|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 08 26, 12:25. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Autoelektronika » K-Line pajungimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
K-Line pajungimas |
Parašytas: 2012 10 21, 21:10 |
|
|
|
Bandžiau pasijungti prie LPG BRC kompo. Prijungimo gnybtai BRC kompo +VCC; K-Line; GND. Turiu ELM327 kuris taip pat jungiasi mašinos OBD2 kaip suprantu per K-Line, tad pamanaiu kad su ELM327 pasijungsiu ir prie BRC kompo, dėja nepavyko, rašo, kad neranda. Kas ne taip mano "teorijoje" gal ELM327 duomenis ima kitu protokolu ne per K-Line. Gal kas darėte tokius eksperimentus. |
|
|
|
|
 |
K-Line pajungimas |
Parašytas: 2012 10 21, 21:27 |
|
|
|
Nepajungsi. Susirask sena nokios kabeli ir junkis i sveikata |
|
|
|
|
 |
K-Line pajungimas |
Parašytas: 2012 10 21, 21:39 |
|
|
|
Jaučiu suprantu apie ką rašai, pas mane nokijos kalelis koks tai lievas, matyt kitaiskas ššš, kai reikėjo gaivint TP-Link nepavyko, po to jungiausi per SIM25 kabelį tas yra RS232 ne usb, su tuo pavyko, bet čia reikia dar schema kokią lituot nes K-Line tai Rx ir TX eina kartu vienu laidu. |
|
|
|
|
 |
K-Line pajungimas |
Parašytas: 2012 10 21, 22:41 |
|
|
|
bet vis tiek man neaišku kodėl kažką burt jei jau yra k-line ELM327 adapteryje |
|
|
|
|
 |
K-Line pajungimas |
Parašytas: 2012 10 22, 00:15 |
|
|
|
ewas rašo: |
bet vis tiek man neaišku kodėl kažką burt jei jau yra k-line ELM327 adapteryje |
tai musu nereikia itikinet kad elm327 turi k-line,bet va tu savo pentiuma itikink kad elm327 yra K-line adapteris ir viskas veiks  |
|
|
|
|
 |
K-Line pajungimas |
Parašytas: 2012 10 22, 00:30 |
|
|
|
aš nenoriu nieko įtikinėt, nes jau praktiškai įsitikinau, kad elm skaito nuo mašinos kompo duomenis, bet prie dujinio nesijungia, tik nesuprantu kodėl. |
|
|
|
|
 |
K-Line pajungimas |
Parašytas: 2012 10 22, 00:45 |
|
|
|
Reik laukt Kybertarakonas, jis isaiskins apie skirtingus protokolus ir t.t. |
|
|
|
|
 |
K-Line pajungimas |
Parašytas: 2012 10 22, 00:53 |
|
|
|
ewas rašo: |
aš nenoriu nieko įtikinėt, nes jau praktiškai įsitikinau, kad elm skaito nuo mašinos kompo duomenis, bet prie dujinio nesijungia, tik nesuprantu kodėl. |
nes duju programa iesko k-linijos, o ne elm-usb adapterio! negi taip sunku suprast? |
|
|
|
|
 |
K-Line pajungimas |
Parašytas: 2012 10 22, 07:27 |
|
|
|
Jeigu taip samprotaut, tuomet kai schemoje yra max323 iesko max schemos, o jei pl2302 vel kitaip, siuo mano atveju pasirodo elm lustas dirbantis k-line - rs232 netinka. Nes vel gi per k-line duju kompa galima perziuret ir masinos kompo parametrus. Sioje vietoje, atleiskite uz nenuovoka, taip ir nesuprantu, kuo skiriasi viena kline nuo kitos kline. Mano primytiviu supratimu jei jau yra kline, tai ji visur kline. |
|
|
|
|
 |
K-Line pajungimas |
Parašytas: 2012 10 22, 08:30 |
|
|
|
K-line yra fizinis protokolas, o elm tai interpretatorius ivairiems protokolams, parsisiusk darasyta ir pamatysi kuo skiriasi. |
|
|
|
|
 |
 |
K-Line pajungimas |
Parašytas: 2013 01 13, 13:10 |
|
|
|
nesuparatau ką ten veikti su usb - com ant įrangos nėra nei usb nei com. Yra tik fiškė su 3 kontaktais GND, VCC, K-line (arba gal geriau vadinti DATA) ir viskas vieni rašo reikia COM Rx su Tx sujugti nuosekliai per 120Om varžas ir iš vidurio taško gausis K-line ir VCC net nejugti.
O dėl programinės įrangos tai ne per ftp ir bandau prisijungt
Valio pavyko : telefono kabelis ir dvi važos ir viskas nušvito. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |