Elektronika.lt
 2025 m. spalio 17 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 10 17, 00:53. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Maitinimo šaltiniai » Mygtukas su užlaikymu
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 12
Pereiti prie 1, 2  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Mygtukas su užlaikymu
PranešimasParašytas: 2012 11 21, 23:34 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Babajuss
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Anksčiau buvo tokie laiptinėse su vakuumine sistemele.
Bet ten labai chierova sistema.
Taigi noriu kažką su 555 taimeriuku pasidaryti, bet nežinau, kaip padaryti maitinimą. Aš mąstau kažką tokio:

Bet kadangi nesu susidūręs nežinau gerai tai ar blogai.
Yra ir tokia schema pas ruselius:

Šaltinis

Bet labai jau man nepatinka tų diodų daugybė.

Gal jūs gal turit ką patarti?

P.S. Noriu kad laikas bent su paderinamu potencų reguliuotųsi тгщ 30 sek. iki 5min., taigi tikriausiai imsiu 555

Paskutinį kartą redagavo Babajuss, 2012 11 21, 23:52. Redaguota 1 kartą

PranešimasParašytas: 2012 11 21, 23:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vaidass
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
rele+ nuosekliai pajungtas kondensatorius (nuo talpos priklausys laikas). na nebent reikalingas super tikslus laikas
 Mygtukas su užlaikymu
PranešimasParašytas: 2012 11 21, 23:51 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Babajuss
Senbuvis
Senbuvis
vaidass rašo:
rele+ nuosekliai pajungtas kondensatorius (nuo talpos priklausys laikas). na nebent reikalingas super tikslus laikas

Tu isivaizduoji koki kibirą reikės pakabinti, kad keturias minutes laikytų? Ar aš kažką maišau. Kaip muosekliai? papiešk schemą.

PranešimasParašytas: 2012 11 21, 23:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
Babajuss rašo:

Joo, čia tai tipiškai rusiškai.
Šitą, o būtinai daryt nori, nusipirkt netinka ? http://www.mazgas.lt/pk/elektros-iranga/elektros-apsaugos-iranga/reles/daugiafunkcine-rele-smr-t
Jei būtinai pats daryt nori tai daroma taip - lempą junginėja simistorius, kuris įsijungia tik kai sinusoidės įtampa pasiekia sakykim x voltų, kur x - įtampa reikalinga schemai maitinti. Kitaip tariant dalį įtampos schema "pasiima" sau. Tai taip daroma pramoniniuose aparatuose, visokiuose ten judesio jutikliuose ir pan.
Aš sau dariau su MOSFET tranzistoriumi tai laiko relės schemą maitino 220 mkf kondensatorius kurio pilnai pakako 5 min. laiko išlaikymui.

Paskutinį kartą redagavo Evaldas_S, 2012 11 21, 23:57. Redaguota 1 kartą
 Mygtukas su užlaikymu
PranešimasParašytas: 2012 11 21, 23:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vaidass
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Babajuss rašo:
vaidass rašo:

Tu isivaizduoji koki kibirą reikės pakabinti, kad keturias minutes laikytų? Ar aš kažką maišau. Kaip muosekliai? papiešk schemą.

o kiek vietos uzima vakuminis siurblys?
uzlaikymo lygtais nerasiai
 Re: Mygtukas su užlaikymu
PranešimasParašytas: 2012 11 22, 00:10 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Babajuss
Senbuvis
Senbuvis
Evaldas_S rašo:
Babajuss rašo:

Joo, čia tai tipiškai rusiškai.
Šitą, o būtinai daryt nori, nusipirkt netinka ? http://www.mazgas.lt/pk/elektros-iranga/elektros-apsaugos-iranga/reles/daugiafunkcine-rele-smr-t
Jei būtinai pats daryt nori tai daroma taip - lempą junginėja simistorius, kuris įsijungia tik kai sinusoidės įtampa pasiekia sakykim x voltų, kur x - įtampa reikalinga schemai maitinti. Kitaip tariant dalį įtampos schema "pasiima" sau. Tai taip daroma pramoniniuose aparatuose, visokiuose ten judesio jutikliuose ir pan.
Aš sau dariau su MOSFET tranzistoriumi tai laiko relės schemą maitino 220 mkf kondensatorius kurio pilnai pakako 5 min. laiko išlaikymui.

Na taimeriuko schema cia ne taip svarbi. technikos reikalas. Va man įdomu kaip padaryti viską nekeiciant paklotų laidų ir nieko papildomai nestatant. Tai kaip suprantu su simistorium nelabai gausis. Ar kažką ne taip siprantu?

PranešimasParašytas: 2012 11 22, 00:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
Babajuss rašo:
Va man įdomu kaip padaryti viską nekeiciant paklotų laidų ir nieko papildomai nestatant. Tai kaip suprantu su simistorium nelabai gausis. Ar kažką ne taip siprantu?

Tai viską ką pasiūliau ir galima panaudoti neklojant papildomų laidų. Su simistoriumi gausis, tik schemos aš neturiu, tik nupasakojau kaip tai realizuojama. Lygiai taip pat ir su MOSFET, kai klijavau tą schemą dariau iš galvos.
 Mygtukas su užlaikymu
PranešimasParašytas: 2012 11 22, 00:17 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vytautas55
Senbuvis
Senbuvis

tik pakoreguoti reikia

PranešimasParašytas: 2012 11 22, 00:23 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
vytautas55 rašo:
tik pakoreguoti reikia

Na šitos schemos tikrai nepritaikysi jungiklio vietoje į kurį ateina tik du laidai. O čia ir buvo klausimo esmė.
 Re: Mygtukas su užlaikymu
PranešimasParašytas: 2012 11 22, 00:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Babajuss
Senbuvis
Senbuvis
Evaldas_S rašo:
Babajuss rašo:
Va man įdomu kaip padaryti viską nekeiciant paklotų laidų ir nieko papildomai nestatant. Tai kaip suprantu su simistorium nelabai gausis. Ar kažką ne taip siprantu?

Tai viską ką pasiūliau ir galima panaudoti neklojant papildomų laidų. Su simistoriumi gausis, tik schemos aš neturiu, tik nupasakojau kaip tai realizuojama. Lygiai taip pat ir su MOSFET, kai klijavau tą schemą dariau iš galvos.

Na su mosfetu tai viskas aišku sakau tai klausimas technikos. O va simistorių mažai čiupinėjęs reikės pasidomėti pasiskaitinėti. Jei užmatysi kažką Pasidalink bent jau kažką panašaus.

PranešimasParašytas: 2012 11 22, 00:57 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
gnt
Veteranas
Veteranas
jus galit mane islazdavot Very Happy bet kai man reikejo apsvietimo uzlaikymo prie sandeliuko duru - as patingejau kazka lituot ir pastaciau mechanini taimeri nuo senos skalbiankes Laughing
 Mygtukas su užlaikymu
PranešimasParašytas: 2012 11 22, 01:12 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Valdulis
Senbuvis
Senbuvis
(Elektro)mechaninis laikmatis, žinoma, paprasta ir gerai. Nuo senų mikrobangių irgi tinka.

Aš tai pats patobulinau tą rusišką laiptinių mygalą: tiesiog pareguliavau tą vakuuminę pūslę (ten yra toks varžtelis, – dabar > 4 minučių laiko Smile). Dar ir indikaciją prilipdžiau – tamsoje puikiai matosi, kur spausti Idea
 Mygtukas su užlaikymu
PranešimasParašytas: 2012 11 22, 01:25 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Babajuss
Senbuvis
Senbuvis
Valdulis rašo:
(Elektro)mechaninis laikmatis, žinoma, paprasta ir gerai. Nuo senų mikrobangių irgi tinka.

Aš tai pats patobulinau tą rusišką laiptinių mygalą: tiesiog pareguliavau tą vakuuminę pūslę (ten yra toks varžtelis, – dabar > 4 minučių laiko Smile). Dar ir indikaciją prilipdžiau – tamsoje puikiai matosi, kur spausti Idea

Jo o aš kai pareguliavau tai viena kartą 3 minutęs o kitą kartą visą naktį švietė. Ten ta porėta guma susensta ir gaunasi nesamonė.

Aš va turiu dimerį na tiksliau tik jo korpusą. tai galvojau pasigaminsiu kažką į ta korpusą, kad ir laikas pasireguliuotų ir mygtukas būtų.

PranešimasParašytas: 2012 11 22, 08:01 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vytautas55
Senbuvis
Senbuvis
Evaldas_S rašo:
vytautas55 rašo:
tik pakoreguoti reikia

Na šitos schemos tikrai nepritaikysi jungiklio vietoje į kurį ateina tik du laidai. O čia ir buvo klausimo esmė.

turėjau galvoje kažką tokio

PranešimasParašytas: 2012 11 22, 09:07 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
vytautas55 rašo:
turėjau galvoje kažką tokio
Ir kaip tai veiks ? Ypač domina tas momentas kai simistorius bus atidarytas. O jeigu čia tiristorius tai iš kur gauti kitą pusperiodį lempai ? Ar teks susitaikyti su 2 kartus mažesniu lempos galingumu ?
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie 1, 2  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“
www.mokslofestivalis.eu