|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 27, 18:34. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » 220V/3V
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
220V/3V |
Parašytas: 2012 10 10, 21:55 |
|
|
|
Sveiki norėjau paklausti. Rodė bandymą mokykloj iš VU chebra atvažiavus su transformatorium, kur su trim voltais įtampos vinį išlydo, o žmogui nieko. Gal kas žino kokio transformatoriaus reiktų kad manęs nepačirškintų? Dėl šaltinio klausimas, bet lygtais jungės į elektros lizdą. Iš anksto dėkui. Sorry chebra žalias elektroj esu. |
|
|
|
|
 |
Re: 220V/3V |
Parašytas: 2012 10 10, 22:02 |
|
|
|
lukaxxxx rašo: |
Sveiki norėjau paklausti. Rodė bandymą mokykloj iš VU chebra atvažiavus su transformatorium, kur su trim voltais įtampos vinį išlydo, o žmogui nieko. Gal kas žino kokio transformatoriaus reiktų kad manęs nepačirškintų? Dėl šaltinio klausimas, bet lygtais jungės į elektros lizdą. Iš anksto dėkui. Sorry chebra žalias elektroj esu. |
Čia ne vinių lydymą vaikams rodyti skirta, bet viskas tinka. Tik ta visa elektronika nereikalinga. Skaityk TIK apie transformatorių.
http://circuit.lt/?section=projektai&page=welder |
|
|
|
|
 |
220V/3V |
Parašytas: 2012 10 10, 22:03 |
|
|
|
Esme tame kad trafas tikriausiai galingas ir atiduoda daug sroves, tai ir islydo vini. Pirstais paemus nieko, nes 3 v tiesiog nepramusa zmogaus odos. Pavojinga gyvybei itampa skaitosi lygtais nuo 50VAC arba 70VDC, bet tiksliai nepamenu. |
|
|
|
|
 |
220V/3V |
Parašytas: 2012 10 10, 22:16 |
|
|
|
jei 70v butu pavojinga tai aš jau buciau mires 3-4 kartus |
|
|
|
|
 |
220V/3V |
Parašytas: 2012 10 10, 22:44 |
|
|
|
playmax rašo: |
O pavojinga be apsauginiu akiniu pjaustyt metalus, ar plokstes? Taip pavojinga!! Taciau as tai nemiriau n kartu .
70VDC yra pavojinga, bet nieks negali sakyti kad visiems negincijamai mirtina. Juk tai priklauso nuo sroves, zmogaus organizmo, per kur ta srove teka ir t.t. |
|
|
|
|
 |
220V/3V |
Parašytas: 2012 10 10, 22:51 |
|
|
|
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
220V/3V |
Parašytas: 2012 10 10, 23:00 |
|
|
|
playmax rašo: |
Nu tu duodi. Pavojinga ne įtampa o srovė ir laikas, kiek teka srovė kūnu. Jei bandei žiebtuvėlio pjezo elementą prie nagainų kišti, tai (aš tiksliai nežinau) ten turėtų būti įtampos virš kilovolto. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
 |
220V/3V |
Parašytas: 2012 10 10, 23:20 |
|
|
|
Elektrošokas gali duoti ir 100kV nuo kurių nemirsi, o el.pastotėj ant 10kV šynos prilipsi ir iškepsi...  |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
220V/3V |
Parašytas: 2012 10 10, 23:31 |
|
|
|
obalys rašo: |
Elektrošokas gali duoti ir 100kV nuo kurių nemirsi, o el.pastotėj ant 10kV šynos prilipsi ir iškepsi...  |
bandei kept kazka taip?  |
|
|
|
|
 |
220V/3V |
Parašytas: 2012 10 10, 23:50 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
220V/3V |
Parašytas: 2012 10 11, 06:50 |
|
|
|
Jei kas turėjot sovietinį ЭПСИ lituoklį, tai tik gal 0,5V antrinėje. Ligi šiol tebenaudoju. Nereikia laukti, kol įkais. Spaudi mygtuką ir lituoji... |
|
|
|
|
 |
220V/3V |
Parašytas: 2012 10 11, 10:45 |
|
|
|
o ten tame ЭПСИ, tas antgalis is ko? butinai nichromas, ar belenkas tinka? pagal ideja turetu greit perdegt ir reiktu daznai keist. |
|
|
|
|
 |
220V/3V |
Parašytas: 2012 10 11, 11:40 |
|
|
|
zamolskis rašo: |
o ten tame ЭПСИ, tas antgalis is ko? butinai nichromas, ar belenkas tinka? pagal ideja turetu greit perdegt ir reiktu daznai keist. |
Varinė viela ten. Daug naudojant keisti reikia dažnai, nes varis elementariai tirpsta lydmetalyje. |
|
|
|
|
 |
220V/3V |
Parašytas: 2012 10 12, 17:07 |
|
|
|
As irgi turiu kaskoki vokiska lituokli, ten ant antgalio gnybtu irgi itampa iki 1v, bet suluzo pats antgalis, as ji issiardziau tai ten i ta antgaliuka ikistidu strypeliai ir ant galu sujungti greiciausei nichromo vielute ir uzpilta kaskokia bire medzega. Tai ma ta vielute nutruko nuo vieno strypelio. Gal eitu is kasko pasidaryt ta antgaliuka? |
|
|
|
|
 |
220V/3V |
Parašytas: 2012 10 13, 20:31 |
|
|
|
Antgaliai iš varinės 1,5 mm diametro vielos. Storesnės vielos antgaliai silpniau kaista dėl mažesnės varžos. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |