|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 04 27, 17:50. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Kokios rėlės reikia šviesoms ijungti ir uždelstai išjungti?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
 |
Kokios rėlės reikia šviesoms ijungti ir uždelstai išjungti? |
Parašytas: 2012 12 11, 18:13 |
|
|
|
Sveiki esu žalias elektronikoje.
Esmė - sugalvojau automobilyje pasidaryti palydinčias šviesas. Kaip tai įsivaizduoju:užrakinus ar atrakinus automobilį, rakte esančiu pulteliu, įsijungtų priekinės ir galinės priešrūkinės lempos ir degtų kokias 10-20 sekundžių.
Ką žinau - priešrūkinių laidus žinau kaip rasti, turiu suradęs ir laida į durų valdymo bloką kuris siunčia 12V impulsą durims atsirakinant ir užsirakinant, tas impulsas yra momentinis (sublyksi lemputė jei pajungi).
Ko nežinau - kokios rėlės man reikia, kad nuo paduoto 12v impulso(nuo durų užrakinimo atrakinimo bloko) į rėlę ji galėtų sujungti maitinimą 10-20sekundžių dėl priešrūkinių įsijungimo.
Gal kas galetų ką patarti? Jaučiu, kad čia visai paprasta bet kaip man su tom elektronikom nekažkas tai geriau pasiklausiu išmanančių žmonių
Pridedu savo pieštą pajungtos rėlės schemą kaip ją isivaizduoju.
 |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 12 11, 18:23 |
|
|
|
tokios atskiros kaip[o reles nera... naujausiuose auto yra tokia funkcija, bet tai yra ideta i auto prota. Tam kad tai realizuoti reikia spec valdikliuko, kuris sureaguotu i degimo isjungima ir junginetu sviesas. Dar galetu valdikliukas nuspresti, kad jei sviesu, tai gal nereikia jungti. Paprasciausia tai galima realizuoti mikroprocesoriuko pagalba. Galima ir kitaip, bet vargiai ar tai paprasciau. |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 12 11, 18:33 |
|
|
|
caca rašo: |
tokios atskiros kaip[o reles nera... naujausiuose auto yra tokia funkcija, bet tai yra ideta i auto prota. Tam kad tai realizuoti reikia spec valdikliuko, kuris sureaguotu i degimo isjungima ir junginetu sviesas. Dar galetu valdikliukas nuspresti, kad jei sviesu, tai gal nereikia jungti. Paprasciausia tai galima realizuoti mikroprocesoriuko pagalba. Galima ir kitaip, bet vargiai ar tai paprasciau. |
Nu man nereikia su tokia funkcija, kad jei lauke šviesu tai jos neisijungtu ar to, kad reaguotu nuo degimo. Man reikia paprasto dalyko ir tiek, kad rėlė nuo monentinio signalo sujungtu grandinę(pliusą į priešrūkinius) 10-20sekundžių. Jei sakai, kad tai galima padaryti mikroprocesoriuku, gal kokį gali rekomenduot? Na kur įsigyt ir kiek tas galetų kainuot daugmaž? |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Kokios rėlės reikia šviesoms ijungti ir uždelstai išjung |
Parašytas: 2012 12 11, 18:38 |
|
|
|
DominykasD rašo: |
Ko nežinau - kokios rėlės man reikia, kad nuo paduoto 12v impulso(nuo durų užrakinimo atrakinimo bloko) į rėlę ji galėtų sujungti maitinimą 10-20sekundžių |
Jeigu klausi kur tokią relę nusipirkti tai atsakymas - niekur. Nuo kažko pritaikyti daugiau ar mažiau modifikuojant galima, pasidaryt galima, bet vargu ar tau tai pavyks. |
|
|
|
|
 |
Re: Kokios rėlės reikia šviesoms ijungti ir uždelstai išjung |
Parašytas: 2012 12 11, 18:57 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Jeigu klausi kur tokią relę nusipirkti tai atsakymas - niekur. Nuo kažko pritaikyti daugiau ar mažiau modifikuojant galima, pasidaryt galima, bet vargu ar tau tai pavyks. |
Gal žinai kas galėtu apsiimt padaryt tokį daiktą? Na už atlygį žinoma. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 12 11, 19:50 |
|
|
|
Na taip nelabai apsimoka tada ...o kokiu principu veikia senesniuose automobiliuose pvz salono lemputė kuri uždarius duris užgesta po 12 sekundžių? Kiek žinau toks dalykas yra senoj ford mondeo mašinoj pas draugelį. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 12 11, 21:06 |
|
|
|
arvydaszobis rašo: |
Aš tai manyčiau, kad galima ir paprasčiau: su relėm ir kondiku. |
Manai, bet nemąstai...  |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 12 11, 23:18 |
|
|
|
O kažkokio konkretaus elektroninio įtaisėlio pagal mano apibūdinimą nežinot? Na iš ebay ar amazon.com ... Nes pasidaryt ar susikonstruot man pačiam - neįmanoma. Nes pats nežinau net kokiu pavadinimu ieškot.
Na nebent dar kokį pusmetį pasedėsiu šitam forume, tada gal ir pasidaryčiau, nes per šiandienos vakara jau sužinojau kas yra tranzistoriai kaip jie veikia ir dar šiek tiek apie elektroniką ir rėles...  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 12 11, 23:46 |
|
|
|
Čia dažniausiai renkasi tie, kurie nori patys kažką pasidaryti, o ne nusipirkti gatavą.
Citata: |
...pasidaryt ar susikonstruot man pačiam - neįmanoma. |
Susimontuoti schemukę su vienu tranzistoriumi ir rele anokie čia neįmanomumai...
Kita vertus, net jeigu ir pasiūlyčiau ką nors gatavo, tai įmontuoti tą įrenginį į automobilį taip, kad vėliau nebūtų jokių automobilio elektros sutrikimų ar net gaisro, be žinių ir/arba patyrimo gali ir nepavykti...  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 12 12, 00:17 |
|
|
|
Valdulis rašo: |
Čia dažniausiai renkasi tie, kurie nori patys kažką pasidaryti, o ne nusipirkti gatavą.
Citata: |
...pasidaryt ar susikonstruot man pačiam - neįmanoma. |
Susimontuoti schemukę su vienu tranzistoriumi ir rele anokie čia neįmanomumai...
Kita vertus, net jeigu ir pasiūlyčiau ką nors gatavo, tai įmontuoti tą įrenginį į automobilį taip, kad vėliau nebūtų jokių automobilio elektros sutrikimų ar net gaisro, be žinių ir/arba patyrimo gali ir nepavykti...  |
Na čia ir atėjau pasiklaust, išmanančių o ne užtrumpinti ką nors ar tuo labiau iškept kokius laidus. Bet dėl užtrumpinimo ar iškepimo gi saugikliukus galima įstatyt nuo maitinimo ir nebus čia problemos del užsidegimo ar laidų ištirpimo ...na aš pavyzdžiui kelis laidus tik esu gyvenime sulitavęs ir rankos dreba per daug dėl smulkių darbelių kaip schemuke
Žiūrėk gal gali pasakyt pagal šią nuorodą ar tik ne tai ko aš čia ieškau? http://www.ebay.com/itm/NE555-Auto-delay-module-monostable-switch-delay-switch-with-12V-relay-/271089533314?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f1e320182 ar blogai supratau, kad ši rėlė veikia nuo impulso, o ne pastovaus + ? |
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|