Elektronika.lt
 2025 m. spalio 10 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 10 10, 18:19. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Telefonija, tinklai, ryšio elektronika » Mezon internetas + dvi išorinės lauko antenos
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 23
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Mezon internetas + dvi išorinės lauko antenos
PranešimasParašytas: 2012 12 27, 16:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Debesis
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Aš matau jog niekam čia neįdomu mano tos problemos, visgi gal atsakysite kas geriau:
Viena Labai kryptinė reflektorinė Antena 3500SPL6 WiMax 4G 22dBi (http://www.erksa.lt/Lt/?page=shop.flypage&product_id=931&category_id=&option=com_phpshop) už ~500Lt.
Ar dvi panelinės kryptinės antenos http://www.opensoft.lt/product_details.php?category_id=74&item_id=273 (viso 18+18=36dBi) irgi už ~500Lt

kadangi jų veikimo principas lyg ir skiriasi, gal ta viena reflektorinė 60cm skersmens 22dBi antena duotų stipresnį pastovesnį signalą, nei dvi panelinės bendrai duodančios 36dBi ?
(priminsiu, WiMAX dirba MIMO principu... dviem antenom, viena pagrindinė, kita atseit nepagrindinė.. nors aš linkęs manyt abi jos vienodai vertingos...)
PranešimasParašytas: 2012 12 27, 16:40 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Vilkaslt
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Debesis rašo:
Aš matau jog niekam čia neįdomu mano tos problemos, visgi gal atsakysite kas geriau:
Viena Labai kryptinė reflektorinė Antena 3500SPL6 WiMax 4G 22dBi (http://www.erksa.lt/Lt/?page=shop.flypage&product_id=931&category_id=&option=com_phpshop) už ~500Lt.
Ar dvi panelinės kryptinės antenos http://www.opensoft.lt/product_details.php?category_id=74&item_id=273 (viso 18+18=36dBi) irgi už ~500Lt

kadangi jų veikimo principas lyg ir skiriasi, gal ta viena reflektorinė 60cm skersmens 22dBi antena duotų stipresnį pastovesnį signalą, nei dvi panelinės bendrai duodančios 36dBi ?
(priminsiu, WiMAX dirba MIMO principu... dviem antenom, viena pagrindinė, kita atseit nepagrindinė.. nors aš linkęs manyt abi jos vienodai vertingos...)

ne stiprinimas nesisumuoja iš skirtingų antenų, MIMO padeda sumažinti atspindžių įtaką signalui - panaikina atspindžius nuo įvairių objektų, to riekia nes atspindžiai susilpnina signalą. nemanau kad verta pirkt tokias stiprias antenas, paprasčiausiai tavo siustuvas dirbs su mažesne spinduliavimo galia.
PranešimasParašytas: 2012 12 27, 16:47 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Debesis
Naujokas
Naujokas
Vilkaslt rašo:
Debesis rašo:

ne stiprinimas nesisumuoja iš skirtingų antenų, MIMO padeda sumažinti atspindžių įtaką signalui - panaikina atspindžius nuo įvairių objektų, to riekia nes atspindžiai susilpnina signalą. nemanau kad verta pirkt tokias stiprias antenas, paprasčiausiai tavo siustuvas dirbs su mažesne spinduliavimo galia.

gerai, matau tikrai supranti ką kalbi labiau nei aš pats save čia suprantu... paklausiu paprasčiau.
Štai dar viena antena reflektorinė 19dBi už ~400lt: http://www.erksa.lt/Lt/?page=shop.flypage&product_id=851&category_id=option=com_phpshop

Kurią/kurias pirktumei neatsižvelgdamas į piniginį nuostolį, bet atsižvelgdamas tik į signalo kokybę(siekant signalo maksimumo)?
PranešimasParašytas: 2012 12 27, 18:13 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Vilkaslt
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Debesis rašo:

Kurią/kurias pirktumei neatsižvelgdamas į piniginį nuostolį, bet atsižvelgdamas tik į signalo kokybę(siekant signalo maksimumo)?

pirkčiau outdoor subscriber unit jei pinigai ne problema, tada tikrai jaustusi pagerejimas, o dbr iš antenu ir laidu bus pinigai i bala, ka tau sake ne vienas sio formo narys. o jei lb nori antenos tai http://www.erksa.lt/Lt/index.php?page=shop.flypage&product_id=851&category_id=73b5e816629eae6c32e9cea31c9bcdb7&option=com_phpshop sitos mano galva sociai uzteks, turetu minimum 10db pageret signalas, nors dabar pas tave jis neblogas, o greiti riboja tau dabar tik bazines stoties talpa. o del antenos tai ja teks tau gerai itvirtinti kad nesvyruotu, nes svyravimas esant dideliam kryptiskui labai turėtu jaustis.
PranešimasParašytas: 2012 12 27, 19:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Debesis
Naujokas
Naujokas
Vilkaslt rašo:
Debesis rašo:

pirkčiau outdoor subscriber unit jei pinigai ne problema, tada tikrai jaustusi pagerejimas, o dbr iš antenu ir laidu bus pinigai i bala, ka tau sake ne vienas sio formo narys. o jei lb nori antenos tai http://www.erksa.lt/Lt/index.php?page=shop.flypage&product_id=851&category_id=73b5e816629eae6c32e9cea31c9bcdb7&option=com_phpshop sitos mano galva sociai uzteks, turetu minimum 10db pageret signalas, nors dabar pas tave jis neblogas, o greiti riboja tau dabar tik bazines stoties talpa. o del antenos tai ja teks tau gerai itvirtinti kad nesvyruotu, nes svyravimas esant dideliam kryptiskui labai turėtu jaustis.

antenos įtvirtinimas ne problema bus, manau. šian buvau palipęs ant stogo, į medį - apdailinę lentą ar gegnę lengvai stovas prisisuks, viską suveršiu ir kas ten turėtu judėt ?(na nebent vėtra užsuks..) Galvoju gal net apsieisiu su metro, metro su puse ilgio kabeliu.

outdoor subscriber tai čia šitoks dalykas?: http://www.seowonintech.co.kr/en/product/detail.asp?num=118&big_kind=B04&middle_kind=B04_06 ?
o kur jį pirkti ? mezonas jų neturi, internetuose ir nerandu kur nupirkt. Tik kazahstane ten kažkokia mezon analogija saviem klientams pardavinėja po 250euro šitą prietaisą... Brangu. Mano biudžetas 500lt.
PranešimasParašytas: 2012 12 27, 19:10 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Debesis
Naujokas
Naujokas
p.s. ar gerai tave supratau: per daug galinga antena, gal ir sustiprins signalo gavimą, bet ji susilpnins išsiunčiamą signalą jei nėra papildomų stiprintuvų, dėl ko internetas gali nepagreitėt, o sulėtėti su didelios galios antenomis?
PranešimasParašytas: 2012 12 27, 19:54 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Vilkaslt
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Debesis rašo:
p.s. ar gerai tave supratau: per daug galinga antena, gal ir sustiprins signalo gavimą, bet ji susilpnins išsiunčiamą signalą jei nėra papildomų stiprintuvų, dėl ko internetas gali nepagreitėt, o sulėtėti su didelios galios antenomis?

