Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2024 03 28, 12:36. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Optika, skaitmeninė fotografija » naktinio matymo ziuronai
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
 
  
Puslapis 45
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 naktinio matymo ziuronai
PranešimasParašytas: 2013 01 22, 14:11 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sauroman1
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Kaip manote ar būtų įmanoma pagaminti namų sąlygomis naktinio matymo prietaiso "širdį" - vaizdo intensyvinimo vamzdį? Pasižiūrėjau kaip jis veikia ir mechanizmas neatrodo sudėtingas. Nebūtų sunku surinkti turint reikalingas dalis ir šiek tiek kūrybinio mąstymo net egzotiškus naktinio matymo prietaisus su 2,3 kartos VIV. Pagrindinės šio vamzdžio dalys yra vakuminėje kameroje sumontuotas fotokatodas, mikrokanalinė plokštė ir fosforinis ekranas.
http://www.youtube.com/watch?v=PVOjNNK_-gQ


[1] Objektyvas [2] fotokatodas [3] mikrokanalinė plokštė [4] aukštos įtampos maitinimo šaltinis [5] fosforinis ekranas [6] Okuliaras [7] vaizdo intensyvinimo vamzdis

Fotokatodas tai yra stiklo plokštė padengta tam tikrų metalu (priklausomai kokiam šviesos spektrui matyti naudojama), III kartos naktinio matymo prietaisai turi galio arsenido danga. Šį medžiaga yra labai jautri IR spinduliams. 3 kartos NMP tokie jautrus, kad leidžia aiškiai matyti beveik visiškoje tamsoje vien tik nuo žvaidžių apšvietimo ir net uždrausta naudoti civiliams.

Sudėtingiausia dalis, tačiau didelis pasiekimas NMP jautrumui padidinti yra mikronalinės plokštės panaudojimas, kurios naudojamos 2 ir 3 kartos pritaisuose. Kiek skaičiau tai yra stiklo korys su metaline danga - plokštės paviršiai padengti laidininkais. Vienoje pusėje MKP yra anodas, o kitoje katodas. Jie yra pajungti prie prie aukštos įtampos maitinimo šaltinio (1000V). Kai elektronai iš fotokatodo patenką į MKP jie kelis kartus padauginami. Vamzdeliai išdėstyti tam tikru kampu, kad tie elektronai atsitrenktų į jų sieneles, atmušama dar daugiau elektronų ir taip vyksta kelis kartus. Galiausiai "lavina" elektronų išmetama ant fosforinio ekrano.

Ekranas kuriame galiausiai matome vaizdą irgi yra stiklo plokštė padengta liumeniscensine medžiaga. Dažniausiai naudojamas P43 tipo fosforas kadangi greitai užgęsta ir ryškiausiai šviečia žaliajame šviesos spektre, kuriam žmogaus akis jautriausia.

Viskas kita yra korpusas su lešiais. Priekyje užtektų įstatyti vieną išgaubtą lešį ar kokį objektyvą, o kitame gale okuliarą. Tik reikia sugalvoti kaip apversti aukštyn kojom vaizdą.
Reikalingas medžiagas galima rasti parduotuvėje ar tiesiog pasirausti namuose. Va tik daugiausiai sunkūmų iškylą su mikronaline plokšte. Bet galima eksperimentuoti su medžiagomis ir problemas išspręsti kūrybiškai mąstant.
 naktinio matymo ziuronai
PranešimasParašytas: 2013 01 22, 20:06 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
nu sakykim taip, jei tu mnmuose sugebesi pagaminti toki "kori" is plonu stikliniu vamzdeliu tai viska kita teorikais pagaminti galima.

reikes tik vakumines pompos kur pasiekia beveik abosliutu vakuma ir kazkokiu cmemikalu fotokatodui ir vamzdeliu vidaus metalizavimui.

ta vamzdeliu kori galima ismesti ji pakeiciamt ipatingai plonu aliuminio sluoksniu padengtu ant liuminoforo, kuris praleidzia elektronus bet nepraleidzia sviesos.
jautrumas bus blogesnis bet vistiek veiks.

toks sviesos stiprintuvas kainuoja apie 2000$ per ebay, tai galima agalvotukas pigiau ar paciam suskurti visa vakumine laboratorija ar nusipirkti
 naktinio matymo ziuronai
PranešimasParašytas: 2013 01 29, 13:22 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sauroman1
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Pasidomėjau kiek kainuoja to mikrokanalinės plokštės. 25mm skermens su 8um skylutėmis kainuoja 135 JAV dolerių, o su dar smulkesnėmis 6um 175 dolerius. Žymiai pigiau, bet vis tiek brangu.

Realiai mane domina ne silpnesnis nei 2, 3 kartos naktinio prietaisas galintis veikti nuo žvaigdžių apšvietimo. Visi kiti prietaisai ne tokie jautrus ir reikalauja papildomo apšvietimo, nebent to nereikia terminėms ir teraherco kameroms. 3 kartos NMP tokie jautrus tamsoje, kad net yra uždrausti naudoti paprastiems civiliams. Bet ir nebūtų įperkami, aiškų jei būtų didesnė paklauso prietaisai atpigtų - nėra jie sudėtingesnį už paprastą skaitmeninę kamerą.
Taigi čia be mikrokanalinės plokštės kokybiško vaizdo sustiprinimo neišeis gauti.
 naktinio matymo ziuronai
PranešimasParašytas: 2013 01 29, 13:38 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sauroman1
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Panašų, kad mikronalinės plokštės veikia dynodo principu. Kai elektronai iš fotokatodo trenkiasi į paviršių padengtą medžiaga, kuri turi antrinės elektronų emisijos savybių. Taigi vietoj mažo elektronų kiekio atmušama dar daugiau elektronų. Vamzdelyje tai pakartojus daugybe kartų susidaro elektronų "lavina" kuri priverčia fosforą ryškiai švytėti.

Kiek skaičiau "korio" struktūros paviršiai padengiami nikelio ar chromo metalo sluoksniu. Tiesa nežinau ar anodas ir katodas yra sujungti, tai yra ar pačių vamzdelių vidus yra metalizuotas. Metalizuojama didelę varža turinčiu metalu, todėl matyt ir dengia nikeliu. Įdomu ar suveiktų anglis?

Priedo vamzdelių paviršiams reikia suteikti antrinės elektronų emisijos savybes. Nežinau kokias medžiagas naudoja MKP, tikriausiai kaip ir dinoduose naudojamos šarminių metalų druskos, pavyzdžiui magnio oksidas.
 naktinio matymo ziuronai
PranešimasParašytas: 2013 01 29, 15:22 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Kokiu budu tu ta vamzdeliu matrica pagaminti plauoji, o tas padengimas tai dar labai tolimas dalykas.
ir baisiai domu kaip tu pavrisiu padengtum anglimi , padengti metalu zymiai paprasciau.
beje dar idomiau kaip apsisaugosi kad sustiprinta sviesa nepatektu atgal i fotokatoda?

be


Citata:
. 3 kartos NMP tokie jautrus tamsoje, kad net yra uždrausti naudoti paprastiems civiliams.

ir kodel jau jie turetu buti uzdrausti?

Citata:
Taigi čia be mikrokanalinės plokštės kokybiško vaizdo sustiprinimo neišeis gauti.

galima ir kitais budais ta gauti tik prietaisas nebus toks kompaktiskas.
 naktinio matymo ziuronai
PranešimasParašytas: 2013 01 29, 19:27 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sauroman1
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Galima panaudoti tai ką jau sukūrė gamta. Aš pastebėjau, kad kai kurios parazitinių medžių grybų rūšys turi gan smulkia korio vazmdelių struktūrą skirta apsaugoti ir išmesti sporas - dar vadinama vamzdelinių himenoforu.
Evoliucija padarė tuos vamzdelius labai tiesius ir jie išdėstyti lygiagrečiai. Struktūra kieta kaip medis, bet lengva apdirbti.
Iš tokius kokius radau grybų vamzdelių skermuo gali būti net 0.05mm, o gal net mažesnis kitose. Aiškų stikliniai turi dar smulkesnius. Bet labai aukštos raiškos čia nereikia ir beje net 3 kartos NVP turi nedidelia raiška dėl iškraipymų.
Štai pirma eksperimentinė plokštė:


Šita pagaminau netvarkingai, kai kur yra užsikimšusių vamzdelių. Jei norima suteikti jai laidumą užtenka karbonizuoti - prapūsti su karštų oru ar kaip kitaip pakaitinti. Beje juose natūraliai jau bus šarminių metalų ir galima papildomai pridėti. Anglis net dar labiau varžo elektrą nei nikelis.

Šviesa iš fluorescensinio ekrano negalės patekti į fotokatodą, nes mikro kanalai išdėstyti 8 laipsniu kampu, yra ilgi, anglis labai blogai atspindi šviesą ir net jei jį patektų ką jį padarys jai? Labiau reikia baimintis, kad ją kuo mažiau apgadintų jonai, todėl jų veikimo laikas ir yra 1000val, o su specialių ekranu 10000val.
 naktinio matymo ziuronai
PranešimasParašytas: 2013 01 29, 19:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sauroman1
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Digix rašo:

ir kodel jau jie turetu buti uzdrausti?

Nežinau kaip Lietuvoje, bet per radijo pokalbių laidas specialistas kalbėjo, kad III kartos prietaisai uždrausti naudoti civiliams JAV kai kuriose valstijose. Priežastys tam gali būti visokios, tarkim kad nepažeisti privatumo. Bet vis tiek tik vienetai gali sau leisti tokius brangius prietaisus. Su šiais prietaisais galima lengvai pamatyti NSO ir kitas anomalijas todėl juos taip ir mėgsta ufologai.
http://www.youtube.com/watch?v=4utTbJ6b-Tg

Citata:

galima ir kitais budais ta gauti tik prietaisas nebus toks kompaktiskas.


Kalbant apie patogius ir kokybiškus infraraudonuosius naktinio matymo prietaisus verta naudoti tik Gen 2 ir 3. Tiesa galima konvertuoti šviesos spektrą, kurio yra daug ir nakti. Terminės kameros tai gali, bet jos astronomiškai kainuoja ir turi mažą raišką.
Naujį teraherco sensoriai leistų matyti ne net šilumą, bet ir kiaurai nepermatomas medžiagas. Šią naujove kolkas naudoja tik specialiosios tarnybos, nors šias kameras palyginus su tradinėmis CMOS paprasta ir pigų pagaminti.
[/url][/quote]
 naktinio matymo ziuronai
PranešimasParašytas: 2013 01 29, 20:32 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Citata:
Galima panaudoti tai ką jau sukūrė gamta.

nu jo cia tai butu sensacija, 3 kartos svieso stiprinuvas pagamintas is karbonizuotos musmires Laughing


Kai kuriose valstybese ir peiliai uzdarausti, prancuzijoje net kumstis buvo laikomas ginklu Laughing

siaip tai ir gen 1 gali turetu neblogus parametrus tik jis daug stambesnis. jei kalbam apie auksta kokybe tai cia daugiau viskas priklauso nuo fotokatodo savybiu. tai ka tu pagaminsi namuose ko gero tures per dideli triuksma todel jautrumas bus menkas

o vietoje tu mikrovamzdeliu galima panaudoti pvz tanku tinkliuka arba ipac plona metalo folija kurie idelaiai apsaugos fotokatoda nuo liuminoforo skelidziamos sviesos gal net ir ta dziovinta musmire visai tinkama butu iesiog reiketu ja pamirkyti kokiu nors puslaidininkiu kad atsirastu sioks toks elektrinis laidumas

va kazkas panausaus panaudota ortikone

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b0/Orthicon.svg/800px-Orthicon.svg.png

betkokiu taveju pradeti reiketu nuo patis primityviausio prietaiso o tada jau galia mastyti apie kazka tobulesnio.

tie terahercinai sensoriai tai tiesiog PIR davikliai saldomi azotu

as manau kad butu galima kazka panasiaus sukurti veikiancio optiniu principu:
panaudojam kkad ir ta tavo moneta gryba, kurio vina gala uskemsam plevele kita gala uzdazom silikonu.
apsvietus IR spinduliais, del silumos oras esantis akutese issiples iskraiydamas silkonines pleveles pavirsiu kitoje piuseje o tuos pokycisu galima lengvai uzfiksuoti interferometru, kuris pajegus matyti nanometru lygio pokycius.

bet terahercines kameros nepades tau matyti kiaurai per sienas
 naktinio matymo ziuronai
PranešimasParašytas: 2013 01 29, 21:47 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sauroman1
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
[quote="Digix"]
Citata:


tie terahercinai sensoriai tai tiesiog PIR davikliai saldomi azotu

as manau kad butu galima kazka panasiaus sukurti veikiancio optiniu principu:
panaudojam kkad ir ta tavo moneta gryba, kurio vina gala uskemsam plevele kita gala uzdazom silikonu.
apsvietus IR spinduliais, del silumos oras esantis akutese issiples iskraiydamas silkonines pleveles pavirsiu kitoje piuseje o tuos pokycisu galima lengvai uzfiksuoti interferometru, kuris pajegus matyti nanometru lygio pokycius.

bet terahercines kameros nepades tau matyti kiaurai per sienas


Kiek skaičiau tie teraherco sensoriai gali būti gaminami ir CMOS sensorių pagrindu. Tiesiog kitaip nei tradicinės skaitmeninės kameros ant jutiklio matricos yra ne 3 spalvų filtras, bet grafeno sluoksnis ar labai plonas sluoksnis grafito. http://terahertztechnology.blogspot.com/2012/07/cmos-provides-new-way-to-generate.html
Teraherco spektras yra tarp IIR ir mikrobangų spektrų todėl jiems būdingų savybių. Thz spinduliai panašiai kaip ir mikrobangos praeina pro daugybę medžiagų - drabužius, kartoną, medieną, keramiką ir plastiką, bet ne pro metalą ir vandenį.
Teraherco kameras jau naudoja JAV oro uosto skaneriuose ir juos tikriausiai prietaikė specialiosios pajėgos ieškoti sprogmenų ir ginklų. Šiuos sensorius net norėta įkišti į Iphone 5, bet taip nepadarė. Neaiškų ar bus Iphone 6, bet jei tai bus sufokusuota taip, kad leistų matyti tik iš arti.
Tokią kamera įsivaizduoju turėtų didžiulį praktinį pritaikymą, galimybės pribloškiančios.
Pažiūrėkite šio vartotojo vaizdo įrašus: http://www.youtube.com
/watch?v=JCL9kiYCAoE

Pasirodo Vilniuje yra "Teravil" kompanija kuri užsiima tokių technologijų gamyba.
 naktinio matymo ziuronai
PranešimasParašytas: 2013 01 29, 22:27 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sauroman1
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
[quote="Digix"]
Citata:

va kazkas panausaus panaudota ortikone

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b0/Orthicon.svg/800px-Orthicon.svg.png

betkokiu taveju pradeti reiketu nuo patis primityviausio prietaiso o tada jau galia mastyti apie kazka tobulesnio.


Tobulesnis prietaisas nebūtinai turi darytis sudėtingesnis ir man atrodo, kad 2, 3 kartos intensyvinimo vamzdžių veikimo principas atrodo gan paprastas, bent jau internete yra pilna išsamios informacijos kaip juos pagaminti. Nėra sudėtingos kontrukcijos ir turių detalių idealiai tam tinkančių. Turi didžiausia jautrumą ir kompaktiškumą. Tai kodėl nepasinaudojus technologiniais pasiekimais.

Tavo siūlomi būdai nėra efektyvus ir skamba sunkiai praktiškai įgyvendinami. Vis tik išbandysių savo sugalvotą metodą. Man atrodo iš karbonizuoto grybo išeitų visai nebloga "korio" plokštė, žinoma nebus tobula. Gal yra ir daugiau būdų jai pagaminti, nebūtinai turi būti iš stiklo?
 naktinio matymo ziuronai
PranešimasParašytas: 2013 01 29, 23:34 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
neaisku kur tu galejai kaityti kad CMOS mikroshema gali priimti IR signalus.
net jei tai ir butu is principo imanoma jautrumas bus per mazas.kas taip matyti termini vaizda
tie aeroustu skanerai naudoja aktyvu apsvietima ir ten daznia ne teraherciniai o tik gigahercinai ir kaip suprantu ten naudojams principas kaip radaro

taip pat tokie spinduliai nelabai kaip praeina per kokiu nors tankesnius daiktus tai ju panaudojimas gana ribotas jokiu rinbloskianciu galimybiu.

jei tu nori matyti per sienas arba is toli reikia naudoti daug zemesnio daznio spindulius ir pageidautina pasyvini apsvietima su aktyviniu apsvietimu matymo atstumas bus labai mazas.

Citata:
Tobulesnis prietaisas nebūtinai turi darytis sudėtingesnis ir man atrodo, kad 2, 3 kartos intensyvinimo vamzdžių veikimo principas atrodo gan paprastas, bent jau internete yra pilna išsamios informacijos kaip juos pagaminti. Nėra sudėtingos kontrukcijos ir turių detalių idealiai tam tinkančių. Turi didžiausia jautrumą ir kompaktiškumą. Tai kodėl nepasinaudojus technologiniais pasiekimais.


man labai idomu kaip tu jau taip paprastai pagamintum ta 3 kartos fotokatoda Rolling Eyes
ir o jei ir bandytum padaryti tai vistiek reiketu pradeti nuo to kad isvs isgauti bent koki nesustiprinta vaizda o tik tada jau montuoti kazkoki elektronu daugintuva


Citata:
Tavo siūlomi būdai nėra efektyvus ir skamba sunkiai praktiškai įgyvendinami. Vis tik išbandysių savo sugalvotą metodą. Man atrodo iš karbonizuoto grybo išeitų visai nebloga "korio" plokštė, žinoma nebus tobula. Gal yra ir daugiau būdų jai pagaminti, nebūtinai turi būti iš stiklo?

kad ir koki metoda tu naudotum pirma tau reikes vakumines technologijos be to tu isvis nieko nepadarysi.
tavo karbonizuotas grybas ideliu atveju tiks nebet kaip mano minetas tinkliukas. anglis turi per dideli laiduma kad skirtinguose ploksteles puese galetum paduoti kilovolta itampos

betkokiu taevju kol iki tos plokstes daeisi teks isspresti daug daugiau ir svarbesniu problemu
siuo metu daug svarbesnis klausimas butu kaip tu pasieki idealu vakuma kaip hermetizuosi savo kontrukcija ir net galu gale kaip tu matuosi kokio lygio vakuma pasiekei.

fotokatodo kamybai tau reikia sukurti savo magnetron sputtering tecnologija
i dar bus problema gauti kai kuriu chemikalu, pvz cezio
 naktinio matymo ziuronai
PranešimasParašytas: 2013 02 08, 14:57 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sauroman1
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Digix rašo:
anglis turi per dideli laiduma kad skirtinguose ploksteles puese galetum paduoti kilovolta itampos

betkokiu taevju kol iki tos plokstes daeisi teks isspresti daug daugiau ir svarbesniu problemu
siuo metu daug svarbesnis klausimas butu kaip tu pasieki idealu vakuma kaip hermetizuosi savo kontrukcija ir net galu gale kaip tu matuosi kokio lygio vakuma pasiekei.

fotokatodo kamybai tau reikia sukurti savo magnetron sputtering tecnologija
i dar bus problema gauti kai kuriu chemikalu, pvz cezio


Iš tikrųjų anglis turi didelę elektrine varžą, net didesne už tradiciškai naudojamo nikelio ar nichromo anodo/katodo dengimui. Nežinau ar vamzdelių vidus dengiamas tomis pačiomis medžiagomis.

Dėl vakumo sakai tiesą, pasirodo oras yra labai skvarbus. Norėtusi tokio sandarinimo būdo, kad nepatektų oras ir kartų galima būtų išardyti.

2 kartos naktinio matymo prietaisai turi fotokatodus padengtus šarminių metalų mišiniais, o 3 kartos galio arsenidu, kuris kolkas turi didžiausia jautrumą artimajam IR spektrui ir mažiausia fototriūkšmo santykį. Galima suieškoti ir tokių, tačiau su arsenu geriau nedirbti, nes labai nuodingas.
Gal bus atrasta dar geresnė medžiaga, kuri nenaudotų toksišku ir retujų metalų.

Cezio telurido ar cezio jodido fotokatodai iš viso nefiksuoja nei IR, nei matomųjų spindulių, bet yra labai jautrus ultravioletiniai šviesai, tokie vadinami "solar blind" jutikliai. Pasirodo kameros naudojamos matyti elektros elektros kibirkštis matomas tik giliame UV spektre irgi naudoja vaizdo stiprintuvus su 'solar blind" fotokatodais: http://www.youtube.com/watch?v=rLrP9mck7eM
 naktinio matymo ziuronai
PranešimasParašytas: 2013 09 11, 12:52 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sauroman1
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Savadarbio šviesos stiprintuvo idėja kiek buvo drąstiška, bet entuziazmo pasigaminti NV dar nepraradau. Gera žinia, kad per TED talks buvo pristatytas visiškai naujas būdas šviesai konvertuoti į matoma ir sustiprinti. Tai yra naudojant OLED technolgija paremtus naktinio matymo prietaisus. Toks šviesos stiprintuvas būtų ne tik plonas kaip popierius, bet būtų žymiai pigesnis, mažiau naudojantis elektros ir galbūt neperdegantis kaip vakuuminiai. Štai ištrauka: http://www.youtube.com/watch?v=AYnVN0ZfTsI

Taigi ateityje gali tapti nebūtinos naktinio apšvietimo lempos ar žymiai mažiau reikės. Pilnam pokalbyje tas žmogus taip pat pristatė langus, kurie galėtų veikti Saulės baterijos.
 naktinio matymo ziuronai
PranešimasParašytas: 2013 09 11, 19:05 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
nelabai panasu kad ten butu kazkas labai naujo arba przentacija niekam tikusi.
 naktinio matymo ziuronai
PranešimasParašytas: 2013 10 10, 11:37 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Onnins
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Ar kas nors galetu ir butu idomu sukonstruoti naktinio matymo prietaisa pagal specialu uzsakyma?
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5  Toliau
 
Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai

FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama