Elektronika.lt
 2025 m. gruodžio 26 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 12 26, 00:55. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » Prekes PCB gamybai
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 22
Pereiti prie Atgal  1, 2
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Prekes PCB gamybai
PranešimasParašytas: 2012 10 07, 22:44 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
tokiu atveju tau reikia betkokios plokstes be fotorezisto kad butu plikas varis
 Prekes PCB gamybai
PranešimasParašytas: 2012 10 08, 15:19 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Bronteo
Senbuvis
Senbuvis
kesiukas rašo:
O jaigu pcb darau be UV tai fotorezisto nereikia ane? Uztenka paprasto stiklotektolito? http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/381/pcb-gamyba-namuose-perkeliant-lazerinio-printerio-dazus/komentarai/#komentarai

Kad su ta folija nelabai kas ir daro. Reklaminis popierius tam naudojamas. Aš naudoju "senukų" reklaminį leidinį.
 Prekes PCB gamybai
PranešimasParašytas: 2012 10 08, 18:05 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
kesiukas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Ir tada uztenka tik ėsdint. Ryskint nereikia???

Paskutinį kartą redagavo kesiukas, 2012 10 08, 18:05. Redaguota 1 kartą
 Prekes PCB gamybai
PranešimasParašytas: 2012 10 08, 18:05 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Root
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Pasiderėk, pasitvarkysi pagal save ir bus ir pigiau (2x lempos, 2xdroseliai matosi) ir jau korpusas bus...

http://forum.elektronika.lt/viewtopic.php?t=87490

PranešimasParašytas: 2012 10 09, 16:25 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
kesiukas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Dabar teip Very Happy Very Happy Nusipirkau stikloteikstolitu ir gelezies chlorido :d
Turiu klausimu, už tokius klausimus prašau nepykit, nes jie gana kvaili, čia jie tik man pasitiklinimui:
1) I kokį kiekį vandens dėti vieną arbatinį šaukštelį geležies chlorido?
2) Schema spauzdinsiu su lazeriniu ant senuku reklamos. Ir kai pridesiu ant plokstes, tai tada reikes dar deti laikrastį ant viršaus?
3) Kiek laiko maždaug su lygintuvu kaitint reikia?
4) Ar plokste ėsdinant reikia deti nenulupus tos senuku reklamos, ar ją vis dėl to nuplest?
5) Kiek maždaug laiko reikia ėsdint?
6) Ar dar prieš viską darant ta varinę plokštę reikia pašveist su labai švelniu švitriniu daug ar nedaug?
7) Kai baigiamas ėsdinimas, tai tada tą plokštę užtenka tik su acetonu nuvalyt ar reikia dar kažkaip nuvalyt? Ir beje kurį acetoną naudot, tą kur nagų lakas valomas ar kur dažai skiedžiami?
Cool Ar svarbu į kokiame indelyje maišysiu metalo chloridą su vandeniu? Jei svarbu, tai kokiame geriausia?
9) Kokios temperatūros turi būti tirpalas ėsdinant plokstę? Ir kokios temperatūros kai dar maišomas vanduo su chloridu?

Sorry už tiek klausimų Very Happy Tiesiog man jie iškyla.
 Prekes PCB gamybai
PranešimasParašytas: 2012 10 09, 17:18 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
gal ir atsiras toks zmogus kuris taui visa tai atsakine, bet tie kjlausimai jau buvo 1`00 kartu atsakyti forume ir daugybeje internetiniu pulsapiu
 Prekes PCB gamybai
PranešimasParašytas: 2012 10 09, 18:22 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Zaria_klp
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
kesiukas rašo:
1) I kokį kiekį vandens dėti vieną arbatinį šaukštelį geležies chlorido?
2) Schema spauzdinsiu su lazeriniu ant senuku reklamos. Ir kai pridesiu ant plokstes, tai tada reikes dar deti laikrastį ant viršaus?
3) Kiek laiko maždaug su lygintuvu kaitint reikia?
4) Ar plokste ėsdinant reikia deti nenulupus tos senuku reklamos, ar ją vis dėl to nuplest?
5) Kiek maždaug laiko reikia ėsdint?
6) Ar dar prieš viską darant ta varinę plokštę reikia pašveist su labai švelniu švitriniu daug ar nedaug?
7) Kai baigiamas ėsdinimas, tai tada tą plokštę užtenka tik su acetonu nuvalyt ar reikia dar kažkaip nuvalyt? Ir beje kurį acetoną naudot, tą kur nagų lakas valomas ar kur dažai skiedžiami?
Cool Ar svarbu į kokiame indelyje maišysiu metalo chloridą su vandeniu? Jei svarbu, tai kokiame geriausia?
9) Kokios temperatūros turi būti tirpalas ėsdinant plokstę? Ir kokios temperatūros kai dar maišomas vanduo su chloridu?

1) Priklausomai nuo indo, geriausia būtų ištirpinti tą visą maišelį iškarto. Esu tirpinęs ir litre, ir puslitryje.
2) Spausdink kiek įmanoma didesne kokybe ir jei yra funkcija "daugiau tonerio miltelių" tai pasirink ir ją (atjunk visas Eco ir kitas priemones taupančias miltus). Rinkdamasis senukų reklamą žiūrėk, kad būtų ne senesnis nei pora savaičių. Ir dar gerai būtų kad tame puslapyje būtų bent vienas televizorius reklamuojamas. Laikraščio dėjimas yra tik lygintuvo taupymas. Aš dėjau A4 lapą, 80 gr./kv.m. ir gerai buvo.
3) Lygink lėtai, nepajudindamas spaudinio. Aš pradžioj palaikau visose vietose, ir kai jaučiu, kad jau po truputį prikibo tai tada pavažinėju dar per visą tolygiai. Esmė - prikibimas. Taip kad po trijų minučių lyginimo gali kraščiuka reklamos pabandyt kilstelt. Jei laikosi - etapas baigtas. (galima apsieiti ir be tikrinimo, tiesiog solidžiai prilygini ir pasitiki).
4) jei vistik kyla noras žinot kokis prilyginimo rezultatas, darai taip. Plokštelę su prikepta reklama merki į šiltą vandenį. Palauki kol atmirksta, ir pabandai atsargiai nuimti popierių. Jei viskas gerai - tonerio miltai lieka ant vario, popieris gabalais ir draiskalais plūduriuoja vandeny.
5) Kiek - niekas nežino. priklauso nuo mirkalo "macnumo". iš įzoliuotos vielos pasidaryk rėmuką plokštelės pamerkimui ir iškėlimui. kas pora minučių kiltelk. kai pradės matytis rezultatas žvilgtelk ir kas minutę. pats pamatysi, kad tarpai tarp takelių nusiėsdinę. šiltas tirpalas veikia greičiau. tirpalas su akvariumine pompa prisotintas oro burbuliukų - veikia dar greičiau.. čia tikrai buvo jau milijoną kartų minėta.
6) šveisti reikia nuo riebalų ir nuo tamsios spalvos oksido. šviežia plokštelė bus tvarkinga ir taip. o jei jau šveist norisi tai kuo švelniau, nes vario tai tau reiks takeliams - nepersistenk.
7) tinka ir nagų valiklis. papildomas valymas būtų jau ruošimas sertifikuoti gaminį.
8 ) aš darau slovike. plokštelės tai mažos.. o ir užsukus pasidėt po vonia reikia. (geriau ne užsukti, o plastmasiniu uždengti.) tirpalas bus naudingas ir kitiem ėsdinimam, neišpilk. kitaip - miškas nepadėkos.
9) temperatūra pasirinksi pagal mamos veido išraišką kai virtuvėje prie viryklės pamatys tavo šamanizmą. (galima ir vonioje, iš krano karšto prsileisi. o jei norėsi vėl pašildyti, tai į dubenį prileisi šilto, o sloviką į tą dubenį.)

CHA! nu ir nepatingėjau : )
 Prekes PCB gamybai
PranešimasParašytas: 2012 10 09, 18:52 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
kesiukas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
ACIU TAU LABAI. FeCl pas mane ne maisely o buteliuke 125g is lemonos pirkau. Tai tas 125g ant 1 litro gerai bus?
 Prekes PCB gamybai
PranešimasParašytas: 2012 10 09, 18:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Zaria_klp
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Rašo, kad puslitryje tirpinti: http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=82179
 Prekes PCB gamybai
PranešimasParašytas: 2012 10 09, 21:37 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Chulio
Senbuvis
Senbuvis
O iš viso, verta pačiam terliotis?

Aš kažkaip primečiau, kad neverta savo brangaus laiko gaišt.

Užsakinėjau neperseniausiai keletą plokščių. Dvipuses, iš vienos pusės padengtos roze (ar kaip ten jis) lydiniu. Išfrezavo su tam skirtom staklėm, skylutes sugrežiojo. Be litavimo kaukės. Plokštė mano buvo. Kvadratinis decimetras (10cm x 10cm) gavosi kas tai ~16Lt.

PranešimasParašytas: 2012 10 10, 08:40 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
didshirshis
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Chulio rašo:
O iš viso, verta pačiam terliotis?

Aš kažkaip primečiau, kad neverta savo brangaus laiko gaišt.

Užsakinėjau neperseniausiai keletą plokščių. Dvipuses, iš vienos pusės padengtos roze (ar kaip ten jis) lydiniu. Išfrezavo su tam skirtom staklėm, skylutes sugrežiojo. Be litavimo kaukės. Plokštė mano buvo. Kvadratinis decimetras (10cm x 10cm) gavosi kas tai ~16Lt.

Is tikro apsimoka, tik ar frezuojant gaunasi smulkios smd lydvietes, pvz TQFP atmegoms?

PranešimasParašytas: 2012 10 10, 10:25 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Chulio
Senbuvis
Senbuvis
didshirshis rašo:

......................, tik ar frezuojant gaunasi smulkios smd lydvietes, pvz TQFP atmegoms?

Ar TQFP gaunasi - nežinau, nes tokių neužsakinėjau. Bent jau kaip man sakė, frezuoja su 0.2mm freza. Min išgaunamas tarpelis 0.2mm, min takelio plotis - 0.2mm. Pas mane min takelis buvo 0.5mm, tarpelis - 0.3mm; kokybe patenkintas.
Namuose darant su 0.2 minimumais, tai nebent perkant jau dengtą fotorezistu plokštę, nes bent jau man idealiai užpurkšt nėra pavykę. Be to, su paprastu lazeriniu printeriu ir atspausdint normaliai nepavyksta, jei plokštė su ekranu (didelis juodas plotas). Nusispjoviau ir nusprendžiau užsakinėt. Patiko, kad daro iš mano tekstolito (berods -2Lt/dm^2), o kadangi tekstolito turiu visam gyvenimui, tai norisi jį naudot, o ne pirkt dengtą.

PranešimasParašytas: 2012 10 10, 11:47 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Vikis
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
O pradedant nenori lazerio-proso metodu bandyti ? Aš kol kas tik tokį naudoju . Daug greičiau ir lengviau . Medžiagas naudoju http://www.pcbfx.com/ .Na per 8 min. nepadarau,bet per pusvalandį laisvai (daugiausia laiko man užima ėsdinimas) .Labai smulkių takelių nedariau,nes nereikėjo ,bet manau , kad tai ne kliūtis
 Prekes PCB gamybai
PranešimasParašytas: 2012 10 10, 19:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
kesiukas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
nu ka gi, sendien pabandziau pirma pcb pagamint. Ir pavyko!! Pagamines surinkau viskais puikiai veikia. Takeliai gavos ine idealiai, bet kaip pirmam kartui manau normaliai.
 Prekes PCB gamybai
PranešimasParašytas: 2012 10 12, 17:44 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Bronteo
Senbuvis
Senbuvis
kesiukas rašo:
nu ka gi, sendien pabandziau pirma pcb pagamint. Ir pavyko!! Pagamines surinkau viskais puikiai veikia. Takeliai gavos ine idealiai, bet kaip pirmam kartui manau normaliai.

Įmesk fotkę. Būtų įdomu su savo pirmu blynu palyginti Smile
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Must have farming mods
Farming simulator modhub, Best farming simulator mods
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“
www.mokslofestivalis.eu