|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 22, 02:21. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » pigus bandymas pakartoti mosfetini ciuffolli SE
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
 |
pigus bandymas pakartoti mosfetini ciuffolli SE |
Parašytas: 2012 12 17, 21:36 |
|
|
|
buvo kiek vargo sukomponuoti kad visos detales tilptu duotan korpusan, nes jau gatavos plokstes telpa tik sitaip, o tada konderiams milimetrofke. dar teko maitinima perdirbti, nes nera kur deti papildomo vieno nemazo radiatoriaus, nors darant pagal "I" varianta maitinima galima nestabilizuoti.
stiprius tikrai skamba kitaip, nei AB klases, labai patiko, tik jei daryciau "nuo 0" pradini daryciau su "pirstukinem" lempom ir plokstes gaminciausi pagal korpusa/radiatorius, maista visgi imciau impulsini. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 12 17, 21:47 |
|
|
|
Kaip tik planuose naujo stiprintuvo gamyba. Prieš pora dienų skaitinėjau ir apie šita varianta. Norisi kažko neįprasto. Ar verta jį daryti? |
|
_________________ Only the simplest can accommodate the most complex |
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 12 17, 21:51 |
|
|
|
stulpinc rašo: |
Kaip tik planuose naujo stiprintuvo gamyba. Prieš pora dienų skaitinėjau ir apie šita varianta. Norisi kažko neįprasto. Ar verta jį daryti? |
Priklauso, ko nori iš stiprintuvo. Aš naudojuosi šio stiprintuvo mažesniuoju broliu. Tai yra mini variantu. Tikrai patenkintas esu. Yra planuose ir šį susilipdyti, bet nežinau ar verta šildyti tiek orą. Na nebent dėl sportinio intereso. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 12 17, 22:05 |
|
|
|
Kaip ir sakiau norisi kažko neįprasto, tačiau nenoriu lempos. Šiluma nėra didžiulė problema, yra galimybė naudoti vario radiatorius. O jeigu dar su apipūtimu:D Ekonominiu požiūriu tai kiek aš vakarais tesuvartosiu daugiau tos energijos:D Aišku labiausiai aktualus jo skambesys. Ar vertas dėmesio? Noriu galingesnio dėl kambario savybių, todėl bijau kad mažiau galios gali neužtekti kompensuoti kambaryje esančiu minkštų baldų sugerto garso. |
|
_________________ Only the simplest can accommodate the most complex |
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 12 17, 22:16 |
|
|
|
na garsas tikrai vertas dėmesio. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 12 17, 22:36 |
|
|
|
A klasės garsas apskritai vertas dėmesio.
AlgisL> ar ten matau Panasonic 10000uFx35V kondikus išėjime?
http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lang=lt&begin=1&acc=show&fid=717&pcode=KEP10000/3&pmode=&frame=3
Gal kartais skaiciavai kiek galingumo sklaido visas aparatas?
Citata: |
yra galimybė naudoti vario radiatorius |
Tai vario radiatoriai neišsklaidys daugiau nei aliuminiai, tiesiog greičiau šilumą paims į save. Labiau galėsi suvienodint case ir heatsink. Man Hiraga Le Monstre yra dalinai egzotinis. Pasirūpink LABAI dideliais elektrolitais Bus tikrai egzotinis.
Pas mane 10W a klasė ir galios net ir su nejautriom kolonėlėm kambary užtektinai.
Gaila, kad kai vinor pardavinejo Hiraga plokštes nepaėmiau... |
|
Paskutinį kartą redagavo leopard, 2012 12 17, 22:43. Redaguota 1 kartą _________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2012 12 17, 23:09 |
|
|
|
Na kiek pamenu įtampos nebūtina kelti. Dar yra pakankami rezervo galiai padidinti nedidinant maitinimo įtampos. IMHO tie keli vatai tikrai jau smarkiai neprišildys, kai šalia kaitina pora šimtų vatų. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 12 18, 00:03 |
|
|
|
AlgisL rašo: |
galios maisto stabilizatoriui bereikalo nemetykit tranzu ir radiatoriu, geriau uzdekit papildomu kondu po tiltelio |
reikia daryt kaip tik viska priesingai!
kodel - paaiskinta paties Andrea Ciuffolli puslapyje
http://www.audiodesignguide.com/PowerFollower/index.html
apsaugok vispatie nuo tokios nesamones
cia normali schema, bent jau be nesamoningu ir akivaizdziu klaidu, kaip pirmoji
nors man 6N6P pajungta SRPP geriau, bet cia jau skonio reikalas niuansu lygyje
nezinau, kokia pas tave pasirinkta ramybes srove, bet man atrodo, kad jei bent 2A - tai tavo aparatas perkais ir sugruzdes po geros valandos darbo
komponuote ir montaza jei vertinti pagal 5 balu sistema - tai butu 2 su minusu ir atsivesk rytoj tevus i mokykla
neisizeisk, nothing personal, only business  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 12 18, 00:24 |
|
|
|
nei perkais, nei suges, o ramybes srove 1,6A
sugest gali del kakzkokiu tai priezasciu, kai sroves stabilizatoriuje BE tiesiai prie shunto pajungta.
kaip minejau, I variante kartotuvo gate itampa palaikoma konderiu i mase, o ne i - shyna, todel stabilizuoti maitinimo nereikia, tai atlieka sroves stabilizatorius. darant pagal II schema, kazkodel tas konderis pajungtas prie - shynos ir kazkiek fono turi atsirasti.
mano atveju fonas greiciausiai yra del neekranuoto toroido, o ir vietos tam nera.
beje nuo perkaitimo neblogai saugo http://evita.lt/det-14916-termokontaktas-tup62-70-70c-normaliai-uzdaras.html
siandien specialiai baldieinau klausydamasis nuo metalo iki mozarto gal kokias 3 valandas, tai ikaito tiek, kad ranka pakencia, kas reiksia <60'C
be to tas pats Ciuffolli pats biski keistuolis, pvz suchalturina sroves stabilizatoriui konda i mase http://www.audiodesignguide.com/my/Hot_Follower1.GIF paskui aiskina kad labai stabilizuoto maitinimo reikia.
dar juokingiau, kad jis konderio talpa nustato simuliuodamas softe, o ne konkreciu praktiniu patikrinimu. siaip as ne pries softa, kai apskaiciuojami parametrai, bet kai tyrinejama elgsena, tai cia belieka tik nusisypsoti. |
|
Paskutinį kartą redagavo AlgisL, 2012 12 18, 00:49. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 12 18, 00:39 |
|
|
|
del komponuotes, tai pasiulyk kaip sukist i 5cm aukscio deze tokias plokstes kokios yra?
stumdyk ten kaip nori, bet vietos viduje yra tik sitaip.
kiekvienas gudras butu, jei pradzioj erdvia deze turetu, paskui inmeti kelias mikro plokstes, o cia reikejo podides plokstes ikist i mizerna turi ir kad niekur nesitrumpintu ir parametrai tiktu. problema net su kaikuriais kondais del aukscio buvo.
rasiau gi, kad jei daryciau nuo 0, daryciau kiek kitaip. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|