nesuletes ir nesusilpnes, paprasciausiai yra tokia riba pvz -60dBm ir siustuvas bando palaikyt tokia galia priemimo vietoj tai jis turint didelio stiprinimo antena savo išejimo galia sumazins tarkim is 25dBm iki 10dBm kad butu optimalu. visas wimax e paremtas ant galios taupymo, kad nesiust bereikalingai stipraus signalo jei uztenka ir zemesnio lygio. sitai as tau jau kelinta posta sakau. o del išoriniu modemu tai kazkas tokio pns, su mezon cia riektu tartis ar pas juos veiks ir pns, realiai betkoks wimax e standarto irenginys turi veikt be problemu, aisku dažniu juostos turi susiderinti.
PranešimasParašytas: 2012 12 27, 21:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Debesis
Naujokas
Naujokas
Vilkaslt rašo:
nesuletes ir nesusilpnes, paprasciausiai yra tokia riba pvz -60dBm ir siustuvas bando palaikyt tokia galia priemimo vietoj tai jis turint didelio stiprinimo antena savo išejimo galia sumazins tarkim is 25dBm iki 10dBm kad butu optimalu. visas wimax e paremtas ant galios taupymo, kad nesiust bereikalingai stipraus signalo jei uztenka ir zemesnio lygio. sitai as tau jau kelinta posta sakau. o del išoriniu modemu tai kazkas tokio pns, su mezon cia riektu tartis ar pas juos veiks ir pns, realiai betkoks wimax e standarto irenginys turi veikt be problemu, aisku dažniu juostos turi susiderinti.

be pykčio, šito taip aiškiai dar nesakei, visgi reikia nepamiršti, jog kalbiesi su paprastu žmogumi.. Very Happy bet atrodo jau viskas aišku... dar gavau ką tik atsakymą iš erksa.lt, išdėsčiau jiems savo visą situaciją laiške, ir jie nepatingėjo netik atsakyti, bet nuodugniai viską atsakyti! kas keisčiausia jie man pataria iš jų nepirkti antenos, nes mano ryšys ir taip geras Very Happy keista žinant kokie dauguma verslininkai... svarbiausia gi parduoti, o čia netik paaiškina išsamiai bet ir pataria nepirkti.. žodžiu, rekomenduoju(jei kam prireiktų konsultacijos dėl antenų).
Ir visgi aš manau pirksiu... noriu aš tų 5 degančių lempučių ant modemo ir viskas.
belieka išsirinkti iš:
Tavo siūlomos reflektinės 19dBi už ~390lt Antena 3500SPL4 WiMax 4G http://www.erksa.lt/Lt/index.php?page=shop.flypage&product_id=851&category_id=73b5e816629eae6c32e9cea31c9bcdb7&option=com_phpshop
ir erksa.lt siūlomos pigiausios jų 3,5Ghz 14dBi antenos už 350~lt http://www.erksa.lt/Lt/index.php?page=shop.flypage&product_id=980&category_id=73b5e816629eae6c32e9cea31c9bcdb7&option=com_phpshop
pastarąją jie siūlo dėl lengvo susireguliavimo.. bet manau aš sugebėčiau ir labai kryptinę sureguliuoti. visgi kainų skirtumas keistas kai dBi 5+ reflektinėj...

Dar vienas klausimas mane kutena: Sakydamas, jog matomumas su bokštu tiesioginis-beveik tiesioginis turėjau mintyje, jog jis yra dabar toks, kai medžiai be lapų. Šian palipau ant stogo ir apžiūrėjau dvi geriausias vietas antenai, deja abejas kliudo bent viena medžio šaka ar viršūnės..
Galima antenos pozicija nr.1 kur kabelio užtektų tik 1 metro nuo antenos iki modemo, tai nuo jos kelią pastoja už 10metrų augančio beržo šaka, nedaug, bet vis tiek, ko gero iš tos vietos gerai bokšto nesimatys sužaliavus berželiui + vėjas linguos tą šaką.
Galima antenos pozicija Nr.2 ant kamino(kabelio ilgis bus reikalingas 2-3metrų) ten kelią tiesioginiam matomumui pastos pavasarį sužaliavus eilei medžių(7 medžiai jei būti tiksliam), kurie beveik stačiu kampu nuo manęs auga palei keliuką už 1km(pusiaukelėj link bokšto kur mezon stotis. medžiai sudaro su manim T formą..)
Tos viršūnės vasara užstos nedaug, jos praktiškai sutampa su bokšto viršūne, nuo stogo žiūrint.

Žinau, bangos radijo neina tiesia linija, jos banguoja kažkaip... bet norėčiau pasitarti, kaip elgtis su tais medžiais ? kurią poziciją geriau rinktis ? ko gero reflektinė 19dBi būtų jautresnė tokiems kliuviniams esant pozijoje Nr1, kai šaka už 10 metrų, o mažakryptinė panelinė 14dBi antena labai nesusireikšmintu dėl šakos už 10 metrų ? žodžiu, prašau patarkite... ačiū!
PranešimasParašytas: 2012 12 27, 22:13 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Vilkaslt
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
del signalo stiprumu jie tiesus, mazai kas pasikeis nuo tu antenu. tavo vietoj rinkciaus ta atveji kur yra trumpesnis laidas, medzio saka tiek ju masyvas itakos tures bet nemanau kad lb dideles. daugiau nuostoliu gausis del sujungimu ir laidu. butinai kai padarysi parasyk kaip viskas ir ka supirkes buvai.
PranešimasParašytas: 2012 12 27, 22:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Debesis
Naujokas
Naujokas
Vilkaslt rašo:
del signalo stiprumu jie tiesus, mazai kas pasikeis nuo tu antenu. tavo vietoj rinkciaus ta atveji kur yra trumpesnis laidas, medzio saka tiek ju masyvas itakos tures bet nemanau kad lb dideles. daugiau nuostoliu gausis del sujungimu ir laidu. butinai kai padarysi parasyk kaip viskas ir ka supirkes buvai.

Pasidalinsiu, padarysiu nuotraukų viską konstruodamas-tvirtindamas. Kažkam po manęs pravers... Tik kiek suprantu reflektrinės antenos 19 dBi gali tekt palaukti iki sausio mėn galo, tos 14dBi iki sausio vidurio. Visgi aš noriu 19 dBi, ir kaina labai patraukli - 390lt.

jie ir kabeliuką neatmetė profesionaliai įverti.
Citata:
Siulome kokybiska kabeli 6mm 50 omų TriLan 240WLL; a.kok.; >2.4GHz iki 5,8GHz; 2 m ilgio su specialiai Jusu modemui uždėtomis jungtimis N(m)-SMA(m) kaina 43.16 Lt.

Placiau apie Trilan 240W kabeli:
http://www.erksa.lt/Lt/?page=shop.flypage&product_id=716&category_id=&option=com_phpshop

Placiau apie 50 omu jungtis:
http://www.erksa.lt/Lt/?keyword=trilan&Search=Ie%F0koti&option=com_phpshop&page=shop.browse

visgi čia pas juos jungtukai spaudžiami visi. Ar ne geriau lituojami jeigu N jungtukas lauko sąlygas turės kentėti ? be to jie atrodo neturi trilan400 kabelio, kuris du kart mažiau slopina signalą... visgi sakė jų tas trilan240 jei imsiu 2 metrų nuslopins tik 1,1dBi.. žodžiu ar lemonoj kabelis ne pigiau išeitu su jų pačių profesionaliu montavimu + lituojama N galvute(jei lituojama geresnė)?
PranešimasParašytas: 2012 12 27, 23:12 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Vilkaslt
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
svarbu kad kokybiskai butu uzdetos jungtys ant kabelio nes kitaip gausis didelis shudas. o del kabeliu ir junciu nelabai galiu pasakyt, ir taip mano visos zinios smarkiai teorines.
PranešimasParašytas: 2012 12 28, 16:19 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Debesis
Naujokas
Naujokas
Vilkaslt rašo:
svarbu kad kokybiskai butu uzdetos jungtys ant kabelio nes kitaip gausis didelis shudas. o del kabeliu ir junciu nelabai galiu pasakyt, ir taip mano visos zinios smarkiai teorines.

Įžūliai paklausiau ERKSA'os dėl tų jų siūlomų kištukų ir kabelių litavimo.. jų atsakymas, jei įdomu..:
Citata:
Mes naudojame 50 omu uzspaudziamus kistukus tiktai su lituojamais vidiniais kotaktais.
Jusu vadinamuju "lituojamuju" kistuku taipogi lituojamas buna tik vidinis kontaktas, kabelio ekranas nera lituojamas.
Juolab auksto daznio bangos teka butent vidiniu kontaktu , isorinis ekranas tarnauja signalo apsaugai.

Esu linkęs jais tikėti, kol kas nė vieno melo nepasakė.
PranešimasParašytas: 2013 01 18, 16:48 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Debesis
Naujokas
Naujokas
Taigi, nusipirkau panelinę 14dB anteną iš Erksa. Veikia puikiai pakabinus lauke ir nutaikius į bokštą. Praktiškai su pačia viena lauko antena gaunu:
"signal strength [5/5] CINR/RSSI=[33.15dB/-49.52dB]"
(Priminsiu jog matomumas beveik tiesioginis, kelią pastoja tik keletas medžių viršūnių. Atstumas 2km.)

Ir atrodo ji estetiškai:

Deja pati antena neką tepaspartino internetą, pagerėjimo žymaus nėra.
Paskutiniu metu, piko laikotarpiais nuo 6 iki 22 gaunu tik apie 2Mb Down ir 2Mb Up. Dienos metu iki 17h apie 4Mbit Down 3-2Mb Up. Naktį, nuo 11 ar 12h, dažniausiai būna tie 10Mb Down ir 3Mb Up. Teko susisiekti su Mezon tech. aptarnavimu, jie ten patikrino signalą, sakė signalas geras su ta lauko antena, tik kiek didokas triukšmo lygis (jiems rodo jog mano CINR tik 18dB. RSSI -49dB), taipogi sakė jog bazinei stočiai gan didelis apkrovimas iš mano pusės tenka, ir greitis turėtų būt didesnis mano išvardintais laikais, tad užregistravo engineriams tą problemėlę ir bandys spręsti. Pažadėjo pranešti kai kažkas bus padaryta. Žodžiu, tech aptarnavimas telefonu labai informatyvus ir draugiškas. Tikiuosi toks pat veiklus ir darbais bus.

Trumpai ką pirkau ir kiek tai kainavo(viską pavyko nusipirkt iš Erksa.lt, labai rekomenduoju juos. Jei kyla kokių klausimu dėl antenų, rašykit jiems į emailą, jie profesionaliai pakonsultuos.):
319 Lt - Antena 4G interneto WiMax 3,5GHz 3300-3800MHz panelinė, 14dBi, 50omų, N lizdas
49 Lt - Stovas "pypkė" cinkuotas 50cm nuo sienos Ø38mm vamzdis, padas 8,5x8,5cm su 2-iem tvirtinimo apkabomis
43 Lt - Kabelis 6mm 50 omų TriLan 240WLL, a.kok. >2.4GHz iki 5,8GHz 2 m ilgio su uždėtomis jungtimis SMA(m)-N(m)
25 Lt - Pristatymas kurjeriu prekės svorio virš 0,5 kg iki 3 kg, tūris iki 0,01 kub.m
20 Lt - Nuolaida
Viso 416 Lt
PranešimasParašytas: 2013 01 19, 17:45 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Vilkaslt
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
400+ lt ir prastesnis signalas nei pries tai... seip graziai atrodo ir tiek.
PranešimasParašytas: 2013 01 19, 19:13 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Debesis
Naujokas
Naujokas
Vilkaslt rašo:
400+ lt ir prastesnis signalas nei pries tai... seip graziai atrodo ir tiek.

kaip tai prastesnis ? su ta viena lauko antena signalas stipresnis nei su dviem omni defaultinėm.
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“
www.mokslofestivalis.eu