų siuvimo mašinoms ir kitiems elektriniams instrumentams. paprasčiausias dimeris skirtas šviesai reguliuot čia tikrai netiks dėl to galit būt visiškai ramūs.
Schemą turėti yra viena, bet sunkiausia bus pagaminti mechaninę dalį kur pedalo paspaudimas perduodamas potenciometrui.
Nueik į turgų ir nusipirk sūkius reguliuojantį mygtuką elektriniam gręžtuvui, tai nereikės daryt elektronikos, o ir mechaninę dalį padaryt bus paprasčiau. |
Gali įmest nuorodą... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 01 31, 21:22 |
|
|
|
vidas.k rašo: |
Kokią nuorodą- sakau, eik į turgų, ne į nuorodą. Pedalas, skirtas siuvimo mašinoms.Ne tarybinis, ne senoviškas. apie 5 litus kainuoja |
Aš Kaunietis tik Aleksoto turgų žinau 5 litai?... , aš kokia 10 nupirkčiau , gal foto turi , kaip iš vidaus atrodo ??? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 01 31, 22:16 |
|
|
|
rolas rašo: |
Aš Kaunietis tik Aleksoto turgų žinau 5 litai?... , aš kokia 10 nupirkčiau , gal foto turi , kaip iš vidaus atrodo ??? |
Kuo toliau tuo keistesni tavo klausimai. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 01 31, 23:12 |
|
|
|
Valdulis rašo: |
Kažkaip abejoju, jog už 5 litus gausi tokį reguliatorių... Nebent, mechaninę dalį |
Na, bet aš tai gavau Nesakau, kad ten bet kada nueini ir nusiperki, reikia sulaukt momento.
Neįsivaizduojat kiek ten visko priveža iš Europos šiukšlynų. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 01 31, 23:34 |
|
|
|
[quote="Evaldas_S"]
Valdulis rašo: |
Kažkaip abejoju, jog už 5 litus gausi tokį reguliatorių... Nebent, mechaninę dalį |
Na, bet aš tai gavau Nesakau, kad ten bet kada nueini ir nusiperki, reikia sulaukt momento.
Neįsivaizduojat kiek ten visko priveža iš Europos šiukšlynų.[/qute/]
Tu truputi maishai (rashau per plansheta nera lt ) As noriu rast sprendima, bet man netinka toks variantas , kad tu pritaikiai kazka is kazkur... Suprantu kad pigiai ,bet jei reikia per trumpa laika tokiu 4 - 6 .... Todel ir klausimai tokie keisti... |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |