|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 18, 04:29. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Autodiagnostika » Dovanoju auto diagnostikos prietaisą Launch X431 master
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
|
Dovanoju auto diagnostikos prietaisą Launch X431 master |
Parašytas: 2012 11 20, 14:32 |
|
|
|
Tikriausiai norėčiau padovanoti auto diagnostikos prietaisą Launch X431 master kokiems vaikams, kurie mėgsta pažaisti su automobilais. Nes jau truko kantrybė dirbti su Launch X431 master. Tikriausiai su kas antru automobiliu atvažiavusiu į auto servisą neįmanoma dirbti su šiuo prietaisu. Labai ribotos galimybės. O ir prie daugumos automobilių iš viso negali prisijungti, arba negalima nuskaityti reikiamų duomenų. Tikriausiai kitaicai, kurie kūrė šio prietaiso programinę įrangą, labai žagsėdavo, kai kas dirbdavau su šiuo prietaisu. Teko jį keikti, vos ne kiekvieną dieną. Taip dirbant Greitai visi klientai išsilakstys.
Daug metų dirbu su automobilių elektronika. Prieš daug metų turėjau Bosch KTS auto diagnostikos prietaisą. Bet atsibodo, kas metus mokėti už KTS programinės įrangos atnaujinimus. Nes KTS prietso programinės įrangos licenziją reikia atnaujinti kas metus. Tai yra šią licenziją reikia pirkti kas metus. Nes po metų prietaisas išsijungia ir reikalauja atnaujinti programinę įranga. Atsibodo mokėti pinigus kas metus. Todėl nusprendžiau įsigyti kitokį auto diagnostikos prietaisą, kuris nereikalauja programinės įrangos atnaujinimo kas metus. Prieš pirkdamas Universalų auto diagnostikos prietaisą labai ilgai ieškojau informacijos kokį prietaisą auto diagnostikai pasirinkti geriausia. Teko "pavaikščioti" po daugybę Lietuvos ir užsienio forumu. Bet labai konkretaus atsakymo taip ir nesulaukiau. Todėl visą informacija apie vieną ar kitą Universalų auto diagnostikos prietaisą tiesiog teko rankioti po truputį.
Na vieni džiaugėsi "AutoCom" įranga. Kiti Džiaugėsi "Autoboss" įranga. Treti džiaugėsi "Launch" įranga. Kiti "Bosch" .Bet rašydamas "Džiaugėsi", aš parašiau labai švelniai. Nes daugumas minėdavo dauguma šių prietaisų trūkumų.
Na sakykime atvažiavo klientas, reikia sutvarkyti automobilį, o su turimu prietaisu niekaip prisijungti prie šio automobilio neišeina. geriausias variantas, tai jei prietaisas leidžia prisijungti prie automobilio, bet jokių parametrų neduoda pasižiūrėti. O tos darbas neleidžia aptikti automobilio gedimo. Na ir ką daryti? Atsiprašai kliento ir pasakai, kad negali padėti, vien todėl, kad tavo technika bloga. Taip klientus po truputį iš savo dirbtuviu, ar servisų ir išvarome. O galiausiai šie klientai jau negrįžta. IR KO GI JIEMS PAS TAVE VAŽIUOTI, JEIGU NEGALI PADĖTI. TAI YRA SUREMONTUOTI KLIENTO AUTOMOBILĮ. Tai labai greitas kelias iki bankroto.
Todėl prieš pasirinkdami auto diagnostikos prietaisą, būtinai gerai pasvarstykime, kokį prietaisą geriausiai pasirinkti, kad nenuvilti savo klientų. Kad klientai atvažiuotu pas tave vėl remontuoti automobilį. Kad į tavo servisą sugrįžtu su džiaugsmu.
Perskaitęs galybė informacijos apie auto diagnostikos prietaisus, išsirinkau "Launch X431 master". Šis prietaisas buvo ką tik išleistas į rinką. Kaip ir naujas su geromis gamintojo charakteristikomis. Skelbiama, kad jis šiuo metu tobuliausias iš X431 serijos. Atlikta daug patobulinimų ir pataisymų. kadangi dabar jau įsigijau šį prietaisą ir jau keletą metų su juo dirbu, tai norėjau pasidalinti savo informacija ir įspūdžiais apie darbą su šiuo prietaisu. Prieš daugiau nei 3 metus sumokėjau už Launch X431 master beveik 9000 lt. Na pinigai dideli,bet dirbdamas su KTS įsitikinau, kad tai pelninga sritis. Prietaisai greitai atneša pinigus ir greitai atsiperka.
NORIU PASIDALINTI INFORMACIJA TODĖL, KAD IEŠKODAMAS UNIVERSALAUS AUTO DIAGNOSTIKOS PRIETAISO ŠIOS INFORMACIJOS MAN NESUTEIKĖ JOKIAME FORUME IR TIKSLIAI NEAPIBŪDINO KOKIOS ŠIŪ PRIETAISŲ GALIMYBĖS.
LAUNCH X 431 MASTER SAVYBĖS, KURIAS GALĖČIAU APIBŪDINTI, KAIP ŽMOGUS DIRBANTIS SU UNIVERSALIAIS AUTO DIAGNOSTIKOS PRIETAISAIS DAUGELĮ METŲ:
Visų pirma norėčiau apibūdinti patį "Launch X431 master", kaip prietaisą: teko panagrinėti pačio kompiuterio parametrus ir galimybes ir palyginti su kompiuterių, kurie šiuo metu yra rinkoje savybėmis.
Galite patys palyginti techninius duomenis: Operacinė sistema Linux, Vidinė atmintis - 16 MB, procesorius, tokia seniena, kad vos pavelka ir Linux operacinę sistemą, ekranas nespalvotas LCD. Patys matote, kad pagrindinis kompiuteris įmontuotas į "Launch X431 master" yra labai silpnų parametrų. ten tikriausiai kitokia programinė įranga ir neveiktų, tik "Linux" Šis kompas bet kokių "Windows" nepatemptų.
Be to šiame prietaise ir instaliuota "Linux" operacinė sistema. Kadangi ji nemokama. Kiniečiams matyt per brangu įsigyti legalią "Windows" programinę įranga.
KODĖL PRADĖJAU DOMĖTIS prietaise "Launch X431 master" įmontuotu kompiuteriu? O gi todėl, kad "Launch X431 master" labai lėtai dirba. Įpatingai jeigu dirbtuvėse žiemos metu šalčiau, tai gali įjungti ir eiti kava gerti. Kol įšyla, tai dirbti visai nenori. O termis spauzdintuvas prie bet kokio šalčio iš vis nespauzdina.
Darbo eigos metu, teko krapštyti ir naujausius modelius automobilių. Ir ką Jūs manote? O gi naujausių modelių programoje neradau. Na tai prisijungiau prie "Launch" tinklapio, galvojau padarysiu programinės įrangos atnaujinimus. BET PASIRODO NAUJAUSIŲ MODELIŲ AUTOMOBILIŲ "Launch" įmonė nepateikia. Pradėjau domėtis kaip yra kuriamos "Launch" programos. TEKO NET IKI "LAUNCH" ĮMONĖS INŽINIERIŲ PRISIKASTI. Išsiaiškinau, kad programa auto diagnostikos prietaisui X431 master kuriama beveik iš oro. Pasirodo kitaicai, neperka program iš automobilių gamintojų. Jie programa tiesiog nukopijuoja iš automobilių. Pavyzdžiui sužino, kad yra išleistas vienas ar kitas modelis automobilio. Tuomet kai kažkas nusiperka tokį automobilį, kitaičai, tiesiog su automobilio savininko leidimu, tiesiog nukopijuoja to automobilio kompo programą ir sukuria kažką savo, kad galėtų launchas prisijungti prie to automobilio kompo. Žodžiu, jei užleksite kažkieno automobilį su tuo launchu, tai to automobilio gamintojai pasakys, kad Jūs neturėjote teisės naudoti Launch įrangą su jų pagamintais automobiliais.
Bet, tai dar galvoju ne taip svarbu. Juk pusė Lietuvos naudoja nelegalius prietaisus savo auto servisuose. Ir mano kolega, iš kito auto serviso, (po to kai aš nusipirkau X431 master), įsigijo Launch GX3. Na tai toks pat prietaisas, kaip X431 master, tik kaip rašo kitaicai, skirtas Kinijos-malaizijos rinkai. Tipo ten įdėta programa tik Azijos rinkai. Bet, matyt kažkokie kitaicai, įdėjo ten X431 master programa, netgi su rusų kalba, ir šį prietaisą sėkmingai parduoda europos rinkai, tik pigiau.(norėčiau paminėti, kad X431 master rusų kalba beveik iš viso nedirba. Ten tik dalis program rusų kalba, o visa kita anglų. Bet svarbiausiai tik tai kad rusų kalba būna tik pagrindinid meniu, o toliau viskas rašoma angliškai. ŽODŽIU RUSŲ KALBA YRA TIK PAVADINIMAS, O IŠ TIKRŲJŲ RUSŲ KALBA JŪS NEDIRBSITE. NES VERTIMAI LABAI PRASTI) Teisingai, tas GX3, gal parduodamas ir pigiau, bet va kai mano kolegai sugedo tas GX3, tai tie kitaicų pardavėjai nusiplovė. Iš pradžių, dar atsakydavo į elektroninius laiškus, o vėliau visai dingo. Taip jis kankinosi kelis mėnesius. Vėliau, kai parašė, kad kreisis į tarptautinę policija ir visur kitur, tai sutiko suremontuoti. Bet, va jam kainavo vėl siuntimo mokesčiai į Kinija ir atgal.Kainavo vėl muito mokesčiai, nes muitinė nepripažino jokių pasiteisinimų, dėl remonto. Kainavo daug nervų. O taip pat apie pusė metų, neturėjo su kuo dirbti.
Norėčiau papasakoti apie patį darbą su Launch X431 master. Kai tik įsigijau šį prietaisą, pirmas mano testuotas automobilis buvo Renault Vel Satis. Atvažiavo klientas, kadangi variklis dirba labia blogai. Iš tikrūjų užvedžiau automobilį, variklis visas purtosi, atrodo, kad dirba vos 1 cilindras. Prisijungiau prie šio automobilio su Launch X431 master. Na ir nustebau. Prietaisas variklio skyriuje nerado jokių klaidų. Na nutariau pasižiūrėti variklio darbo parametrus. Ir čia beveik nieko nerodo. Nėra nei purkštukų darbo, nei kitų svarbiausių parametrų. IR KĄ DARYTI???? Teko kliento paprašyti, kad paliktų automobilį, o pats turėjau begioti ieškodamas kitų prietaisų, kurie gali prisijungti prie šio automobilio. Gerai, kad kolega turėjo Renault Can clipa. Tai prisijungiau, suradau, kad nedirba beveik 2 purkštukai. O su Launch X431 master, tai būčiau nieko nepadaręs. Na nuraminau save, galvoju, gal toks automobilis pasiteikė, gal su kitais bus lengviau. Sekantis atvažiavo Nissan Primera(su P12 kėbulu). Problema buvo panaši. Ir čia launch x431 master, buvo bejėgis. Pasirodo, kad Nissan automobiliams, parametrų realiu laiku iš viso negalima pasižiūrėti. Nes ten jų iš viso nėra. Galima tik pasižiūrėti klaidas ir jas ištrinti. Jokių programavimų, adaptacijų ar panašiai Launch X431 master Nissan automobiliams nenumato. Tokių pokštų iš X431 master per 1 dieną man buvo jau gana. Tiesiog nutrenkiau jį į kampą ir kokią savaitę su juo nedirbau. Toliau dirbau su savo senu KTS.
Po kokios savaitės, atvažiavo pas mane Roveris. Su KTS kažkaip silpnokai dirbo, todėl vėl pabandžiau prisijungti su X431 master. Ir ką Jūs galvojate? O su X431 master iš viso prie šio automobilio neprisijungė.
Kažkokiame foruma paskaičiau, kad jeigu noriu, kad X431 master gerai dirbtų su prancuziškais automobiliais, reikia isigyti jungtį super 16. Na nusipirkau aš tokia jungtį, sumokėjau 600 lt. Bet ir vėl X431 master darbas nepagerėjo su šia jungtimi. Pasirodo tokia jungtis jau yra integruota į X431 master ir papildomos tokios jungties jam nereikia pirkti. Ši jungtis naudojama tik senesniuose X431.
Vėliau vėl bandžiau surasti priežastis, kad galėčiau normaliai dirbti X431 master. Kažkas rekomendavo nusipirkti updeitus, naujus. Sako programa žymiai patobulėjo ir jau galima dirbti su siuo prietaisu normaliai. Na nusipirkau aš updeitus, tiesiai iš Launch puslapio. Metams sumokėjau 500 dolerių. Bet čia atsirado dar didesnių nesamonių su naujesnėmis versijomis. Prisijungi pavyzdžiui prie automobilio, o klaidos kodą išmeta kazkokiuis heroglifus ir užrašas: prašau kreiptis į techninį vadovą. Į kokį vadovą??? Į kokią instrukciją??? Man automobilį reikia suremontuoti, o ne kažkokių instrukcijų ieškoti.
Per daugiau nei 3 metus darbo su launch X431 master galiu drasiai pasakyti, kad norint dirbti su šiuo prietaisu reikia turėti geležinės kantrybės. O svarbiausiai klientai turi turėti geležinę kantrybę. Gali papasakoti galybę atveju, kai tikrai su X431 master nieko negalėjau padėti savo klientams.
launch X431 master tikrai labai blogai dirba su Prancuziškais, Japoniškais, Amerikietiškais automobilais. Gal tik WV programa yra proto ribose. Bet tada kam mokėti už Launch X431 master bevei 9000 lt???? tiesa dabar gal jau atpigo.( Tikriausiai atsikando daugumas.) Juk galima nusipirkti Vag Comą, ar kažką panašaus vos už porą šimtų litų ir sėkmingai dirbti su Wv automobiliais.
Todėl, po truputį, teko pirkti profesionalius prietaisus. Na nusipirkau Renault Can Clip, Vagus, mersui ir BMW automobiliams profesionalius. Su jais tikrai malonus darbas. Nors dirbti galima. Bet bėda ta, kad šie prietaisai pakankamai daug kainuoja ir visiems automobiliams nusipirkti beveik neimanoma. Na gal ir įmanoma per daug metų. Bet kol nusipirksiu visus tai gana daug laiko praeis. O automobiliai atvažiuoja įvairių markių. Todėl, bent vienas, būtinai reikalingas universalus.
TODĖL NORĖČIAU PAKLAUSTI TŲ KURIE DIRBA SU UNIVERSALIAIS AUTO DIAGNOSTIKOS PRIETAISAIS: gal galite rekomenduoti kokį universal auto diagnostikos prietaisą, su kuriuo galima būtų padoriai dirbti? Na o savo Launch X431 master norėčiau parduoti, nes vistiek dukėja kampe pastatytas. Atiduočiau nebrangiai. Nes šis prietaisas skirtas tik daugiau pradedantiems ir tai nerekomenduočiau. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 11 20, 15:53 |
|
|
|
steeL rašo: |
Snap-on Solus Pro |
Dirbau su juo apie apie pusantru metu, jokiu trukumu as jame nepastebejau, bet db atnaujinau iki Modis.Kaip uziversalus prietaisas dar ne karto manes nepavede ir scopas keturiu kanalu veikia be priekaistu ir pribumbasu prijunkt visokiu gali) , jo galimybes lb dideles. O kaina panasi kaip launch. Tai galiu pasakyti kad tikrai geras daigtas (Na gal tik kad letas truputi) Ir manau netolimoje ateityje gali buti rimtas konkurentas launchui. Turejau ir as ta launch isigijes po savaites su dideliu dziaugsmu pardaviau ir i ta puse daugiau neziuriu |
|
|
|
|
|
|
Re: Dovanoju auto diagnostikos prietaisą Launch X431 master |
Parašytas: 2012 11 20, 16:06 |
|
|
|
Specautomobilis rašo: |
Tikriausiai norėčiau padovanoti auto diagnostikos prietaisą Launch X431 master kokiems vaikams, kurie mėgsta pažaisti su automobilais... |
Na tai padovanokite man kokiems metams - kol savo automobilį sugadinsiu |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 11 20, 18:31 |
|
|
|
Nu jau tokiu nesamoniu prirasyta kad ragas, tiesiog nelabai ir pasakysi kad zmogus dirba su diagnostika. Is kur tokie pinigai 500$ uz updeitus? Jei galima uz nepilnus 500 lietuvisku atsinaujint? Dar geriau- paieskojus pas rusus galima nachaliavai, aisku turi serijinis numeris sutapt. Turiu Launch, turiu Autocom, puikiai vienas kita papildo. Su prancuzais net nesvaigau kad kuris nors gerai dirbs, todel nukoviau Lexia ir Can-clip. Prasom paviesint ATIDAVIMO badaujantiems LIBANO vaikams KAINA!!!! |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 11 20, 20:19 |
|
|
|
na zinai kaip yra sakoma su universaliais skaneriais: kas tinka viskam,tas netinka niekam...as pats linkes link to, kad turet bent klonus pagrindinem markem, jei darbuojiesi su automobiliu diagnostika.su universaliais prietaisais ir man buve ivairiausiu fokusu : tai klaidu nerodo is vis,nors su kitu prietaisu nuskaicius ju randa, tai nesijungia prie masinos, tai kazkokia funkcija neveikia...na nieko nuostabaus.As nusiteikes imdamas universalu sakneri tik klaidu skaitymui/trynimui,na dar kokiam testui...kazka rimciau norint darbuotis be klausimu - bent klonas.pas mane arsenale universalus prietaisai - darbuojuosi su autobos V30 bei isigijau autocom'a.Pastaruoju esu labai nustebintas ir patenkintas darbu.Aisku turi savu niuansu, bet tarkim renuskes kokias net leidzia konfiguruot.Savo pinigu tikrai vertas ir jau seniai atsipirkes...Na del darbo su prancuziskom auto, seniai zinojau kad launchas tikras vargsas, nors pats juo nedirbu, bet turiu kolegu su kuriais tenka sia tema pabendraut. Na as manau,kad universalaus prietaiso tikrai tokio nenusipirksi,kad dengtu visas markes 100%. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 11 20, 20:29 |
|
|
|
Apie updeitus: parašiau aš tiesiai i www.x431.com Jie man parašė, kad kaina metams 500 doleriu. bandžiau derėtis. Bet kai parašiau mažesnę kaina jiems, tai visai jokio atsakymo negavau. Ignoravo paprasčiausiai. Norėjau aš jiems visą šitą istorija parašyti, bet laiko gaila buvo. Dirbti reikėjo, nes jei rašinėsiu, tai kas man mokės. Ir dabar turiu 3 automobilius, kurie stovi ir reikia su jais dirbti. Bet kadangi jau kantrybė truko, tai atsisėdau, prie kompo ir vėl po forumus naršau. Kuris kompas geresnis kuris blogesnis studijuoju.
O nelegaliu updeitų nenoriu pirkti. Turiu karčia patirtį mano kolegos, kuris nusipirko GX3 ir turėjo labai daug problemų su remontu. Aplamai nemėgstu pirkti ka nors kopijuoto, ar nelegalaus. Nors teko va pirkti Vaga ir Canclipa, BMW inpa. Ir esu labai patenkintas šiais prietaisais. Dar programerius kelis turiu irgi kopijos, net nežinau nuo ko. Bet va programuoju Airbagus ir kitus blokus sėkmingai.
O launcha atiduočiau už pusė kainos. Ir taip nuostolio turėjau su šiuo prietaisu. Pirktas truputį daugiau nei 3 metus. Bet legalus, oficialus, kaip rašo gamintojai. Updeitai, jau į pabaiga. Bet dar kokį vieną kartą galima bus atsinaujinti programinę įranga.
O Snap-on Solus Pro mane labai sudomino. Ar galite pakomentuoti, kaip darbas su šiuo prietaisu?? Su kokiais automobiliais dirba gerai?? Ar mato parametrus visų automobilių??? Man labai svarbu parametrai realiu laiku. Prašau jeigu galima kuo detaliau pakomentuokite darbą šio prietaiso. Labai įdomu. Nes labai reikia. Norėčiau šią arba kitą savaitę nusipirkti kažką naujo. Reikia dirbti. Šventės artėja, o užsikasęs iki ausų. Neturiu labai laiko prie kompo sėdėti. Ar yra koks atstovas šio prietaiso Lietuvoje? Labai norėčiau pamatyti, kaip šis prietaisas dirba realiai. Norėčiau pats pačiupinėti. Kur geriau pirkti šį prietaisą? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 11 20, 20:37 |
|
|
|
Egi, labai teisingai pasakei apie universalius prietaisus. Šitą aš ir pats žinojau. Bet kad ant tiek X431 master būtų silpnas, tai man net nesisapnavo.
Jeigu gali pakomentuok man Autoboss V30. Aš dabar kaip tik rusu forume skaitau apie Autoboss V30. Šiaip Autoboss V30 pas rusus yra brangesnis nei Launch X431 master. Ir atsiliepimai apie Autoboss V30 žymiai geresni nei apie Launch X431 master. Aplamai čia rusai giria Autoboss V30.
Egi kur pirkai Autoboss V30? Ar yra koks atstovas Lietuvoje, kad galėčiau atvažiavęs pačiupinėti šį prietaisą???
Pabandysiu parašyti į Autoboss atstovybę, gal galiu tiesiai iš Jų nusipirkti? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 11 20, 21:02 |
|
|
|
Launch uz puse kainos turi omeny mokejai 9000, parduotum uz 4500 Kai su muitais ir visa chuinia 2700 litoku. Cia atnaujinimai---- http://justx431.com/ Pats pirkau populiariausiem modeliam, viskas veikia puikiai. Nors va iki updeitu tai maniskis irgi gryba papjaudavo, bet tikrai nesakau kad tai sudinas daigtas. Draugelis uzsiima automatu remontu Kaune- ieskojo tik Launch.
P.S. ir kai rasai pasiskaityk pats savo tema, nes is pradziu rasai kad uz updeitus tau 500$ paprase, dabar jau rasai kad dar galima atsinaujint uz dyka. Kiek zinau updeitai lygtai 12men chaliavai.... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 11 20, 21:35 |
|
|
|
Abaly, neatidžiai skaitai. Prietaisui jau daugiau nei 3 metai. 1 metus turėjau nemokamų atnaujinimų. Bet prabėgo dveji metai ir vis tikėjausi, kad kitaicai per tuos 2 metus, gal kažką sugebėjo padaryti. Todėl, praeitais metais ir pirkau Updeitus. gal neaiškiai parašiau? Tiesiog sunku apie viską rašinėti. Nesu prie to pripratęs.
Abaly, o pats ką darai su Launchu ir autocomu??? Ar šiaip žaidi? Ar kokiame servise dirbi. Nes, man labai įdomu išgirsti tavo nuomone apie Launch. Taip pat man labai įdomu išgirsti tavo nuomone apie Autocom. Nes man čia davė savaitei išbandyti Autocom. Tai aš jame iš viso nieko gero neradau. Negana to, kad prie visų senesnių modelių jis nesijungia, tai su juo galima tik klaidas nuskaityti ir ištrinti. Ir tai ne visiems automobiliams. O kur programavimo darbai, adaptacijos ir visa kita. Kur parametrai realiu laiku, kad nors pusė bloku ir daviklių rodytu???? Naudojant tokį prietaisą, pastoviai prie vieno ar kito daviklio reikia dar oscilografą jungti. O tai užima laiko. Juk negali terliotis su 1 automobiliu kelias dienas.
O su launchu labai idomu ką darai? Ar tik klaidas nuskaitai ir ištrini??? Ar remontuoji automobilius??? Nes sprendžiant pagal tavo surinkta arsenalą, tai nelabai panašu, kad remontuotum automobilius. O jei remontuoji, tai įdomu, ką remontuoji??? ir kokius automobilius??? |
|
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|