|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 22, 15:34. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Bevielis pc pultelis, reikia pagalbos !!!
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
Bevielis pc pultelis, reikia pagalbos !!! |
Parašytas: 2012 10 01, 13:03 |
|
|
|
Gal galit padet:
Noriu pasigamint bevieli pc zaidimu pulteli, jau radau mikruske pulteliui, paprastesni radio siustuva ir imtuva...
Man kyla klausimas kaip padaryti kad jis butu bevielis, esu susirades lengva garso daznio generatoriu kur nuo varzos priklauso garso daznis, taigi ta dazni siusciau i siustuva tada i imtuva...
Problema: kaip dazni dekoduoti, kad nuo daznio priklausytu su kuriuo is 12 kontaktu jungti viena iejima (ne is imtuvo)
Nu zodziu kokia tai mikruske ar kitas agregatas gauna dazni pvz 900hz ir tada iejima (ne kur ateina garso daznis bet kita kur ateina pultelio mikroschemos, prijungtos prie kompiuterio, signalas ) jungia su isejimu 9 arba gauna 100hz ir iejima jungia su 1 isejimu ir pan.
Gerai butu programuojama
Jei dazniu generatorius nesamone pasiulikit geriau |
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 10 01, 14:25 |
|
|
|
Man tame ir esme, kad as nezinau kaip pasimodifikuoti, kad butu bevielis... As jau esu susirades paprasta gamepad'a, tiksliau jo mikruske http://www.raphnet.net/electronique/usb_game12/index_en.php , atrodo ganetinai paprastai. 9lt kainuojanti mikruske ir kelios detales...
Kaip man padaryti, kad IR arba radijo rysiu siustu kuri mygtuka paspaudziau ir "paspaustu"(sujungtu du kontaktus) ji kitam gale t.y. prie mikruskes...?
Is anksto aciu... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 10 01, 17:25 |
|
|
|
jonciukelis rašo: |
Man tame ir esme, kad as nezinau kaip pasimodifikuoti, kad butu bevielis... As jau esu susirades paprasta gamepad'a, tiksliau jo mikruske http://www.raphnet.net/electronique/usb_game12/index_en.php , atrodo ganetinai paprastai. 9lt kainuojanti mikruske ir kelios detales...
Kaip man padaryti, kad IR arba radijo rysiu siustu kuri mygtuka paspaudziau ir "paspaustu"(sujungtu du kontaktus) ji kitam gale t.y. prie mikruskes...?
Is anksto aciu... |
Su tokiom ziniomis kazin ar padarysi. Ar zinai kad ta 9lt kainuojanciai mikruskei dar reikia programa irasyti? Jeigu sugebesi pasigaminti sita paprasta gamepad'a kuri esi susirades, tada gali galvoti kaip toliau modifikuoti, tam reikes mikrokontrolerio,moketi paciam parasyti jam programa ir RF transmitter'io(cia siustuvui), imtuvui - RF receiver'io ir dar vieno suprogramuoto mikrokontrolerio. Jei naudosi IR, tai gali paimti bet kokiTV pulteli, tik gausi sukonnstruti kazkoki tai imtuva kuriam irgi reiks kazkokio tai IR dekoderio ir mikrokontrolerio. Mikrovaldiklis gali buti bet koks,kad ir tapati atmega8 kuria jau radai. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 10 01, 19:01 |
|
|
|
Galima tam reikalui pnaudot mob. telefona su idiegta bluetooth remote control programa.Patikrinta |
|
_________________ Nori būti laimingas visą gyvenimą - būk sąžiningas žmogus.
Tomas Fuleris |
|
|
|
|
Parašytas: 2012 10 01, 21:31 |
|
|
|
Nesu as toks durnas...
Maciau kad ta kontrolerio mikruske programuojama, bet tam puslapyj yra ir programa, ir kodatoriaus (ar kaip ten jis) schema ...
Tai kame esme tai kad jau buvau viska sugalvojes:
pultelis padarytas is dazniu generatoriaus (analoginio, kurio programuot nereikia) ir radio siustuvo kuriu siame puslapyj pilna...
O kitoj pusej imtuvas, koks nors dekoderis ar ten kaip sake mikrokontroleris kuri tureciau programuoti pats, kuris pagal gauta dazni sujungtu mano gamepado mikruskes jungtis...
Taigi man tos detales ir reikia tik neisivaizduoju kaip jos tureciau ieskot.... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 10 01, 22:02 |
|
|
|
Nesu as toks durnas...
Maciau kad ta kontrolerio mikruske programuojama, bet tam puslapyj yra ir programa, ir kodatoriaus (ar kaip ten jis) schema ...
Tai kame esme tai kad jau buvau viska sugalvojes:
pultelis padarytas is dazniu generatoriaus (analoginio, kurio programuot nereikia) ir radio siustuvo kuriu siame puslapyj pilna...
O kitoj pusej imtuvas, koks nors dekoderis ar ten kaip sake mikrokontroleris kuri tureciau programuoti pats, kuris pagal gauta dazni sujungtu mano gamepado mikruskes jungtis...
Taigi man tos detales ir reikia tik neisivaizduoju kaip jos tureciau ieskot.... |
Nieks dabar taip nedaro, gal pries kokia puse amziaus ir buvo toks distancinio valdymo budas filtrujant dazni..bet labai gremezdiskas imtuvas gautusi... dabar parasciausiai RF arba IR bangomis perduodamas skaitmeninis kodas, kuri issifruoja mikrokontroleris ir pagal gauta koda sujungia atitinkamus kontaktus, kaip jau rasiau tai imk ir padaryk pirmiausia ta gamepad, kurio schema turi, kai ta dali padarysi, truputi praktikos igysi ir patarsim ka daryt toliau . |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 10 01, 22:10 |
|
|
|
Ok, noriu pažiūrėt kaip čia toliau viskas vystysis.
Užuomina - LM567 |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 10 02, 20:32 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Ok, noriu pažiūrėt kaip čia toliau viskas vystysis.
Užuomina - LM567 |
Na seip man kazko panasaus ir reikia, butu idealu tik trugdo vienas mazas dalykas - kaina! viena tokia mikruske kainuoja 5lt, mazai, bet jei man reikia 12-14 mygtuku tai... 12*5=60lt tuo tarpu as investuot noriu 20-30lt ...
del to ir prasau kokios programuojamos, kurios deja nerandu... Ir programuot ismokciau |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 10 02, 20:35 |
|
|
|
del to ir noriu kokios programuojamos... Ir programuot ismokciau |
Nu tai programuok, jopštararai !
O kokios mikroschemos reikės tai čia ir nuo programuotojo biškį priklauso. Tai gal sakau tu nestatyk vežimą prieš arklį ir pradžiai nors kiek programuoti išmok paskui jau klausinėk ? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 10 02, 20:50 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
del to ir noriu kokios programuojamos... Ir programuot ismokciau |
Nu tai programuok, jopštararai !
O kokios mikroschemos reikės tai čia ir nuo programuotojo biškį priklauso. Tai gal sakau tu nestatyk vežimą prieš arklį ir pradžiai nors kiek programuoti išmok paskui jau klausinėk ? |
Jobstararai, tai sakyk ka mokintis, noro yra, o programuot as moku tik manau kad cia nepades, tokia php kalba, jei pazysti... |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|